clutch
canım 10-15gündür ara ara başım ağrıyordu benim, bazen başımın üzeride ağrıyodu, üşütmedir diyordum ama neden tepem ağrıyo
diye de düşünüyordum, bi ara tansiyonumu ölçtürüyüm istiyordum, olurya tansiyonum falanmı çıkıyo diye korkmuştum,
ben çok evhamlıyımdırda....
geçen görümcemle tıpa gittiğimizde tansiyonumu ölçtürdüm acilde gelmişken diye, yüksek çıktı tansiyonum

((
15/10çıktı, 5-6gün sabah akşam ölçtürün dedi, yine düzensiz çıkarsa dahiliye gidin dedi

anneme anlattım durumu o da yokyaa önemli bişey değildir zannetmiyorum dedi,
ama ben yinede endişe ediyom evham ediyom yaa

(
ogünün akşamı içime sinmedi tekrar yakındaki sağlık kabinine gidip ölçtürdüm bu seferde 14/8çıktı, bi derece yüksek dedi
memur, muhtemel stresstendir dedi, ama kabine gitmeden 1-2saat önce 1.5limonu sıkıp içmiştim yüksek tansiyona iyi geliyo diye.
memur 5-6gün günde 1kere ölçtürün, düzensiz olursa gidin doktora dedi o da.
bende memurun dediği gibi yapıcam, 7gün her akşam ölçtürmeye gidicem....
işte dün ikinci olarak gittim 15/10 çıktı bu seferde

((
niye anlamıyorum

üzlüyorum ve merak ediyorum vede korkuyorum

((
inş stresstendir, geçicidir, annem evham etme kafana takma bişey değildir geçer dedi, evham edersen sen evham ettikçe çıkar dedi, bişeyin yok dedi

((
offff böyle işte

ama sabahtan beri başım yine ağrıyo

(
bu ara kalsiyumu çok tükettim belki ondanmıda diyorum, bi ara çok fazla dereotu yediğimde tansiyonum çıkmıştı,
doktora gitmiştim, doktorda tahlil röntgen vs yaptı bana, ve dediki tansiyon hast yok senin dedi, kalsiyum fazlalığı yapar dedi,
kiloluda olunca daha çabuk çıkar tansiyonun dedi kalsiyumu çok tüketince dedi.
kalsiyumu çok alınca galiba potasyumdu yanında da potasyum tüket dedi.
yine acaba öyle bişeymi oldu diyorum, off

(
çünkü bu ara tuzlu peynir, süt çok tükettim.
böyle işte...
başımda ağrı ve sıkıntı olmasa ve tansiyon yüksek olmasa sıkıntı etmicem ama işte böyle olunca elimde olmuyo....
bakalım bugün kaç çıkıcak

inş iyi çıkar...
bilemiyom artık evhammı ediyom, aslımı var, ama inş evhamdır....