- Konu Sahibi prensess05
-
evet haklisi dogru söylüyorsun bende bunlari düsünmüyr degilim.
ama burada 900 euro maas bile yetmiyor. (teyzem su an ayni durumda hemde 2 tane cocuklari var) kac defa gelip bizden borc istediler faturalari yatiramadiklari icin. ve su an onlar türkiye de bir is kurmayi düsünüyor.
bende isterim cocuguma iyi bir hayat sunayim bende isterim kendi evim olsun. mantikli son bir karar vermek icin de bu konuyu actim almanyadaki yasam sartlarini biliyorum. türkiyede nasil olurmu olmazmi diye fikir almak icin actim bu konuyu.
1000 lira maas aliyor diyelim bende 500-600 lira alsam nasil olur diyoe soruyorum. ilerde ben sevgilimi almanyaya getirdigimde (zor durumda yasarsak burada) düsünmek istemiyorum ah keske türkiyeye gitseydik daha iyi bir hayatimiz olurdu diye.
yazdigin seyler icin tesekkür ederim.
boyle bir konu acmıssın kuzum da burada gelen yorumlar hep insanların hayata bakıs acılarına ve yasam standartlarına göre değişir, elle tutulur bir sonuc sanmıyorum ki elde edesin
şöyle bir durum bu;
ortada bir bardak var yarısı dolu yarısı boş... kimi gelip o bardagın dolu kısmını gorucek ya hepsi bos olsaydı dicek
kimi de gelip bu bardak bos kalan yarım ile hiçbir sey yapılamaz dicek....
ve sen gercekleri tecrube etmeden yasamadan bilemiceksin hiç bir zaman
dünyanın neresinde olursan ol bu parayla gecinmek zor sen de bunu biliyorsun zaten ama imkansız da değil herkes ayyuka cıkmıs da kimse asgari ucretle aile gecindiren insanları gormuyor duymuyor sanırım
herkesin kocaları Karun kadar zengin heralde!
bizim bir kiracımız var ilkogretim okulunda temizlik görevlisi aldıı asgari ücret onunda 300 lirasını kiraya veriyor... 2 tane de cocugu var
her daim yüzleri güler elele gezerler karısıyla.... eşi de el işleri yaparak destek oluyo kocasına bir gün kavga ettiklerini duymadım görmedim şükrederler hallerine
ne şükürsüz bi toplum olduk hakikaten.... tükettikçe tüketiyoruz hep daha fazlasında gözümüz
ama bir yanda da gercekler var Türkiye sartlarında ortalama üzerinde yasayan kac aile var kİ?
analarımız babalarımız annelerin karnından yüksek maaslarla evlerle arabalar mı dogdu acaba.... Aşk evlilik yuva emek ister
gerekise 2 işe birden gidersiniz... aileler de yardım etcekmiş diosun
dünyanın neresinde olursan ol bu parayla gecinmek zor sen de bunu biliyorsun zaten ama imkansız da değil herkes ayyuka cıkmıs da kimse asgari ucretle aile gecindiren insanları gormuyor duymuyor sanırım
herkesin kocaları Karun kadar zengin heralde!
Neden bu kadar sert çıktın ki?
Henüz evli değilsin,evlilik hakkında veya evi geçindirmek konusunda fikrin yok.
Sana burada fikir beyan edenler bunları yaşamış insanlar.
Baban kaç lira maaş alıyor bilmiyorum 900 lirayla çocuklaını okuttuysa aynı zamanda ev bark sahibi olduysa ayda bir kere de olsa dışarda yemek yediyseniz veya sinemaya gittiyseniz.Helal Olsun derim babana birşey diyemem.
Madem bu kadar eminsin geçineileceğinizden ,geçinirsiniz sorun yapacak birşey yok.
Annen de bu işi bilmiyor biz de bir tek siz ikiniz biliyorsunuz o halde.
Sorun çözüldü.
kuzummm seni cok seviyorum ben yaaagel öpeyim seni asgari ücretle calisan insanlar nasil geciniyor peki dimi.
ben kimseye sert cikmadim.
inan bana annem senede 2-3 kez 1 ayligina türkiyeye gidiyor bende evin büyük kizi oldugum icin mecburen eve bakmak zorundayim yemek. ev isi, calsitigim is, ütü, babama is canatsi hazirlamak, alisverise cikmak en uygun bi sekilde alisveris yapmak falan filan iste bunlarda tecrübem var. babam sag olsun paramiz az oldugu zaman bile elinden geleni yapiyordu mesela bi sey istedigimizde ne yapip edip bizi mutlu ediyordu hala da ediyor. iki kiz babasi olmak kolaay degil bide annem var. alisverise cikmak istedigimizde elimize 20 lira 50 lira veripte birakmiyor disari. hemde tek calisiyor. bizimde borcumuz var bizde ev gecindiriyoruz hergün eve yeni bisey lazim oluyor herkeste görüyoruz.
ben siz bilmiyorsunuz demedim sadece 1 soru sordum ve ceavbini bekledim.
artik millete soru sormakta yasak galiba.
benim annem babam gecinemezsiniz diyor 900 lirayla evet sende calisirsan gecinirsiniz diyorlar.
ben de seni
burda da herkes biyerde iyi niyetiyle sana yardımcı olmaya calısıyo sen evli olanlara git sor cogu sana aklın varsa kac dicek haklılar da belki rahat bi hayatın olmıcak ama bu iş imkansız da değilki işte benim önümde canlı örnekler var bebişim hemde istanbul gibi biyerde bu örnek
demekki bu biraz da kanaat etmeye sukretmeye mutlulugu maddi seylerde aramamaya baglı... hep böle kalacak da değilsiniz Allah yardımcınız olsun ailesi de yardım ederse sorun olmaz
Geçinirsiniz o zaman arkadaşım,demek ki paranız çok bereketli 900 lirayı 1800 lira gibi harcayabiliyorsunuz.
Bizim faturalar 250 lira tutuyor kışsa doğalgazı da ekle 500 lira ,yani lüks yok içinde ne bileyim klimamız yok mesela lükstür bu !
Bu mantığa göre 900 lira ile geçinmek bence mümkün görünmüyor.
Ama siz hem geziyor tozuyor 50 lirayı bile az görüyorsunuz gezerken benim için de büyük paradır 50 lira mesela..
900 lira maaş alınan bir evde elinize 50 lira alıp bile gezmeye çıkamasınız işte o zaman arıza başlar.
Herkes tercihleriyle yaşar.
bende almanyada yasadım tamam türkıyeden az bıraz daha gecınmesı sansın var ama calısmayana ekmek yok bu böyle !!..cocuk parası alıyorsun oda fazla bırsey degıl, ıssızlık parası alıyorsun ama calısmıslıgın olması gerek, kımsede ev kıranı ödemıyor?? sozıalamt yardımcı oluyor evet ama durumun cok berbat olması gerek ve kım o duruma düsmek ıster??
yanı nereye gıdersen gıt, calısacaksın..elın ekmek tutacak..!!
KİRA: 450
ELEKTRİK: 50
SU: 25
ISINMA MASRAFI (KIŞ İÇİN): 100
TELEFON, İNTERNET VS: 50
TOPLAM:675TL (En iyi ihtimalle)
işyerindeki yemek parası, mutfak masraflarını , yol ücretini yazmadım bile. Bir de düğün masrafı olacak. Aileler yardım etse bile kesinlikle size ait borç da olur.
Senin doğru, sağlıklı bir karar alman için böyle bir liste yapman lazım. Sen çalışırsan ne olur ne biter, ev alabilir misin yoksa hayal mi olur bu düşünce işte böyle bir liste sana herşeyi anlatır.
üzerinize alınmazsınız olur biter üyelerden alıntı yaparak yorum yapmak da yasak ayrıca....
kızcagızla dalga gecercesine bile yorumlar yazılmıs topiğin takibini tutacaksanız once onlara bakın
iyi günler
bakin ben size haksizsiniz demiyorum dedikleriniz dogru olabilir ama ben diyorum ki bende calisacagim cocugum oldugu zaman kv bakicak cocuga ama hemende dogumdan sonra ise gidemem ki bi süre beklemeliyim. o süre icerisinde diyorum yetermi bu para diye.
sizin nerde yasadiginizi bilmiyorum ama ben kirklareli icin sordum istanbul, ankara gibi sehirler icin degil.
canım mesleğin ne ne iş yapabilirsin dedim ama görmedin sanırım
burada asgari ücretle çalışacaksan yapacağın işler ağır olur ve 12 saati bulabilir bunu bünyen kaldırabılecek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?