Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

herkeslere selaaam

meyracım topiğimize bir bebek daha geliyor derken testin negatif çıkmış hayırlısı olsun regl olmazsan tekrarlarsın olmadı diyetine devam edersin zamanı gelince rabbim nasip eder inşallah hayırlısıyla

amin inşaallah, saolasın canım.

Merhaba güzel bayanlar :) Bu aralar site sık sık bakıma alınıyor galiba ya d abana öyle denk geldi. Dün ve önceki gün iki defa girmek istedim, ikisinde de bakımdaydı. Sonra d atekrar fırsat bulamadım. İki gün girmeyince de epey birikmiş geçmiş, okudum ama çok uzun sürdü :))

Canım inşallah ya. Ama bomba deyince zihnimde el bombası canlandı hemen ya da uçaktan atılan bombalar filan, yusyuvarlacık :)))) Şekil olarak onlara benzemeyelim de... Mecazi olarak bomba gibi olalım değil mi? İki çocuklu bombalar :1:

Aynurcum, tebrik edeirm canım seni :nazar: Nikah yıldönümünüz kutlu, tercihlerin de hayırlı olsun. Pek sık giremeyeceğim demişsin ama fazla da uzak kalmazsın sen :34:

Tabii dersin, yazmıştım ya: Ben yatıysam herkes yapabilir. Bir kırılma noktası gerekiyor yalnız, o eşiği geçince disiplinle, azimle devam ediyor insan. Önceki yediklerine bakıp, "nasıl yemişim ben bunları?" diyor. 3-4 beden zayıflayınca ipin ucunu salma tehlikesi var yalnız, rehavet geliyor insana (benim şimdiki halim) o da atlatılırsa hepimiz beğendiğimiz kıyafetleri gönlümüzce giyebileceğiz. Ben de yıllarca çöp almadım kendime, oğlum 2.5 yaşına gelinceye kadar hamile kıyafetleri giyiyordum; topuklu ayakkabı hiç giyemiyordum. En sevindiğim şeylerden biri şu anda topuklu ayakkabılarıma kavuşmuş olmak. Jean pantolonlar hala istediğim gibi durmuyor bende ama altına giydiğim topuklularla kendimi çok daha iyi hissediyorum :))

Özlemciğim benden sana bir abla tavsiyesi. Ev bakarken şansını da sınırlarını da olabildiğince zorla; nasılsa 4-5 sene sonra değiştiririz diye idareten bir şey alma. O 4-5 sene o kadar çabuk geliyor ki inanamazsın. 1+1 ev yeni evli olsanız hadi tamam; ama bebek düşünüyorsunuz, size hiç uygun değil bence. 2+1 ev bakın canım, bak ben de aynı hataya düştüm 4-5 sene içinde değiştiririz diye; tek çocuğum var diye 2+1 ev aldım. Büyük ols agene neyse, ufacık da üstelik. Sırf site ve olanakları çok güzel diye 3+1 ev parasını verdirttirdim bu eve (hala da az miktarı var ödenecek) şimdi 2 çocukla ufacık eve tıkıldım kaldım. Ha deyince ev değiştirilmiyor. Şimdiki aklım olsa az daha bekler, az daha araştırır 3+1 alırdım.
Bebeğin uykusu, gelen giden, mahremiyet, kokular (yemek, çamaşır vb.) her şey sorun olur 1+1 dairede. Kayınbiraderim de stüdyo dairede oturuyor, bebek geliyor oradan biliyorum. Çamaşırın nerede kuruyacağı bile sorun şimdi...
Umarım gönlünüze göre bir 2+1 bulursunuz :)

Meyracım sonradna ayzmışsın negatif diye. Hayırlısı olsun caım. Ben de yazacaktım, uamrım gönlüne göre olur ama bu kadar erken bulantı başlamaz, muhtemelen psikolojiktir o diye. Bir tür rahatsızlık dışında (vücudun bebeği yabancı madde gibi görüp reddetmesi) bulantı Bhcg hormonunun kanda belli seviyeye ulaşmasıyla "bazı" bünyelerde görülüyor. Bhcg hormonunun da belirtilen seviyeye ulaşması 8. hafta civarında oluyor. Regl gecikmesi olduğunda ve test yapıldığında hamilelik 6. hafta civarında olur ve bu haftalarda göğüslerde aşırı hassasiyet dışında annede bir belirti olmaz pek ;) Yani bana doktorumun söyledikleri bu şekildeydi ;)

çok teşeşkkür ederim tüm bilgiler için umutcum:)):16::16::16:

bulantıyıda belkide üşütmüş olabilirim diye düşündüm, hayırlısı bakalım.

meyra__
Herşeyin hayırlısı sakın üzelme.... Ben herşeyin bir takvimi olduğuna inaniyorum. Henüz erkenmiş biraz daha vaktı var :emir_bebek:

Ben yaklaşık 7 yıldır Tarçınla yaşıyorum. O benim gerçek can yoldaşım oldu. Çok zor günlerde bana sıcacık sokuldu.
Ben evime bir hayvan almayı düşünmüyordum o beni seçti o geldi... Benim alerji sorunum var. Tarçin 3 yaşlarındayken başladı. Bazi sabahlar, hapsuruk kirizleri yaşıyorum. Tek sorumlu Tarçın ama ondan vazgeçemem. Sadece hergün sabah evi temizlemeye gayret ediyorum. Birde benim evimde sürekli yatak yorgan yıkanıyor. (komsularım artık ne düsünüyor artik bilemiyorum :1: ) evde yerde tüy tumasın diye hiç halı yok. Çok zor bişe ama onu sevgisi yeter.
Bu duyguyu bir hayvanla yaşamadan önce anlayabilmem mükün değildi. Şöyle ki, hayvanlarına çok düşen insanlara tuhaf bakardım. Şimdi benim duygumu da anlatmam zor.
Tarçin bir beyfendi;
Eki Görüntüle 568746 Eki Görüntüle 568747 Eki Görüntüle 568745 Eki Görüntüle 568744

oyy nasıl tatlı öyleeee:))
çok saol fotolar için nuhan ablacım.... çok mutlu oldum...
gerçekten bir beyfendi...
ve çok şanslı bir kedi aynı zamanda:)
MAŞAALLAH TEBAREKE ALLAH. Allah nazarlardan korusun:nazar:

ne bileyim kedii sevgisi bendede seninki gibi fazla....
ama bence güzel bi sevgi:))

alerjin içinde çok geçmiş olsun, sağlığını ihmal etme ama hiçbir zaman, hani sağlık çok daha önemli.......

adıda tam uymuş, tam tarçın renginde:)))):nazar::nazar::nazar:

:16::16::16:

Ben yaklaşık 7 yıldır Tarçınla yaşıyorum. O benim gerçek can yoldaşım oldu. Çok zor günlerde bana sıcacık sokuldu.
Ben evime bir hayvan almayı düşünmüyordum o beni seçti o geldi... Benim alerji sorunum var. Tarçin 3 yaşlarındayken başladı. Bazi sabahlar, hapsuruk kirizleri yaşıyorum. Tek sorumlu Tarçın ama ondan vazgeçemem. Sadece hergün sabah evi temizlemeye gayret ediyorum. Birde benim evimde sürekli yatak yorgan yıkanıyor. (komsularım artık ne düsünüyor artik bilemiyorum :1: ) evde yerde tüy tumasın diye hiç halı yok. Çok zor bişe ama onu sevgisi yeter.
Bu duyguyu bir hayvanla yaşamadan önce anlayabilmem mükün değildi. Şöyle ki, hayvanlarına çok düşen insanlara tuhaf bakardım. Şimdi benim duygumu da anlatmam zor.
Tarçin bir beyfendi;
Eki Görüntüle 568746 Eki Görüntüle 568747 Eki Görüntüle 568745 Eki Görüntüle 568744

Yerim onu ben yaa maşallah nazar değmesin nasıl da tatlı!!! Özellikle ilk poz harika! Koca adam gibi oturuşunu yerim ben onun :) Daha uzun yıllar geçirin birlikte inşallah

Ben eskiden çok korkardım hayvanlardan, hiç sevmezdim o yüzden. Ama birlikte yaşamaya başladıktan sonra, eskiden o yokken ne yapıyormuşum diye düşünüyorum artık. Mesela haftasonu kuzenin nişanı için şehirdışında olcam, kardeşim acaba mamasını suyunu unutur mu, ilgilenir mi, kafamda hep bu sorular var. Evde değilken özlüyorum herifi hemen eve dönsem de sevsem koynumda uyutsam diyorum :)

Hepinize iyi geceler bu arada..

Biliyosunuz birkaç gündür moralim bozuk, ama ilk kez yemekten çıkarmıyorum acısını. İştah falan kalmadı. Hala daha ses yok kafayı yemek üzereyim...

Bugün canım çok tatlı istedi dukan pudingi gibi bişey yaptım çok az ondan yedim. Havalar soğudu ya deli gibi tatlı istiyorum.

Haftasonu şehirdışındayım, kuzenimin nişanı var. Giyecek bişeyler baktım ama tabi ki olmuyo elbiselerim falan. Toplam 10 kg gitti, bakınca belli oluyor zayıfladığım ama son 10 kilomu zaten yeni almıştım. Hala kıyafet sorunum var haliyle. Akşam ona da moralim bozuldu biraz. Cuma yola çıkacağım için vaktim azaldı, yarın çıkıp Mango'ya bakayım diyorum. Tamamen zayıflamadan alışveriş yapmak istemiyordum ama mecburen alcam bişeyler. Nette baktım bikaç parça beğendim inşallah üstümde de güzel olurlar...

Neyse böyle işte. Depresif ruh halimden çıkabilirsem gündüz sohbete de gelirim. 1-2 gecedir i
çimi döktüm kaçıyorum gibi oluyor, kusura bakmayın. Hadi öptüm sizi!

Hepinize iyi geceler bu arada..

Biliyosunuz birkaç gündür moralim bozuk, ama ilk kez yemekten çıkarmıyorum acısını. İştah falan kalmadı. Hala daha ses yok kafayı yemek üzereyim...

Bugün canım çok tatlı istedi dukan pudingi gibi bişey yaptım çok az ondan yedim. Havalar soğudu ya deli gibi tatlı istiyorum.

Haftasonu şehirdışındayım, kuzenimin nişanı var. Giyecek bişeyler baktım ama tabi ki olmuyo elbiselerim falan. Toplam 10 kg gitti, bakınca belli oluyor zayıfladığım ama son 10 kilomu zaten yeni almıştım. Hala kıyafet sorunum var haliyle. Akşam ona da moralim bozuldu biraz. Cuma yola çıkacağım için vaktim azaldı, yarın çıkıp Mango'ya bakayım diyorum. Tamamen zayıflamadan alışveriş yapmak istemiyordum ama mecburen alcam bişeyler. Nette baktım bikaç parça beğendim inşallah üstümde de güzel olurlar...

Neyse böyle işte. Depresif ruh halimden çıkabilirsem gündüz sohbete de gelirim. 1-2 gecedir i
çimi döktüm kaçıyorum gibi oluyor, kusura bakmayın. Hadi öptüm sizi!

inşaallah herşey biran önce yoluna girer gözdecim....
bende seni öptüm:54:

sabah uyanır uyanmaz açıcaksınız dolabı.hemen ağzınıza bi lokma bişi atıcaksınız ki metabolizma çalışmaya başlasın.
günün geri kalanında bol su tüketiceksiniz.
bolca salata ve bolca her türlü sebzenin haşlamasını tüketiceksiniz.
kilo milo bişi kalmaz.akar gider.

günayyyy dınnnnnnnnn topiğin güzel hatunları mutlu kalorisizz günler diliyerekten kızı okula yolladım kçükk uyuyyooo bende sıcak yatağıma geri dönüş yapıyorummmm öpüldünüzz

benden de herkese günaydın mutlu sağlıklı az kalorili bol hareketli bir gün olsun inşallah
kızları okula gönderdim kardeşimi bekliyorum bebeği bırakıp işyerine gidecek bazı işleri için
ben de 2 gündür sabah yatmadım gözüm yatakta:)yarın affetmem yatarım artık inşallah uykucu asu:1:

Efemmmm canim sac rengimi sormussun albumde yazdim guzelim burdan reklam olmasin diye :1:
Valla bazen diyorum kuafor bir koca bulsaymisim cok iyi olurmus diye :60: kizim bile diyor anne o zaman herhalde kocan butun senle ugrasmaktan para kazanamazdi giye :60:
Neyse belki kizlardan biri kuafor bulurda damatcigim beyazlarimi kapatir :60:
gördüm banu abla tşk ederim kuaför damadı ne yapcan abla doktor olsun daha iyi:1::1:
Kızlar geçen gün yaşadığım hindistan cevizi macerasını okuyan hatırlar. O günden sonra düşündüm, hindistan cevizini de hazır almamaya kadar verdim. En azından deneyeyim dedim. Bugün de evde hindistan cevizi yaptım, gayet de güzel oldu, şimdi kaloriferin yanında kuruyor.

Bu da bana bir vesile oldu, biliyorsunuz evde yapabileceğim şeyleri dışarıdan almıyorum. Ama aslında evde yapabileceğimiz daha çok şey var. Mesela bu olay başıma gelinceye kadar hindistan cevizi yapmak hiç aklıma gelmemişti benim. Evde başka neleri yapabiliriz, aklına gelen varsa paylaşsın lütfen. Yani; yoğurt, peynir, kefir, turşu, salça, tarhaha, makarna gibi bilinenlerin dışında neler olabilir başka?

Ben aklıma gelen birkaç şeyi yazayım, özellikle bebekli-çocuklu aileler için fikir olur belki.

Hindistan cevizi: Migros'tan bir adet hindistan cevizi aldım (2-3 lira bir şeydi). Kabuğunun nasıl kırıldığını internetteki videolardan izledim. En zor kısmı kabuğunu kırmaktı, yaklaşık 10 dakika sürdü. Sonra içini minik rendede (sarımsak rendeleri var ya, onun bir boy büyüğü, elimin yarısı kadar) rendeledim ve tepsiye serdim.

Karabiber: Her zaman tane alıp kendim öğütüyorum.

Pudra şekeri: Asla hazır almıyorum, özellikle böyle toz halindeki gıdaları dışarıdan almak tehlikeli, mutlaka katkı oluyor. Normal şekeri öğütücüde çekip pudra şekeri yapıyorum.

Pirinç Unu: Yukarıdaki ile aynı mantık. Organik pirinç alıp öğütücüde çekip pirinç unu yapıyorum. Arada çocuklara meyveli muhallebi yapıyorum, mis gibi oluyor. Bir paket pirinç 3-5 ay gidiyor.

Keten tohumu: Gene öğütücü mucizesi, tane alıp öğütüyorum, arada çocukların keklerine, ev pudinglerine katıyorum. bebekken yoğurtlarına katardım.

Aynı mantıkla kakao yapılabilir sanıyorum, emin değilim? Yani çekirdekten alıp öğüterek. Ben içmiyorum ama kahve içenler evde öğütebilirler, mis gibi kokar eminim.
Tahin yapmayı denedim tam istediğim gibi olmadı. Susamın cinsi de önemli sanırım, istediğim kadar yağı çıkmadı, gene de balla karıştırılarak afiyetle yenildi.

Kızım büyüdükçe daha talepkar oluyor, onun taleplerine yetişebilmek için evde bisküvi ve cips de yapmaya başladım, isteyene tarif veririm, çok basit ve besleyiciler ;)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

rica etsem bana bisküvi ve cips tarifini verebilir misin? benim sıpada bayılıyo cipse gerçi ben almıyorum dışardan eline tutuşturanlar var malesef :1::1:

Günaydın kızlar,

keyifler iyidir umarım. ben baş ağrısıyla uyandım. suyu dün az tükettim galiba. bir de bamya yediğim gün şişiyorum dün öğlen yemiştim, yüzüm gözüm şişmiş.

Nuhancım tarçın çok tatlı maşallah. bir kediye göre çok uysal görünüyor. sana da geçmiş olsun canım alerjin için.

Gözdecim, kötü şeyler düşünmemeye çalış canım. inşallah bir an önce haber alırsın.

Meyracım burca göre diyet videosunu izliyorum şimdi. ben yengecim ve yengeçlerin kilo probleminin hep olduğunu söylüyor. hakikaten sıvıyı az alırsam kilo veremiyorum. geçen gün de taylan kümeli astrolojiyle ilgilendiğini söylüyordu. ve bu sene yengeç ve boğaların kolay kilo verdiğini söylüyordu. bence de burçlar çok etkiliyor. ne kadar yengeç arkadaşım varsa kilo sorunu yaşıyordu.

Umutcum hakikaten ne hamaratsın sen. maşallah sana. ben dediklerini hiç yapmıyorum malesef bu saydıklarını evde.

Son düzenleme:
Canım sen neden kadını memnun etmek ıstıyorsun ki. Veremediysen veremedin sanki kızacak mı sana. Zaten eğer yağ-kas ölçüm cihazına çıkarıyorsa o verdiğin su belli olur. Yağdan gitmemişse kilo veremedin sayılır zaten. Bende önce tehlikeli şeyler yapma. Onun yerine sana 3 gün şunu öneririm

Sabah 1 dilim ekmek yanında 2 dilim peynir, domates salatalık vs
Ara: 1 meyve 10 fındık
Öğlen 1 el kadar tavuk ya da 3 baget ya da 1 but ya da 4 ızgara köfte ya da 1 balık+ salata

Ara: 1 bardak süt ya da yoğurt 1 meyve

akşam: öğlenin aynısı

Ara: 1/2 diyet bisküvi 1 meyve

Bunu 3 gün yaparsan kilo vermen hızlanır
sagol canım esenyurttaki kilo veremeyince daha gelme demişti tek korkum buda derse
sizin evin yukarısında anadolu sofrasının yanında hastanede diyetisyen varmış ayda 25 istiyormuş muayene ücreti
ocak ayında gelicekmiş

meyra__
Herşeyin hayırlısı sakın üzelme.... Ben herşeyin bir takvimi olduğuna inaniyorum. Henüz erkenmiş biraz daha vaktı var :emir_bebek:

Tarçin bir beyfendi;
kız benim kedimin ne işi var sizde benimki zayıf seninki kilolu
daha 1.5 yaşında dişi oldugunu bilmeden adını minnoş koydum degiştirmek istiyoruz ama artık alıştı ismine

GÜNAYDINLARR güzel bayanlarr
artık kaldıgım yerden devam etmeye basladımm
güzel gidiyor bakalım simdilikk okula gıdpı gelıyorum toplam 45 dk falan edıyor evde de 35 -30 dk arası yuruyorum dilegim azmimi kaybetmemek
güzel bir gün olsun inşallah hepimizee

sultan --- almaya ya mı gıttım hemserımm

nuhancım kedılerı pek sevmem ama tarcıncık cok sırınn.. ayrıca cok güzel fotoğraflamışsın arkadasımm eline saglıkk

Son düzenleme:
kahvaltımı yapmıştım ne güzel. midem bulanmaya başladı, soğuk hava falan aldım geçmedi. en sonunda kustum. sanırım midemi üşüttüm ya da zehirlendim. yapacak da dünya kadar işim var ama elim kolum titriyor. ne iyi gelir sizce kızlar?

kızlar bana yardım edin cuma diyetisyene gidicem tartı hiçte iç açıcı degil ne yapsam bari 2 kg versem suda gitse olsa yeter bana

güzelim bence de kadın görsün veremediğini ama gittikten sonra sen birşeyler yapmak istersen hiç egzersizle aran yoksa bile yat mekik çek bugün 10 olur yarın 20 gitgide 100 ü bulursun 100 den sonrası iyidir. sonra ara öğünlerine kalsiyum yani yoğurt, light süt ekleyebilirsin. yada 1-2 ceviz, badem. ben bir ara 400-500 kalorilerdeydim. kafayı yiyecektim kilo veremiyorum diye diyetisyenim hata burda zaten dedi en az 1300 olacak hareketle azalsın dedi hakkaten çok daha fazla yiyip (yağsız tabi) daha çabuk gidiyor... bu kalorisepeti.com dan da kalorilerini takip edersin menülerinde değişim yaparken en az kalorili olan yiyeceklerle yer değiştirirsin... dayanamadım atladım konuya ama :) inşallah faydası olur...

selamün aleyküm kızlar ben bugün çok keyifliyimm sonunda bir kilocuk daha eksilmişim hem çok şaşırdım hemde çok sevindim.şaşırdım çünkü tatlıların cazibesine dayanamıyorum ve bugünlerde aşurelerin biri geldi biri gitti.yedikçe yedim yani.bu haldeyken nasıl eksildim diye düşünüyordum ama sanırsam akşam 6 dan sonra hiçbişey yemiyorum ondan olsa gerek.neyse sonuç olarak çok keyifliyim darısı sizlerinde başına :9:

Günaydın kızlar,

keyifler iyidir umarım. ben baş ağrısıyla uyandım. suyu dün az tükettim galiba. bir de bamya yediğim gün şişiyorum dün öğlen yemiştim, yüzüm gözüm şişmiş.

Nuhancım tarçın çok tatlı maşallah. bir kediye göre çok uysal görünüyor. sana da geçmiş olsun canım alerjin için.

Gözdecim, kötü şeyler düşünmemeye çalış canım. inşallah bir an önce haber alırsın.

Meyracım burca göre diyet videosunu izliyorum şimdi. ben yengecim ve yengeçlerin kilo probleminin hep olduğunu söylüyor. hakikaten sıvıyı az alırsam kilo veremiyorum. geçen gün de taylan kümeli astrolojiyle ilgilendiğini söylüyordu. ve bu sene yengeç ve boğaların kolay kilo verdiğini söylüyordu. bence de burçlar çok etkiliyor. ne kadar yengeç arkadaşım varsa kilo sorunu yaşıyordu.

Umutcum hakikaten ne hamaratsın sen. maşallah sana. ben dediklerini hiç yapmıyorum malesef bu saydıklarını evde.

Kız benim hiç kilolu akrep arkadaşım olmadı. Hepiciği zayıftı vallahi:))

Back
X