benimde başıma bu tip bişey geldi.BEN SATIYORUM desede başka isimleri kurumları kullanmasa.ben ona kızıyorum bitek
kızlar bugün başıma bir şey geldi.
bir adam yolumu kesti ve dedi ki ''dergi satıyorum körler için alıp yardım etmek istemez msiniz?''
normal de yardım ederim ama rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yaptıktan sonra bilinçlendim.
hemen sordum'' yardım etmek isterim yalnız valilikten onaylı kartınızı görebilir miyim?''
en uygun smiley şu galibaaha aynen böyle kaldı.
ık mık kem küm ardından '' şey yanımda getirmedim''
tabii ki yanında bulunmak zorunda. kıvırdı anlayacağınız.
ben de dedim ki getirdiğinde alırım o zaman.
kızlar demem o ki lütfen içinizden gelip samimi duygularla yaptığınız yardımların gerçekten ihtiyacı olanlar yerine çıkarcılara gitmesini engelleyin.
bunu siz yapabilirsiniz ancak.
lütfen yanınıza yaklaşıp size yarım amaçlı bir şey satmak isteyenler önce onaylı kimliğini yada belgesini sorun.
çıkartıp göstermesini rica edin zaten yakaların da bulunur genelde.
sonra ise size yaptığınız yardım karşılığında bir makbuz verir.
normal de süreç budur. belki atladığım istisnalar olabilir ama genel de bu şekilde.
aşırı sinir oldum adama hatta bir ara düşündüm polisi arasam mı diye.
çünkü o bölge de o kadar çok böyle insan oluyor ki.
mesela yıllardır marmara üniversitesinde ki bir felçli kız için yardım toplanıyor.
eğer öyle biri varsa yardım etmek isterim ama senelerdir ya abartmıyorum aynı kız için yardım toplanıyor.
insan da inanamıyor ki:26:
Öncelikle bu konuya değindiğiniz ve önem gösterdiğiniz için sizi tebrik ederim . Aynı dertten muzdaribim insanların duygularını sömürüyorlar merhametten maraz doğar derler bu konuda çok dikkatli olmalıyız . Sokaklarda dilendirilen çocukların , sakatların , yaşlıların orada o konumda olmasının bizim acıma duygumuzun da payının olduğuna inanıyorum o yüzden üzülerek de olsa ne sizin bahsettiğiniz türde bir alım yapıyorum nede dilenen bireylere yardımda bulunuyorum . Acıyarak yardım ediyoruz ama daha fazla O insanları yeni doğmuş aciz bebekleri kullanmalarına müsade etmeyelim .
ben satıyorum diyemez çünkü o zaman insanlar durur düşünür neden ondan alayım ki ?
ama böyle insanları alma psikolojisine sokuyor.
çünkü yardım.
Canım bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim
Gerçekten bilinçli olmak gerekiyo bu konuda
benim demek isteiğim sokaklarda hala ekmek parası için çalışan insanlardan satın alabileceğimiz konusundaydı.BEN SATIYORUMdan kastım bu yani aslında.
bu konuyu bilmiyordum çok fazla yolumu kestiler benim de
ben de öyle geçtim bakmadım bile açıkçası.
ama kapıma gelip yardım isteyenleri geri çeviremiyorum. hani gerçekten belli zor durumda o zaman işte elimde ne varsa vermeye çalışıyorum.
hele ki bazıları var geçen gün biri gelmiş istedi falan neyse ardından baktım biri daha geldi
senin onunla alakan var sanırım dedim yok dedi
ben de işkillendim tabi sonra baktım arkada buluştular verilenleri pay ediyorlar :)
ne diyeyim ki Allah vicdan versin.
Lisedeyken ögretmenimizin tesvikiyle arkadaslarla karar verip yardim toplamaya ciktik,
o zamanlarda pakistan depremimiydi simdi tam hatirlamiyorum,
caldik kapilari sagolsun gucu yeten 3-5 ne varsa vermisti,
en son bi kapiyi daha caldik kadin kaymakamliktami calisiyormus o kismida tam hatirlamiyorum,
oda belge sormustu bizde kendi icimizden gelerek yaptigimizi hani okulda duydugumuzu filan soylemistik ama korktukta,
sonrada kosarak uzaklastik galiba ordan biz yardim niyetiyle toplayip okula vermistik umarim yerine ulasmistir
Böyle birsey olabilirmi acaba ?:26:
Kandırıldığımız o kadar çok mevzu var ki...
Bu da onlardan biri evet.
Dikkati elden bırakmamak icap eder .
evet kesinlikle belli yerlerden alınan onay belgesi ve kimliği.
siz iyi niyetli yaklaşmışsınız ama kullanan o kadar çok kişi var ki.
özellikle ramazan ayı gelmesi sebebiyle daha da artacak.
çevremize anlatırsak hiç olmazsa bu güzel ayı kullananlar umduklarını bulamazlar.
Yok siz uyararak iyi yapmissiniz,
Ben sadece ornek verdim kendi yasadigim bir olaydan...
herkes ayni niyetli diye birsey yok tabi,
zaten insanlarin yuzunden hareketlerinden anlasilir niyeti bence
Ben kafede otururken biri gelmişti tıpkı sizin kırmızı yazıyla dediğiniz herşey mevcuttu onda. Keşke daha çok param olsaydı o gün ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?