Aa linc ettiler beni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türk malı da üretilmiş olsa belki ben diğer üründen memnunum, konu sahibi de ağzını açıp yerin dibine sokamamış. Azıtıyorlar iyice. Ne demek milletin aldığına yediğine içtiğine karışmak yahu.

Evinde kıyafetlerini yıkadıkları deterjana kadar boykot ürünü.. Böyle lafla peynir gemisi yürümüyor. Hayatımızdaki hemen hemen herşey bu adamların ürünleri; içtikleri sigara bile.
Birşey yapılmalı ama bu boykot meselesi bir halta yaramaz. Ya Müslüman Devletler birşey yapacak yada tüm dünya..

O Türk ürünü denen ürünler de Türk ürünü değil ki. Mutlaka içinde ithal bir ürün vardır.

Aslında orda yooo ben aslında rahibe teresanın 21. yy enkarnesiyim kapalı görünce yanlış anladınız diyip morartmak var ama inancımızın sakatlanmasından korkarım. İnsanı zorla dinden imandan cıkarırlar. Çok müslüman görmek istiyorsa bir hafta müge anlı izlesin.

O kısım başlı başına hadsizlik zaten burhanım ama bu iki yüzlülüğe tahammülüm yok. Sizin sayenizde üretim denen bir şey kalmadı zaten daha ne bu tırı vırı

Çiftçi hadi üretim yaptı.. Peki tohum kimin? Hepsi eptel tohum.

ay ne münasebet ya. rahatsız etmeye ne hakları var. herkesin boykotu kendine bi de karışmayı hak görüyorlar. kapalı-açık ayrımı filan sanane yani. ne yani açık olunca müslüman olunmuyor mu. şimdi sana karışınca çok iyi müslüman oldu dimi tebrikler

Ayy ona neymiş kimin ne yediği..kendi bindiği arabaya kullandığı telefona baksın hatta onundeki yedigi yemegi Amerikan ürünleriyle pisiriyorlar.. sırf bunlara inat koladan nefret etsem de alicam

Geçen bir düğüne gittim. Garson yan masaya kola şişesi koydu. Kadının biri; şunu kaldırır mısın biz kullanmıyoruz dedi. Garson da; elinizdeki telefonu ve sigarayı da kullanmamanız gerekiyor o halde, yapacaksanız tam yapın.. dedi Kadın da diyor ki telefonu çöpe mi atalım napalım

kimsenin konuşmadığı bi konu var
israil ile alışveriş yapmak başka, israili bu savaşta desteklemek başka şeyler
yani iş başka aşk başka gibi düşünün
amerika ile çin'in de arası kötü ama alışverişleri , ticaretleri devam ediyor
bi insanın israil ürünü satın alması onu gazzeye karşı desteklediği anlamına gelmiyor
kahrolsun filistin, bravo israile diyerek satın almıyorki insanlar bu ürünü
bakıyor market rafına, hangisi cebine uyarsa onu alıyor
hangisi ihtiyacını karşılıyorsa hangisinin kalitesinden memnunsa onu alıyor
kimse kusura bakmasında ben şu kriz ortamında kıt kadar bütçemi onun bunun savaşını düşünerek ayarlayamam
ayrıca boykot diye bağırındıkları markaların türkiyede fabrikaları var, market raflarına gelen ürünler bizim
ülkemizdeki fabrikalarda üretiliyor. yani bizim işçimizin emeği var o üründe
o camını çerçevesini indirdikleri mc donalds şubesini bir türk işletiyordu , içinde çalışanlar da türktü
starbucks deseniz oda aynı mantık, adam almış isim hakkını franchise'ını işte adına ne derseniz
işletmecisi türk, çalışanları türk
şu markayı bu markayı almayalım o ülkenin ekonomisi zarar görsün gibi basit bi konu değil bu
bizim ülkemizdeki fabrikasından çıktıysa ki öyle zaten, almadığınızda bizim ekonomimiz zarar görüyor aslında
en azından üretimi ülkemizde yapılan yabancı marka ürünler için geçerli bu
siz o kolayı bilmem neyi almadığınızda bizim ülkemizdeki esnafı zarara sokuyorsunuz aslında

alamaz
şu anki konjüktürde alamaz, olması gerekenleri olabileceklermiş gibi yazmayalım bence...
Neyin tazminati? Tazminat maddi ya da manevi olur. Manevi tazminat haksiz fiil neticesinde kisinin aci elem duymasini tazmin etmeye calisir. Kadinin yaptigi cok cok hadsizce ve cahilce de neyin aci elem izdirabini tazmin edecegiz?

Aslında başka şeyler değil. Mal aldıkca dolaylı yoldan ordusuna destek oluyorsunuz lakin cozum kola içmemek veya insanları linçlemek değil.

tek tek kesimde besmele kriteri, büyük ihtimalle.
Torkunun anavatını benim memleketim

ama düşünün ben o anavatanda tesettürsüz büyüdüm, düşünün yediğim linci, duyduğum lafı. o zaman ailede tektim.
aradan zaman geçti şimdi neredeyse aile %50 -50 oldu. yeni nesil de genel olarak tesettürlü değil bizde. kendi kızları kapalı değil o yüzden laf edemiyor oldular mesela bizde durum bu.

bu önemli mi değil.
kimse kimseye ne giyeceğini dikte edebilir mi. edemez. + bence kimse kusura bakmasın da kadın kadının yurdu olmalı. zaten kadın olmanın zor olduğu bir coğrafyada biz birbirimize daha fazla sahip çıkmalıyız. o yüzden hacı emmiler laf etse canım acımaz (ki çok az hacı emmiden laf duymuşumdur, yaşım 40 oldu, bizde hacı emmiler terbiyeli valla) kadınlar böyle yapınca acıyor!

Ama o zamanlar böyle işte kıyafeti, makyajı yaşam tarzıyla ilgili türlü çeşitli şeyleri dikte edebileceğini sanan insanlar döndü dolaştı, geldiğimiz yerde böyle şeyleri dikte etme cesareti bulmaya başladı...artık kendi mahallesi/kendinden diye düşündüğü kişilere de yapıyorlar...

Hadsizler.
Çok hadsizler gerçekten.

Böyle kolaymış, rujmuş gibi tırıvırı şeyleri de bir kenara koyuyorum

Bildiğim bu hadsizlikte son nokta, sürekli "irşad/tebliğ" yaptığını sanan, beni çocukluğum boyunca rahatsız etmiş bir kadın akrabam var benim

ve çocuğu intihar etmiş bir annenin intihardan sonraki depresyonu için "insanda iman zayıf olunca tabii" demişti...hiç unutmam. Ellerinde iman ölçer var elemanların...Daha bunun ötesi var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…