Kızın mı olacak? Ay ne guzellBen sırf o istiyor diye tamam diyorum. Onu kisitlayip engellemek istemedigim icin. Her defasinda da istegimi guzelce anlattim Anlar belki diye ama anlamak yerine beni çileden çıkardı su an konusmuyorum.
Sen erkek cocuk doguramassin olsa olsa senin kızın olur diyen cahil bi annenin büyüttüğü biriyle evliyim maalesef, ona rağmen çok şükür ki eşim kadinlarin el üstünde tutulmasi gerektiğini soyler yaparda zaten. Ama arada o geçmişten gelen annenin buyuturken yaptığı yanlislarin izlerini gorebiliyorum.
Bana gecen hafta ici davet edelim dedi. Bende hafta ici okul var temizlik ve yemek yapamam haftasonu cagiririz dedim. O yüzden cagiralim dedim yine yok dese bu hafta icine kalacakti çünkü
Maalesef ailem burda yok hafta sonuna denk gelseydi zaten dediğin gibi arkadasimi cagirirdim, normalde yapacağım bi is icin onu beklemem. Ben planimi yaparim sadece otobusle gitmek gözümde büyüdü o yüzden ondan boyle bise rica ettim. Su an zaten gerekeni yapıyorum konusmuyorum. Oda sen haklisin demeye başladı
Zaten hemen affetmem çünkü kirildim. Bana sabah gözünü açmış diyor hadi gidelim gezip okula geceriz bende kabul etmedim. Ben hafta sonu gitcem arkadaşlarımla gerek yok dedim.Haklısın dedi diye lütfen hemen unutma beş gün yalvarttığını. Abisine arkadaşına verdiği sözü tutan adam eşini kırıyor. Bunu ona da sakince bir yazçiz yada söyle bence. Çok ayı ettiğini bilsin.
Çocuk doğmadan önce son başbaşa gezmemiz olacaktı belki ve sana ihtiyacım vardı Ele verdiğin söze önem verdin bana vermedin hala kırgınım ve senle son kez başbaşa gezmek istemiştim sadece ama başkalarını tercih ettin diyin mesela.
Anlasın yaptığını
Bana zaten soruyor ama sormadan bizim planimiz var demesi lazımdı bende onu bekledim. O istedigini yaptirdi bana bende simdi sira onunla hic bi plan yapmicam. Istesede onu ertelicem ki anlasin.nasil oluyormusHaklısınız .....
Abisi çağırmışsa da evin hanımı var öncelikle fikri sorulur ki kararlaştırdığınız bir durum var çarşıya gidilecek .
Abisine bugun musait değiliz eğer uygunsanız eşimle konuşayım yarın geliriz diyecekti.
Sirf ailesinin ağzına laf vermemek icin gittim ama kimseyle konusmadan soguk soguk oturdum.Ben abisi çağırsa da gitmezdim.
Çok istiyorsa kendisi gidebilir.
Yok oğlum olacak:) o sen neyi yapamazsin derse Rabbim bana onu veriyor. Ben hep hayirlisi dedim farketmez erkek olsun kiz olsun. Kayinvalide dua ettim erkek olsun diye diyor simdi oğlum olacak ama kv sevemicek çünkü konusmuyoruz esimde görüşmüyorKızın mı olacak? Ay ne guzelleşinin kadınları el üstünde tutmasına çok sevindim. Öyle erkekler pek yok. İnşallah eşin de seni zaman içinde daha fazla anlamaya başlar.
Kv kendi etmiş kendi bulmuş bence. Kuz erkek ayrımı yapmak nedir ya bu devirde. Hayırlı olsun, sağlıklı olsun ne farkeder. Evladın kızı erkeği olmaz. Sırf kaynanalik yapmak için böyle salakliklar yapıyorlar. Kendi kizi kiza hamile olsaydi bak bakalim der miydi? Ya şöyle boş cahil insanlardan hiç hoşlanmıyorum ya.Yok oğlum olacak:) o sen neyi yapamazsin derse Rabbim bana onu veriyor. Ben hep hayirlisi dedim farketmez erkek olsun kiz olsun. Kayinvalide dua ettim erkek olsun diye diyor simdi oğlum olacak ama kv sevemicek çünkü konusmuyoruz esimde görüşmüyor
Amaci huzur bozmak oldugu icin hic takilmadim. Rabbim bizim icin hayırlı olan versin diye dua ettim. Biz 3kiz kardesiz bana diyor ki baban anneni dövdü mu erkek doguramadi diye diyor. Bende babam Erkek evladi rabbimin verdigini biliyor. Eger Rabbim onu uygun görseydi annemin doguracaginida biliyor dedim. O yuzden erkek kiz farketmez 3tane evladim var diye babam annemi el üstünde taşıyor dedim. Daha diyor ben erkek olsaydım boşardım diye. Düşün zihniyeti bu ve bunu yapan da bi kadın ben böyle zihniyetteki annelerin yetistirdigi erkeklere de kizamiyorum çünkü ailedeki bi kadın da baska kadını çok rahat ezebiliyor. Ben sansli olanlardanim Çünkü esim ilkokuldan sonra ayrilip hep dışarıda okumuş o zihniyetten biraz olsa uzak büyümüşKv kendi etmiş kendi bulmuş bence. Kuz erkek ayrımı yapmak nedir ya bu devirde. Hayırlı olsun, sağlıklı olsun ne farkeder. Evladın kızı erkeği olmaz. Sırf kaynanalik yapmak için böyle salakliklar yapıyorlar. Kendi kizi kiza hamile olsaydi bak bakalim der miydi? Ya şöyle boş cahil insanlardan hiç hoşlanmıyorum ya.
Evet çünkü çarşı cok uzak ve ben hamileyim. Tek başıma otobüsle gidemem. Araba kullanmayi da ben bilmiyorum maalesef
Gelmesem ailesine laf verirdim. Ama geldim simdi hic kimseyle konusmuyorum,
Çok sanslisin o zaman. Senin baban mantıklı bir insanmis be guzel. Onun babasi onun annesini bosamis mi? O da kadın sonuçta. Bir seyi merak ettim bir de eşin nereli? Gerci bu düşünce memleketle değil insanlıkla alakali.Amaci huzur bozmak oldugu icin hic takilmadim. Rabbim bizim icin hayırlı olan versin diye dua ettim. Biz 3kiz kardesiz bana diyor ki baban anneni dövdü mu erkek doguramadi diye diyor. Bende babam Erkek evladi rabbimin verdigini biliyor. Eger Rabbim onu uygun görseydi annemin doguracaginida biliyor dedim. O yuzden erkek kiz farketmez 3tane evladim var diye babam annemi el üstünde taşıyor dedim. Daha diyor ben erkek olsaydım boşardım diye. Düşün zihniyeti bu ve bunu yapan da bi kadın ben böyle zihniyetteki annelerin yetistirdigi erkeklere de kizamiyorum çünkü ailedeki bi kadın da baska kadını çok rahat ezebiliyor. Ben sansli olanlardanim Çünkü esim ilkokuldan sonra ayrilip hep dışarıda okumuş o zihniyetten biraz olsa uzak büyümüş
Abisini zaten suclamiyorum ki esimde hata zaten. Pazartesi bana verdiği sözü tutsaydi dün gitmemizde hic bir sakınca yoktu, yine her zaman ki gibi is isten gectikten sonra anladi. Ama artık ne yaparsa yapsin benim için hic bi önemi yok dediginiz gibi cumartesi arkadasimla cikacam. Ve ondan artık bise beklemicem1.Taksiyle gidin gerekirse; Beklemeyın.Size öncelik vermesi gerekirdi.
2.Abisigilin sucu yok, Hatayı esınız yapmıs; Cumlesıne tavır yapmanıza gerek yok ki..
3. Cocugun cinsiyetini belirleyen kromozanlar erkekten geçiyor.Kayınvalidenize bu durumu güzelce izah edin.
Övüne övüne 5oglum var diyor ama 3ü onla konuşmuyor yaninda olanlar yine kizlari. Ama hala biseyleri anlamamak için diretiyor. Dediginiz gibi memleketle hic alakasi yok. Esim gaziantepliÇok sanslisin o zaman. Senin baban mantıklı bir insanmis be guzel. Onun babasi onun annesini bosamis mi? O da kadın sonuçta. Bir seyi merak ettim bir de eşin nereli? Gerci bu düşünce memleketle değil insanlıkla alakali.
Kendi kizlarina da haksizlik aslinda. Ama bizim ulkemiz de kadinlar değer görmüyor maalesef. Ancak anne oldugunda hatta bazı ailelerde ancak erkek cocuk olduğunda değerli görülüyorlar . Onlarda değerli olduklarını bu şekilde kanitlamaya calisiyorlar. Aslında acinasi bir durum.Övüne övüne 5oglum var diyor ama 3ü onla konuşmuyor yaninda olanlar yine kizlari. Ama hala biseyleri anlamamak için diretiyor. Dediginiz gibi memleketle hic alakasi yok. Esim gaziantepli
Evet anne olanlar da kendi cocuklarindan görüyor değeri yoksa yine eşten gorunen bir deger yok. Kızları da kabullenmis durumu yarin bigun evlenselerde erkekler üstündür diyip ezilmeye devam etcekler. Sesleri cikmayacak. Ben onlarin yanında eşime saka yaptigim zaman ya da eşimin dediğini yapmadığım zaman eşine nasıl davraniyorsun ayip diyorlar. Ama eşim yanlarinda bana siddet uygulasa da erkektir haklı derlerKendi kizlarina da haksizlik aslinda. Ama bizim ulkemiz de kadinlar değer görmüyor maalesef. Ancak anne oldugunda hatta bazı ailelerde ancak erkek cocuk olduğunda değerli görülüyorlar . Onlarda değerli olduklarını bu şekilde kanitlamaya calisiyorlar. Aslında acinasi bir durum.
Yani ezilmek isteyeni ezen çok olur. Kendileri bilirler. Yarın öbür gün evlenince kendilerine yapmış olacaklar. Erkekler gibi kadinlar da bir bireydir.Evet anne olanlar da kendi cocuklarindan görüyor değeri yoksa yine eşten gorunen bir deger yok. Kızları da kabullenmis durumu yarin bigun evlenselerde erkekler üstündür diyip ezilmeye devam etcekler. Sesleri cikmayacak. Ben onlarin yanında eşime saka yaptigim zaman ya da eşimin dediğini yapmadığım zaman eşine nasıl davraniyorsun ayip diyorlar. Ama eşim yanlarinda bana siddet uygulasa da erkektir haklı derler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?