Ailesi ile ilgili sıkıntım yok ama su an orda yemek yiyor ve ben burdayım.Benim annem babam aynı durumda abime karın nerde karın yoksa sende gelme karının gönlünü et gel o orda ne yiyor su an o bize emanet diyor mesela.Bunun ailesinin de çekirdeğinden baska konusu komşusu yok.Eşimi ben aramiyorum babasının gün içinde onu aradiği kadar.Anlatabiliyor muyum?Bu tipler böyle bacım. Seninki Allah'tan son seviye değil.
Orta seviye aileci adam: Yani kendisi sürekli anne ve babası ile olmak ister ama en azından eşini zorlamaz. Bu konuda kısmen şanslısın.
Bu tarz adamları değiştiremiyorsun, çünkü aslında pek büyüyememiş oluyorlar. Bir süre sonra seni onu ailesinden ayırmak isteyen birisi gibi görmeye başlayabilir.
Sakın çocuk yapınca değişir diye düşünme ve bunun için çocuk yapma. Çünkü değişmez...
Ailesi ile sıkıntıların yoksa, sana karşı iyilerse bu durumu biraz içselleştirmeye bakacaksın. Zamanla belki eve daha çok zaman ayırır...
Çalişiyorum öğretmenim.Normalde o umursamazliği yillarca yapacak biriyim ama bazen iş yüküyle yoruluyorum her şey üst üste geliyor ve koyveriyorum.29 yaşında bu annesin eteğinde ama hala işte.işte ağlayıp kavga da etmiyeceksiniz. Kendini nimetten sayıyor. Umursamaz tavır sergilemeniz lazım. Çalışmıyorsanız 3 ay gidip yurt dışında hem kurs hem keyf bile yapılır. Elin altın istediği zaman erişeceği bir karısı olmasın.
Kaç yaşında bu oğlan çocuğu?
Üzgünüm ya bile bile evlenmişsin...Ailesi ile ilgili sıkıntım yok ama su an orda yemek yiyor ve ben burdayım.Benim annem babam aynı durumda abime karın nerde karın yoksa sende gelme karının gönlünü et gel o orda ne yiyor su an o bize emanet diyor mesela.Bunun ailesinin de çekirdeğinden baska konusu komşusu yok.Eşimi ben aramiyorum babasının gün içinde onu aradiği kadar.Anlatabiliyor muyum?
Asla.Nişanliyken sevgiliyken anam babam dediğini duymadim ben.Ailesiyle ilgili detay bile anlatmazdi.Bilsem evlenir miydimÜzgünüm ya bile bile evlenmişsin...
Nişanlıyken adım ne olduğunu bağıra bağıra göstermiş de sen gözlerini kapatmışsın...
Maalesef.
Uzağa taşinsak da gider bu eminimvalla bunun tek çözüm yolu uzağa taşınmak
"her tartişmamizda kiz gibi basip basip annesine gitti" tartışmada kız gibi basıp gitmek ne demek? böyle cinsiyetçi söylemler size yakışıyor mu öğretmen hanım?İlk aylar olur dediler erkekler alişamaz dediler bir yil bitti hala aynı.Hatta sıklaşti.Ben başta sürekli tartişiyordum o zamanlar az gidip bak sen istemiyorsun diye haftada bir gidiyorum diyordu.Sonra her tartişmamizda kiz gibi basip basip annesine gitti.
Valla benim kayınvalidem olsa oğlum kız niye evde yalnız der kızar beni arar kırk kere gel diye.
Ailesine gitmesinde sıkıntı yok ama bence o gittiğin de sizde gidin belki bir değişiklik olur ne bileyim ters psikoloji gibi. Bir de bu kadar anne oğlu yalnız bırakmak anormal geliyor bana. Evli adam sonuçta oturup sizin dedikodunuzu yapmıyorlarsa, sizi de çağırmaları gerekir.
"her tartişmamizda kiz gibi basip basip annesine gitti" tartışmada kız gibi basıp gitmek ne demek? böyle cinsiyetçi söylemler size yakışıyor mu öğretmen
orada oyun oynadiği yok aksine evinde daha rahat eder.Evinde kocaman televizyonu playstationu interneti var.Ben evde olmasam bile annesine gider ama kalmaz orda yataği yok tv si maçi yok rahat edemiyorum diyor.Annesinde yaptiği yemek yemek kahve içmek muhabbet.Ama bakın dün ordaydı kardeşi geldi diye, bugün hep birlikte maç izlemeye bize geleceklermiş, yarın da kardeşi kendi gelir biz de playstation var diye anlatabildim mi.Ben onunla bir gün gitsem bile yarınımız bize kalsin diye o yarın da tek başina oraya gidecektir.Artık tahmin bile ediyorum adım adım.Canm evde telefouna oyınuna cok laf edıyorsan orda nasılsa bisey dıyen yok rahat rahat oynuyodur ama annesının dusunmesı lazım ne bılım hanı ben derdm oglm karn sana evde yemek vermıyormu ya d ahzuur vermıyomu hergn burdasn ya da karn evde tek duryo sen nıye zırt pırt burdasn derm yanı. Eger gun ıcınde surekli gıtmıyosa sıntı etme okadarını. Benm dayımda evlı 11 yıllık. Esı evde dayım bıyere gıder gelor ılla annemın yanına ugrar yarım saat falan oturur ne konusur ee pazara gıttım patlıcann kılosu su olmus domates bu olms artk pazarada gıtmem. Iste sunun kayınbabası olmus gıttınzmı cenazeye. Yanı aıle olunca erkekte olsan heegun gordgun ınsansa nıle sureklı konuasacak bısey buluyolar. Yengem oyle ablanda ne ısın vat kavgası falan yapmasıgı ıcın sorun olmuyor daymda oyle tadsızlık cıkacak kadr hergun gelmez tabi. Senn este muhtemeln orda rahat oyn oynuyor dıye gıdıyodur onların sureklı gelmesı senı rahatsız eder diye o gıdıyordur. Yanı sen o ınsamları aslında kabullensen yanı, kendı anan baban gıbı gorsen bu, sıcaklıgın sayesınde sana ılgılerı degısır nevıleym boyle yabancılastırmayın ortamı.yabancıya gıdıyormus gıbı hergn orda dıye sorn yaratmayın sureklı bunn kavgasını edıyorsanızda esınz evdekı huzursuzluk yuzunden gıdıykr olabılır
Merhaba.1 yıldır evliyiz.Sorunum şu ki; kayınvalidemlerle evimiz 10/15 dakika mesafede.Eşim sürekli oraya gitmek istiyor, gidiyor da.İşi gereği boş günleri oluyor haftaiçi o günler+haftasonu muhakkak gidiyor.Tabiki ailesiyle görüşecek mesafe de bu kadar yakınken ama sürekli sürekli beni evde birakip oraya gitmesi canımı sıkıyor.Evliliğin ilk aylari bundan cok tartiştik ailesine de söyledim ben evde yalniz kalmaya mi evlendim; iş cıkısı oraya uğrayip yemek yemeyecek, evde yemek yoksa da kahvalti yapıcaz ama yine de akşam yemekleri karısıyla olacak dedim.Bu yemek işlerini aştik bir senede.Ama yine de gün aşiri oraya gidiyor.Haftasonu mesela kahvalti yapiyoruz ve koşa koşa oraya gidecek diye ben kurmaya başliyorum yine.İşlerim var diye carşiya cıkıp yine oraya uğruyor.Ben de haftada bir iki kez onunla gidiyorum zaten ama kendi evimde dinlenmek de istiyorum.o gitmese onlar geliyor, kardeşi geliyor maç izliyolar ps oynuyorlar.Benim ailem burda olmadiği için sık gidemiyorum.Her haftasonu da bi etkinlik yapmiyoruz haliyle.İnsan evinde dinlenmek istiyor kocasiyla.
Ya da yarın maç var die geleceklermiş mesela bana gelecekler haberin olsun bile demiyor ben sormasam bu normal mi?Benim gelmesinler diyecek halim yok ama en azindan gelecekler haberin olsun öyle konustuk demeli.Bu bir koca için çok mu aşmiş bir tavir olurdu?
Kimisi ailesine düşkün işte boşa yorulma o ailesine gittiğinde sende kendi keyif aldiğin işleri yap takılma diyor ama ben bir yildir bunun tartişmasindan yoruldum,değişen olmuyor
Şu konuda hakkını yemiyeyim ben suraya gezmeye gidelim kahveye gidelim hadi dersem de gideriz ama dediğim gibi oraya gitmesin diye sürekli plan program mi yapayım bulayım ben?
Onun ailesi de oğlum bu kadar sık gelme; evinde karınla dur geldiğinde onla gel diyecek tiynette değil.Beni geleyim diye zorlamiyor ama o sürekli gitmek istiyor ya da onlar gelsinler haftasonu bi gün istiyor.Tecrübeli evli bayanlardan akıl istiyorum.Çocuğumuz yok onun da etkisi vardir herhalde.Çocuk olsa bu kadar gitmek ister miydi bilmiyorum.
Haklısınız. Ben bu eşleri anlamıyorum. Tabiki kv ye gidilsin, davet edilsin ama kendi evini eşini ihmal edecek kadar değil yahu. Benim eşim altta oturan kv me ilk zamanlar gider 1 saat takılırdı. O bile çok gelirdi bana. İlk zamanlar kızıyordum yalan değil. Her gün 1 saat düşünün. Sonra ben takmamaya başladım. O gidince varsa işimi yapıyordum. Git gide azaldı bizim ki. Şimdi o kadar az gidiyor ki. İnşallah sizin de öyle olur
Benimki artık şu hale geldi.İnanin arkadaşlariyla ciksa buluşsa bu kadar takılmayacağım.İnsan 7 günün 5 i annesine gider mi?Tek aktivite bu olabilir mi?
Konuşmuyoruz dünden beri.Yakın yol olsa bu sabah annemlere gidecektim ben de madem öyle herkes kendi ailesiyle geçirsin vaktini diye.Akşama gelecek ailesi.İnanin içimden onlarla oturmak gelmiyor.Evde kalsam belli edeceğim kavgali olduğumuzu.Akşam çikip arkadaşima gitmeyi planliyorum.O arasin bakalim beni bu evde lazim olduğumda.Kayınvalde kayınpedere de saygısızlık yapmak istemiyorum ama israrla anlamiyorlar.Hasta olduğumu bile bile buraya gelme plani yemek plani yapmişlar.Arayip sana gelcez kizim demediler bir yildir.Hep oğlanlariyla konusup öyle benim haberim oluyor.Kaç kere dedim de annenin bana söylemesi gerekir evin hazirliğini yapacak olan benim diye.Ben kendi ailemden böyle gördüm.Haklısınız. Ne diyim allah aklını başına versin inşallah. Size de sabır
Konuşmuyoruz dünden beri.Yakın yol olsa bu sabah annemlere gidecektim ben de madem öyle herkes kendi ailesiyle geçirsin vaktini diye.Akşama gelecek ailesi.İnanin içimden onlarla oturmak gelmiyor.Evde kalsam belli edeceğim kavgali olduğumuzu.Akşam çikip arkadaşima gitmeyi planliyorum.O arasin bakalim beni bu evde lazim olduğumda.Kayınvalde kayınpedere de saygısızlık yapmak istemiyorum ama israrla anlamiyorlar.Hasta olduğumu bile bile buraya gelme plani yemek plani yapmişlar.Arayip sana gelcez kizim demediler bir yildir.Hep oğlanlariyla konusup öyle benim haberim oluyor.Kaç kere dedim de annenin bana söylemesi gerekir evin hazirliğini yapacak olan benim diye.Ben kendi ailemden böyle gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?