##aaa çocuğunuz olmuyor mu## sorusu....

insanlar çok cahil ve bu tar seyleri bilerek isteyerek can acıtmak için yapan o kadar ınsan var ki

senin şu dakka çocuğun olsa ikinciyi ne zaman düşünüyon derler?

derlerde derler

boşver bencede laf sok sende sizi ilgilendirmez de

ki sizin çocugunuz oluyormuş cnm çok şükür inşllh Rabbim tez zamanda tekrar nasip eder.

maalesef türk toplumunun en büyük sıkıntılarından biride bu MERAKbaşka insanların sözleri ile hareket etme arkadaşım.bu durumda seni sterese sokar ve çocuğunun olmasını etkiler.sizene deyip geçeceksin.

Artık duymak istemiyorsanız geçiştirmeyip doğrusunu söyleyebilirsiniz.
Hatta dramatize edip soranları pişman edebilirsiniz.Sözlerinizin sonuna,sorulunca rahatsız oluyorum,üzülüyorum diye ekleyebilirsiniz.
Sizi anlıyorum,herkese açıklama yapmak zorunda değilsiniz ama "düşünmüyoruz,,kısmet,bakalım" gibi sözlerle geçiştirince sürekli sormaları kaçınılmaz oluyor.

İzin verin de ne zaman doğuracağıma ben karar vereyim de. Ben doğru zamanı biliyorum de. Evet doyamadım gezmeye size neden dert oldu de... Hayır onlara ne. Kırılmamak için kıracaksın bazen arkadaşım.
Ben çok kötü çok ağır uzun süre atlatamadığım bir ilişkiden çıkmıştım. Herkes soruyordu "ne zaman evleniyorsun", "neden evlenmiyorsun", yok mu birisi" artık takır takır verdim cevabı şimdi kimse soramıyor.
Hamile kaldığına göre o konuda sıkıntı yok demek ki. Sabret biraz benim arkaadaşım 2. yılın sonunda kalmıştı. ilk 7-8 ay korundu sonra 1 yıldan fazla bekledi hamile kalmak için.

Bazı insanlar neden birilerinin yarasını kanatmaktan zevk alır hiç anlamıyorum. Bugüne kadar çevremdeki çocuksuz hiçbir insana bu soruyu yöneltmedim. Hatta kendi kuzenime dahi söylemedim bu lafı 16 yıl çocuk sahibi olamadı ama ben olmuyor mu ya da istemiyor musunuz demedim. 16 yıl sonra bir oğlu oldu tedaviyle. Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Insanlar cok densiz gercekten.

Size ne kardesim belki kadin cocuk sevmiyor, belki deniyor ama olmuyor sen de yarasina tuz basiyorsun, size ne, ne , ne ...... Insanlar konusmayi ne cok seviyor ya??!!

Bana da yasin geldi, yok mu kimse, sen ne zaman evleniceksin sorularindan gina geldi. Yok kardesim hayatimda kimse zaten yalniz ve mutsuzum, gelip bir de hatirlatmasaniz olmuyor mu? Gunlerin birinde ee sen ne zaman evleniceksin diyen birine , "evlenme olasiligim hic yok, sevdigim erkek baska biriyle evlendi" dedim, g.t olup kaldi. Bazen ciplak gercegi soylemek insanlari susturabiliyor. Size tavsiyem soranlara , "cocugum olmuyor, ben kısırım ", diyin yuzlerine tokat gibi iner belki?!

utanmazlar ki canim ah utansalar onu de. Onu demek arkasindan en az 10 cesit soru ve bir suru dedikodu demek
aaa bak tuh cok uzuldum
niye olmuyir ki
esinden mi kaynaklaniyor senden mi
esin ameliyat oldu mu
dogustan mi yoksa esinin sikintiis biliyordu da sana soylemedi mi
tedavi oluyor musun
nereye gidiyorsun.
Benim Kaynimgilde cok cekti filanca dr.a gittiler
Sen kurler varmis uyguluyon mu aman uygula ihmal e
..................
En kotusu de ne biliykr musun ''tuh yaziiikkkk''
malesef durum bu canim utanan yok yani insanlik yok. Zaten utanacak olsa sormaz niye birincisi bu kizin ozel hayati beni ilgilendirmez der. Ikincisi velevki sormak ister sonra vazgecer utanan insan ya belki de bir derdi vardir sorup da mahcup etmeyim der

Bekarken var mı biri derler , sevgilin varsa ne zaman istemeye gelcekler diye sorarlar , istenirsin söz olur ne zaman nişan derler , nişan olur ne zaman düğün derler , düğün olur var mı bebek yolda diye sorarlar , erkek çocuğun olur ne zman sünnet derler , yani bizim toplumumuzun alt yapısı böyle , hep soru soru üstüne anlayacağın ... Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin , çocuk yapmayı düşünmüyor musunuz diye sorurlarsa , düşünüyoruz de geç kısa kestir tedavi vs hiç derinine inme canım yoksa hiç soruları bitmez... İnşallah hayırlısı ile kucağına alırsın

Bi sor onlara, hangi marketten çoçuklari siparis etmisler, sende orada siparisini verirsin diye

Artik günümüzde bebek sahibi olmak kolay degil. Bunu herkes biliyor zaten. Yani sormak neden? Ben asla çoçugu olmayan birine bu sorulari sormam. Hem bana düsen birsey degil, hem karsidaki insan üzülür diye.

Bu arada sende umutsuzluga kapilma canim. Bak daha tüp bebek denememisiniz daha canim. Fazla canini sikma, siktikça, stres yaptikça zaten daha zor oluyor.

Konu sahibi oyle iyi anliyorum ki sizi
ben sunu yapmadigima pismanim esim istemiyor net bitti .
Diyebiliyorsan da cok istiyorsan sen yap birtane ben boyle iyiyim de gec.
BenIm kayinvalidem oglunda sorun oldugunu bildigi halde milletin icinde herkesten once acardi konuyu. En son cok kotu boz.aya karar vermistim ki Rabbim nasib etti.
Insaallah en hayirli zamanda guzel haberler alirsin ins.
Bu cok onemli olmuyorsa vardir sebebi. Dogru zaman degildir yasayacagin seyler vardir emin ol. Ben sonradan anladim neler yasadim . Ama yasarken anlayamiyorsun tani biran once olsun istiyorsun.
Hayirlisini dile.
Bir de ben yapin bir tane artik diyene siparus uzerine calismiyoz derdim

haklısın ama bahanelere sıgınınca da dünyanın önerisi geliyor arkasından..
zor bir durum cidden insanlara laf anlatmak

İnsanların cüreti inanılmaz. Ne derseniz anlamayacaklar da var. Daha evleneli 1 sene olmadan hani çocuk diyenlere "biz henüz düşünmüyoruz" diyorum, içlerinden sizin düşünmenizle mi olacak biz düşünüyoruz diyen çıkıyor

haklısın ama bahanelere sıgınınca da dünyanın önerisi geliyor arkasından..
zor bir durum cidden insanlara laf anlatmak

Aynen.

Doktora git, tup bebek dusun, sunu yap, bunu yap..........sanki insanlarin bunlarin verdikleri akillara ihtiyaci var, doktora gitmek kimsenin duymadigi cooooooook orjinal bir fikir.

Aynen.

Doktora git, tup bebek dusun, sunu yap, bunu yap..........sanki insanlarin bunlarin verdikleri akillara ihtiyaci var, doktora gitmek kimsenin duymadigi cooooooook orjinal bir fikir.

Bir o kadar orjinal fikir de madem olmuyor tüp bebek yapmayı hiç düşünmediniz mi? Bunu söyleyen kişiler herhalde karşısındaki kişinin ilk defa bu fikri duymuş ya da tüp bebek ya da doktor olayından ilk defa haberleri olmuş gibi şaşırmalarını filan mı bekliyorlar.

Ayyy ayyyyy kelin ilacı olsa başına sürer.
5 sene oldu sayılır bana da ve çocuğumuz olmuyor.
Dediğiniz gibi tedavisi ayrı dert, maddi külfeti ayrı dert, insan kendi istediği için psikolojisi ayrı dert.
Eşimin konusu komşusu akrabası çok yıpratıyor bizi de sağolsunlar. Onları daha çok gördüğümüz için...

Ama artık sabır diye bişey kalmadı bende.
Çok pis ağzımı bozucam bundan sonra bişey diyene.

Çünkü artık sorular bitek neden çocuk yapmıyorsunuzla kalmıyor.
-"Aaaaa çocuğunuz olmuyorsa tedavinize bakın artık, kaynananın kucağına bi torun verin" miyi dersin. (Misafirliğe gelinen evde kapıdan çıkarken laf sokuşturup çıkma)
-"Çocuğuuuuum seni pek bi severim ama artık iki kişi gelirseniz sizi şu kapıdan ben içeri almıcam, bana 3 kişiyiz artık diyin de öyle alayım eve. Şu kaynananın kucağı boş kalmasın, çalışamam diye dert etme kaynanan bakar çocuğa sen çalış yine, ben de bakarım" (bu arada bunu diyen ilk defa gördüğüm kaynanamın bi komşusu ve bahsettiği evde kaynanamın evi, bu kaynanamın kucağı da neymiş böyle bilemedim, ben de damızlık inek zaten, doğurup doğurup atcam çocuklarımı)
-"Artık ne durup durursunuz sizden sonra evlenen X in bile çocuğu oldu yürüyor bile siz hala naza çekiyorsunuz kendinizi. Yap bi çocuk bi yerine bişey olmaz merak etme" (Bunu diyen de kaynanamın anası X kişi de bizden sonra evlenen eşimin kuzeni) Bu laftan sonra ne ağladım bir ben bilirim bir de eşim.

Hani bu ve bunun gibi neler.
Eşime de söyledim artık kimsenin kahrını çekemez oldum herkes yaşını başını haddi bilmiyorsa bilahir ben bildiricem hem de öyle böyle değil. Hem kalp nasıl kırılır bire bir yaşayarak öğrensinler hem de bir daha laf etmeye korksunlar. Kimseden çekincem utancım kalmadı artık. Kimsede olmayan utancın bende olması da bi ayrı ironi zaten

Allah vermedik ten sonra hersey boş bilmem tüp bebekmis oymus buymuş...
Allah hayirlisini versin sizin için de bizim içinde hayırlı sağlık bi evlat nasip etsin inşallah. ..

Canım malesef bunun bi çıkar yolu yok birini sustursan öteki konuşur bitmiyorlar. Ben 4 aylık evliyim bebek yok mu niye yok cümlesini 100den fazla kez duymuşumdur.
Seni düşünemiyorum bile.
Tek çaren kulağını tıka.
Tüp bebek için bekle bir kez gebe kalmışsan demek ki doğal yolla kalabiliyosun.
Her şeyin bir vakti var.
Rabbim ne zaman yazmışsa doğum ölüm bunların zamanı şaşmaz.
Hz meryem bir babaya gerek kalmadan anne olabildiyse,
Hz ibrahim o kadar yaşlıyken baba olabildiyse biz de inanıyoruz ki Rabbim ol derse olur değil mi "kûn fe yekûn" ol der ve olur..
Sabret. Kulaklarını tıka.
Ben sorana Rabbim ne zaman verirse biz beklemedeyiz istiyoruz zaten diyorum.

Hayır bir de tedavi görüyorum derseniz yandınız. O der şunu yap, bu der falan yerde yatır var git dua et, şunu iç derler, bunu ye derler ohoo sakın ha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…