91/2'ler (Mayıs-Temmuz) Burayaa..

Yasemincimm bir yandan evlilik stresi bir yandan aileden ayrılıcak olman seni çok bunaltmış belli ki.
Haklı olduğun yerler var tabiki ama bana bu streslerle birleşince biraz abartıyormuşssun gibi geldi.
Tabiki ne yaşadığını net bilemeyiz kvnin tavırlarını bilmediğimiz için.
İstemediğin hiç birşeyi yapmak zorunda değilsin, uygun bir dille gerekirse tekrar tekrar söylersin bunu.
Ama bu konuyu bu kadar takıpta üzme tatlı canını bak ne kaldı düğüne.

Küboşumm öğretmenliğe başlamışsın hayırlı olsun.
Eminim çok zevkli ve zor bir iştir
Buarada geçmiş olsun canımm benim dikkat et kendine.

Deryaamm ve zeynom sizler nasılsınıızz bakiyimm ? Ne var ne yok ?

Kübra çok geçmiş olsun

aynen aynen, tek çocuk olunca ne kadar kalabalık bi sülale olursa olsun, o sakinliği arıyor insan. Biz dayımlarla teyzemlerle fln birbirimize çok düşkünüzdür, bi toplaşırız, evde 20-25 kişi fln oluruz. Ama o da geçici bi durum, gece olup herkes evine çekildiğinde yine annem babam ve ben kalırdık ve resmen kafa dinlerdim
Bide onlar canım ciğerim, onların yanıda rahatım, onlarla olmaktan mutluyum. Uykum gelse dayı ben uyucam der gider uyurum, ama eşimin kv min misafirlerini bırakıp da gidip yatamıyorum tabi
Benim annem çalışmıyordu ama yine de benim derslerim var diye haftaiçi akşam asla misafir kabul etmezdi, kendi de gitmezdi. komşular da bilirdi de gelmezdi akşamları. Düşünceli komşularım benim yaa, onlar da birer teyze dayıydı benim için, akrabadan ötedir o komşularımız benim için Anca haftasonları ya da gündüz ben okuldayken fln gelir giderlerdi. Anam bu yeni nesil komşularda düşünce namına bişey kalmamış BU kız çalışıyor mu, yorgun mu geliyor işten, acaba yemek yediler mi ya da yatacaklar mı? kocası evde mi uyuyo mu fln... asla düşümüyorlar, çok yüzsüz bu yeni nesil komşular çoookk nerde o eski komşularrr
Ben de aynı senin gibi 10 gün evden çıkmasam, neden çıkmıoz demem bu ara

Zeynom inşallah işlerinizi de güzel güzel ayarlarsınız, Allah gönlünüze göre versin.
Ama söz nişan yapmayıp ailleleri işin içine çok sokmamanız süper bi olay, kafanızı dinleyin, özgürce gezin tozun, aşkınız yaşayın. Çünkü zaten evlenince hayatınıza fazlasıyla dahil oluyorlar anne babalar
Sevgililik çok güzel, çok heyecanlı, ama evlilik bambaşka bişey Allah hepinize bu güzel duyguyu yaşatsın. K.valide - k.peder ne kadar kızarsan kız, bıkarsan bık, evine girip kapını kapattığında tamamen kendi dünyandasın, kimseyi ilgilendirmiyor gerisi İnsanın kendi evinin kendi eşyalarının olması harika bişey, hele içinde sevdiğin adam olunca, tadından yenmiyorr

yasemincim sen çok gerilmişsin kuzum yaa, anlayabiliyorum seni, ben de düğüne 1 ay kala felaket gerilmiştim. O çok sevdiğim kv.min sözleri bile batar olmuştu. Ama evlendik ve ertesi gün hepsi bitti gitti, balayında sanki yeniden doğdum, düğün öncesi sıkıntılar sanki hiç yaşanmamış gibiydi
Şimdi çok stresli bir dönemdesin. çok zor biliyorum. Bu dönemdeki gerginliklerden kavga eden aileler çiftler çok gördüm ben. Bir de sende gurbetin de etkisi var. Ama kendi evine girip kapını kapattığında hiç biri kalmayacak, herşey çok güzel olacak tatlım emin ol
Düşünsene binbir hayalle aldığın çeyizlerini eşyalarını kullanacaksın, yanında sedece sevdiğin adam olacak, uyandığında ilk onu göreceksin fln... Bunları düşün sadece, ailelere odaklanma şimdi
Tabiki her kv aynı değildir, cadı kaynana diye bi tabir var, boşa çıkmamış heralde bu, teyzemlerden kuzenlerimden de biliyorum bu cadı kaynanaları ben, benimki şans heralde, Allah bozmasın tabi

Ben de annemle gezmelere günlere gitmezdim, alışık değilim. Ama bazen oluyo işte böyle şeyler
Bak işte ne güzel söylemişsin, "ben gelmek istemiyorum anne" diye. 1 bozulur 2 bozulur, 3. de o da alışır ve teklif bile etmez emin ol. O şimdi sen gurbettesin, yalnız hissetme kendini diye de teklif etmiştir. Benim kvmin arkadaşları da bazen karşılaşınca fln sitem ediyolar, hiç gelinini getirmiyorsun bize diye. Hee ben kendi sülalemi gezmeyi bitirdim de, size gelmediğim kaldıydı bi. Öyle olunca ben de hemen atlıyorum lafa, "walla onlar eskidenmiş teyzecim, şimdi artık gelinler çalışıyor, çalışınca da bu kadar oluyo, kusura bakmayın" diye
ilk zamanlar o kadar dert ediyordum ki bunları, şimdi de vızz geliyo tırrısss gidiyo yasemincim, sen de alışacaksın kuzum
İçin daraldıkça gel bize anlat, rahatlarsın

Deryaamm ve zeynom sizler nasılsınıızz bakiyimm ? Ne var ne yok ?
ecemcimmm kuzummm iyiyim sen nasılsın? iş konusunda aklın karışıktı, naptın karar verdin mi? başka neler yapıyorsun?

Sağol canım amin Allah herkesin gönlüne göre versin.

Zor valla bacım sen iyi kıvırıyorsun bu olayıAkrabayı geçtim komşunun ne işi var yahu vakitli vakitsizEskiden çok güzel komşuluklar vardı katılıyorum.Fakat şimdiki nesil çalışmak zorunda e çalışmayıp evde oturan bayanlarla da aşık atamaz.İnsan eve gelince pijamalarını giyip ayaklarını uzatmak sessizlik sakinlik ister

Böyle deyince bir komşum geldi aklıma ben o zamanlar çalışıyordum akşam 8 de felan geliyordum eve giriyordum hoop kız 10 dk sonra bizde her akşam ama bu abartmıyorum.Tatillerimde felan.Başta pek takmadım ama bu aylarca böyle devam edince artık ufaktan sinirlenmeye başlamıştım.Annemde çalışınca evi toparlayan olmuyordu bazen acceleyle çıkıyorduk ortalık dağnık oluyordu.O 10 dk içinde harıl harıl evi temizlemeye uğraşıyordum.Ne günlerdi sonradan tepkimi belli edince ben kötü oldum Kötüydüm ama artık evimde rahattım

Ama dediğin gibi kapını kapatığ eşinle başbaşa kaldığın o anlar pahabiçilemez.Rabbim hepimize ağız tadı mutluluk huzur versin.Gerisi boş.

Komşular akrabalardan daha meraklı gelin görmeye, ne akıl yaa, alemin gelinini görsen nolur görmesen nolur...
Meraklı insanlar. Ben kimsenin gelinini merak etmemişimdir mesela
Ayy o komşun da fazla düşüncesizmiş ya, ama dediğin gibi evinde rahat edip ayaklarını uzatabildikten sonra, istediğin gibi hareket edebildikten sonra varsın dünyanın en kötü gelini olayım, umrum değil

Allah'ım herkese mutlu yuvasında huzur versin Zeynom, hakkaten gerisi boş

Amin canım benim amin

Kızlar ölüyorum ben çeyizim ewime gitti ıspartada bi kac ış war dıe bende döndûm ama dunden beri aglıyorum ben nasıl ayakta kalcam kızlar hayat bu kadar mı zordu. arabaya yuklendı herseyım perısan oldum babama bakamadım bıle ya annem hep dık durdu aglamim die ya kardesim ah kıyamam canım o kadar acıo ki nerdeyse ıspartaya gelene kadar agladım.Dugune cok az war. Anemı cok ozledım. Ben öluyorum kızlar çok agır bı yuk nasıl alıscam nasıl dayancam ah o mıs kokan anamı gormedn nasl durcm kızlar ben cok kotuyum cok memet cok destek ama aılem kaldı gerıde ewımıze gırsek yasasak belki toparlarım ama yok ya ben anemsız nasıl yasıcam bu sehırde ınsallah ıst hayalermz gercek olur. Hep burda yasamak ıstemıorum. Babam kım bılır gece aglamıstır kardesımde cok agladı kıyamam yaof of of bunaldım dugun mugun ıstemıom sankı hıc bı şeye hewesim yok gibi

Gucum bıttı tukendım sankı kendı evımdenbıle sogudumburdakı.bana yardım edin ben nasıl dayancam ne zorartık dugundn sonra o ewde yasamamak oysa annemle ne guzel ne komık gunlerımız anlarımız wardı ya kardesım ya babam ben dayanamıorum sanki yapamıcakmısım gbı gelıo oysa 7 sene bekldk ewlenmk ıcın dırendık sevdık ben nie böleyim sanki hayat bitmis dunya durmus sureklı memete yapısık durumdayım boynunda koynunda aglıyorum oda cok uzuluyo aglayınca oda saskın hayat baslıo gecım derdı hersey aılem uzakta oluncamemete dahada fazla sorumluluk dusuyo bunu oda bılıo ya ne bılım ben anamı ıstıyorum 7 sene yar hasretı cektım ömür boyu anama uzak kalmak istemıom gunun brınde bu sehrdn gtmk ıstıom ıns gtcez aılem destk olcgnı söledi yeterkı gln dıoalar. Cocuk ble ıstemyrm hemen cok dkat etmem lazm.kafamda hep gtmk war.memette ıstıo.ama brazck zaman.

Kıyamam kuzum sana.Ne desem sana tesir etmeyecek biliyorum.Bu günler geçmeden sen evine girip alışmadan geçmeyecek.

Senin gbi düşünen çok arkadaşım oldu.Hemde öyle şehir değil ülke değiştiren aynı şeyleri söylediler dertleştik sonra ne mi oldu biliyormusun senden daha kötü olanlar.Evim deyip başka bir şey demiyorlar annelerini babalarını özleseler dahi illaki eşim evim deyip koşa kpşa dönüyorlar.Başka bir hayat başlıyorsun hemde kendi hayatına.

Evet anne baba bambaşka ne tutar yerlerini.Hiç bir şey.Ama bileceksin onlar oradalar hp seni düşünüyorlar kalplerindesin.Rabbim eksik etmesin.Varlıkları bile yeter.
Bu hissettiklerin gergin zamanlar ayrılılar her şey üst üste geldiğinden seni zorluyor bu kadar bunaltıyor.Geçecek.Ve sen gelip buraya ne kadar mutlu ve huzurlu olduğunu yazacaksın.Yeter ki şimdi sabret.

İyiyim Ezgim Sen nasılsın

Şükür Zeynom..

Yasemin doğal şeyler bunlar canım. Her genç kız yaşıyor bu duyguları.. Baba evinden çıkmak zordur. Hele başka şehire gidiyorsan çok daha zordur. Ama herşey alışana kadar. Bak ne çok bekledin Mehmeti, ona kavuşmak var sonunda.. Alıştıktan sonra evinden ayrılmak zor gelecek bu sefer.. Çok takılma olur mu? Yıpranma yani..
Keyfini çıkar her anın..
Çeyiz çıkarmak çok duygusaldır ama gururludur.. Dua et bak benim gibi geri gelmedi o güle oynaya gönderilen çeyizler..
Umarım çabuk alışırsın yeni yaşantına, yeni şehrine.. Ailenle güzel vakitler geçir..

Nasılsın Zeynep ?
aaa ezgi gelmiş, nasılsın canım?

canım benim hayırlı olsun çeyizin gitmiş:) ama ailenden ayrı yaşayacağını düşünmek bu güzelliğe biraz gölge düşürmüş. Madem ayrılığa çare yok şunları düşünerek mutlu olmaya çalış. sadece şehir olarak ayrı olacaksınız. kalbiniz birlikte atacak, dualarda buluşacaksınız, aynı gökyüzüne bakacaksınız, sürekli telle konuşacaksınız... uzak olduğunuz için paylaşacak daha çok şeyiniz olacak... hasretten sonra kavuşmanın tadı daha bi başka oluyor. sen burda aylarca asker yolu bekledin ya... hepimiz bunu başaran birinin ne kadar güçlü olduğunu biliyoruz. hem uzakta olunca olduğundan çok daha kıymetli olacaksın. hem bak mehmet yanında, sımsıkı sarılıp özlemini dindirecek çok değerli biri var. zaten ona kavuşmak için yapmıyor musun tüm bunları. ayrılmanın hüznünü ve evlenmenin duygusallığını yaşıyorsun şu ara. geçici bir süre olacakmış zaten, inşallah en kısa zamanda şartlar olgunlaşır da çok daha mutlu olacağın yere gidersiniz:)

Ahh yasemincim kıyamam sana nasılda yazmışsınn.. Ama alışıcaksın tatlım benim zaman.. Memlekete 15 20 günlüğüne gidince bile nasıl kötü oluyor insan şimdi böyle olması gayet normal. Kendini koy verme güçlü olmaya bak. Çok zor birşeydirr evlenip başka şehre gitmek ama sevdiceğinin yanına sadece ikinizin olucak bir hayata gidiyorusun.. Bak ne güzel istanbula gitme ihtimaliniz varmış onu düşün ayrılırkende hep aklına onuu getirr daha iyi olurr. Ve inşallah en kısa zamanda hayalleriniz gerçek olur. Ama sen artık kendi yuvana bakman lazım. Telaş zamanı bu günlerinin tadını çıkar zor ama bir o kadarda zevklidir. Hadi artık sil göz yaşlarını kendinide memedinide üzme daha fazlaa düğünüzün hayalini kurr..

Yasemincim,
Çok dolmuşsun sen, kıyamam. Evden ayrılmak, anne- babadan ayrılmak gerçekten çok zor. Hele gurbete gitmek çok çok daha zor. Daha önce evlenip gurbete giden çok arkadaşım oldu, hepsi senin gibiydiler. Ne dediysek üzüntülerini hafifletemedik tabi. Ama yıllar geçince gördüğüm kadarıyla herkes kendi yuvasının telaşına düşmüş.. Tabi ki anne baba memleket özlenir ama, artık o yeni memleket de senin yuvan
Sen de alışacakasın inşallah, zor olsa bile... Aileni görmeye istanbula geldiğinde, kendi evini çokk özleyeceksin bu sefer

Merhaba kızlar nasılsınızz bakalım ?
Yasemincimm kıyamam sana ya zor bir durum ama geçicek sevdiğin adamla evleniyorsun bundan güzel bişey olamaz dimi ama :)))
Ben iş değişikliği yapıp dershaneye geçtim :)
Biraz yoğunum birikmiş işler var ama fırsat buldukça gündüzleri gelicem Zeynomm.

Son düzenleyen: Moderatör:
tatlım hayırlı olsun yeni işin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…