- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Ne demek içmeyebilirdi hanımefendi? Ne demek iyi niyetli insan? İyi niyetli insan önce haddini bilir kimseye müdahale etmez. O kadının yaptığı resmen başka insanın ÖZGÜR hakkına müdahale.Karar vermiyorum elbet. Orada olsaydım böyle bir şey söylemezdim de… lakin burada niyetleri iyi olan insanları gelip bir dolu insana konuşturması yerine içmeyebilirdi. Ayrıca toplumsal bir duyarlılıktan söz ediyoruz. Burada bireysel bir duruş pekala dönüşebilir. Deprem sürecinde insanlardan duyarlı olmalrını beklemekten ne farkı var sizce?
Her zaman bir şey söylemek için bir sıfata ihtiyacınız yoktur. Konu buraya taşındıysa bu da bir tercih olabilir. İçmeyiverin bir emir kipi değil ayrıca, böyle bir tercih sizin kaybınız olmaz ifadesi… diğer yandan ben hasssım akıllıyım ifadeleri tam olarak hangi cümlemde geçiyor. Siz böyle suçlama hakkını kendinizde nereden buluyorsunuz? Bırakın hanımefeniyle ben konuşayım. Size bu hakkı kim veriyor?Siz hassas, siz akıllı, siz herşeyi biliyorsunuz ama boykot etmeyenler bilmiyor değil mi? Etmiyor ablacığım senin kadar hassas değil belki, belki umurunda değil seni ilgilendiren ne tam olarak? Hangi sıfatla içmeyiver diyorsun?
İnsanlar günlerdir hassasiyetle boykot listeleri paylaşıyormuş ya hani, ben de o yüzden siz hassassınız diyorum. Başka insanların boykot etmesi gerektiğine dair de fikrinizi beyan ediyorsunuz ya o yüzden siz akıllısınız diyorum.Her zaman bir şey söylemek için bir sıfata ihtiyacınız yoktur. Konu buraya taşındıysa bu da bir tercih olabilir. İçmeyiverin bir emir kipi değil ayrıca, böyle bir tercih sizin kaybınız olmaz ifadesi… diğer yandan ben hasssım akıllıyım ifadeleri tam olarak hangi cümlemde geçiyor. Siz böyle suçlama hakkını kendinizde nereden buluyorsunuz? Bırakın hanımefeniyle ben konuşayım. Size bu hakkı kim veriyor?
Kendisi "benim içtiğim kolayla ne olacak içmesem batacaklar mı" gibi bir argümanla gelirse boykotu küçümserse biz de bu düşüncesinin yanlış olduğunu söyleriz. Hatta boykotun aksi yönünde propaganda gibi bir konu da açamaz bu zamanda açarsa da eleştiririz.İnsanlar günlerdir hassasiyetle boykot listeleri paylaşıyormuş ya hani, ben de o yüzden siz hassassınız diyorum. Başka insanların boykot etmesi gerektiğine dair de fikrinizi beyan ediyorsunuz ya o yüzden siz akıllısınız diyorum.
Hanımefendi gelmiş buraya derdini paylaşmış. Kadına yemek yerken kendi çok değerli fikirleri ile kendisini kötü hissettirmiş bir çok bilen, üstelik dini vecibelerini yaptığına dair kendini savunma gereği duymuş o kadar rahatsız olmuş yani. Sen ve senin gibi birkaç kişi de gelmiş onun yaptığının aynısını yapıyor. Motivasyonunuz ne tam olarak? Sizin bilginizin ve düşüncenizin en doğru olduğuna nasıl emin olup başkalarına dikte ediyorsunuz?
Eğer dikteyi uslup belirliyorsa bu sizde daha çok var. Üstelik dozajı artan şekilde.İnsanlar günlerdir hassasiyetle boykot listeleri paylaşıyormuş ya hani, ben de o yüzden siz hassassınız diyorum. Başka insanların boykot etmesi gerektiğine dair de fikrinizi beyan ediyorsunuz ya o yüzden siz akıllısınız diyorum.
Hanımefendi gelmiş buraya derdini paylaşmış. Kadına yemek yerken kendi çok değerli fikirleri ile kendisini kötü hissettirmiş bir çok bilen, üstelik dini vecibelerini yaptığına dair kendini savunma gereği duymuş o kadar rahatsız olmuş yani. Sen ve senin gibi birkaç kişi de gelmiş onun yaptığının aynısını yapıyor. Motivasyonunuz ne tam olarak? Sizin bilginizin ve düşüncenizin en doğru olduğuna nasıl emin olup başkalarına dikte ediyorsunuz?
Karar vermiyorum elbet. Orada olsaydım böyle bir şey söylemezdim de… lakin burada niyetleri iyi olan insanları gelip bir dolu insana konuşturması yerine içmeyebilirdi. Ayrıca toplumsal bir duyarlılıktan söz ediyoruz. Burada bireysel bir duruş pekala dönüşebilir. Deprem sürecinde insanlardan duyarlı olmalrını beklemekten ne farkı var sizce?
Eğer dikteyi uslup belirliyorsa bu sizde daha çok var. Üstelik dozajı artan şekilde.
Dünyadan bihaber yaşamk sizin tercihinizdir elbette ama çocuklar öldürülürken kişisel zevklerimizden vazgeçmek bir duyarlılık ifadesidir. Israrla anlamamak istediğiniz de bu. Evet zorla duyarlılık olmaz. Lakin insanlar ekranda gördüklerinin bir parçası olmak istemiyorlar. Hanımefendi kendini uyaranlardan çok uzak dünya görüşünde olmadığına göre bunu anlamalıydı önce.
Diğer yandan Hanımefendi diğer hanımları burada savunmasızca bırakıp konu açarken de benzer duyarlılıkta olursanız tutarlı olursunuz siz de…
Meseleyi karışmak gibi bir yere taşıdığınızda şu an sizin yptığınız da çok anlamsız. Velhasıl siz kendinizde bana karışma hakkı bulduğunuza göre bunu hepimiz yapabiliyoruz.
İ
Kendisi "benim içtiğim kolayla ne olacak içmesem batacaklar mı" gibi bir argümanla gelirse boykotu küçümserse biz de bu düşüncesinin yanlış olduğunu söyleriz. Hatta boykotun aksi yönünde propaganda gibi bir konu da açamaz bu zamanda açarsa da eleştiririz.
Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Uyaran kadının tavrını takınmazdım ben. Ama o da elinden geldiğince "iyi niyetle" uyarmaya çalışmış üslubunu onaylamasam da. Konu sahibi bu tavrı sevmeyebilir ama bana ne dediler kalbim kırıldı tarzında vicdanını rahatlatmak için gelip konu açıyor ,boykotu küçümsüyor. Ben de buna iyi niyetli bakmam.
Oy sen kırıldın mı mağdur mu oldun bir yerlerde havada bombalar yağıyor. Küçücük bebekler ölüyor.
Boykot yapmazsan yapmaa ama buraya gelip boykotu küçümseme.
Siz herkese yargı dağıtın ama çünkü buna hakkınız var değil mi?Evet işte ben de diyorum ki siz en duyarlı olun, siz düşünün, devam edin. Ama "Gazzede olanlar duyarlı olmayı gerektiriyor" gibi bir yargı cümlesi ile birilerine dikte etmeye başladığınızda fikirlerinizi, insanların görüşlerine saygı duymadığınız için eleştiri alıyorsunuz ve bu çok normal. Üstelik ben eleştirmiyorum da bu hakkı nereden aldığınızı merak ediyorum, henüz cevap alamadım. Kimse size niye boykot ediyorsunuz demiyor, isteyen istediği gibi boykot edebilir. Ama emin olun sizin boykot etmeyi düşünecek kadar zekanız buradaki hemen hemen bütün kadınlarda var.
Bu ayrıştırıcı ve fişleyici tavırla insanları daha fazla kullanmaya ittiklerinin farkında değiller. Misal bende böyle yargılar ve yargılamalar hiç işe yaramadığı gibi inada bindirip tam ters etki yapar.Siz alıntılamayın lütfen, bir kaç mesaj yukarıda İsraili boykot ettiğinizi iddia ederek boykota giriştiğiniz markaların menşeilerini tetkik edin, sonra cevabınızı dikkate alırım, belki (!)
Tabiki bu işin dinle ilgisi yok,dünyada her ülkede insanlar isyan ediyor artık.Bu Arap müslüman tarafı değil insan olma tarafı deniyor ya doğru elbet ama anlaşılmıyor demek ki.İsteyen istediğini yesin içsin,bize ne.Ben burada Gazze'ye üzülmeyen insan olduğunu sanmıyorum hatta eminim fakat iş biraz müslüman kimliğine dayanınca hissettiklerinden farklı şeyler dökülüyor maalesef sözcüklerinden.Seni sakin şekilde uyarabilirdi ama o da üzüntüden dini konuda daha hassas olduğunu düşünerek sana biraz fazla tepki vermiş olabilir... ( he bu Gazze olaylarında dinle ilgili olan değil direkt insan olan hassas bu dönemde de gördük) Sen de burada o kadını linçlet. Vicdanını rahatlat kendine destek ara hı aynen öğle aranda hangi aralıkta arıyacaksın değil mi? Yapmazsan yapma boykot ama bu konuyu da iyi niyetli bulmadım
Boykotlar bal gibi de işe yarıyor. Bu kadar işe yaradığını tahmin bile edemezdim ama inanılmaz yarıyor. Malı seven yahudiler kuduruyor. İsrail ekonomi bakanı açıklama yaptı. Starbucksdaki çalışanlar kendileri söylüyor satışların düştüğünü. Trendyola boykot yapılacaktı boykotu duyar duymaz 10Milyondolar bağışladı az mı? Atılan tvitler sayesinde paylaştı. Belediyeler boykot yapmaya başladı.
Deli gibi israil malları indirime giriyor niye köpek gibi korkuyorlar.
Boykor işe yarıyor. Mig .. Car.. Mc açıklama yaptılar niye niyee
Kendimi bildim bileli ara ara boykot muhabbeti olur her zaman da komik gelir bana hiçbir zaman boykot etmedim. Aklınca duyar kasmiş.2 saat önce is arkadaşlarımla öğle yemeğine gittik yemegin yanında gazlı içecek söyledim boykot ürünüymüş.Yan masada bir kadınla ağız dalasina girdik önce bir sey söyleyebilir miyim dedi buyrun dedim.Bakın siz de kapalisınız beni anlarsınız neden hala bunu içiyorsunuz dedi anlamadım dedim boykot ürünü de dedi.Sanki alkol ictim.Evet anlıyorum hassasiyetinizi ben de dikkat ediyorum ama 1 saatlik öğle molamda özellikle boykot ürünü olmayan bir icecek secmeye aramaya calıssam molam bitecek siparis verirken o marka bu marka diye düsünecek vaktim yok kafam dolu herkes kendinden mesul sonucta dedim.Allah hidayet versin vs başladı.Yanındaki kadinla birlikte cık cıklamaya basladılar lütfen sizinle tartısmak istemiyorum ben dini vecibelerini yerine getirmeye calisan biriyim belki de sizden daha fazla hassasım bu konuda gördüğünüz kadarıyla yargilamayın duyarınızı baska bir seyde yapın dedim.Is arkadaslarım da uyma bosver anlayacak kafada degil belli ki dediler yemegimizi yiyip kalktık.Ben yanlış mıyım kullandığımiz sosyal medyalar dahil boykot ürünü değil mi ? Boykot edeceksek kapatalim face instagram ne varsa madem.3 gündür zaten gerginim bir de böyle şeylere denk geliyorum neden yani beni bulur böyle cins insanlar konu yasaksa kaldirilabilir bu arada.Ben böyle cins insanlar neden bana denk geliyor diye sinirlendim de sanki üzerime cekiyorum herkes bi dalaşma pesinde
HahaSiz alıntılamayın lütfen, bir kaç mesaj yukarıda İsraili boykot ettiğinizi iddia ederek boykota giriştiğiniz markaların menşeilerini tetkik edin, sonra cevabınızı dikkate alırım, belki (!)
Tam dolar yakıp iPhone kıran kafaSeni sakin şekilde uyarabilirdi ama o da üzüntüden dini konuda daha hassas olduğunu düşünerek sana biraz fazla tepki vermiş olabilir... ( he bu Gazze olaylarında dinle ilgili olan değil direkt insan olan hassas bu dönemde de gördük) Sen de burada o kadını linçlet. Vicdanını rahatlat kendine destek ara hı aynen öğle aranda hangi aralıkta arıyacaksın değil mi? Yapmazsan yapma boykot ama bu konuyu da iyi niyetli bulmadım
Boykotlar bal gibi de işe yarıyor. Bu kadar işe yaradığını tahmin bile edemezdim ama inanılmaz yarıyor. Malı seven yahudiler kuduruyor. İsrail ekonomi bakanı açıklama yaptı. Starbucksdaki çalışanlar kendileri söylüyor satışların düştüğünü. Trendyola boykot yapılacaktı boykotu duyar duymaz 10Milyondolar bağışladı az mı? Atılan tvitler sayesinde paylaştı. Belediyeler boykot yapmaya başladı.
Deli gibi israil malları indirime giriyor niye köpek gibi korkuyorlar.
Boykor işe yarıyor. Mig .. Car.. Mc açıklama yaptılar niye niyee
Saldırmak bana göre başkalarının görüşlerine saygı duymayıp kendi fikirlerini empoze etmeye çalışmak, karşısındaki insanın başka bir fikri varsa da onu duyarsızlık ve umursamazlıkla itham etmektir. Arkama kimseyi almak gibi bir derdim olamaz çünkü kendi zekam ve hayat görüşüm bana fazlasıyla yetiyor. Bence de daha fazla yazmaya gerek yok, sorduğum soruların cevabını alamıyorum zaten.Siz herkese yargı dağıtın ama çünkü buna hakkınız var değil mi?
meseleyi zeka boyutuna getirip arkanıza diğee hanımları almaya çalışıyorsunuz:) manüpülasyon sizin uslubunuzda olanlar için alışkanlık tabii :)
Kimseye karışmıyorum. Bakın size de karışan tek cümlem yk. Ama sizin herkese var. Önce bu üstünlükten çıkın sonra duyarlılığı konuşma sırası gelir.
Daha fazla yazmayacağım. Zira derdiniz anlamak değil, bir şekilde saldırmak…
Bi bok yapmayın hanımefendi aman birisine bir iyiliğiniz iyi niyetiniz olur.Tam dolar yakıp iPhone kıran kafaiyi ki elinizde güç yok, Allah'ım sen koru bu zihniyetten...
Sevgili duyarlı arkadaş, Çin Doğu Türkistanlılara insanlık dışı şeyler yapıyor, Çin'i niye boykot etmiyorsun? Malları ucuz ve evinin yüzde doksanı Çin malı olduğu için mi? Hassasiyet hey yavrum hey....Kendisi "benim içtiğim kolayla ne olacak içmesem batacaklar mı" gibi bir argümanla gelirse boykotu küçümserse biz de bu düşüncesinin yanlış olduğunu söyleriz. Hatta boykotun aksi yönünde propaganda gibi bir konu da açamaz bu zamanda açarsa da eleştiririz.
Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Uyaran kadının tavrını takınmazdım ben. Ama o da elinden geldiğince "iyi niyetle" uyarmaya çalışmış üslubunu onaylamasam da. Konu sahibi bu tavrı sevmeyebilir ama bana ne dediler kalbim kırıldı tarzında vicdanını rahatlatmak için gelip konu açıyor ,boykotu küçümsüyor. Ben de buna iyi niyetli bakmam.
Oy sen kırıldın mı mağdur mu oldun bir yerlerde havada bombalar yağıyor. Küçücük bebekler ölüyor.
Boykot yapmazsan yapmaa ama buraya gelip boykotu küçümseme.
Önce biraz edepli ol sonra bana cevap ver. Kimse seninle aynı fikirde olmak zorunda değil. Sen kola icmedin diye benden daha duyarlı ve daha dindar mı oldun:)) siyaset bilmeden siyaset konuşmaya çalışırsan bu duruma düşürürsün kendini...Bi bok yapmayın hanımefendi aman birisine bir iyiliğiniz iyi niyetiniz olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?