91/2'ler (Mayıs-Temmuz) Burayaa..

Bu kayın valideler niye böyle ki.Şuan bile kk nın bir derdim var bölümünde gelinler bundan muzdarip 5-10 tane konu açmışlar.
Biraz önce geldim benimkinin yanında.Onların gelenleri gidenleri çok olur.Konu yine açıldı bugün.Ben dedim öyle her gün giden gelen istemem.Daralırım ayda yılda bir gelsinler.Kötülükten değil inan sevmiyorum alışkın değilim.Ben yalnız büyüdüm annem babam çalıştı ve tek çocuktum akşama kadar yalnızdım.Şimdide yalnızlık istiyorum

Hele kayınvalideyle hop oyana hop buyana gezecek biri değilim o yüzden seni anlıyorum.İnan bir sorumluluğun yok kibarca reddet gitsin bayramda seyranda görürsün yeter.Öyle günlere felan ne gerek var allah aşkına Herkes kendi hayatını yaşar sen de öyle eşin olacak sorumlulukların oalcak ilerde çocuğun olacak kendi çevren olacak,hangisine fırsat bulacaksın.

Arada bir eşinle akraba ziyareti yaparsın olur biter

iyiyim ben de canım, çalışmaya devam işte. Uzun zamandır kk giremiyordum, teknik bir arızadan dolayı, ama çok şükür bugünlerde buralardayım..
neler yapıyorsun?

Napayın canım benim aynı tas aynı hamam iş kovalamaca.Gün geçiriyoruz Boş boş oturmak bazen çok sıkıyor ama

Şu koca gruptan bi ben aylak kaldım Kimisi nişan söz dersinde kimisi işinde gücünde

Kızlar bana zaten baskı etmiyor ama arada birde böyle salakça şeylerin hortlamasından nefret ediyorum.
Zeynep sana katılıyorum elbette benim zaten kendi evim kendi ev işlerim sorumluluklarım düzenim ve zamanla kendi çevrem olacak.
Sonuçta akranım değil akrabalarda öyle. ZAten bir kaç kişi var hepside yaşlı.
Ayrıca şu düğünden bi zaman sonra eve hayırlı olsuna gelceklermiş ya valla onun adı hayırlı olsun değil kocakarılık ve meraklılık tamam çeyiz gösterme olmıcak ama merakla süzcekler.
Gerçi umrumda değil sonuçta mehmetin teyzesi vs.
He mehmeti tanıyanlar ayda yılda bir gelmek isterler o ayrıdır evime gelene gelme demem hersey dozunda oldugu sürece.
Zaten bi süre sonra çalışmayı düşünüyorum kimseyle ugrasamam ama annesi bence istiyor ki gireyim koluna gezeyim tozayım asla benlik bi durum değil. Söz konusu bile olamaz. Tarzım değil. SAdece annesi diye saygı gösteriyorum dua etsin anne diyorum. Çünkü bazı şeylerine gıcık oldum.
DEdiğim gibi bana bizzat birşeyi olmadı ama bazı hal ve hareketlerinden hiçbir şey yapmayıslarından cok sıkıldım.
Sogugum çok.

Düşünüyorum acaba bizi evlencek pozisyonda görmüyolar mı kucuk mu sanıyorlar.
Psiklolojim bozuldu sanki her boka karıscaklar gibi geliyor ama öyle bi durumda yok kendi kendime neler uretiyorum kızlar psikolojiöi nozdum valla. Mehmet bana karısmaz kendi kararlarını kendin verebilirsin der.Gidersin gitmezsin sen bilirsin der.
O sadece benden sevsemde sevmesemde insanlara karsı güleryüzlü olmamı ister.
Kötü laf deme surat yapma der.
Her zaman mutlulugumuzu güleryüzlülüğmüüzü görsünler der.

cidden eşinle evlenince ailesiylede evleniyosun ben bu durumdan çok rahatsızım.
iyicede sinir olmaya basladım.
kadın sessizdir pek karısmaz evimize perde takıldı hala gelim görim demedi mesela.
öyle durumları yok.
bi kuran aldım evinize götürün koyun dedi götürdük.
cadı deildir şey değildir ama anne kız muhabbetlerini çok sever öyle tahmin ediyorum hep gelin değil kız alıyoruz biz der.
içimden ben bi annemin kızıyım derim
ben sokulamıyorum kızlar saygımı gösteriyorum o kadar.bide bazı şeylere hiç karışmadı sanki evlenmiyoruz gibi halleri vardı.
ama bana bir sürü şeyler almış mesela.ben manevi destek bekledim.çok soguk geliyo bana ama beni sevdiğinide biliyorum.
benim yarime babasından destek yok.babası var ama ortada yok nerde bilinmiyor. anneside öyle çok destek olmadı.
hersey maddiyat dğildir.
şimdi düğüne az kaldı dank ediyordur bence bazı şeyler.
mehmette o evde olmayacak sonucta.

kızlar bana kızarmısınız bilmiyorum ama kayınvalidesi olmayan gelinlere çok özeniyorum.
kayınvalide her zaman sorun bence.
ama allah nasip ederse çok sevilen bi kayınvalide olacagım cunku frenleme sistemini iyi biliyorum.

canım mehmetin öyle baskıları yok.olsada dedi diye yapmam cunku kendim isticem.
mecburmusum gibi davranılıo bazı seyler annesi tarafından vallahi gıcık oluyorum.
cunku ben kendisinden bi kere cok sogudum dahada içim almıyo.
anne diyorum yüzüne gülüyorum.analık hakkı var kırmıyorum ama içimdende gelmiyor deryam ya .
ben bayram seyran olunca hastalık ziyaret vs olunca esimle giderim .
belli olmaz ruh halim değişebilir annesiyle bi yere giderim hani gitmicem diye yeminlide değilim.ama diyorum ya sanki ortada dugun yokmus gibi bazı hareketlerine ben cok sinir oldum.
bu süreçte evlerindede kaldım baya hiç rahat edemedim kendi dünyama geçmek istiyorum artık.kendi hakim oldugum eve mutfaga.
düzeni bi kere bana hiç uymuyor.
dediğin gibi bende sıkıya gelemem oda bana karsı cok iyidir bişi istesem yapsa diye gözüme bakar ama olmuyo işte.
ana diye saramıyorum.
aynı ortamıda paylasmak istemiyorum acıkcası.

Sen ne yapman gerektiğini zaten bilirsin canım.Her şey şu an seni çok sıkıyor birazda ondan geriliyorsun.Önce bi evlen evine gir şu düğün stresi gitsin üzerinden ondan sonra kafa yorarsın kalanlara.

Zaten çalışacaksın kimse sana karışmaz

Haklısın suanda hala bu evde oldugum için ve yakın hissedemediğim için geriliyorum düşüncelerimle boguyorum kendimi ZEynep.
Yanlış anlasılmasın iyiliğine çok iyi insan annesi abisi hele abisini çok severim.Bana bi kötülükleri yok ama annesinin bu beklentileri kendince, benim cnaımı cok sıktı.
Kendisinden pek hoslanmıyorum malsef.
Bende diyorum evleneyim bi eivime düzenime gireyim zamanla hersey oturur beni daha ii tanırlar. Tamam mehmetle sorunum yok 7 senedir tanısıyoruz ama aileye daha yeni giriyoruz.

Of zeynep zaten cok uzuluyorum ailem geride kalcak kendimi bazen çok eziyorum içimde.gariban gibi hissediyorum.mehmete söylemiyorum.

evet en iyisi en karışmayanı bile yeri geliyo yanında çanta gibi gelin taşımayı istiyo di mi zeynom, çok ilginç yaa, ben onların düşüncelerini anlayamıyorum walla Bizimkilerin de geleni gideni çok oluyor, evliliğimizin ilk aylarında o kadar bunalmıştım ki, artık misafir gelmesin ya da biz gitmeyelim de evde miskin miskin oturalım diye dua ediyordum hergün. Tabi düğüne gelemeyenler tebriğe fln gliyordu, o yüzden bi yoğunluk vardı. Şimdi kalmadı o gelip gitmeler. Tabi ben de tavır koyunca beni de fazla çağırmamaya başladılar Ben de senin gibi tek çocuk ve sakin bir evde büyüdüm, ailem kalabalıktı, komşularımız fln hep birlikteydik aslında ama yine de akşam olunca sakin evimize gidiyorduk, kafa dinliyorduk. Şimdi yaş olmuş 28-29, zaten sabahtan akşama kadar işyerinde insan kahrı çekiyorum, bide akşam eve gidince misafir curcunasını kafam kaldırmıyor. Kötülükten değil ama işte gelemiyorum sıkıntıya. Sanki onlar konuştukça kulaklarım uğulduyor, başım dönüyor, hiç bişi anlamıyorum konuşulanlardan... Ama gelene de gelme denilmiyor işte maalesef. Ama gidilecek yerlerden mümkün olduğunca yırtmaya çalışıyorum

sizde yok mu söz nişan kuzum?

Benimkinin de baskı sayılmaz, ama ben mesela hayır gitmicem deyince birkaç kez sesini çıkarmıyor çıkarmıyor, sonra ama aşkım annem de haklı, bitanecik gelinisin sen, seninle gitmek ister diyor. Ben sinir de olsam 10 gezmenin 1 ya da ikisine giderim,o kadar da yapayım. Çünkü o kadıncağız bana ne yemek yaptırır ne bulaşık yıkatır, hadi siz gidin gezin fln der. Her zaman yanında çanta gibi beni gezdirmek istemez. Yani içten içe eminim istiyordur ama benim öyle şeyleri sevmediğimi bildiği için artık bişey demiyor. Sadece bilmemkime gidicez bu akşam der mesela, ama gel fln demez eğer ben de o kişiye gitmem gerektiğini düşünüyorsam ben de geleyim madem derim. Bayram seyranlarda zaten sadece eşimle geziyoruz. Tabi bu düzeni zaman içinde kurdum ben canım. Seninle benim kayınvalidem çok farklılar gerçi, ikimizin durumu çok farklı, ama eminim siz de zamanla bi düzene sokarsınız bu işleri. Mesela biz hergün görüşürüz kv. ile, çünkü aynı apartmanda oturuyoruz, ama bazen mesela biz geç geliyoruz, onlar yatmış oluyo ya da evde olmuyorlar fln, görüşemiyoruz. O zaman ben kv.mi özlerim, ertesi gün işten geldiğim gibi ona uğrar sarılıp öperim. Seviyorum ben kayınvalidemi yaa Allah nazarlardan saklasın, aminn
Ben de evlenmeden önce kv.lerde kalmıştım, ama hiç bir zaman rahatsızlık hissettirmedi, kendi evim gibi rahat ettim. Çok şükür hep de çok iyi anlaştık. Herşeyde de çok özençli ve çok ilgilidir. Nişan zamanı da düğün zamanı da resmen kendini paraladı, çok destek oldu, evimi temizledi çeyiz yerleşmeden önce fln.. bana hiç bişi yaptırmadı sağolsun. Ben de ona şimdi yürekten anne diyebiliyorum, çünkü o bana hergün annelik yapıyor ve hissettiriyor bunu. Tabiki de herkesin sadece 1 tane annesi vardır, ama o da en azından anne yarım oldu benim. Eşim bazı geceler çalışıyor, evde olmuyor mesela, kızım evde korkarsan gel bizde kal der. Ya da eşim evde yok diye kayınpederime ekmek aldırıp sabahın köründe bana ekmek gönderir, ben çıkıp alamam diye... yaptığı iyilikleri ben yaz yaz bitiremem, o yüzden bazen isteyerek bazen de istemeyerek olsa da, onun gönlünü hoş etmek için bişeyler yapıyorum.
Sen de içinden nasıl geçiyorsa öyle davran yasemincim, kimse kimseye zorla bişey yaptıramaz zaten. Belki o da ilk başta lafını eder fln, ama senin tavrını görünce o da keser sesini. Dediğim gibi, düzeniniz zamanla oturur yani

Kızlar bakın bi arkadaşım facede geçen gün bunu yazmış, çok hoşuma gitti, doğru tarafları çok. Ben de sizinle paylaşmak istedim.

" Kayınvalide güzel insandır...
Sevdiğin , aşık olduğun insanı bu yaşına getirmiş , sanki senin için hazır etmiştir.
O yüzden eli öpülesi insandır..
Teyze kadar anne yarısıdır .
Hatta açacağı kol kanatla 2. annedir. Teyzeden ötedir..
Sen kim bilir hangi dünyevi işteyken
O, hasta olan sevdiğin insanın günlerce gecelerce başında beklemiştir.
Yememiştir yedirmiştir. Giymemiştir giydirmiştir.
Senin öz be öz annenden farklı bir kadın değildir O. . .
Hatta daha da hassastır..
Canını paylaşmıştır başka bir kadınla yine de gıkını çıkartmamıştır.
Üstüne üstlük o kişiyede "evlat" demiştir..
Senin bu kadınla yarışacağın hiçbir şeyin olamaz.
Hiçbir savaşın olamaz..
Senin tek görevin bunları unutmadan O'nu sevebilmektir.
Gönül için savaşmalısın O'nunla taht meselesi için , sahibiyet için değil.
O seni 1 seviyorsa sen O'nu 5 seveceksin ki "gelin" değil "evlat" olabilesin
..."

!ALINTIDIR!

Yasemin anladığım kadarıyla sen çok gerilmişsin
Hasretlik şimdiden başlamış bunalıyorsun
Bu yüzden bence herşeyi kafaya takıyorsun
Evlenip hayatın düzene oturduğunda bence herşey düzene girecektir
Hiçbirşeyi kafana takma bu günlerini keyifli geçir
İnsan bir kere evleniyor
Ağzının tadını bozma
Kimse seni birşeyler için zorlayamaz ya
En önemlisi Mehmetle hiçbir sonun yok en önemliside bu zaten
Gerisi çokta mühim degil hallolur
Sıkmaa canınııı,geçer hepsi..
Biraz anlatsanaa ne yaptınn gelinliğinii bulabildin mii canım
Çok az kaldıııı

Okuldan mikrop mu kaptım ortalıkta salgın mı var bilemedim
son 3 ders kala bir titreme bir üşüme miğde bulantısıı
Saatler geçmek bilmedi son 3 dersi nasıl işledim hatırlamıyorm
Evet geldim yattım dinlendim hala aynıyım
Sonunda doktora gittim
Koca bi serum yedim 10 tane iğne yazdı doktor
Okulada gidemedim bugün 3 gün raporluyum
Neyseki şimdi kendime gelebildimm
Dikkat edin kızlar kendinize salgın var sanırımm

Son düzenleme:

yok fıstıgım abisi var 27 yasında bekar.

Kıyamam kuzum sen çok daralıyorsun.Hele alışık olmadığın ortamda düşüncelerin iyiden daralmış.Oranın baskısıyla düşünüyorsun .Kendi evinde kendi düzenine geçtiğinde rahatlayacaksın ben eminim.Seni onların ekseninde olmak bunaltıyor tabi kötülüklerinden değil.

Bunlara yoğunlaşmamaya çalış.Ara sıra çık tek başına bildiğin yerlere nefes al.Bi at şu karmaşayı kafandan Mehmet'e odaklan

Tek gelini sen mi olacaksın diye merak etmiştim,ilk gelinsin ya heves ediyor oda hani abisi evli olsa senden once anlamış olacaktı gelinlerinde kendine göre düşünceleri istekleri olacağını.Ama sen ilksin ya oda heveslenmiş napsın kadıncağız güzelce anlatırsın hoşlanmadığını oda anlar elbet.Artık abisinin eşi hazıra konar

Sende tek çocuk muydun canım Anlarsın o zaman o yanlızlığa o sessizliğe nasıl alışığız Birde annem babam çalışıyordu benim öyle çok gelenimiz gidenimiz olamıyordu da.Bizimkilerde yorgunluktan çok gidemez.Şimdi apartmanda bile komşulara çıkmıyorum kızıyorlar ama napayım allah aşkına 40 küsürlü kadınların yanında Ne konuşayım onlarda illa gel illa gel.En sonunda gönül koyuyorlar aman evimde rahatım ben 10 gün evde dursam ben niye çıkmıyorum demem Allahtan benim ki varda kurtlanmadan havalandırıyor beni

Olsun tavrını koyduğun iyi olmuş hadi ilk başta anlarım gelin göreceğiz muhabbetinide,sen çalışan bi hatunsun her zamanda gelene hizmet edemezsin birde yeni evlisiniz yahu bıraksınlar sizin yakanızı

Yok canım söz nişan,olmaması için bi engel yok ama ben istemiyorum şuan.İş konusunu ikimizde halledemedik.Ben atanmaya oda bana göre kendisini ayarlamaya uğraşıyor Zor işler valla iş konusunda seçici olmak zorunda olmasak halledeceğizde.Ben atanırsam kim bilir hangi şehire oda öyle bi işe girmeliki benle beraber kurum içi hareket edebilmeli gelde bul böyle iş
Söz nişan yapıpta birde ailelerle uğraşamam Böyle iyiyiz kafamıza göre takılıyoruz.İş konusunu hallettiğimizde ikimiz,nişan yapıp 2 ay içinde düğün yapacağız Allah kısmet ederse.Düşüncemiz bu canım

katılıyorum size kızlar ben kendimi yapıyorum böyle sıkıyorum canımı ne bileyip sıkıntıdan üretiyorum belkide.
ben git gel misafirlik gibi şeyleri hiç sevmem.elimde değil.ama ilk zamanlar gelen giden olcak hayırlı olsundu vs .. hele şu gelin görme heveslerini anlamıyorum ya.
hiç kimseyi merak etmedim duydum ki evlenmiş aman banane.
mehmetin bir iki akrabası var onlarda kocamış insanlar hiç akran yok.zaten görüşmem olmaz onlarla olamaz arada gelmek isterlerse mehmet için akşam çayına alırım valla mehmette olur evde.hepsi yaşlı mesela.eger kv onlarla anlasıp arayıp yasemin sana gelcez derse o zamanda güzelce veririm cevabını.
bende kötülükten değil sevmiyorum öyle şeyleri akranım değil bişiyim değiller.
öyle mehmetin akrabası benım akrabam dayısı benım dayım gibi olamıyor onlar hikaye.
ben kendi dünyasında yasamayı seven biriyim.
ben sıkıya gelemem.
bu evde ben nie rahat edemedim bana bişi yapmadılar ya da rahatsızlık vermediler .. ben kalamıyorum baska yerde rahat edemiyorum giyimime kusamıma.
teyzeme bile gidip kalmam ben mesela.düşünün buraya nasıl dayanamıyorum yoksa normal ev baskı yok üzerimde.mehmet rahat edim diye elinden geleni yapar.
evlendim diye şu şu olcak diyede birşey yok benim için.
yanlış anlaşılmasın sakın kv iyidir sever beni bilirim hissederim sürekli söyle ne istersen pişireyim vs vs der en ufacık bişi alcak olsa bana begeneyim ister ya da çeşit çeşit alır sen begendiğini seç der. böyle ama ben en basından beri mesafeliyim.
öyle sarılıp öpemem özlediğimi bile hatırlamam.
dediğim gibi bir iki şeyde hareketlerini izledim sevemedim sogudum cok sogudum hemde.
saygım var oda mehmetin anası dunyaya getirmiş aşkımı.
diğer türlü beni ellemesin benim zararım gelmez ama canımı sıkarsa bu tür şeylerde evlendikten sonra lafımı esirgemem.
bu seylerden hoslanmadıgımı anlattım ona.evlenince ararsa şöyle böyle derse lafımıda söylerim. daha önce söylemiştim diye.

ama benim için her zaman mesafe önemli.şimdi evinde kaldıgım için kıırılmaması için bzı şeyleri söylemiyorum ama evlenince daha rahat olcam kendi evimde olcam çunku.

tek sıkıntım bu mesele. sanki mecburmusum gibi halleri gideriz aa olur mu öyle şey gelirsin vs ..
ama hep laflta kalıo dedikleri.
dün birisi kahveye cagırmıs kv mi demiş gelininide getir(bide böyle şey vardır sanki bizim söz hakkımız yok)gelininide getir lafa bak.
dedim anne gelmek istemiyorum sen keyfine bak.
önce bozuldu gibi. sonra dedim baştan konusalım ben sevmiyorum böyle şeyleri. sakın baskısınıda etme dedim.

ben anneme eşlik etmemişim gitmemişim arkadasına komsusuna misafirliğe kv ilemi gitcem.
hele ki hiç tanımaadım insanlar aman kalsın.

deryacım o yazdıgın alıntı varya bence her kv öyle değil.
sorumluluk bilmeyen cok var.. benimki biraz öyle mesela.biraz kendi halinde bi ara sanki düğün varmı yokmu umru bile değil gibiydi.
o yüzden kızı gibi görmek istediği sürece ben gelin olacagım.bi kere uzaklastım sokulamam..

Zeynep sen neler yapıyorsun hiç görüşemiyoruz

Kübram yaptığım tek aktivite nefes alıp vermek

Şaka bir yana canım koşturuyoruz yine iş peşinde.Katiplik sınavı vardı.90 kelime yazmam gerekiyordu 89 da kaldım her neyse onda kalmasam mülakatta torpile takılırdım.Şimdi işkurun sözleşmeli personel alımı var ona başvuracağım.Yoruldum bunların peşinde koşturmaktan bir de olmuyor ya hep yorucu

Valla başka bi şey yok gerisi evde pc başında felan geçiyor.Benim ki ile buluşuyoruz geziyoruz.Allahtan o var yoksa ben evde küf tutardım.İyiden eve sardım

Yaseminciğim sen ne zaman bunalırsan gel içini buraya dök.
Az kaldı,sabret kendi evine geç.Oh senden iyisi olmayacak kuzum.
Sana şimdiki süreç için sabırlar diliyorum.
Ve insan kendi annesiyle bile zıtlaşırken,birden hayatına giren eşinin annesi ile nasıl bir fikir olsun.
Saygını koruduktan sonra sana kimse bir şey diyemez sevmek zorunda değilsin kimseyi fakat saygı mecburi ki sen bunu zaten yapıyorsun.
Oo takılma onun bunun lafına o şunu getir demiş gül geç şu güzel zamanın tadını çıkarmaya bak her ne kadar stresli bi dönem olsada.
Canım benim gözünü aç kapa mehmetle uyan bir sabaha zaman öyle hızlı geçsin senin için

Kübram sana da yazacaktım o ara çıkmak zorunda kaldım.Geçmiş olsun tatlım

Dikkat et ortalık hastalık kaynıyor tam ayı,benimde annem hasta nerden kapmış bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…