Abartıyor muyum? Anormal miyim?

alimiyon

erteleme, pes etme, vazgeçme, hareket geç!
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
3.853
14.696
208
Merhaba kızlar,
Bir gün benim de böyle bir derdim olacağı hiç aklıma gelmezdi.
Neyse konuya giriyorum.
Hanımlar yaklaşık 3 ay önce üst katıma bir aile taşındı.
Genç bir çift 1,5-2 yaşlarında bir çocukları var.
1,5 senedir aynı apartmanda oturuyoruz taşındığımızdan beri üst katımız boştu ta ki 3 ay öncesine kadar. (bu ayrıntıyı veriyorum çünkü acaba biz sakinliğe mi alıştık abartıyor muyuz? Diye)
Derdimin temeli gürültü. Gün içinde olan gürültüye ve çocuk sesine tahammülümüz var insanız neticede.
Gürültü konusunu açayım biraz.
Mesela dün gece saat 01:00' dan 02:00 kadar komşum banyosunu yıkadı ve banyo yatak odasıyla yan yana. Bunu nereden anladın derseniz yerleri fırçalamasından anladım.
Mesela 2: çocuk gece 2-3' e kadar uyumuyor ayakta gerek annesi gerek babası o saatte uyuması için yatak odasında var güçleriyle çocuğa bağırıyorlar.
Mesela 3: akşam 23:00-24:00 hiç fark etmiyor oturma odasında süpürge açıyor.
Mesela 4: bir keresinde yine gece (akşam değil gece) son ses müzik dinliyordu (bu bi kez oldu)
Özellikle yatmak için odaya geçtiğinizde gece yatak odasından gelen seslere artık tahammülüm kalmadı uyumaya geçerken oluşan gürültü konusunda çok hassasım.
Böyle işte kızlar abartıyor muyum acaba?

Abartmiyorsun. Yönetici varsa şikayet edin. Yoksa bir defa güzellikle uyarin. Dinlemezse polis çağırıp şikayetçi olun.

Çocuk sesi neyse de süpürge filan o saatte açılır mı yaa

benim bildiğim akşam 9dan 10dan sonra zaruri olmadıkça temizilik yapılmaz, süpürge açılmaz. apartmanda böyle bi kural yok mu? yoksa da yönetici ile konuşun.

Aslında abartmıyorsunuz.Kimsenin bu denli pervasız gürültüsünü çekmek zorunda değilsiniz. Komşunuza rahatsız olduğunuzu söyleyin.

Abartmıyorsunuz. O saatte temizlik olmaz.
Aynı bizim üst komşu. Benim odamın üstü onların yatak odası. İki çocukla orada yatıyorlar sürekli gürültü bağrışma gece ikide üçte.

Geçen hafta saat gece on bir gibi tepemizde bitmek bilmeyen şiddetli "Tak Tak !!" sesleri, biter diye bekledim yok. Aldım oklavayı yukarı hunharca vurdum ses kesildi.
Ertesi gün anneme soruyor hanımefendi "Gece biz ceviz kırıyorduk siz neyle vurdunuz birden çok korktuk?". Dayanamadım kapıya çıktım "Akıl var mantık var Xcim gece tepemizde ceviz kırarken biz rahatsız olmuyor muyuz?" dedim. Gidiş o gidiş :işsiz:

ben sabah 10 dan once bile supurge acmam benimde kucuk bebegim var.cok dikkat ederim rahatsiz olmasinlar diye.sikayet edin kimsenin derdini cekmek zorunda degilsiniz

Bazı geceler benim 2 yaşındaki oğlumda sık sık ağlayarak uyanıyor ama bir sıkıntısı filan olduğu için olduğu anlaşılıyordur.(diş çıkarırken, hastaykrn vs.)
Bir kere de 07.30 filandı, bardak kırıldı mutfakta onu süpürdüm iki dakkkada. Oğlum küçük olduğu için kıymıkları süpürmeme şansım yoktu yaralanma ihtimali olabilir diye.

Ki bunlar yaşanınca da gayet kendimi mahçup hissediyorum rahatsızlık duyar komşumuz diye.

Sizin komşunuz toplum içinde nasıl yaşanması gerektiğinden bihaber bence. Hiç çekinmeyin, söyleyin rahatsızlığınızı.

Abartmiyorsunuz. Gunduz gelen cocuk sesi neyse ama gecenin korunde kimse tahammul etmek zorunda degil firca sesine falan.

Abartmiyorsun. Yönetici varsa şikayet edin. Yoksa bir defa güzellikle uyarin. Dinlemezse polis çağırıp şikayetçi olun.

Çocuk sesi neyse de süpürge filan o saatte açılır mı yaa
Yöneticimiz var geçenlerde konuyu ona da açtım onunla da yatak odaları yan yana. Bi kaç kez gece birbirlerine bağırma sesine uykusundan uyanmış ama uyaralım filan demedi kaldı öylece
benim bildiğim akşam 9dan 10dan sonra zaruri olmadıkça temizilik yapılmaz, süpürge açılmaz. apartmanda böyle bi kural yok mu? yoksa da yönetici ile konuşun.
Abartmanda sadece bir şey çırpmama kuralı var.
Süpürgeyi bi kaç kez 2-3 dakika filan açtı ilk olunca bir şey demedim çocuk bi şey döktüyse onu çektirmiştir dedim ama tekrarlayınca bizi aptal sandı galiba diye düşünmeye başladım
abartmiyorsunuz
gece temizlik yapamaz , once kendiniz kibarca konusun laftan anlamazsa zabitaya sikayet edin
Kadını sadece bir kez apartmanda gördüm hiç konuşmadım tanımıyorum hiç tanışmadan şikayete gitsem olur mu diye düşünüyorum.

Aslında abartmıyorsunuz.Kimsenin bu denli pervasız gürültüsünü çekmek zorunda değilsiniz. Komşunuza rahatsız olduğunuzu söyleyin.
Kadını tanımıyorum

Abartmıyorsunuz. O saatte temizlik olmaz.
Aynı bizim üst komşu. Benim odamın üstü onların yatak odası. İki çocukla orada yatıyorlar sürekli gürültü bağrışma gece ikide üçte.

Geçen hafta saat gece on bir gibi tepemizde bitmek bilmeyen şiddetli "Tak Tak !!" sesleri, biter diye bekledim yok. Aldım oklavayı yukarı hunharca vurdum ses kesildi.
Ertesi gün anneme soruyor hanımefendi "Gece biz ceviz kırıyorduk siz neyle vurdunuz birden çok korktuk?". Dayanamadım kapıya çıktım "Akıl var mantık var Xcim gece tepemizde ceviz kırarken biz rahatsız olmuyor muyuz?" dedim. Gidiş o gidiş :işsiz:
Sizinki daha bi saygısızmış

hani çocuk ağlamasıdır felan bir şey diyemeyeceğim çünkü benim de oğlum bazı geceler bizi çıldırtıyor öldürcek halimiz yok sessiz olsun diye ama ev ahalisinin geç saatte temizlik yapması, müzik dinlemesi kabul edilebilir şeyler değil. şahsen ben de akşam 10dan sonra evde gürültü yapmıyorum yapana kızıyorum. (ben de evlendiğimden beri her taşındığım evde üst kat komşularımın bebeleri vardı çocuk gürültüsüne hiç ses çıkarmadım dediğim gibi ona çok yapabilecek bir şey yok)
komşu ile çocuk gürültüsü hariç diğer mevzular hakkında güzelce konuşabilirsin.

ben sabah 10 dan once bile supurge acmam benimde kucuk bebegim var.cok dikkat ederim rahatsiz olmasinlar diye.sikayet edin kimsenin derdini cekmek zorunda degilsiniz
Ben de sabah 10-11den önce süpürge açmıyorum akşam belli bi saatten sonra yatak odasında terlikle bile dolaşmıyorum. Çocuk sesine tahammülümüz var o yaşta çocuk yapma deyince anlamaz

Bazı geceler benim 2 yaşındaki oğlumda sık sık ağlayarak uyanıyor ama bir sıkıntısı filan olduğu için olduğu anlaşılıyordur.(diş çıkarırken, hastaykrn vs.)
Bir kere de 07.30 filandı, bardak kırıldı mutfakta onu süpürdüm iki dakkkada. Oğlum küçük olduğu için kıymıkları süpürmeme şansım yoktu yaralanma ihtimali olabilir diye.

Ki bunlar yaşanınca da gayet kendimi mahçup hissediyorum rahatsızlık duyar komşumuz diye.

Sizin komşunuz toplum içinde nasıl yaşanması gerektiğinden bihaber bence. Hiç çekinmeyin, söyleyin rahatsızlığınızı.
3 aydır çocuk her gece aynı çok geç saatte yatıyor ağlıyor (bu konuda anlayışsız değilim) ama anne ve babası uyuması için bağırıyor kimi zaman çocuk uyuyana kadar sık sık sesleri yükseliyor.
Süpürge olayı ilk olduğunda ben de sizin gibi düşündüm bir kaç kez tekrarlayınca artık sinirlerim gerilmeye başladı

Abartmiyorsunuz. Gunduz gelen cocuk sesi neyse ama gecenin korunde kimse tahammul etmek zorunda degil firca sesine falan.

Banyoyla yatak odası yan yana olunca gerçekten tahammül edilemez oluyor

Küçük çocuğum olduğu için çocuk yüzünden oluşan gürültüye bir nebze ok derim -ki bunlar arasında çocuğu gece yarısına kadar ayakta tutmak ve hayvan gibi bağırmak yoktur- ama diğer gürültüleri ben de kabul edemem. Yönetici ile konuşun detaylı kuralların yazdığı kağıt assınlar panoya..

Bir ara bizim üst katımızdaki de saat 11 de süpürge açardı. Kısa tutardı galiba çocuk yüzünden olan tozu alıyordu ama yine de çok büyük ayıp. O bitti de şimdi geceleri kapıyı kilitlerken ve sabahları kilidi açarken sanki kapıyı kırıyormuş gibi çat çat çat diye alt üst kilitleri açması ve kapatırken çarpmalarına ifrit oluyorum. Sabah eşimle çocuğu uyur vaziyette bırakıp çıkıyoruz kv ye.. O sese uyanacak diye ödüm kopuyor. Ben de söylemek için fırsat kolluyorum. Nasıl yapacağımı düşünüyorum. :işsiz:

hani çocuk ağlamasıdır felan bir şey diyemeyeceğim çünkü benim de oğlum bazı geceler bizi çıldırtıyor öldürcek halimiz yok sessiz olsun diye ama ev ahalisinin geç saatte temizlik yapması, müzik dinlemesi kabul edilebilir şeyler değil. şahsen ben de akşam 10dan sonra evde gürültü yapmıyorum yapana kızıyorum. (ben de evlendiğimden beri her taşındığım evde üst kat komşularımın bebeleri vardı çocuk gürültüsüne hiç ses çıkarmadım dediğim gibi ona çok yapabilecek bir şey yok)
komşu ile çocuk gürültüsü hariç diğer mevzular hakkında güzelce konuşabilirsin.
Gece gelen çocuk ağlama sesine diyecek bi şeyim yok sonuçta yavrucak fıtratının gereğini yapıyor ama çocuk ağladığında anne ya da babasından çocuğun susması konusunda gelen bağırma sesleri rahatsız edici 1 değil 2 değil hemen hemen her gece aynı

Küçük çocuğum olduğu için çocuk yüzünden oluşan gürültüye bir nebze ok derim -ki bunlar arasında çocuğu gece yarısına kadar ayakta tutmak ve hayvan gibi bağırmak yoktur- ama diğer gürültüleri ben de kabul edemem. Yönetici ile konuşun detaylı kuralların yazdığı kağıt assınlar panoya..

Bir ara bizim üst katımızdaki de saat 11 de süpürge açardı. Kısa tutardı galiba çocuk yüzünden olan tozu alıyordu ama yine de çok büyük ayıp. O bitti de şimdi geceleri kapıyı kilitlerken ve sabahları kilidi açarken sanki kapıyı kırıyormuş gibi çat çat çat diye alt üst kilitleri açması ve kapatırken çarpmalarına ifrit oluyorum. Sabah eşimle çocuğu uyur vaziyette bırakıp çıkıyoruz kv ye.. O sese uyanacak diye ödüm kopuyor. Ben de söylemek için fırsat kolluyorum. Nasıl yapacağımı düşünüyorum. :işsiz:
Süpürgeyi kısa süreli açıyor ama o saatte kısa süreli de olsa açması hoş olmuyor.
Kadını tanımıyorum ben de o yüzden nasıl bi konuşma yapsam diye düşünüyorum.

Banyo ve muzik konusunda çok haklısınız.
Süpürge konusunda da aslından haklısınız ama 2-3 dakika demişsiniz, temizlik degil muhtemelen yaptığı. Belki bir şey dökülüyor bilemedim...
Bence çocuk mevzusunu dillendirmeden süpürge temizlik konusunda uyarabilirsiniz.
Kek falan yapın, çalın kapısına. Hal hatır sorun, ardından, sizi de anlıyorum küçük çocukla zor ama bizim de bir düzenimiz var. Temizlik saatleri için dikkatli olun diyin oldu bitti
Çok kaba insanlar değilse dikkat ederler zaten.
Çocuk konusunda bir şey diyemiyorum.
Çocuk işte. Onlar da ister 9 da uyumasını emin olun..

Banyo ve muzik konusunda çok haklısınız.
Süpürge konusunda da aslından haklısınız ama 2-3 dakika demişsiniz, temizlik degil muhtemelen yaptığı. Belki bir şey dökülüyor bilemedim...
Bence çocuk mevzusunu dillendirmeden süpürge temizlik konusunda uyarabilirsiniz.
Kek falan yapın, çalın kapısına. Hal hatır sorun, ardından, sizi de anlıyorum küçük çocukla zor ama bizim de bir düzenimiz var. Temizlik saatleri için dikkatli olun diyin oldu bitti
Çok kaba insanlar değilse dikkat ederler zaten.
Çocuk konusunda bir şey diyemiyorum.
Çocuk işte. Onlar da ister 9 da uyumasını emin olun..
Çocuğun uyku saatine ve gecenin bi yarısı çıkardığı sese bi şey demiyorum benim rahatsız olduğum çocuğa uyuması için bağırılması hani böyle bir bağırma değil uyu diyorum sana artık yaa gibisinden yüksek sesle bir bağırma hani gündüz olsa neyse ama gece o saatte hemen hemen her gün olması rahatsız edici

Merhaba kızlar,
Bir gün benim de böyle bir derdim olacağı hiç aklıma gelmezdi.
Neyse konuya giriyorum.
Hanımlar yaklaşık 3 ay önce üst katıma bir aile taşındı.
Genç bir çift 1,5-2 yaşlarında bir çocukları var.
1,5 senedir aynı apartmanda oturuyoruz taşındığımızdan beri üst katımız boştu ta ki 3 ay öncesine kadar. (bu ayrıntıyı veriyorum çünkü acaba biz sakinliğe mi alıştık abartıyor muyuz? Diye)
Derdimin temeli gürültü. Gün içinde olan gürültüye ve çocuk sesine tahammülümüz var insanız neticede.
Gürültü konusunu açayım biraz.
Mesela dün gece saat 01:00' dan 02:00 kadar komşum banyosunu yıkadı ve banyo yatak odasıyla yan yana. Bunu nereden anladın derseniz yerleri fırçalamasından anladım.
Mesela 2: çocuk gece 2-3' e kadar uyumuyor ayakta gerek annesi gerek babası o saatte uyuması için yatak odasında var güçleriyle çocuğa bağırıyorlar.
Mesela 3: akşam 23:00-24:00 hiç fark etmiyor oturma odasında süpürge açıyor.
Mesela 4: bir keresinde yine gece (akşam değil gece) son ses müzik dinliyordu (bu bi kez oldu)
Özellikle yatmak için odaya geçtiğinizde gece yatak odasından gelen seslere artık tahammülüm kalmadı uyumaya geçerken oluşan gürültü konusunda çok hassasım.
Böyle işte kızlar abartıyor muyum acaba?
haklısınız benımde aynen gunduz uyuyan gece yasayan bır komsum vardı bır zamanlar polıse bıle şıkayet ettık, kapısına kaç defa gıttım bılmem bazen acardı bazen kapıyı bıle acmazdı, kadının eşine de söyledik gunduz uyuyor dıyordu ne yapsak başa çıkamadık biz, ama siz bence önce güzel bir dille uyarın baktınız olmuyor yönetime şikayet edin, hatta başkasına da gurultu gıdıyor ıse dılekçe toplayın, son çare polisi arayın karakola gıdıp sıkayette bulunmanız gerekıyor bu tarz durumlarda cunku polısın yapacagı en fazla ıdarı para cezası kesmek olur....

Çocuğun uyku saatine ve gecenin bi yarısı çıkardığı sese bi şey demiyorum benim rahatsız olduğum çocuğa uyuması için bağırılması hani böyle bir bağırma değil uyu diyorum sana artık yaa gibisinden yüksek sesle bir bağırma hani gündüz olsa neyse ama gece o saatte hemen hemen her gün olması rahatsız edici
Uzuldum çocuk için de. Diğer mevzularda bir uyarınızı yapın belki onu da akıl edip düzeltirler.

İnsanlar çocukla başetme konusunda aşırı hassas olabiliyor.
Siz ona o saatte bağırma sesiniz geliyor deseniz ohooooo, hem anneliğine laf etmiş oluyorsunuz hem kendini yetersiz hissettiriyorsunuz, hele bir de sabrın sınırlarını zorlayan çocuksa insan direkt savunma mekanizmasına geçiyor.

İnşallah diğer sesleri söylediğinizde bunu da. anlarlar.
Yok diğerlerini düzelttiler bu devam ediyorsa olmadı uygun bir dille yine konuşursunuz.

Ben sabah erkenden kalkıyorum,bugün de temizlik yapıcam,erken diye saat 11 e kadar elektrik süpürgesi açmadım. Ki ben 7:30 gibi kalkan bir insanım eşim gittikten sonra 9 dan sonra yani zamanım boş. Alt kattakiler çalışıyor ama üst katımda uyuduklarını bildiğim için açmadım. Akşam desen 9 dan sonra gürültü yapmamaya çalışıyorum. Yani gürültü dediğim evde iki kişiyiz ama banyo yıkamak nedir elektrik süpürgesi nedir o saatte.gayet haklısınız bence şikayet edin yada önce uyarın,baktınız olmuyor yönetici varsa yöneticiye şikayet edin. Kapısına gitsin uyarsın.

Back
X