90 kilo ve uzeri olanlar hadi beraber deneyelim

minikkurbaga80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
134
20
98
İstanbul
Merhaba,

Evleneli 10 yil oldu. 4.5 yasinda 1 oglum var. Bu sure icinde aldigim kilonun haddi hesabi yok elbetteki su anda 90 kiloyum ve artik kilo verme seruvenime baslamak istiyorum.
Bugune kadar tek basima basaramadim.
Sizlerde bana yardim edip destek olursaniz cok sevinirim. Bende bir klasikle pazartesi gunu baslayacagim :) buraya hergun yedigimi yaptigim sporu yazicam. Spor dediysem evde Leslie ile yapicam. Sizlerde bana eslik ederseniz bu mecaraya ortak olursaniz cok sevinirim.

Benim dusunculerime hislerime sahip bir kisi icin bile faydali olabilirsem benim icin cok buyuk mutluluk olucak bu seruven. Ben hergun hislerimi duygu ve dusuncelerimi paylasiyor olucam.

Bukadar zaman sonra nasil karar verdin derseniz hala kendimden suphelerim var ama yinede bu hayatta daha fazla gec kalmadan baslamam gerektigini biliyorum.

Bu kilo ile beni en cok rahatsiz eden 10 sey.

1- kis aylarinda cizme giyememek
2- bir kiyafet begendigimde mankenin uzerinde duran ile benim uzerimde duran seyin alakasinin olmamasi
3- her bir kiyafetin daha buyuk bedeni var mi diye dukkanlarda arayis icinde olmak
4- giymek isteyipte giyemedikleriniz (etek, tayt...)
5- sevdikleriniz tarafindan artik begenilmemeye baslamak
6- fotograflarda hep arkalara saklanma istegi
7- kendinizi surekli yorgun hissetmek
8- saglinizdan her gecen gun birseylerin eksildigini bilerek yaşamak
9- merdiven cikarken, kosarken nefes nefese kalmak
10- bir ortama girdiginizde hic kimse tarafindan ilgi cekip farkedilmemek.

merhaba, öncelikle doğru yoldasın bunu istemek ve bişeyler yapmak bile güzel bir başlangıç.
diyetten ziyade sağlıklı beslenme ve incelme serüvenine bende 2 hafta önce başladım. 170 boyum kilom 93 ve yaşım 24 o kadar uzun zamandır bacaklarım kalın ve kiloloyum ki yukarıda söylediğin şeylerin hepsini bende yaşadım ve defalarca diyete başlayıp yarım bıraktım ortalama 4 gün felan sürüyordu tüm diyetlerim. kendime acıyordum resmen yemekten kopamıyorsun ama insan içine çıkıp sosyalleşmekten utanıyorsun senin ne eksiğin var o kadar insan başarıyor sen neden yapamıyorsun iraden bu kadar zayıf mı vs vs gibi kendimi aşağılayıp duruyordum.
2 hafta önce bi ilham geldi bana yapıcam başarıcam yaza güzel bir şeklide giricem ve giymek isteyipte giyemedğim elbiseleri ve etekleri giyicem diye.
bu arada beni gaza getiren diğer bir etmende 4 yıllık bi ilişkim var ve sevgilim ile birlikte yaşıyorum onunla birlikte dışarı çıktığımzda yanımızdan zayıf ve alımlı birileri geçtiğinde içten içe kuduruyordum :KK70: NEDEN BENDE BÖYLE DEĞİLİM diye ve utanıyordum sevgilimin yanında(kendisi asla kilo konusunda beni kıracak hiç birşey söylemedi ya da böyle bir algı yaratcak bii davranışta bulunmadı tam tersi kendimi nasıl özgür ve iyi hissediyorsam öyle olmam gerektiği söyleyip duruyordu hatta bu süreçte bana en çok destek olan ve motive eden kişi o, dış görünüşten önce sağlım için yapmam gerektiğine inandırdı beni)
evet öncelikle sağlım için çünkü artık hantal bir insana dönüşmüştüm. sonrasında iyi hissetmek için bu yolla koyuldum.
bu süreçte özellikle yemek düzenimi oturturken vücumun nelere ihtayacı olduğunu araştırdım kendimi dinledim neler yiyebilirim yada yiyemem kendim için bir liste oluşturdum yasaklı şeyler listesinden ziyade yediğim takdirde vücumda ne gibi zararlar oluşacak bunu düşünürek hazırladım. ve sonrasında bu güzel sürece başladım.
birbirimeza destek olabilriz bu süreçte ne dersin :spor:

Sevgili N nznznnnn birbirimize destek olmayi elbetteki cok isterim.
Boyle bir erkek arkadasin oldugu icin de gercekten cok sanslisin.
Bizim neyimiz eksik bizde bahsettigin her istedigini giyen kizlar gibi olabiliriz.
Biraz destek ve motivasyonla basaramayacagimiz sey yok diye dusunuyorum. 🤗

kesinlikte istediğimiz takdirde başaracağız :halay:
ben bu süreçte paketli ürünlerin bir çoğunu hayatımdan çıkardım şekerli içecekler de dahil, olabildiğince evde yemeye çalışıyorum, dışarda yemem gerektiği zamanlarda ise çorba yada salata gibi şeyler tercih ediyorum, bol bol su içiyorum ve siyah çay beni acıktırdığı için yeşil çay tercih ediyorum, sabah kahvaltılarım genellikle standart oluyor bir haşlanmış yumurta yada omlet yanında bir dilim peynir salatalık yeşillik gibi şeyler yiyiorum, sabah kahvaltılarında tatlı birşeyler yemeyi seviyorum bunun için evde varsa eğer bir dilim ananas yiyorum tatlı ihtiyacını çok güzel kestiğini fark ettim, öğlen yemeklerinde çok aç değilsem yemiyorum yiyeceği zamanlarda ise çorba, salata, yoğurt yada sebzeli yemek gibi şeyler yiyorum, et ve tavuğu akşam yemeğinde tercih ediyorum genellikle ve yemek ölçülerimi açlık durumuma bağlı olarak maksimum 6 yemek kaşığı olarak ayarlıyorum. yemeklerimde zeytin yağı kullanıyorum az miktarda veya tereyağı(bulguru tereyağı ile çok seviyorum) yemek düzenimi aşağı yukarı bu şekilde ayarladım. arada kaçamaklar oluyor, ufak tefek kaçmak yaptığım öğünlerden sonra ki öğünümü kısıyorum genelde.
veee spor olmazsa olmaz; leslie ile başladım fakat 2-3 günden sonra çok hafif gelmeye başladı bende karen hill ve eşinin hazırladığı 40 dk lık kardio videosunu yapıyorum eğer kendimi iyi hissediyorsam squatgirll, ececem, ebru şallı sayfalarından birinden kendime egzersiz seçiyorum yaklaşık 15 dk kadar da bunları yapıyorum.
ben bu yolculuğa 93 kilo ile başladım henüz tartılmadım tartılmaktan korkuyorum birazcık galiba kıyafetlerim üzerinden fark aramaya çalışıyorum pantalonlarım birazcık geniş gelmeye başladı gibi :D
sen bu süreçte neler yapacaksın nelerden vazgeçeceksin ????

Ben de diyet programi uygulamayacagim. Diyet uyguladigim zamanlar mutsuz oldugumu ve devam ettiremedigimi gordum. Bir kere kola dan vazgecicem. Tatli yemegi bende cok seviyorum tatli ihtiyacimi meyveden yada hurma gibi seylerle bastirmayi planliyorum.
Leslie 3 mil 2 3 defa yapma firsati buldum benim cok hosuma gitti bir muddet hem yemek duzenine hemde vucudum spora alisana kadar leslie ile devam etmeyi planliyorum.
Gecen sene ocak ayinda 94 95 kilo civarindaydim isyerinde 1 2 ay platese gitme firsatim oldu 5 kilo kadar verdim bir ara 88 e kadar indim ama simdi tekrar 90 a ciktim.
Temmuz ayinda tatil planimiz var onumde 3.5 ay gibi bir sure var. Basarabilirsem 75 kilo civarina inmeyi hedefliyorum.

Gunaydinlar... geriye sayima gectim son 3 gun. Demek degilki bu 3 gunde ne bulduysam yiyorum. Psikolojimi ve beynimi bu yeni surece alistiriyorum.
Ozellikle stresimi arttiracak yeme istegi uyandiracak ortamlarda bulunmamaya calisiyorum bulunmak gerekiyor ise de bu tarz durumlarla bu seruvende de karsilasabilecegim icin nasil bastirabilirimi ic dunyamda arastiriyorum.
Ayrica motivasyonumu arttiracak degisim videolari izliyorum kendime bu surecin uzun bir surec oldugunu asiliyorum.

Sizler neler yapiyorsunuz kendinizi nasil motive ediyorsunuz?

Kolay gelsin simdiden.Cızme giymek gibi basit,hoş bir nimetten kendinizi geri birakmayin.Genclikte yakisacak insana kiyafetleri .Saglik,sihhat yaninda güzel giyim kuşam her genç kadinin en dogal hakkı.O yüzden sakın pes etmeyin.Yüksek kilolar cabuk cozüluyor bir de.Hareketi birakmayin

merhabalar bu gün yazma fırsatım olmadı bir türlü :)
3.5 ay içerisinde biraz sabırla çok güzel bir şekilde zayıflıycaksın inanıyorum :) kola alışkanlığından kesinlikle kurtulman gerekiyor. tatlı krizlerine hurma çok güzel gidiyor gerçekten ve internette çok güzel fit tatlı tarifleri var hafta da bir ya da iki defa az miktarda tüketilebilir gibi geliyor sonuçta tamamen sağlıklı besinlerden yapılan tatlılar.

ben bu gün sabahtan akşama kadar kendime ve vücuduma ihanet ettim çok gereksiz şeyler yedim biraz stresliydim strese girdiğim anlarda kendimle pek başa çıkamıyorum anında bişeyler tıkınmak istiyorum bununla nasıl başa çıkıcam bilmiyorum :110: bu gün benim için sağlıklı beslenme sürecime darbe niteliğinde bir gündü.
ama kaçamak yapmış olmak tamamen pes demek değildir olabilir böyle şeyler. önemli olan ipin ucunu daha fazla kaçırmadan bir an önce toparlanmak.. yarın sabah tekrardan güzel bir güne uyanıcam veeee bu güzel sürece devam edicem..

Tamamen vazgecmeyip, yeniden toparlandigin surece 1 gun kacamak herkesin hakki. Benim icin 2 gun kaldi baslamama.
Baslamaya kadar da bende bende kendimi olabildigince motive etmeye her gun neler yiyebilirim onlari cikarmaya calisiyorum kalorileri vs.
Baya bir planli girmeyi hedefliyorum bu surece bakalim neler olacak.

Valla son 1 gun heyecan dorukta, yarin buyuk gun. Kahvalti icin evden hazirlayip goturmeyi planliyorum. Benim en buyuk sorunum cok fazla yemek seciyor olmam. Sebze yemekleri yemem peynir zeytin vs yemem. Enteresan bir insan oldugumdan dolayi 😁
Kepek ekmek 1 dilim kasar domates salatalikla baslamayi planliyorum. Sabah kalkinca midem bulanmazsa 1 bardak ilik su icmeyi planliyorum.

Gunaydinnnn... Herkes icin sahane muhtesem bir hafta olsun. Bugun geri kalan hayatimin ilk gunu klişe ama su andaki durumumu ozetleyen en dogru soz.
Sabah evden hazirlayip yanimda gotururum diye dusunuyordum ama vaktim olmadi. Isyerinde yapiyor olacagim. Gunun sonunda bugun neler yaptigimi ayrica paylasicam.

Dun itibari ile ilk gunu atlatmis bulunuyorum. Sabah kahvalti da haslanmis yumurta, ceri domates, 2 dilim kepek ekmek ve 1 bardak cay ictim.
Ogle yemeginde barbunya yedim
Ara ogun1 - yesil elma
Ara ogun2 - 1 avuc beyaz leblebi ve dayamamayip kucuk bir dilim cezerye yedim
Aksam domates corbasi 1 adet muz yedim.

Bu sabah ise kosturmali bir gune uyandim. Sabah 5 te kalkip, leslie ile 3 mil yaptim.
Bugun yediklerimide ayrica paylasicam.

2.gunude geri biraktim. Sabah ince dilim kasar peyniri ceri domates 2 dilim kepek ekmek yedim
Oglen bulgur pilavi ve 4 adet kofte
Ogleden sonra arkadaslarin aldigi sicak simite dayanamadigimdan mutevellit ne yazikki 1 sicak simiti yedim. 🙄
Simitten dolayi da aksam yemegi yemeden yattim. Aslinda cocugu uyutayim derken uyuya kaldim 😀
Bu sabah 6 da kalkmayi basarip leslie 3 mil yaptim.
Aksamlari cok yorgun gelmemden dolayi spor yapamayacagimi dun itibari ile kesinlestirdim. Bu sebeple sabahlari yapmak benim icin en iyisi.

2.gunude geri biraktim. Sabah ince dilim kasar peyniri ceri domates 2 dilim kepek ekmek yedim
Oglen bulgur pilavi ve 4 adet kofte
Ogleden sonra arkadaslarin aldigi sicak simite dayanamadigimdan mutevellit ne yazikki 1 sicak simiti yedim. 🙄
Simitten dolayi da aksam yemegi yemeden yattim. Aslinda cocugu uyutayim derken uyuya kaldim 😀
Bu sabah 6 da kalkmayi basarip leslie 3 mil yaptim.
Aksamlari cok yorgun gelmemden dolayi spor yapamayacagimi dun itibari ile kesinlestirdim. Bu sebeple sabahlari yapmak benim icin en iyisi.
Maşallah iyi gidiyorsunuz..Çok kaçamağınız olmazsa bu yediklerinizle çok kısa sürede istediğiniz kiloya ulaşırsınız.O kadar kolay değil en iyi ben bilirim çünkü iki sene önce bende 95 kilo ile başladım şimdi 66 gibiyim inş 58 60 olmayı hedefliyorum.Buraya yazmak insanı motive ediyor, diyet gruplarina da bir göz atın isterseniz.

Back
X