Abartiyor muyum?

Ailesi ile ilgili sıkıntım yok ama su an orda yemek yiyor ve ben burdayım.Benim annem babam aynı durumda abime karın nerde karın yoksa sende gelme karının gönlünü et gel o orda ne yiyor su an o bize emanet diyor mesela.Bunun ailesinin de çekirdeğinden baska konusu komşusu yok.Eşimi ben aramiyorum babasının gün içinde onu aradiği kadar.Anlatabiliyor muyum?

Çalişiyorum öğretmenim.Normalde o umursamazliği yillarca yapacak biriyim ama bazen iş yüküyle yoruluyorum her şey üst üste geliyor ve koyveriyorum.29 yaşında bu annesin eteğinde ama hala işte.

Üzgünüm ya bile bile evlenmişsin...
Nişanlıyken adım ne olduğunu bağıra bağıra göstermiş de sen gözlerini kapatmışsın...
Maalesef.

Üzgünüm ya bile bile evlenmişsin...
Nişanlıyken adım ne olduğunu bağıra bağıra göstermiş de sen gözlerini kapatmışsın...
Maalesef.
Asla.Nişanliyken sevgiliyken anam babam dediğini duymadim ben.Ailesiyle ilgili detay bile anlatmazdi.Bilsem evlenir miydim

Oraya gideceğini anladığın an yapış. Açık açık yazmayayım

Valla benim kayınvalidem olsa oğlum kız niye evde yalnız der kızar beni arar kırk kere gel diye.
Ailesine gitmesinde sıkıntı yok ama bence o gittiğin de sizde gidin belki bir değişiklik olur ne bileyim ters psikoloji gibi. Bir de bu kadar anne oğlu yalnız bırakmak anormal geliyor bana. Evli adam sonuçta oturup sizin dedikodunuzu yapmıyorlarsa, sizi de çağırmaları gerekir.

"her tartişmamizda kiz gibi basip basip annesine gitti" tartışmada kız gibi basıp gitmek ne demek? böyle cinsiyetçi söylemler size yakışıyor mu öğretmen hanım?

Canm evde telefouna oyınuna cok laf edıyorsan orda nasılsa bisey dıyen yok rahat rahat oynuyodur ama annesının dusunmesı lazım ne bılım hanı ben derdm oglm karn sana evde yemek vermıyormu ya d ahzuur vermıyomu hergn burdasn ya da karn evde tek duryo sen nıye zırt pırt burdasn derm yanı. Eger gun ıcınde surekli gıtmıyosa sıntı etme okadarını. Benm dayımda evlı 11 yıllık. Esı evde dayım bıyere gıder gelor ılla annemın yanına ugrar yarım saat falan oturur ne konusur ee pazara gıttım patlıcann kılosu su olmus domates bu olms artk pazarada gıtmem. Iste sunun kayınbabası olmus gıttınzmı cenazeye. Yanı aıle olunca erkekte olsan heegun gordgun ınsansa nıle sureklı konuasacak bısey buluyolar. Yengem oyle ablanda ne ısın vat kavgası falan yapmasıgı ıcın sorun olmuyor daymda oyle tadsızlık cıkacak kadr hergun gelmez tabi. Senn este muhtemeln orda rahat oyn oynuyor dıye gıdıyodur onların sureklı gelmesı senı rahatsız eder diye o gıdıyordur. Yanı sen o ınsamları aslında kabullensen yanı, kendı anan baban gıbı gorsen bu, sıcaklıgın sayesınde sana ılgılerı degısır nevıleym boyle yabancılastırmayın ortamı.yabancıya gıdıyormus gıbı hergn orda dıye sorn yaratmayın sureklı bunn kavgasını edıyorsanızda esınz evdekı huzursuzluk yuzunden gıdıykr olabılır

Beni çağiriyorladi başlarda ama ben yorgun oluyorum diye sürekli gitmek istemedim.Yorhun olmasam da evimde işim oluyor film izliyorum kitap okuyorum ne bileyim kendime zaman ayırıyorum.Dedikodumu yapmiyorlardir annesi yemek de gönderir, tursumu da yapar ne bileyim ama oğlu sürekli oraya gelsin istiyor öyle alişmişlar dediğim gibi gidecekleri bir akraba bir komsu yok gezme kültürleri yok evden dişari sadece market için cikan bir kayınpederim var.Kayınvaldem ise hiç cikmiyor markete pazara bile tek ciktiğini görmedim.Yani varlar yoklari kendileri.Ondan belki de hani eşim gidicem ama bugün surdalarmiş bugun de sunlar gelecekmiş gitmemeyim demesi gibi vir şansi yok.hep evdeler ve yalnizlar

Haklısınız. Ben bu eşleri anlamıyorum. Tabiki kv ye gidilsin, davet edilsin ama kendi evini eşini ihmal edecek kadar değil yahu. Benim eşim altta oturan kv me ilk zamanlar gider 1 saat takılırdı. O bile çok gelirdi bana. İlk zamanlar kızıyordum yalan değil. Her gün 1 saat düşünün. Sonra ben takmamaya başladım. O gidince varsa işimi yapıyordum. Git gide azaldı bizim ki. Şimdi o kadar az gidiyor ki. İnşallah sizin de öyle olur

Benimki artık şu hale geldi.İnanin arkadaşlariyla ciksa buluşsa bu kadar takılmayacağım.İnsan 7 günün 5 i annesine gider mi?Tek aktivite bu olabilir mi?

Haklısınız. Ne diyim allah aklını başına versin inşallah. Size de sabır
Konuşmuyoruz dünden beri.Yakın yol olsa bu sabah annemlere gidecektim ben de madem öyle herkes kendi ailesiyle geçirsin vaktini diye.Akşama gelecek ailesi.İnanin içimden onlarla oturmak gelmiyor.Evde kalsam belli edeceğim kavgali olduğumuzu.Akşam çikip arkadaşima gitmeyi planliyorum.O arasin bakalim beni bu evde lazim olduğumda.Kayınvalde kayınpedere de saygısızlık yapmak istemiyorum ama israrla anlamiyorlar.Hasta olduğumu bile bile buraya gelme plani yemek plani yapmişlar.Arayip sana gelcez kizim demediler bir yildir.Hep oğlanlariyla konusup öyle benim haberim oluyor.Kaç kere dedim de annenin bana söylemesi gerekir evin hazirliğini yapacak olan benim diye.Ben kendi ailemden böyle gördüm.

En nefret ettiğim şey. O evin hanımını hiçe sayıp ( ki yemek daveti vs hanıma sorulmadan yapılmamalı bence asla ) programlar yapılması. Belki evim ya da ben müsait değilim. Bence siz bugünlük evde olun ama gecesine konuşun eşinizle ciddi bir şekilde. Resmen dayatmak emrivaki onlarınki. Kendi aralarında program yapsınlar size sormadan , siz her koşulda onlara göre davranın oh ne ala. Bizimkilerde aynı böyle. Davet ediyorlar davet için eşimi arıyorlar. Eşim her defasında diyor beni değil eşimi arayın diye. Yok sayıyorlar beni ısrarla

Hep söylerim; kv ile eviniz minimum 1 semt uzak olmali enn baştan .Benim de oğlum var ben de kv oldugumda ayni mahalle de oturmak istemem.Mesafe her zaman kurtarici bir öğedir.Evlilik aşamasında olanlar da okusunlar burdan ki kv ile evleri biraz uzak olsun mümkünse.Buraya kv konusu acanlarin coğu ayni mahalle ya da apartmanlarda yaşıyorlar.Sizin yapacağınız ; bir kaç zaman sonra bir şeyleri bahane edip ( örnegin ; cocugumuz olacak bu ev iyi ısınmıyor,oda yok vs tarzi şu an bilemiyorum tabii evinizin durumunu) mutlaka uzak bir semte taşınin.Ben öyle kurtuldum.11 yil ayni mahallede oturdum dile kolay.En başta akillica davranip keske kabul etmeseydim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…