Annemin kokusunu özledim..çok özledim.. ona sarılmayı, kolunun arkasından kocaman öpmeyi, petiiiiii diye evde bağırmayı, fateytoşçuuum biz arkadaşlarla kahve içecezz sen babişi ayarla öptüm demeyi özledim.gaziyle ilgili ona herşeyi anlatmayı, onun bana tavsiye vermesini olmadı bırak gitsin zaten verdiğin sözden dolayı bekliyosun demesini ve bizim kol-bacak birbirimize girmemizi özledim..hep danamı mı özleyeceğim..babamı da özledim...çok soğuk dehhhşet soğuk demesini, saç modelim 3-5-8 demesini özledim, tv karşısında uyuklarken gözlüğünü düşürüp kim düşürdü diye zıplamasını özledim..özgeee diye arkamdan seslendiğinde ben bakmayınca bu da alıştı iyice türküye yav demesini, türküyü geçtim özge demesine razıyken sülaledeki tüm kadınların adını sayıp yüzüne bakarak ha gayret baba adımı söyleyeceksin bu sefer demeyi özledim...hep sen mi özleneceksin be çocuk...kız kardeşimi özledim...kardeleeeen diye evde bağırmayı, kendi terliğim ayağımda olmasına rağmen onlar benim deyip zorla ayağındakileri almaya çalışmayı, bulaşık sıramı ara ara ona kitlemeyi,zorla bamya yedirmeyi gerekirse uğruna kapışmayı, gece lambası kapatma kavgamızı özledim...hep senin hasretin mi yoklayacak sol yanımı..ablamı özledim..ablamdan çok yeğenimi özledim..bronşit olmuş aklım onda kaldı paniklemesin ablam diye sık sık arayıp sormadım, yeğenimin-çınarımın gözümün içine bakışını, o minicik kafasını boynuma gömüşünü, teyzeccim diye seslendikçe kendinen geçmesini, tetem beniiim dedikçe gülücükler saçmasını...özledim ulen.çok özledim ailemi....
sanırım bundan sebep adadaki kadar yanmıyor içim gaziye, öncelikli özlemlerim değişti..evime gideyim acım kaldığı yerden tüm ızdırabıyla devam edecek...tek farkla mehtap tarihimiz kesinleşmiş olacak o zaman, 200lere düşmüş olacağız. ve ben denizi mis gibi kokan, yazlık sitelerin sokaklarının kedilere emanet ettiği, güneşin ayrı battığı, yazın ışıl ışıl kışın gri kasabama geri döneceğim...hiç aklıma gelmezdi 90bin nüfuslu o küçük Ege kasabasını özleyeceğim...
iki gecedir böyle istem dışı gözümden yaşlar dökülür oldu,her şey normalken yatağa yatınca dökülmeye başlıyorlar...