- 9 Eylül 2014
- 12.902
- 19.923
- 498
- Konu Sahibi ShellShock
-
Allah yardımcınız olsun , konu evlat olunca işler değişiyordur çocuğum yok ama hassasiyetinizi anlayabiliyorum .Zaten öyle yapıyorum fotoğtaf özellikle video istiyorum çünkü fotoğrafta anlık gülümseme yakalayabilirler ama videoda pek mümkün değil.
Bugün arayacağım hatta annemi habersiz yollayadabilirim ... İnanın bana kalsa ilk okula kadar ben bakacaktım ama şartlar malesef bunu gerektiriyorYok abartmamışsın, bence kreşe gidip yüz yüze konuşulacak kadar mühim hatta, ben kreşten alacak kadar da büyütebilirdim ne yalan söyleyeyim.
Servis sıkıntısı varsa iki tur yaparlar, Allah korusun ufak bir kaza bile olsa çocuğunuzun yaralanma ihtimali çok yüksek.
Bez pişik yapmış, çocuğunuz acısını çekiyor, burada da haklısınız. Bence kreşe habersiz gidip ortama göz gezdirin derim. Bunlar sadece gördükleriniz sonuçta. Bu kadar acemice davranışlar can teslim alan bir kuruma yakışmaz.
Şartlarınızı, mecburiyetlerinizi bilmiyorum ama, bez kullanacak kadar küçük çocuk kreşe gitmemeli bence, daha derdini bile anlatamaması bile göndermeme nedenidir benim için.
Ne anlamda zorladılar çok merak ettim . Velilerden yana mı sıkıntı yaşadınızAllah yardımcınız olsun , konu evlat olunca işler değişiyordur çocuğum yok ama hassasiyetinizi anlayabiliyorum .
Çocuk Gelişimi bölümü mezunuyum lise stajımı yaparken beni o kadar zorladılar ki anlatamam üniversite de bölüme devam etmedim o derece düşünün o yüzden çok rahatlıkla söyleyebiliyorum şunu yapamıyorlarsa gercekten ısı bıraksınlar kımse kımseyı ne magdur etmelı ne de hakkına gırmelı
Gerçekten gözümü açtınız ben acaba diyordum ama demekki haklıymışım abartmakta ki daha da üstlerine gitmeye karar verdim. Özellikle bu yorumdan sonra. 29 Yıllık kurumuz diyorlar aslında ama 29 yıl böyle gittiyse işler vay o çocukların halineKüçük meseleler değil bunlar. Bir çocuğun hayatında devlet meseleleri mi var zaten? Onun için gayet hayati meseleler. Bez, bütün yaşam konforunu düşürecek bir şey, çünkü pişik acısı felaket. Neden misler gibi temiz, sağlıklı olabilecekken, pişik olsun, değil mi? Hele arabanın önüne oturtma meselesi facia bence. Allah korusun, ya küçük de olsa bir kaza, bir fren olsa? Tutabilecekler mi çocuğu, koruyabilecekler mi? 2,5 yaşında minicik ebatlarda bir yavrudan bahsediyoruz, kemerle bağlasalar bile onların boyuna kilosuna uygun olmadığı için tam güvende değillerken, kucaklarına aldıklarına göre, kemer filan da yoktu herhalde. Bana epey ciddiyetsiz, kötü bir kurum gibi geldi. Böyle önemli her ayrıntı için uyarmanız mı gerekecek? Fark etmediğiniz ayrıntılar ne olacak mesela? Bu konularda pimpirikli olmakta fayda var.
İşleri bu değil mi zaten? Çocukların öz bakımlarıyla ilgilenecekler, güvenliklerini sağlayacaklar, karınlarını doyuracak, oyun oynatacaklar. Eee bahsettiğiniz iki olay, bunların ikisini ihlal ediyor. Ekstradan, alanları olmayan bir iş beklemiyorsunuz ki. Valla söz konusu çocuk olunca böyle eğreti işler tehlikeli. Bunun özel ya da devlet kurumu olmasıyla da alakası yok. Hani biraz daha para vereyim de özele göndereyim demek de çözüm değil. Çözüm gerçekten okulu iyi analiz etmek ve biraz da şans maalesef. Özel okul servislerinde, okullarında çocukların başına gelenleri de biliyoruz, şimdi hatırlatıp kalbimizi dağlamayayım yeniden. O yüzden hiçbir şey eğreti olamaz, öyle bir esneklik payları yok. Titiz olmak, prensipli, kurallı olmak zorundalar. Kendini koruyabilen bir varlıktan bahsetmiyoruz çünkü. Bu kurumları ifşa etmek de lazım aslında. İnsanlar en kıymetli varlıklarını emanet ediyorlar onlara.Gerçekten gözümü açtınız ben acaba diyordum ama demekki haklıymışım abartmakta ki daha da üstlerine gitmeye karar verdim. Özellikle bu yorumdan sonra. 29 Yıllık kurumuz diyorlar aslında ama 29 yıl böyle gittiyse işler vay o çocukların haline
Yapamayacağımı anladım ,Ne anlamda zorladılar çok merak ettim . Velilerden yana mı sıkıntı yaşadınız
Evet bencede bu kadar küçük durumlarda bile tahammüleri yok gibi
kızım 2,5 yaşında . kreşe vermemin sebebi çalışmak zorundayım bakacak kimsem yok. sorumsuz olsam inanın bu meselelere takılmazdım bile.Çocuğumun milletin kucağında işi ne ki? Sapıkça geldi.
Bez olayı da kötü. Pişik yapacak kadar rezil etmişler çocuğu.
Ben olsam alırdım buradan.
Siz de sorumsuzsunuz ama hala tuvalet eğitimi olmayan çocuğu kreşe yollamışsınız. 3 yaş bezli gezmek için çok.
İşleri bu değil mi zaten? Çocukların öz bakımlarıyla ilgilenecekler, güvenliklerini sağlayacaklar, karınlarını doyuracak, oyun oynatacaklar. Eee bahsettiğiniz iki olay, bunların ikisini ihlal ediyor. Ekstradan, alanları olmayan bir iş beklemiyorsunuz ki. Valla söz konusu çocuk olunca böyle eğreti işler tehlikeli. Bunun özel ya da devlet kurumu olmasıyla da alakası yok. Hani biraz daha para vereyim de özele göndereyim demek de çözüm değil. Çözüm gerçekten okulu iyi analiz etmek ve biraz da şans maalesef. Özel okul servislerinde, okullarında çocukların başına gelenleri de biliyoruz, şimdi hatırlatıp kalbimizi dağlamayayım yeniden. O yüzden hiçbir şey eğreti olamaz, öyle bir esneklik payları yok. Titiz olmak, prensipli, kurallı olmak zorundalar. Kendini koruyabilen bir varlıktan bahsetmiyoruz çünkü. Bu kurumları ifşa etmek de lazım aslında. İnsanlar en kıymetli varlıklarını emanet ediyorlar onlara.
Yapamayacağımı anladım ,
Öğretmenler in hepsi öğleden sonra belli bir saat gelince mutfakda toplanır çay kahve keyfi yaparlardı bütün çocuklarıda bir sınıfda toplayıp başına beni koyarlardı stajyer olduğum için , yapım gereği sinirli bir insanım çok fazla gürültüye gelemiyorum migrenim tutuyor karşımdakiler cocuk bişey diyemiyorum butun ezıyetı kendım cektım sonuc olarak zor bela bıtırdım ve devam etmedım sımdı bıle kreslerın onunden gecınce bır heves yok ıcımde bu benım meslegım gıdıp calısayım dıye o kadar ıssız kaldım hıc dusunmedım anaokulunda kresde calısmayı o kadar sılmısım kafamdan
Duydukca oyle üzülüyorum ki bende kreşe vereceğim cocugumu ve o da 2.5 yasinda ve tuvalet egitimi yok onlarin pisik olmasi demek aciyor aciyor diye aglamalari paytak paytak yürümeleri bu ufak bir sey degil kesinlikle
Meslektas arkadasim adi iyi bilinen bir kreste gorev aliyordu. Adi baya baya iyi ....(hala sasiririm)
Bana anlattigi suydu;
, bezli minnoslari aileler onlari almadan hemen once temizliyormus gorevliler. Yani tum gun yanlisliklar devam edip hemen teslimat oncesi şık ve mutlu hale getiriyorlarmiş...
Su bez olayinizi ona benzettim.neyse ki siz ilgili bilincli bir annesiniz.. kurum degisikligi iyi olacak bence.. ah ne diyim ben bunlara ne..
Size sormadan çocuğumuzu nasıl başka bir araçla gönderebilir ki? Üstelik önde ve kucakta yolculuk yapıyor çocuğunuz?
Size haber verselerdi . Kesinlikle kabul edilemez benim için..
kızım 2,5 yaşında . kreşe vermemin sebebi çalışmak zorundayım bakacak kimsem yok. sorumsuz olsam inanın bu meselelere takılmazdım bile.
konustum belli ettim rahatsızlığımı onlarda anladı zaten başka kreş baktığımı pazartesi evimin yakınında bir kreşle görüşüp kayıt ettireceğim yani vaad ettikleri gibiyse iyi olacak inşallahNe yaptınız peki kreşi? Gelişme var mı?
Ayy yazdiklariniz cok fena. Endişe etmekte çok hakliymissiniz.gectıgımız yaz , yaz okuluyla beraber bulundugum sehrın en ıyı kreslerınden bırıne goturdum kaydettım kızımı 4 yasında suan
ılk gun aynı mahallede bızım ofısımız var, kresın onunden ara sokaktan gecerken ne goreyım kresın bahce kapısı acık bızım kız dısarda tek basına gezıyor ...
hemen ıcerı gırdım, benım cocuk dısarda gezıyor haberınız var mı ?herkes sınıfta ogretmenıyle dısarda tek benım kız dıye.... gozlerınden kacırmıslar kresın bahcesındekı salıncaga kosmus kızım sonra da orda gezmeye baslamıs cıkmıs bırde ben gıdıp alıcaktım alma saatıne yakındı aramıstım gelıcem dıye de heyecanlanmıs ılk kez ayrılıyoruz ılk kez kres ortamı goruyor kızımda ne yapacagını bılememıs...ıhmale bakar mısınız
kı ustelık kızımın tuvalet egıtımı var 2 yasında bezı bırakmıs bır cocuk zaten ama ogretmenıne cısım geldı demıs ogretmenı duymamıs baktım kı bıraz altına kacırmıs gerı kalanını tutmus karnım agrıyor dedı sabahtan aksama kadar cısını tutmaya calısmıs bıraz kacırarak ve tum gun oyle altı ıslak dolastırmıslar cocugu ogretmenıne bunu da sordugumda suya falan oturdu sandım dedı
hemen ertesı gun kaydını sıldırdım hıc acelesı yok krese dedım ve kursa yazdırdım jımnastık-dans bale- resım muzık kurslarına gıdıyor suan
o gece resmen uykusuz bıraktılar benı ya araba carpsaydı ya bırı alıp goturseydı cocugu dıye ınsan cocugunu okula gondermeye korkar mı korkuyorum ben
benimde derdim sadece bez değil dikkat ederseniz bunuda yazdım ki zaten endişelendim ve bunu onlara yansıttım fazlasıyla. zaten kreş değiştiriyorum çok şükür.Arabanin on koltuguna kucakta oturtuldugu icin kiyameti kopartir sikayet eder cocugumuda kresten alirdim.
Farz edin biri yandan hafifçe carpti arabaya. Ve hava yastigi acildi. Ufacik kaza kizinizin ölümüyle sonuclanirdi.
Derdiniz bez degil bu olmali.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?