Popüler Konu 90 Kilo Üzerindekiler Birlikte Zayıflıyor!

Geçmiş olsun canım , inşallah bir an önce iyileşir ama bişey diyeceğim bilmem yaparmısın ama kompres yaparken sirkeli suyla yap çok iyi geliyor.

aa evet canım biliyorum onu da duymuştum ama aklıma gelmedi o anda telaştan bak..
elma sirkesi de vardı evde, olurdu herhalde onunla da di mi?

..

Günaydın kızlar,

hepinize güzel bir gün diliyorum. ben şişmiş durumdayım. 3 gün üst üste spor ödem yaptı sanırım.

günaydın herkese..

işlere dalmadan bir selam vereyim dedim.
oğluşum hastaydı ateşliydi işe gelemedim salı günü. dün de yurt dışından gelen adamlarla toplantımız olduğu için gelmek zorunda kaldım , oğluş da babanesiyle kaldı.
bugün iyi çok şükür geceyi ateşsiz geçirdik ama evelsi gece saat 1,30 dan 5.e kadar düşüremedik ateşini. :(
dolven verdim, soğuk suyla kompres yaptım eklem yerlerine, elini yüzünü başını soğuk suyla yıkadık.. anca sabah 5.te düştü.
şimdi burnu akıyo aman ateş olmasın da çok şükür.. ateşten çok korkuyorum :(

diyet iki ileri bir geri gidiyor ya tam toparlanamadım hala :(
dün de babanesi bizdeydi işte, akşam yemeğine mantı yapmış ayıptır söylemesi. özenmiş. tabi hem açlık hem uzun zamandır mantı hasreti derken epey yedim valla :20:

geliyorum yazıcam daha durun :)

..

Ayçacım çok geçmiş olsun oğluna.

Ben bayıldım botlarına benimde boyum çok uzun olduğu için çok topuklu giyemiyorum bunlar süpermiş nerden aldın acaba

Tatlım ben trendyoldan almıştım, bilinmeyen bir marka. ama şimdi orda derimodun kampanyası var, hem de benim aldığım fiyattan daha ucuza bootieler var. bir bak istersen. çok güzel şeyler var.

poseidon selam.. seninle tanışmadık galiba. pastaların çok güzel görünüyor.
hele kursa gitmeden kendin yaptıysan süper valla tebrik ederim :)

ben 2 sene önce şeker hamuru kursuna gittim, hem pasta yapmasını, şeker hamuru yapmasını ve de o süslü kurabiyeler var ya onlardan yapmasını öğrendim.
çok keyif alıyorum yaparken. ama işe maalesef fırsat bulup da geliştiremedim kendimi.
kurabiyelere devam süsleyip ypıyorum, kardeşim nişanlandı mesela eylül.de onun nişan kurabiyelerini ben yaptım paketledim kurdelelerle süsledim, isimlerini falan yazdım üzerine.
dur resim ekliyim ben de bulursam bilgisayarımda :16:

aynurcum nerdesinnn??
kocişinin gelişine 1 gün kaldı di mi??
Allah kavuştursun canım şimdidenn :16:
...

senden de tarifler ve resimler bekliyoruz o zaman..
oğluşun için geçmiş olsun... bu arada ateş devam ederse boğazına ve kulaklarına baktır mutlaka...

Benimki acemi usulü oldu ya zaten pek çirkin seyler :)

Yok canım ilk defa evde kendim denedim ya , kurs falan yok yani. Acemi bile denmez ama alın bakalım nerler diyeceksiniz? :)

Bu ilk pastam ; Eki Görüntüle 607615

Buda ikinci pastam :) ; Eki Görüntüle 607616

bence mükemmel olmuş. kursada gitmemişsin kendi kendine valla harikaaa :34:

günaydın herkese..

işlere dalmadan bir selam vereyim dedim.
oğluşum hastaydı ateşliydi işe gelemedim salı günü. dün de yurt dışından gelen adamlarla toplantımız olduğu için gelmek zorunda kaldım , oğluş da babanesiyle kaldı.
bugün iyi çok şükür geceyi ateşsiz geçirdik ama evelsi gece saat 1,30 dan 5.e kadar düşüremedik ateşini. :(
dolven verdim, soğuk suyla kompres yaptım eklem yerlerine, elini yüzünü başını soğuk suyla yıkadık.. anca sabah 5.te düştü.
şimdi burnu akıyo aman ateş olmasın da çok şükür.. ateşten çok korkuyorum :(

diyet iki ileri bir geri gidiyor ya tam toparlanamadım hala :(
dün de babanesi bizdeydi işte, akşam yemeğine mantı yapmış ayıptır söylemesi. özenmiş. tabi hem açlık hem uzun zamandır mantı hasreti derken epey yedim valla :20:

geliyorum yazıcam daha durun :)

..

çok geçmiş olsun. :nazar:

ben 2 sene önce şeker hamuru kursuna gittim, hem pasta yapmasını, şeker hamuru yapmasını ve de o süslü kurabiyeler var ya onlardan yapmasını öğrendim.
çok keyif alıyorum yaparken. ama işe maalesef fırsat bulup da geliştiremedim kendimi.
kurabiyelere devam süsleyip ypıyorum, kardeşim nişanlandı mesela eylül.de onun nişan kurabiyelerini ben yaptım paketledim kurdelelerle süsledim, isimlerini falan yazdım üzerine.

aynurcum nerdesinnn??
...

Ay bak ne güzel ben çanakkaledeyim burada öyle kurs yok ki gideyim. Bende profesyonel olarak yapmak istiyorum.
Şimdilik hala araştırma durumundayım. Daha sonra ekipmanları alarak işe koyulacağım.
Kurabiye isteyen 3 kişide var yani :)) 2 si bebek kurabiyesi istiyor , biri kına kurabiyesi bakalım.

çok güzel görünüyorlar. ben de özel günlerde çocuklara yapayım istiyorum. netten tariflere baktım.. haribo marshmellow ile yapılan bir tarif de var.. sen nasıl yaptın???

Canım bende marshmelowla yaptım internetten bakarak.

Bu şekilde 2 renk zaten aldığın marshmelowlar onları renklerine göre ayırıyorsun.
$1357487996326.webp

Daha sonra tencereye su doldurup suyu kaynatıyorsun , içine borcam oturtuyorsun. marshmelowlar eriyor zamanla.
$1357488002198.webp

Sonra Onu Bol pudra şekeriyle yoğuruyorsun. Çok cıvık ve yapışkan bir hal alıyor bu arada başta elinle yapma sakın , sonra ayıramazsın. kaşık yardımıyla yap.
$1357488003263.webp

Elde ettiğimiz hamuruda streçle sarıyoruz iyice. 24 saat bekletiyoruz. Ertesi günde istediğin gibi kullanabilirsin.
$1357493727304.webp

Gıda boyası satılıyor , bazı aktarlardada var onlardan alıpta renklendirebilirsin. Çokta uygun boyalar yani.

aa evet canım biliyorum onu da duymuştum ama aklıma gelmedi o anda telaştan bak..
elma sirkesi de vardı evde, olurdu herhalde onunla da di mi?

..

Olurdu canım gene aklında bulunsunda sirkeli su çok iyi geliyor

Günaydın kızlar,

hepinize güzel bir gün diliyorum. ben şişmiş durumdayım. 3 gün üst üste spor ödem yaptı sanırım.

Ayçacım çok geçmiş olsun oğluna.

Tatlım ben trendyoldan almıştım, bilinmeyen bir marka. ama şimdi orda derimodun kampanyası var, hem de benim aldığım fiyattan daha ucuza bootieler var. bir bak istersen. çok güzel şeyler var.

senden de tarifler ve resimler bekliyoruz o zaman..
oğluşun için geçmiş olsun... bu arada ateş devam ederse boğazına ve kulaklarına baktır mutlaka...

bence mükemmel olmuş. kursada gitmemişsin kendi kendine valla harikaaa :34:

çok geçmiş olsun. :nazar:

teşekkürler hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için.
egedeniz'cim evet bugün de devam ederse cumartesi doktoruna götürücem tedbir olarak bi baksın doktoru..

ekteki resim de benim kardeşim için yaptığım kurabiyeler.. :16:
...

Eklentiler

• $DSC01025.webp
    $DSC01025.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 33
posedion ben hep aldım biliyo musun malzemeleri eminönü'nden?
heves ettim bayağı ama işte vakit bulamıyorum :((

esracım sen nasılsın, nasıl gidiyor?
..

egedeniz'cim evet bugün de devam ederse cumartesi doktoruna götürücem tedbir olarak bi baksın doktoru..

...

aa çok tatlılar yaaa :16: ben ilk kez sizden duydum kına kurabiyesi, nişan kurabiyesi felan. bizde hiç yok böyle şeyler. çok beğendim ahh ahh yokki bi adayımız bile şöyle bir nişan yapalımda bunlarla uğraşalım :1:

...

Çok güzel görünüyor ya.
Şimdi sana bişey soracağım ama gülme :D:D

Bi kerede kurabiye yapmak istedim hamurumu yoğurdum beklettim. Sonra kurabiye kalıbıyla kestim. pistikten sonra bunların hepsi küçüldü ve kestiğim şeker hamuru büyük kaldı beceremedim neden kaynaklanıyor?

...
şeker hamurlarını kurabiyeye nasıl yapıştırıyorsun..

Çok güzel görünüyor ya.
Şimdi sana bişey soracağım ama gülme :D:D

Bi kerede kurabiye yapmak istedim hamurumu yoğurdum beklettim. Sonra kurabiye kalıbıyla kestim. pistikten sonra bunların hepsi küçüldü ve kestiğim şeker hamuru büyük kaldı beceremedim neden kaynaklanıyor?

canım acaba tereyağını mı az koydun da pişerken çekti? :44:
ben gerçi bir de bekletmeden hemen pişiriyorum yoğurduktan sonra.
bir de hocamız kurabiye hamurunu kıvama getirdikten sonra çok mıncıklamayın hemen bırakın kıvama gelince demişti :1:
bilmem yardımcı olabildim mi ama :)
..

canım acaba tereyağını mı az koydun da pişerken çekti? :44:
ben gerçi bir de bekletmeden hemen pişiriyorum yoğurduktan sonra.
bir de hocamız kurabiye hamurunu kıvama getirdikten sonra çok mıncıklamayın hemen bırakın kıvama gelince demişti :1:
bilmem yardımcı olabildim mi ama :)
..

Canım sen şu kurabiyenin tarifini yazsan ? Lütfeeeen :)

Canım eğer orası olursa ve başka bi yer olmazsa son çare kabul ederim. Şu an acil ödememiz gereken bi miktar borç var.Eşimin teyzesinden almıştık mesela bi miktar da. Sonuçta bu durumda eşimi tek bırakamam. Servis varmış ama bizim burdan olur mu bilmiyorum. Bi ara gebzeden bile arıyolardı beni. Senin atanman için kaç puan gerekiyor. Aslında ben 85 civarı alsaydım yeterdi son atamalara. Bazı bölümlerde 90 bile yetmiyor ama ben beceremedim
canım benim bölümden en son 92 ile kapanmış zaten 3 kişi aldılar son atamada şaka gibi..ama arkadaşım 85puana düz memurluğa atandı gümrükte...borçlar bitmiyorki canım tek başına...İnşallah tez zamanda iş bulursun..

Geçmiş olsun Nevinim. dikkat et kendine. soğuk hakikaten çok fena ağrı yapıyor daha sonra.

Sağol canım. benim de eşimle aramda 10 cm var. bu da 5 cm olduğu için aldım. daha topuklusuna ben de cesaret edemiyorum. iş görüşmesi için falan aldım aslında bunu. normalde pek tarzım değil :)
saol canım Allah azı olsun aşırı soğuklarda ister istemez üşüdüm..acısı fena çıktı...topukluyu bir bıraktım kilo alınca dahada zor geliyor giymek ne kötüya...

kızlar acil yanık için çare :52::52::52:

aygazın demirinin sıcak olduğunu unutup 3 parmağımı yaktım :52::52::52::52:

geçmiş olsun canım...hemen silverdin sürmek en güzel çarelerden...zaten sen halletmişsin...
Özlemcim adliyeler 3 yerde toplandı; bakırköy, şişli ve kartal. ben şişli civarı istiyorum ama genelde çıkmıyor. bakalım kısmet. olacak inşallah bu ay bi yer artık, inanıyorum.
Esram kartala gelsene hem bana da yakın olursun:9:
yahuuu varyaaa bu stv deki davetsizzz misafir programıııııııııııııııııııııııı beniii öldürüyorrrrrrrrrrrrr:4::4::4::4:çıldırıyorummmm...kuzuyu çevirmişlerrr yiyorlarrrr yaaaaaaaaaaa..bu hakmı adaletmiiii...höpür höpür yiyorlarr yaaaaaaa...ben burda açç susuzz tatlısızz böle can çekişirkennn..onlar orda homini gırtlakkk yiyorlarrrrrrr...ayyyyy ayyyyyyy:37::37::37::37:
kıs o adamcağız ne kilo almış yemekten...

Benimki acemi usulü oldu ya zaten pek çirkin seyler :)

Yok canım ilk defa evde kendim denedim ya , kurs falan yok yani. Acemi bile denmez ama alın bakalım nerler diyeceksiniz? :)

Bu ilk pastam ; Eki Görüntüle 607615

Buda ikinci pastam :) ; Eki Görüntüle 607616

aynurcum nerdesinnn??
...
vay vay topikimizde pastacılar da varmışta haberimizde yokmuş. ben hep bunların içindeyim ama yaptıklarınız çok güzel...figürler özellikle elin yatkın demekki. benim ustabaşı neler yapıyor acayip özeniyorum ama ilgim pek yok sanki..diyorum benim ellerim kırık değil becerikli değilim yapamıyorum diye kızar bana ben bu ellerle yapıyorsam herkes yapar der ama tamamen yetenek bence...maşallah:nazar:

Egedeniz cim şeker hamuru kurabiyeye su ile de yapıştırabilirsin sade jöle ile olur ama balla bile yapıştırılır...

Mehmet Ali Birand yoğun bakımdaymış halen...

bende twitter da gördüm şimdi. oğlu hesabından twit atmış. hala yogun bakımda diye. başka bir internet haberindede hesabı hacklenmiş deniyor. anlamadım hiçbişey. tvlar altyazı geçti hep. :44:

posedion, istersen yarın tam tarifini getiriim ölçüsüyle kursta aldığımı.
çünkü ben artık çok sık yaptığım için göz kararı yapıyorum hamur kıvama gelince. elim alıştı artık.
ama malzemesi ;

oda sıcaklığında tereyağı,
un
pudra şekeri
yumurta

bu hamur için tarifi.
istersen içine limon, portakal rendesi koyabilirsin, ya da zencefil ya da tarçın vs.
ama tekini koymak lazım yoksa tatsız oluyor.

üzerine de hazır aldığım hamurla kaplıyorum. şeker hamurunu sıfırdan yapmak biraz zahmetli geliyor bana.
onu yapana kadar hazırını alıyorum.
ama marshmellowla olanını duydum o daha kolaymış.
...

Back
X