- 2 Aralık 2010
- 20.686
- 467
- 448
- Konu Sahibi Nazenin1905
-
- #14.041
Selam kızlar önümüzdeki ay evleniyorum çok şaşkınım diye başlamak istiyorum sözlerime :)
Velhasıl kelam güzel heyecanlı ama bir o kadar da buruk zamanlar benim için.
Çarşamba akşamı İstanbula çeyiz almaya gidiyoruz.
Ya kızlar benim canımı sıkan bi durum var. KAyınvalidem iyidir hoşturda şu bahsedeceğim konuda çok canımı sıkıyor.
İkidebir yok evlenince günler olur gelirsin benimle dimi. Yok akrabalara giderken gelirsin benle dimi vs ben çok sıkılıyorum bu muhabbetlerden ve kayınvalide ile gezmek hiç bana göre değil.
Evlendikten bi sonra Mehmetin akrabaları eve hayırlı olsuna gelmek isterlermiş, dedim ki gelene hayır demem fakat ben bu durumları sevmiyorum öncelikle söyleyeyim çeyiz serme olmayacak teklifini bile istemiyorum dedim. Yok kızım hayırlı olsuna gelirler dedi iyi ona tamam dedim.
Ama evlendikten sonra sadece eşimle gidilmesi gereken yerlere giderim dedim. Oda ne olur bayramdan bayrama ya da arada olması gereken ziyaretlere vs hastalık falan.
ZAten çok akrabaları yok . Ama sanırım kaynvalidem kızıda olmadıgı için sanıyor ki ya da bekliyor bende onunla günlere gideyim ya da toplandıkları zaman bende eşlik edeyim.
Kırmak istemiyorum ama şimdiden söyledim ben bu durumlardan hoşlanmıyorum diye. Evimde sıkılmam da sevdiğim ortam olacak sonuçta dedim. Beni düşünmen güzel birşey ama baskıdan hoşlanmıyorum ve acıkcası böyle durumlara mecburda değilim dedim.
Yok arada bir gelinler toplanırmış zevk alırmışım evde sıkılırmışım falan. Açkcası beni kızı gibi görüyor tama mda benden beklediği şeyler benlik değil.
Eminim evlenince arada arayacak gelmek ister misin diyecek kırmadan yanıtlarım. Gerçi oda çok gezmiyor ayda yılda bir fakat tarzım değil işte akranım değil benim birşeyim değil hem sıkılırım hemde bana hitap eden ortamlar değil. Şimdi bide bu evde oldugum için hiç rahat değilim dediğime kırılacak diye korkuyorum ama kendi evimde oldugum zaman daha iyi ifade edebilirim kendimi.Zaten çok sıkıldım aynı evde yasamak çok sıkıcı ya :/
Ben kayınvalide ile gelin arasında mesafelikten yanayım tamam anne diyorum ama lafta yani :)
Benim bir tane annem var
Birde sanki ailem uzakta ya ben sanki ne derse yapmak zorundaymışım gibi ya da mecburmusum gibi sinir oluyorum ... Gelemem ben baskıya bi lafı ikiletmeye ..
Sonuçta ben bi bireyim ve istediğim ve istemediğimi yapabilecek kapasitedeyim.
Açıkcası ben şimdi taktım bunu kafaya ya sürekli bana şuraya gel buraya gel derse.
Hayır mecburda değilim.
Ama kızı gibi üzgünüm olamam.
Sizce yanlışmı düşünüyorum kızlar.
Evleniyorum diye bunlara mecbur değilim sonuçta.
Ben biraz kendi bildiğini okumak isteyen tiplerdenim kızlar ..
Sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum.
iyiyim ben de canım, çalışmaya devam işte. Uzun zamandır kk giremiyordum, teknik bir arızadan dolayı, ama çok şükür bugünlerde buralardayım..
neler yapıyorsun?
ooo hayırlı olsun canım öğretmenim
soruları çok zor sorma hee
iyiyim ben de canım, çalışmaya devam işte. Uzun zamandır kk giremiyordum, teknik bir arızadan dolayı, ama çok şükür bugünlerde buralardayım..
neler yapıyorsun?
Yasemincim çok az kalmış düğüe, heyecan da doruktadır tahmin edebiliyorum
Kayınvalidenin durumuna şöyle bir yorum yapacağım ; yapmak istemiyorsan baştan söylemen çok iyi olmuş
Ama mehmet seni annesiyle biyerlere gitmen için ikna etmeye çalışabilir, bizde öyle oldu çünkü
Ama tavrımı koydum, şimdi heryere çağıramıyorlar. Zaten çalışıyorum, bi akşamları evdeyim, onda da uzanmak tv izlemek istiyorum yaa.
Ama doğrusu senin kadar da katı değilim. Sadece kocamla gitmiyorum biyerlere, bazen sadece kadın kadına gitmek gerekiyorsa o zaman kayınvalidemem eşlik ediyorum. Ama önemli bişeyse yani. Öyle komşu gezmelerine günlere fln değil. Atıyorum bi mevlüt ya da bi bebek görme fln gibi, beni de ilgilendiren insanlarınkine gidiyorum. Ama fazlasına gelemem ben deÇünkü annem babam beni hiç bişey için zorlamadı şimdiye kadar, ister gittim ister gitmedim, o yüzden sıkıya gelemem.
Ama yine de bazen kv kırmamak için gidiyorum işte, çünkü o bana karşı çok iyi, kırmak istemiyorum.
Kızlar bana zaten baskı etmiyor ama arada birde böyle salakça şeylerin hortlamasından nefret ediyorum.
Zeynep sana katılıyorum elbette benim zaten kendi evim kendi ev işlerim sorumluluklarım düzenim ve zamanla kendi çevrem olacak.
Sonuçta akranım değil akrabalarda öyle. ZAten bir kaç kişi var hepside yaşlı.
Ayrıca şu düğünden bi zaman sonra eve hayırlı olsuna gelceklermiş ya valla onun adı hayırlı olsun değil kocakarılık ve meraklılık tamam çeyiz gösterme olmıcak ama merakla süzcekler.
Gerçi umrumda değil sonuçta mehmetin teyzesi vs.
He mehmeti tanıyanlar ayda yılda bir gelmek isterler o ayrıdır evime gelene gelme demem hersey dozunda oldugu sürece.
Zaten bi süre sonra çalışmayı düşünüyorum kimseyle ugrasamam ama annesi bence istiyor ki gireyim koluna gezeyim tozayım asla benlik bi durum değil. Söz konusu bile olamaz. Tarzım değil. SAdece annesi diye saygı gösteriyorum dua etsin anne diyorum. Çünkü bazı şeylerine gıcık oldum.
DEdiğim gibi bana bizzat birşeyi olmadı ama bazı hal ve hareketlerinden hiçbir şey yapmayıslarından cok sıkıldım.
Sogugum çok.
Düşünüyorum acaba bizi evlencek pozisyonda görmüyolar mı kucuk mu sanıyorlar.
Psiklolojim bozuldu sanki her boka karıscaklar gibi geliyor ama öyle bi durumda yok kendi kendime neler uretiyorum kızlar psikolojiöi nozdum valla. Mehmet bana karısmaz kendi kararlarını kendin verebilirsin der.Gidersin gitmezsin sen bilirsin der.
O sadece benden sevsemde sevmesemde insanlara karsı güleryüzlü olmamı ister.
Kötü laf deme surat yapma der.
Her zaman mutlulugumuzu güleryüzlülüğmüüzü görsünler der.
Sen ne yapman gerektiğini zaten bilirsin canım.Her şey şu an seni çok sıkıyor birazda ondan geriliyorsun.Önce bi evlen evine gir şu düğün stresi gitsin üzerinden ondan sonra kafa yorarsın kalanlara.
Zaten çalışacaksın kimse sana karışmaz
Mehmet tek erkek çocuk du değil mi canım:26:
evet en iyisi en karışmayanı bile yeri geliyo yanında çanta gibi gelin taşımayı istiyo di mi zeynom, çok ilginç yaa, ben onların düşüncelerini anlayamıyorum wallaBu kayın valideler niye böyle ki.Şuan bile kk nın bir derdim var bölümünde gelinler bundan muzdarip 5-10 tane konu açmışlar.
Biraz önce geldim benimkinin yanında.Onların gelenleri gidenleri çok olur.Konu yine açıldı bugün.Ben dedim öyle her gün giden gelen istemem.Daralırım ayda yılda bir gelsinler.Kötülükten değil inan sevmiyorum alışkın değilim.Ben yalnız büyüdüm annem babam çalıştı ve tek çocuktum akşama kadar yalnızdım.Şimdide yalnızlık istiyorum
Hele kayınvalideyle hop oyana hop buyana gezecek biri değilim o yüzden seni anlıyorum.İnan bir sorumluluğun yok kibarca reddet gitsin bayramda seyranda görürsün yeter.Öyle günlere felan ne gerek var allah aşkınaHerkes kendi hayatını yaşar sen de öyle eşin olacak sorumlulukların oalcak ilerde çocuğun olacak kendi çevren olacak,hangisine fırsat bulacaksın.
Arada bir eşinle akraba ziyareti yaparsın olur biter
sizde yok mu söz nişan kuzum?Napayın canım benim aynı tas aynı hamam iş kovalamaca.Gün geçiriyoruzBoş boş oturmak bazen çok sıkıyor ama
Şu koca gruptan bi ben aylak kaldımKimisi nişan söz dersinde kimisi işinde gücünde
Benimkinin de baskı sayılmaz, ama ben mesela hayır gitmicem deyince birkaç kez sesini çıkarmıyor çıkarmıyor, sonra ama aşkım annem de haklı, bitanecik gelinisin sen, seninle gitmek ister diyor. Ben sinir de olsam 10 gezmenin 1 ya da ikisine giderim,o kadar da yapayım. Çünkü o kadıncağız bana ne yemek yaptırır ne bulaşık yıkatır, hadi siz gidin gezin fln der. Her zaman yanında çanta gibi beni gezdirmek istemez. Yani içten içe eminim istiyordur ama benim öyle şeyleri sevmediğimi bildiği için artık bişey demiyor. Sadece bilmemkime gidicez bu akşam der mesela, ama gel fln demezcanım mehmetin öyle baskıları yok.olsada dedi diye yapmam cunku kendim isticem.
mecburmusum gibi davranılıo bazı seyler annesi tarafından vallahi gıcık oluyorum.
cunku ben kendisinden bi kere cok sogudum dahada içim almıyo.
anne diyorum yüzüne gülüyorum.analık hakkı var kırmıyorum ama içimdende gelmiyor deryam ya .
ben bayram seyran olunca hastalık ziyaret vs olunca esimle giderim .
belli olmaz ruh halim değişebilir annesiyle bi yere giderim hani gitmicem diye yeminlide değilim.ama diyorum ya sanki ortada dugun yokmus gibi bazı hareketlerine ben cok sinir oldum.
bu süreçte evlerindede kaldım baya hiç rahat edemedim kendi dünyama geçmek istiyorum artık.kendi hakim oldugum eve mutfaga.
düzeni bi kere bana hiç uymuyor.
dediğin gibi bende sıkıya gelemem oda bana karsı cok iyidir bişi istesem yapsa diye gözüme bakar ama olmuyo işte.
ana diye saramıyorum.
aynı ortamıda paylasmak istemiyorum acıkcası.
Haklısın suanda hala bu evde oldugum için ve yakın hissedemediğim için geriliyorum düşüncelerimle boguyorum kendimi ZEynep.
Yanlış anlasılmasın iyiliğine çok iyi insan annesi abisi hele abisini çok severim.Bana bi kötülükleri yok ama annesinin bu beklentileri kendince, benim cnaımı cok sıktı.
Kendisinden pek hoslanmıyorum malsef.
Bende diyorum evleneyim bi eivime düzenime gireyim zamanla hersey oturur beni daha ii tanırlar. Tamam mehmetle sorunum yok 7 senedir tanısıyoruz ama aileye daha yeni giriyoruz.
Of zeynep zaten cok uzuluyorum ailem geride kalcak kendimi bazen çok eziyorum içimde.gariban gibi hissediyorum.mehmete söylemiyorum.
yok fıstıgım abisi var 27 yasında bekar.
evet en iyisi en karışmayanı bile yeri geliyo yanında çanta gibi gelin taşımayı istiyo di mi zeynom, çok ilginç yaa, ben onların düşüncelerini anlayamıyorum wallaBizimkilerin de geleni gideni çok oluyor, evliliğimizin ilk aylarında o kadar bunalmıştım ki, artık misafir gelmesin ya da biz gitmeyelim de evde miskin miskin oturalım diye dua ediyordum hergün. Tabi düğüne gelemeyenler tebriğe fln gliyordu, o yüzden bi yoğunluk vardı. Şimdi kalmadı o gelip gitmeler. Tabi ben de tavır koyunca beni de fazla çağırmamaya başladılar Ben de senin gibi tek çocuk ve sakin bir evde büyüdüm, ailem kalabalıktı, komşularımız fln hep birlikteydik aslında ama yine de akşam olunca sakin evimize gidiyorduk, kafa dinliyorduk. Şimdi yaş olmuş 28-29, zaten sabahtan akşama kadar işyerinde insan kahrı çekiyorum, bide akşam eve gidince misafir curcunasını kafam kaldırmıyor. Kötülükten değil ama işte gelemiyorum sıkıntıya. Sanki onlar konuştukça kulaklarım uğulduyor, başım dönüyor, hiç bişi anlamıyorum konuşulanlardan... Ama gelene de gelme denilmiyor işte maalesef. Ama gidilecek yerlerden mümkün olduğunca yırtmaya çalışıyorum
sizde yok mu söz nişan kuzum?
Zeynep sen neler yapıyorsun hiç görüşemiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?