- 20 Mart 2009
- 30.804
- 91.860
- 1.123
Eki Görüntüle 1832181
Balkondaki gülüm açmış :)
Pembe gonlum sen de :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eki Görüntüle 1832181
Balkondaki gülüm açmış :)
Eşim de eşlere ders veriyor canıminsallah asum bende istiyorum artik hafiflemek sadece kilo cok olunca gozum korkuyor inan
Kuran dersiydi demi asum eslerinizde ogreniyormu aksam olunca ogeldi aklima
İlginçtir geçen sene süt beyaz açmıştı :)Pembe gonlum sen de :)
Eline sağlık çok güzel görünüyorlarTarif:
3 yumurtanin aki ve sarisi iki ayri kaba ayrilir,beyazlara bir cay kasigi kabartma tozu eklenerek mikserde kati köpük olana kadar cirpilir.
Sarilarin bulunduğu kaba 3 tepeleme kasigi kadar krem peynir ve bir cimdik tuz eklenir o da 1-2 dakika cirpilir.
beyazlar yavaşça söndürmeden sarilara eklenir nazikçe karistirilir. kasik yardimi ile tepsilere dökülür,150 derece de 15-20 dakika pişirilir..
Ben birdahaki sefere içine dereotu,taze soğan,baharat ve krem peynir yerine normal peynir veya çökelek eklemeyi düşünüyorum,daha cok lezzet katacaktır muhtemelen..
Ben hiç yapmadım canımcım ablamada sormadım. Biz ekmek yaptığımız zaman ekmek hamurundan pide büyüklüğünde bir parça hamur ayırıp serin bir yere koyuyoruz. Ekmek yapacağımız zaman o hamuru ılık suyla eritip onu çoğalıyoruz. Mayalanmasını bekliyoruz. Genellikle akşamdan mayayı çoğaltırız sabah ne kadar ekmek yapacaksak o kadar un koyup çoğalttığımız mayayida içine koyup yoğuruyoruz.Topraam saglikli neler hazirliyorsun de bakimm :)
Sana nohut mayasini anlatayim kavanoza bir avuc nohut konur uzerine kaynar su biraz seker biraz tuz birazda un eklenip karistirilir. Kapagi kapatip yogurt mayalar gibi uzeri ortulur sabaha kadar bekletilir..
sabahta una eklenip yumusak bir hamur yogrulur..
tava buyuklugun de kaplarda firina verilir..
denemedim ama bana anlatilan sekil de yapacagim..
dafi dogrumudur..
ha tabii yoguracagin zaman nohutlari cikariyorsun :)
3 yumurtadan bayagi fazla cikmis. Yoksa foto hilesimi.?
Bir de yumurta kokmuyo dimi..
Kesinlikle deneyecegim tesekkur ederim canim..
15 adet cikti:)büyüklüğüne göre değişir tabi.
Ben de yumurta kokusundan dolayi tereddüt etmiştim ama hic hissetmedik biz.
Yumurtalar organikti bu arada:)
Ben hiç yapmadım canımcım ablamada sormadım. Biz ekmek yaptığımız zaman ekmek hamurundan pide büyüklüğünde bir parça hamur ayırıp serin bir yere koyuyoruz. Ekmek yapacağımız zaman o hamuru ılık suyla eritip onu çoğalıyoruz. Mayalanmasını bekliyoruz. Genellikle akşamdan mayayı çoğaltırız sabah ne kadar ekmek yapacaksak o kadar un koyup çoğalttığımız mayayida içine koyup yoğuruyoruz.
Mutlu tavuk yımırtası :)
teşekkürler yarın bunu denicemYukarda yazdım plynna:)
teşekkürler yarın bunu denicem
Ayy cok güzeller topramm,renkler muhteşem:) mis gibi kokuyorlardır simdi onlar.:)
kokusu kalmadi artik gecen haftadan anneler gunu cicekleri.
ben espri babin da asuya şeyettim :)