900 lira maas yeterli olurmu?

boyle bir konu acmıssın kuzum da burada gelen yorumlar hep insanların hayata bakıs acılarına ve yasam standartlarına göre değişir, elle tutulur bir sonuc sanmıyorum ki elde edesin

şöyle bir durum bu;

ortada bir bardak var yarısı dolu yarısı boş... kimi gelip o bardagın dolu kısmını gorucek ya hepsi bos olsaydı dicek

kimi de gelip bu bardak bos kalan yarım ile hiçbir sey yapılamaz dicek....

ve sen gercekleri tecrube etmeden yasamadan bilemiceksin hiç bir zaman

dünyanın neresinde olursan ol bu parayla gecinmek zor sen de bunu biliyorsun zaten ama imkansız da değil herkes ayyuka cıkmıs da kimse asgari ucretle aile gecindiren insanları gormuyor duymuyor sanırım

herkesin kocaları Karun kadar zengin heralde!

bizim bir kiracımız var ilkogretim okulunda temizlik görevlisi aldıı asgari ücret onunda 300 lirasını kiraya veriyor... 2 tane de cocugu var

her daim yüzleri güler elele gezerler karısıyla.... eşi de el işleri yaparak destek oluyo kocasına bir gün kavga ettiklerini duymadım görmedim şükrederler hallerine

ne şükürsüz bi toplum olduk hakikaten.... tükettikçe tüketiyoruz hep daha fazlasında gözümüz

ama bir yanda da gercekler var Türkiye sartlarında ortalama üzerinde yasayan kac aile var kİ?

analarımız babalarımız annelerin karnından yüksek maaslarla evlerle arabalar mı dogdu acaba.... Aşk evlilik yuva emek ister

gerekise 2 işe birden gidersiniz... aileler de yardım etcekmiş diosun

canım sen ve sevgilin toplamda 1500 lira kazanırsanız eğer miras kalmayacaksa ev sahibi olmanız çok zor

kendi ihtiyaçlarınıza ucu ucuna yetecek yani sadece fizyolojık ve barınma ihtiyaçlarınızı karşılarsınız onun ötesinde sosyal ve kültürel ihtiyaçlarınızı karşılamanız imkansız gibi bir şey

çocuk doğursan onun da temel gıda ve barınma ihtiyacını 5 6 yaşına kadar karşılarsın ama o çocuk büyüyünce yetmez...

bunları düşünerek bir yol çiz

sadece ayı atlatalım aç kalmayalım demek sana yetecekse geçinirsiniz ama ben gezmek isterim tatıle gitmek isterim çocuğumu güzel ve iyi okullarda okutmak isterim üstüne 2. hatta 3. çocuğu da yapmak isterim dersen 1500 tlye bu imkansız

zaten maaşlara gelen zam da belli 5 sene geçse 500 tl bile zor artar

sevgilim ve ben öğretmeniz ikimiz atansak maaşımız ortalama toplamda 3000 tl ve bu bize ancak yetecek sen burdan pay biç

kuzummm seni cok seviyorum ben yaaa gel öpeyim seni asgari ücretle calisan insanlar nasil geciniyor peki dimi.

Yorum yaparken diğer üyelere saldırmasak keşke ?

Asgari ücretle insanlar geçinmiyor,yaşamaya çalışıyorlar,ölmemeye çalışıyorlar.
çocuğun okula giderken istediği 1 lira için kavga gürültü çıkıyor evlerde.
Et yemiyor,meyve yemiyor,kışın üşüyor,sosyalleşemiyor,sağlıksız koşullarda idare etmeye çalışıyorlar.
Ekmek 1 lira,peynirin kilosu 15 lira domates bile 3lira çürük çarık kiraz dün pazarda 5 liraydı ?
Elektrik ,su,kömür veya doğalgaz vs var.Yani bunun lüksle falan alakası yok,bakın hiç lüks birşey yazmadım.
Yarın çocuğu olur insanın geçen bir hanım arkadaşımız ağladı yanımızda yardım ettik.
Çocuğu oyuncak gibi birşey istemiş herkesin oyuncak bebek bisikleti varmış onun yokmuş,eşi de alamıyormuş oturdu ağladı.
Bunun şükürle alası yok,her anne çocuğuna o bisikleti almak ister. Alamadığı an o hayat ızdırap olur.
Keşke olmasa keşke refah ülkesi olsak ama bunu örnek göstermek ideal göstermek pek mantıklı görünmüyor.
Ama bir de şu var yaşar ve görür insan,evlenirken herşey pembe

ben kimseye sert cikmadim.
inan bana annem senede 2-3 kez 1 ayligina türkiyeye gidiyor bende evin büyük kizi oldugum icin mecburen eve bakmak zorundayim yemek. ev isi, calsitigim is, ütü, babama is canatsi hazirlamak, alisverise cikmak en uygun bi sekilde alisveris yapmak falan filan iste bunlarda tecrübem var. babam sag olsun paramiz az oldugu zaman bile elinden geleni yapiyordu mesela bi sey istedigimizde ne yapip edip bizi mutlu ediyordu hala da ediyor. iki kiz babasi olmak kolaay degil bide annem var. alisverise cikmak istedigimizde elimize 20 lira 50 lira veripte birakmiyor disari. hemde tek calisiyor. bizimde borcumuz var bizde ev gecindiriyoruz hergün eve yeni bisey lazim oluyor herkeste görüyoruz.
ben siz bilmiyorsunuz demedim sadece 1 soru sordum ve ceavbini bekledim.
artik millete soru sormakta yasak galiba.
benim annem babam gecinemezsiniz diyor 900 lirayla evet sende calisirsan gecinirsiniz diyorlar.

sunu anladim ki o parayla gecinmek zr ama yinede benim ve sevgilimin elinde o parayla gecinmek.

ben biliyorum benim annemde cok agladi biz kückken bisey istedigimizde alamadigi icin.

ama sükrettiler bak simdi 1 dedigimizi 2 etmiyorlar.

gecinen var gecinmeyen var bilemem insan birbirine güvendikten sonra herseyle mücadele edebilir.

hayatta herseyi ögrenmek zorunda degilmiyiz. ögrenizi elbette okadar az parayla yasamayi.

rabbim cok veripte azdirmasin kimseyi.

Son düzenleme:
kuzummm seni cok seviyorum ben yaaa gel öpeyim seni asgari ücretle calisan insanlar nasil geciniyor peki dimi.

ben de seni

burda da herkes biyerde iyi niyetiyle sana yardımcı olmaya calısıyo sen evli olanlara git sor cogu sana aklın varsa kac dicek haklılar da belki rahat bi hayatın olmıcak ama bu iş imkansız da değilki işte benim önümde canlı örnekler var bebişim hemde istanbul gibi biyerde bu örnek

demekki bu biraz da kanaat etmeye sukretmeye mutlulugu maddi seylerde aramamaya baglı... hep böle kalacak da değilsiniz Allah yardımcınız olsun ailesi de yardım ederse sorun olmaz

Geçinirsiniz o zaman arkadaşım,demek ki paranız çok bereketli 900 lirayı 1800 lira gibi harcayabiliyorsunuz.
Bizim faturalar 250 lira tutuyor kışsa doğalgazı da ekle 500 lira ,yani lüks yok içinde ne bileyim klimamız yok mesela lükstür bu !
Bu mantığa göre 900 lira ile geçinmek bence mümkün görünmüyor.
Ama siz hem geziyor tozuyor 50 lirayı bile az görüyorsunuz gezerken benim için de büyük paradır 50 lira mesela..
900 lira maaş alınan bir evde elinize 50 lira alıp bile gezmeye çıkamasınız işte o zaman arıza başlar.
Herkes tercihleriyle yaşar.

inanirmisin cnm benim gözüm yüksette degil. ben babamla annemle disarda gezdigim zaman tatli sohbet ettigim zaman bile mutlu oluyorum.

ben kücük seylerle mutlu olabilen biriyim.

üzerinize alınmazsınız olur biter üyelerden alıntı yaparak yorum yapmak da yasak ayrıca....

kızcagızla dalga gecercesine bile yorumlar yazılmıs topiğin takibini tutacaksanız once onlara bakın

iyi günler

KİRA: 450
ELEKTRİK: 50
SU: 25
ISINMA MASRAFI (KIŞ İÇİN): 100
TELEFON, İNTERNET VS: 50

TOPLAM:675TL (En iyi ihtimalle)

işyerindeki yemek parası, mutfak masraflarını , yol ücretini yazmadım bile. Bir de düğün masrafı olacak. Aileler yardım etse bile kesinlikle size ait borç da olur.

Senin doğru, sağlıklı bir karar alman için böyle bir liste yapman lazım. Sen çalışırsan ne olur ne biter, ev alabilir misin yoksa hayal mi olur bu düşünce işte böyle bir liste sana herşeyi anlatır.

bakin ben size haksizsiniz demiyorum dedikleriniz dogru olabilir ama ben diyorum ki bende calisacagim cocugum oldugu zaman kv bakicak cocuga ama hemende dogumdan sonra ise gidemem ki bi süre beklemeliyim. o süre icerisinde diyorum yetermi bu para diye.
sizin nerde yasadiginizi bilmiyorum ama ben kirklareli icin sordum istanbul, ankara gibi sehirler icin degil.

bunu dogru dedin tabi haklisin.

ama gözden cikartmayin... basda iki sonra üc kisilik bi aile 900 tl prenses calistigi zamanda 1500tl.. zaten en berbat bi durumda olucaklar.

trde, ac kalinca kimse gelp agzina lokma sunmaz...

burda(almanyada) yine seni sokakta birakmiyorlar..

hem burda olmadi diyelim. trye gidmek hala mümkün olur...

tesekkür ederim kendime bir liste yapacagim

Alıntı yapmak yasak olsaydı alıntı sekmesi olmazdı herhalde değil mi?
Siz şimdi alıntı yapmadan cevap verdiniz ,İnanın hiç belli olmadı kime cevap yazdığınız :)
İnsanları tahrik edecek yorumlar yapmak da yasak ,iyi o zaman küfür edelim ortaya içinizden bazıları bilmem ne diye küfür edelim.
Kızanlara da sana demedim ki diyelim..
Böyle saçma şey olur mu,biraz yaşlarımıza göre hakaret edelim lütfen.
Konu sahibine şirin görüneceğiz diye diğer üyeleri harcamalayım.
Asıl yoruma yorum yapan sizsiniz,geçinemezsin diyen üyelerin kocaları çok zengin diyerek.
Geçinebilirsin diyenler çok fakir herhalde denilse ne kadar çirkin olur mesela?
Siz aynısını yapıyorsunuz işte.
Çok garip bir yer oldu bu kk,yaş ortalamasıyla birlikte buna bağlı olarak duyguları mantıkla ifade etme yeteneği düştü.

canım mesleğin ne ne iş yapabilirsin dedim ama görmedin sanırım

burada asgari ücretle çalışacaksan yapacağın işler ağır olur ve 12 saati bulabilir bunu bünyen kaldırabılecek mi?

Doğru, pardon ben istanbul'da yaşıyorum.
Kira %50 azalır bu durumda.
Ama diğer kalemlerde büyük değişikler olmaz.

canım mesleğin ne ne iş yapabilirsin dedim ama görmedin sanırım

burada asgari ücretle çalışacaksan yapacağın işler ağır olur ve 12 saati bulabilir bunu bünyen kaldırabılecek mi?

meslegim sekreterlik cnm ama su an muhasebede calisiyorum. eger sevdigim bir is olursa calisirim tabi. evi gecindirmek benimde görevim nede olsa.

Türkiye'ye geldiğimde çalışacağım diyorsun ama ya iş bulamazsan :44: Sen ilk önce buraya gel işini bul ,ekonomik özgürlüğünü kazan ondan sonra düşünürsünüz evlilik işlerini.
Neden bu kadar acele ediyorsunuz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…