- 8 Mart 2011
- 11.242
- 707
- 248
- Konu Sahibi Nazenin1905
-
- #13.261
inşallah tez vakitte işlerinizi yoluna koyarsınız zeynomÖylemi görmemişim demek ki canım.hayırlısı olsun o zaman canım sizde atıyorsunuz ilk resmi adımınızı
Aynısını düşünüyorum canım nişanlılık güzelde çok kasıntılı bi dönem geliyor bana aileler işin içine girince.En iyisi biz böyle iki kişi iyiyiz.Her şeyi yoluna koyduğumuzda 2-3 ay gibi bi nişanlılıktan sonra düğün düşünüyoruz.
A biliyorum şubat nickli üyeyi evlenmiş demek ki.Evlilik işleri nasip canım neyin ne zaman oalcağı belli olmaz.Biz işlerimizi yoluna koyalım yeterki yarın nişanlanır nisanda düğün yaparız o kadar hazırız normalde
Bu bindallıya bayıldım ben ya
evet aileler fazla burnunu sokmamalı herşeye. o zaman işin içinden çıkılmaz çünkü.Nişanlılık dönemini bu konuda rahat geçiriyorum sanırım uzaklık oldugu için ailelerin görüşmesi gibi bi durum olmuyor, ayda yılda bir telefonda konuşuyorlar..
Bense önce nasılsam yine aynıyım nişanlandık diye aramalarım artmadı annesine karşı ya da babası bi değişiklik yok yani..
Sağolsun 2 tarafta Mehmetle bana karışmıyor genelde her kararı birlikte alıyoruz..
Aile çok fazla burnunu sokar her şeye karışırsa o nişanlılık zor geçer işte
Benim nişanımdan 1 hafta sonra arkadaşım evlendi düşünün daha yeni şimdi kan kusuyor resmen kayınvalidesinden çok çekti şu ana kadar ..
Nişanlıyken aralarından su sızmazdı mesafeyi hiç koruyamadı ben hep uyardım ama dinlemedi,, nişanlanınca ne oluyorsa daha bi yakınlaşıyorlar bana çok ters..
Hep diyordu çok iyi öyle böyle belli olmaz derdim tanıyamazsın sokulma derdim ama işte olan oldu .
Benim tavrım mesafem en başından beri aynıdır nişanlandık değişmedi evlenincede değişmeyecek..
Rabbim herşeyin hayırlısını versin,, bence kayınvalidenin en iyisi bile çekilmez :) Onunla durulmaz
inşallah tez vakitte işlerinizi yoluna koyarsınız zeynom
evet aileler fazla burnunu sokmamalı herşeye. o zaman işin içinden çıkılmaz çünkü.
ben nişanlanmadan önce de kayınvalidemle sıkı fıkıydım, nişanlıyken de, evlendik hala sıkı fıkıyımçünkü benim kocam annesine çok düşkün.. annesiyle aramı iyi tutmamda fayda var. zaten gerçekten kadıncağızın bi zararı yok, daha çok faydası var hatta
ama yine de istemediğim birşey olduğunda mesafemi koyarım, restimi çekerim. o da huyumu bilir, asla üstelemez. öyle yuvarlanıp gidiyoruz işte
yeni nişanlanacak olan arkadaşıma da şunu söyliyim... eğer ailen bu kadar karışıyorsa onlara biraz müdahale etmek zorundasın canım maalesef. mutlu olmak istiyorsan biraz frenle onları. altınmış takıymış herşey o kadar boş ki, evin huzuru olmadıktan sonra kilolarca altın alsalar ne fayda. annene bunu söyle. gönüllerinden ne geçiyorsa onu yapsınlar anne, boşver de.böyle hesap kitap işlerine girilirse aileler arasında sorunlar olur, e doğal olarak bu sorunlar sevdiğin adamla senin aranda da cereyan etmeye başlar sonra...
Şimdiden hayırlı olsun, mutluluklar diliyorum
evet tatlım yaa elim ermedi bi türlü bide pc de fazla fotom yok. ama bikaçtanesini albüm yapayım dur, ordan bakarsınderya w evlendin neredeyse çocğcun olacak hala düğün footolarını göremedik.buarada selam kızlar
Merhaba canım,, üzülme canım içini ferah tut hayırlısıyla döner canı bedeninde olsun yeter ..
Bende seni bunları yazacagını biliyormuş gibi değinmişim konuyaÇok kötü işte bu muhabbetler ya yok altın istemece şu şöyle olsun
demece..Ayıp karşılıyorum ben bunları zaten problemlerde bunlardan çıkıyor..Elbette görüşülecek kayınvalide peder falan ama mesafeni koru sen ..Saygısızlık etme sakın..Benim sana tavsiyem,, ailenle konuş onu bunu istiyoruz muhabbeti olmasın neye gücü yetiyorlarsa alsınlar..He güçleride varsa almıyorlarsa yine olmasın muhabbeti boşver..Keyfine bak
Erkek arkadaşınla aranın açılmasına müsadee etme,,yoksa zamanla bi bakmışsın bu zor zamannda siz birbirinize girmişsinizO kendi ailesini idare etsin sen kendi..Ya zaten askerde seninki zor bi süreçte birde bu saçma muhabbetleri siz konusmayın bence kendi aranızda
Kafana birşeyi takma aileleri kendi haline bırak..
Elbisenle ilgilen sen
Nacizane tavsiyem bunlar
Merhaba canım,, üzülme canım içini ferah tut hayırlısıyla döner canı bedeninde olsun yeter ..
Bende seni bunları yazacagını biliyormuş gibi değinmişim konuyaÇok kötü işte bu muhabbetler ya yok altın istemece şu şöyle olsun
demece..Ayıp karşılıyorum ben bunları zaten problemlerde bunlardan çıkıyor..Elbette görüşülecek kayınvalide peder falan ama mesafeni koru sen ..Saygısızlık etme sakın..Benim sana tavsiyem,, ailenle konuş onu bunu istiyoruz muhabbeti olmasın neye gücü yetiyorlarsa alsınlar..He güçleride varsa almıyorlarsa yine olmasın muhabbeti boşver..Keyfine bak
Erkek arkadaşınla aranın açılmasına müsadee etme,,yoksa zamanla bi bakmışsın bu zor zamannda siz birbirinize girmişsinizO kendi ailesini idare etsin sen kendi..Ya zaten askerde seninki zor bi süreçte birde bu saçma muhabbetleri siz konusmayın bence kendi aranızda
Kafana birşeyi takma aileleri kendi haline bırak..
Elbisenle ilgilen sen
Nacizane tavsiyem bunlar
inşallah tez vakitte işlerinizi yoluna koyarsınız zeynom
evet aileler fazla burnunu sokmamalı herşeye. o zaman işin içinden çıkılmaz çünkü.
ben nişanlanmadan önce de kayınvalidemle sıkı fıkıydım, nişanlıyken de, evlendik hala sıkı fıkıyımçünkü benim kocam annesine çok düşkün.. annesiyle aramı iyi tutmamda fayda var. zaten gerçekten kadıncağızın bi zararı yok, daha çok faydası var hatta
ama yine de istemediğim birşey olduğunda mesafemi koyarım, restimi çekerim. o da huyumu bilir, asla üstelemez. öyle yuvarlanıp gidiyoruz işte
yeni nişanlanacak olan arkadaşıma da şunu söyliyim... eğer ailen bu kadar karışıyorsa onlara biraz müdahale etmek zorundasın canım maalesef. mutlu olmak istiyorsan biraz frenle onları. altınmış takıymış herşey o kadar boş ki, evin huzuru olmadıktan sonra kilolarca altın alsalar ne fayda. annene bunu söyle. gönüllerinden ne geçiyorsa onu yapsınlar anne, boşver de.böyle hesap kitap işlerine girilirse aileler arasında sorunlar olur, e doğal olarak bu sorunlar sevdiğin adamla senin aranda da cereyan etmeye başlar sonra...
Şimdiden hayırlı olsun, mutluluklar diliyorum
İpekçim ne yaptın canım biraz daha iyi misin, hiç uğramadın topiğe merak ettim seni :26:
çok kötüyüm ablacım çok kötüyüm
baksana durumlara biz her engeli aştık hamdolsun sırf resmen ailenin inadına altınına kaldı
ben bu yüzden sevdiğimi kaybetmek istemiyorum
topiğe bakıyorum şafak yazıyor kızlar üzülüyorum buraya geliyorum ezgi yasemin her engeli aşıp evleniyorlar şimdi
ibo askere gitmeden hep girerdim bu topiğe bende böyle olucam derdim
şimdi de sorun yaşadım kime danışım dedim en iyi onlar anlar diye buraya geldim
imreniyorum resmen bende yaşıcakmıyım bunları diyorum
bu noktada tıkandık ilerlemiyor delireceğim ya
Canım başta bu durumu kabullenmen lazım sana söyleyeyim, ondan sonra sakinleşip çözüm bulabilirsiniz nişanlınla, benim anlamadığım madem aileler maddi anlamda bu kadar çok şey istiyorlar ve destek de olmuyorlar o zaman her şeye karışmamalılar bence...
Biz de eşimle dört yıl önce evlenirken her şeyi kendimiz yaparak evlendik, herkes artılarla evliliğe başlarken bir eksilerle başladık, babam altın istedi onun için ve düğün bir de eşya masrafları için kredi çektik 30 milyarı geçkindi düşün, her şeyi bize yaptırdılar, Allah elimizden tuttu şükür ki hiç bir borcumuz kalmadı şu an altınlarımız yanımıza kar kaldı... Ama evlilik sürecinde bir sürü şey içimde kaldı... İstediğim gibi gönlümce evlenemedim... Ama en azından bizimkilerin yüzü yoktu, istediğimizi yaptık aldık falan ama bu sefer de maddi engelden her şey istediğimiz gibi olmadı
Dediğim gibi ilk önce bence bu durumu kabullen... Yoksa sürekli yakınırsan mutlu olamazsın, sonrası emin ol ip söküğü gibi geliyor, sonuçta en önemlisi huzur ve sevdiğinle yaşadığın ve yaşayacağın güzellikler
evet tatlım yaa elim ermedi bi türlü bide pc de fazla fotom yok. ama bikaçtanesini albüm yapayım dur, ordan bakarsın
inşallah bende mutlu olurum sizin gibi ama ne yapmalıyım ben ?
bilmiyorum ailem haklı mı yani altın istemek de yada onlar haksız mı yapamıyoruz demek de ya da nişan mı olmasın
ben ne yapıcam nolur bi akıl verin ya kimseye danışamıyorum ablalarıma anlattım gelin ne derse o olur kısıtlama yapmasınlar
alsınlar diyor adamların durumu yok ki neyini alayım hem alsam ne olucak üçün beşin lafımı olur ya
sevdiğim gitti nereye düştü onun derdine yanarken su düştüğüm duruma bak
ne elbisem var ne alyansım
konunun detaylarını tam bilemiyorum ama ailen çok yanlış yapmış ipekçim ,ben her zaman kız tarafının daha ılımlı olmasından yanayım çünkü kız veriyorsun her edilen söz yapılan hareket evlendiğinde sana yansıyacak yani ailenin biricik kızını üzecek.kız ailesinin daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorm.insanların yapacak durumu yoksa nası yapmalılar ? sonra o sıkıntı senin olacak evine eşine yansıyacak ,ailesi ya da eşin demeyecekmi eve bi,r şey getirmediğinde ya da boçta n bunaldığnda senin ailen sebep oldu diye.imkanı olup yapmazsa elbet şahlanırım ama elinde yoksa sesimi çıkarmak hakkım değil razı gelir otururum.
evet onlar senin ailen olacaklar.. onlar borç içindeyken, senin altın borçlarını öderken siz eşinle ikiniz rahat olabilecek misiniz? bence hayırya bana eli bu kadar düşünme diyorlar onlar benim ailem olucak diyorum ben onlara emanet olucam diyorum altın da senin geleceğin diyorlar
hem kira hem fatura nasıl geçiniceksiniz diyorlar delirmek üzereyim
aram bazen açılıyor açılmaz mı ama altından dolayı değil olayı mecburen anlatıyorum oda kızıyor ailesine istediklerini yapın vermezlerse ne yaparım ben diyor
ağlıyorum bazen ayrılalım diyorum baksana zora giriyorsunuz diyorum olmaz diyor oda
kimse zor durumda kalsın istemiyorum
ne engeller aşılıyor, korkma.. hepimiz geçtik bu yollardan.. sen de hayırlısıyla atlatacaksın bu sıkıntıları ve bizim gibi mutlu yuvandan yazacaksın burayaçok kötüyüm ablacım çok kötüyüm
baksana durumlara biz her engeli aştık hamdolsun sırf resmen ailenin inadına altınına kaldı
ben bu yüzden sevdiğimi kaybetmek istemiyorum
topiğe bakıyorum şafak yazıyor kızlar üzülüyorum buraya geliyorum ezgi yasemin her engeli aşıp evleniyorlar şimdi
ibo askere gitmeden hep girerdim bu topiğe bende böyle olucam derdim
şimdi de sorun yaşadım kime danışım dedim en iyi onlar anlar diye buraya geldim
imreniyorum resmen bende yaşıcakmıyım bunları diyorum
bu noktada tıkandık ilerlemiyor delireceğim ya
ekledim tatlımBEKLİYORMMMMMMMMMMMM heyecanla
aile yapını bilemiyorum ipek lakin herkese he he deyip ikiniizn aldığı kararları uygula derim ,altın konusunda ısrarcı olmamalrı gerektiğini ailene ancak sen anlatabilirsin .şuan erkek arkadaşının sana inan çok ihtiyacı var çocuk yapması gerektiği altınamı bunalsın askerliğin zorluklarınamı yazı ya üüzüldüm vallhievet bende bunu düşündüm gün gelir bişey olduğunda senin ailen yüzünden derlerse vay emeklerime derim hem onun için hem ailem için
zira herşeye her söze katlandım yapamaycağım şeyler yaptım herkes mutlu olsun diye sonra bir baktım arkama herkes mutlu ben mutsuzum
ne oldu olan ikimize oldu asker bekliyorum oda iyi şeyler yaşamıyor telefonda birlikte ağlıyoruz ne olucak sonumuz diye reva mı bu
ikimz mutluyduk ne oldu brden hiç bişey anlamadım nişanım olacak heyecanını bıle tadamadım hıc boyle hayal etmemiştim
evet onlar senin ailen olacaklar.. onlar borç içindeyken, senin altın borçlarını öderken siz eşinle ikiniz rahat olabilecek misiniz? bence hayır
o altınlarla fatura kira mı ödeyecekmişsiniz... hayır inan ki ödenmiyor..
Kayınpederim darda olduğu için mobilyaların perdelerin beyaz eşyaların taksitlerini eşimle ikimiz ödüyoruz mesela, ama altınlarımıza dokunmuyoruz. Ama işin özeti, ne kadar çok borçları olursa kayınvalide ve kayınpederinin ucu sana da elbet dokunuyor. Annene bunu anlat ipekcim. Tamam o da kızının geleceği için öyle düşünüyordur, kötü niyetinden değil ama, ne bileyim. Yine de her iki tarafında fazla müdahale etmemesi lazım bence..
ne engeller aşılıyor, korkma.. hepimiz geçtik bu yollardan.. sen de hayırlısıyla atlatacaksın bu sıkıntıları ve bizim gibi mutlu yuvandan yazacaksın buraya
ekledim tatlım
İpek ne desem bilemiyorum ya yazılarını okuyunca kapana kısılmış gibi oldum..Bak arkadaşım ben senin yerinde olsam kulaklarımı tıkardım kendi ailemede sevdiğimin ailesinede ..Bırak ne yaparlarsa yapsınlar ne takarlarsa taksınlar ..Bunlar konuşulur mu ya hangi çağdayız...
Geleceğini düşünebililer senin için endişe edebilirler mutlu olmanı isteyebilirler,, ama altın istemek vs bunlar saçma şeyler .. Altınlarla dönmeyecek yaşamınız ..
Sen dünde dediğim gibi sözlünle aranı sıcak tut sen neden öyle dedin ki ona ,, yoruldum yapamıyorum diye ..
Dost acı söyler misali senin tavrın böyle konuşman daha çok üzer onu,, o şuan çok uzakta ve askerliğin bitmesine epey var o yüzden ona olumsuzlukları yansıtma en azından sen yansıtmaGücü kuvveti dayanağı sensin ...Sende böyle dersen napsın o
Kalkıp gelemez bile emir altında ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?