- 7 Ağustos 2009
- 12.870
- 2.629
- 748
- 34
- Konu Sahibi Nazenin1905
-
- #14.061
aynen aynen, tek çocuk olunca ne kadar kalabalık bi sülale olursa olsun, o sakinliği arıyor insan. Biz dayımlarla teyzemlerle fln birbirimize çok düşkünüzdür, bi toplaşırız, evde 20-25 kişi fln oluruz. Ama o da geçici bi durum, gece olup herkes evine çekildiğinde yine annem babam ve ben kalırdık ve resmen kafa dinlerdimSende tek çocuk muydun canımAnlarsın o zaman o yanlızlığa o sessizliğe nasıl alışığız Birde annem babam çalışıyordu benim öyle çok gelenimiz gidenimiz olamıyordu da.Bizimkilerde yorgunluktan çok gidemez.Şimdi apartmanda bile komşulara çıkmıyorum kızıyorlar ama napayım allah aşkına 40 küsürlü kadınların yanında Ne konuşayım onlarda illa gel illa gel.En sonunda gönül koyuyorlar aman evimde rahatım ben 10 gün evde dursam ben niye çıkmıyorum demem Allahtan benim ki varda kurtlanmadan havalandırıyor beni
Olsun tavrını koyduğun iyi olmuş hadi ilk başta anlarım gelin göreceğiz muhabbetinide,sen çalışan bi hatunsun her zamanda gelene hizmet edemezsin birde yeni evlisiniz yahu bıraksınlar sizin yakanızı
Yok canım söz nişan,olmaması için bi engel yok ama ben istemiyorum şuan.İş konusunu ikimizde halledemedik.Ben atanmaya oda bana göre kendisini ayarlamaya uğraşıyorZor işler valla iş konusunda seçici olmak zorunda olmasak halledeceğizde.Ben atanırsam kim bilir hangi şehire oda öyle bi işe girmeliki benle beraber kurum içi hareket edebilmeli gelde bul böyle iş
Söz nişan yapıpta birde ailelerle uğraşamamBöyle iyiyiz kafamıza göre takılıyoruz.İş konusunu hallettiğimizde ikimiz,nişan yapıp 2 ay içinde düğün yapacağız Allah kısmet ederse.Düşüncemiz bu canım
yasemincim sen çok gerilmişsin kuzum yaa, anlayabiliyorum seni, ben de düğüne 1 ay kala felaket gerilmiştim. O çok sevdiğim kv.min sözleri bile batar olmuştu. Ama evlendik ve ertesi gün hepsi bitti gitti, balayında sanki yeniden doğdum, düğün öncesi sıkıntılar sanki hiç yaşanmamış gibiydikatılıyorum size kızlar ben kendimi yapıyorum böyle sıkıyorum canımı ne bileyip sıkıntıdan üretiyorum belkide.
ben git gel misafirlik gibi şeyleri hiç sevmem.elimde değil.ama ilk zamanlar gelen giden olcak hayırlı olsundu vs .. hele şu gelin görme heveslerini anlamıyorum ya.
hiç kimseyi merak etmedim duydum ki evlenmiş aman banane.
mehmetin bir iki akrabası var onlarda kocamış insanlar hiç akran yok.zaten görüşmem olmaz onlarla olamaz arada gelmek isterlerse mehmet için akşam çayına alırım valla mehmette olur evde.hepsi yaşlı mesela.eger kv onlarla anlasıp arayıp yasemin sana gelcez derse o zamanda güzelce veririm cevabını.
bende kötülükten değil sevmiyorum öyle şeyleri akranım değil bişiyim değiller.
öyle mehmetin akrabası benım akrabam dayısı benım dayım gibi olamıyor onlar hikaye.
ben kendi dünyasında yasamayı seven biriyim.
ben sıkıya gelemem.
bu evde ben nie rahat edemedim bana bişi yapmadılar ya da rahatsızlık vermediler .. ben kalamıyorum baska yerde rahat edemiyorum giyimime kusamıma.
teyzeme bile gidip kalmam ben mesela.düşünün buraya nasıl dayanamıyorum yoksa normal ev baskı yok üzerimde.mehmet rahat edim diye elinden geleni yapar.
evlendim diye şu şu olcak diyede birşey yok benim için.
yanlış anlaşılmasın sakın kv iyidir sever beni bilirim hissederim sürekli söyle ne istersen pişireyim vs vs der en ufacık bişi alcak olsa bana begeneyim ister ya da çeşit çeşit alır sen begendiğini seç der. böyle ama ben en basından beri mesafeliyim.
öyle sarılıp öpemem özlediğimi bile hatırlamam.
dediğim gibi bir iki şeyde hareketlerini izledim sevemedim sogudum cok sogudum hemde.
saygım var oda mehmetin anası dunyaya getirmiş aşkımı.
diğer türlü beni ellemesin benim zararım gelmez ama canımı sıkarsa bu tür şeylerde evlendikten sonra lafımı esirgemem.
bu seylerden hoslanmadıgımı anlattım ona.evlenince ararsa şöyle böyle derse lafımıda söylerim. daha önce söylemiştim diye.
ama benim için her zaman mesafe önemli.şimdi evinde kaldıgım için kıırılmaması için bzı şeyleri söylemiyorum ama evlenince daha rahat olcam kendi evimde olcam çunku.
tek sıkıntım bu mesele. sanki mecburmusum gibi halleri gideriz aa olur mu öyle şey gelirsin vs ..
ama hep laflta kalıo dedikleri.
dün birisi kahveye cagırmıs kv mi demiş gelininide getir(bide böyle şey vardır sanki bizim söz hakkımız yok)gelininide getir lafa bak.
dedim anne gelmek istemiyorum sen keyfine bak.
önce bozuldu gibi. sonra dedim baştan konusalım ben sevmiyorum böyle şeyleri. sakın baskısınıda etme dedim.
ben anneme eşlik etmemişim gitmemişim arkadasına komsusuna misafirliğe kv ilemi gitcem.
hele ki hiç tanımaadım insanlar aman kalsın.
deryacım o yazdıgın alıntı varya bence her kv öyle değil.
sorumluluk bilmeyen cok var.. benimki biraz öyle mesela.biraz kendi halinde bi ara sanki düğün varmı yokmu umru bile değil gibiydi.
o yüzden kızı gibi görmek istediği sürece ben gelin olacagım.bi kere uzaklastım sokulamam..
ecemcimmm kuzummm iyiyim sen nasılsın? iş konusunda aklın karışıktı, naptın karar verdin mi? başka neler yapıyorsun?Deryaamm ve zeynom sizler nasılsınıızz bakiyimm ? Ne var ne yok ?
Kübra çok geçmiş olsun
aynen aynen, tek çocuk olunca ne kadar kalabalık bi sülale olursa olsun, o sakinliği arıyor insan. Biz dayımlarla teyzemlerle fln birbirimize çok düşkünüzdür, bi toplaşırız, evde 20-25 kişi fln oluruz. Ama o da geçici bi durum, gece olup herkes evine çekildiğinde yine annem babam ve ben kalırdık ve resmen kafa dinlerdim
Bide onlar canım ciğerim, onların yanıda rahatım, onlarla olmaktan mutluyum. Uykum gelse dayı ben uyucam der gider uyurum, ama eşimin kv min misafirlerini bırakıp da gidip yatamıyorum tabi
Benim annem çalışmıyordu ama yine de benim derslerim var diye haftaiçi akşam asla misafir kabul etmezdi, kendi de gitmezdi. komşular da bilirdi de gelmezdi akşamları. Düşünceli komşularım benim yaa, onlar da birer teyze dayıydı benim için, akrabadan ötedir o komşularımız benim içinAnca haftasonları ya da gündüz ben okuldayken fln gelir giderlerdi. Anam bu yeni nesil komşularda düşünce namına bişey kalmamış BU kız çalışıyor mu, yorgun mu geliyor işten, acaba yemek yediler mi ya da yatacaklar mı? kocası evde mi uyuyo mu fln... asla düşümüyorlar, çok yüzsüz bu yeni nesil komşular çoookk nerde o eski komşularrr
Ben de aynı senin gibi 10 gün evden çıkmasam, neden çıkmıoz demem bu ara
Zeynom inşallah işlerinizi de güzel güzel ayarlarsınız, Allah gönlünüze göre versin.
Ama söz nişan yapmayıp ailleleri işin içine çok sokmamanız süper bi olay, kafanızı dinleyin, özgürce gezin tozun, aşkınız yaşayın. Çünkü zaten evlenince hayatınıza fazlasıyla dahil oluyorlar anne babalar
Sevgililik çok güzel, çok heyecanlı, ama evlilik bambaşka bişeyAllah hepinize bu güzel duyguyu yaşatsın. K.valide - k.peder ne kadar kızarsan kız, bıkarsan bık, evine girip kapını kapattığında tamamen kendi dünyandasın, kimseyi ilgilendirmiyor gerisi İnsanın kendi evinin kendi eşyalarının olması harika bişey, hele içinde sevdiğin adam olunca, tadından yenmiyorr
Komşular akrabalardan daha meraklı gelin görmeye, ne akıl yaa, alemin gelinini görsen nolur görmesen nolur...Sağol canım amin Allah herkesin gönlüne göre versin.
Zor valla bacım sen iyi kıvırıyorsun bu olayıAkrabayı geçtim komşunun ne işi var yahu vakitli vakitsiz Eskiden çok güzel komşuluklar vardı katılıyorum.Fakat şimdiki nesil çalışmak zorunda e çalışmayıp evde oturan bayanlarla da aşık atamaz.İnsan eve gelince pijamalarını giyip ayaklarını uzatmak sessizlik sakinlik ister
Böyle deyince bir komşum geldi aklıma ben o zamanlar çalışıyordum akşam 8 de felan geliyordum eve giriyordum hoop kız 10 dk sonra bizde her akşam ama bu abartmıyorum.Tatillerimde felan.Başta pek takmadım ama bu aylarca böyle devam edince artık ufaktan sinirlenmeye başlamıştım.Annemde çalışınca evi toparlayan olmuyordu bazen acceleyle çıkıyorduk ortalık dağnık oluyordu.O 10 dk içinde harıl harıl evi temizlemeye uğraşıyordum.Ne günlerdi sonradan tepkimi belli edince ben kötü oldumKötüydüm ama artık evimde rahattım
Ama dediğin gibi kapını kapatığ eşinle başbaşa kaldığın o anlar pahabiçilemez.Rabbim hepimize ağız tadı mutluluk huzur versin.Gerisi boş.
Komşular akrabalardan daha meraklı gelin görmeye, ne akıl yaa, alemin gelinini görsen nolur görmesen nolur...
Meraklı insanlar. Ben kimsenin gelinini merak etmemişimdir mesela
Ayy o komşun da fazla düşüncesizmiş ya, ama dediğin gibi evinde rahat edip ayaklarını uzatabildikten sonra, istediğin gibi hareket edebildikten sonra varsın dünyanın en kötü gelini olayım, umrum değil
Allah'ım herkese mutlu yuvasında huzur versin Zeynom, hakkaten gerisi boş
Uğramaz oldunuz hatunlar.Sıkılıyorum ben ama
Nasılsın Zeynep ?
Kızlar ölüyorum ben çeyizim ewime gitti ıspartada bi kac ış war dıe bende döndûm ama dunden beri aglıyorum ben nasıl ayakta kalcam kızlar hayat bu kadar mı zordu. arabaya yuklendı herseyım perısan oldum babama bakamadım bıle ya annem hep dık durdu aglamim die ya kardesim ah kıyamam canım o kadar acıo ki nerdeyse ıspartaya gelene kadar agladım.Dugune cok az war. Anemı cok ozledım. Ben öluyorum kızlar çok agır bı yuk nasıl alıscam nasıl dayancam ah o mıs kokan anamı gormedn nasl durcm kızlar ben cok kotuyum cok memet cok destek ama aılem kaldı gerıde ewımıze gırsek yasasak belki toparlarım ama yok ya ben anemsız nasıl yasıcam bu sehırde ınsallah ıst hayalermz gercek olur. Hep burda yasamak ıstemıorum. Babam kım bılır gece aglamıstır kardesımde cok agladı kıyamam yaof of of bunaldım dugun mugun ıstemıom sankı hıc bı şeye hewesim yok gibi
Gucum bıttı tukendım sankı kendı evımdenbıle sogudumburdakı.bana yardım edin ben nasıl dayancam ne zorartık dugundn sonra o ewde yasamamak oysa annemle ne guzel ne komık gunlerımız anlarımız wardı ya kardesım ya babam ben dayanamıorum sanki yapamıcakmısım gbı gelıo oysa 7 sene bekldk ewlenmk ıcın dırendık sevdık ben nie böleyim sanki hayat bitmis dunya durmus sureklı memete yapısık durumdayım boynunda koynunda aglıyorum oda cok uzuluyo aglayınca oda saskın hayat baslıo gecım derdı hersey aılem uzakta oluncamemete dahada fazla sorumluluk dusuyo bunu oda bılıo ya ne bılım ben anamı ıstıyorum 7 sene yar hasretı cektım ömür boyu anama uzak kalmak istemıom gunun brınde bu sehrdn gtmk ıstıom ıns gtcez aılem destk olcgnı söledi yeterkı gln dıoalar. Cocuk ble ıstemyrm hemen cok dkat etmem lazm.kafamda hep gtmk war.memette ıstıo.ama brazck zaman.
İyiyim Ezgim Sen nasılsın
Kızlar ölüyorum ben çeyizim ewime gitti ıspartada bi kac ış war dıe bende döndûm ama dunden beri aglıyorum ben nasıl ayakta kalcam kızlar hayat bu kadar mı zordu. arabaya yuklendı herseyım perısan oldum babama bakamadım bıle ya annem hep dık durdu aglamim die ya kardesim ah kıyamam canım o kadar acıo ki nerdeyse ıspartaya gelene kadar agladım.Dugune cok az war. Anemı cok ozledım. Ben öluyorum kızlar çok agır bı yuk nasıl alıscam nasıl dayancam ah o mıs kokan anamı gormedn nasl durcm kızlar ben cok kotuyum cok memet cok destek ama aılem kaldı gerıde ewımıze gırsek yasasak belki toparlarım ama yok ya ben anemsız nasıl yasıcam bu sehırde ınsallah ıst hayalermz gercek olur. Hep burda yasamak ıstemıorum. Babam kım bılır gece aglamıstır kardesımde cok agladı kıyamam yaof of of bunaldım dugun mugun ıstemıom sankı hıc bı şeye hewesim yok gibi
Gucum bıttı tukendım sankı kendı evımdenbıle sogudumburdakı.bana yardım edin ben nasıl dayancam ne zorartık dugundn sonra o ewde yasamamak oysa annemle ne guzel ne komık gunlerımız anlarımız wardı ya kardesım ya babam ben dayanamıorum sanki yapamıcakmısım gbı gelıo oysa 7 sene bekldk ewlenmk ıcın dırendık sevdık ben nie böleyim sanki hayat bitmis dunya durmus sureklı memete yapısık durumdayım boynunda koynunda aglıyorum oda cok uzuluyo aglayınca oda saskın hayat baslıo gecım derdı hersey aılem uzakta oluncamemete dahada fazla sorumluluk dusuyo bunu oda bılıo ya ne bılım ben anamı ıstıyorum 7 sene yar hasretı cektım ömür boyu anama uzak kalmak istemıom gunun brınde bu sehrdn gtmk ıstıom ıns gtcez aılem destk olcgnı söledi yeterkı gln dıoalar. Cocuk ble ıstemyrm hemen cok dkat etmem lazm.kafamda hep gtmk war.memette ıstıo.ama brazck zaman.
aaa ezgi gelmiş, nasılsın canım?Nasılsın Zeynep ?
Şükür Zeynom..
tatlım hayırlı olsun yeni işinMerhaba kızlar nasılsınızz bakalım ?
Yasemincimm kıyamam sana ya zor bir durum ama geçicek sevdiğin adamla evleniyorsun bundan güzel bişey olamaz dimi ama :)))
Ben iş değişikliği yapıp dershaneye geçtim :)
Biraz yoğunum birikmiş işler var ama fırsat buldukça gündüzleri gelicem Zeynomm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?