Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet gerçekten dediğiniz gibi. Gittim ve inanılmaz yorucu bil ilgiyle karşılandım. Kendim soğuk olarak tabir edilen bir insanım. Her misafirliğe gittiğimiz akrabası orada kalmadığımız için neredeyse bize tavır aldı. Kültür çatışması yaşıyoruz bu konuda. Beni sinir eden taraf eşimle 2 yıl sevgililik dönemimiz oldu ve benim karakterimi biliyor. Hoşlanmadığımı vs. Maalesef kültürel alışkanlıklar (saçma olsun mantıkı olsun) ömür boyu devam ediyor.Benim tanidigim bildigim kadariyla Azerbaycan Turklerin kulturunde bu var. Yani misafir agirlama, bastaci etme. Yuzde yuz eminim siz onlara giderseniz sizi kraliceler gibi agirlarlar. Asla otelde vs kaldirmazlar. Ve bunu severek yapiyorlar. Ben sizi anliyorum, surekli surekli misafir agirlamak gunlerce yorucu ve biraz insanin ozel alanini isgal gibi. Ama esinizin ve tabi ki cevresinin kulturu geregi, gelen misafiri evinde agirliyor. Bizde de var bu kultur ama Azerbaycanlilar kadaryasatmiyoruz gunumuzde. Benim kendi kisisel fikrim, siz haklisiniz. Ben de zirt pirt evimde yatili misafir agirlamak istemem.
Burada akrabası yok o konuda çok rahatımO değil de Azeri erkeği de Türk erkeğinden geri kalmamış maşallah sülalesi konusunda.
Tabi ki abartmıyorsunuz, evi günlük kiraya verseniz para kazanırdınız en azından. Olacak iş mi ya hu?![]()
Evet gerçekten dediğiniz gibi. Gittim ve inanılmaz yorucu bil ilgiyle karşılandım. Kendim soğuk olarak tabir edilen bir insanım. Her misafirliğe gittiğimiz akrabası orada kalmadığımız için neredeyse bize tavır aldı. Kültür çatışması yaşıyoruz bu konuda. Beni sinir eden taraf eşimle 2 yıl sevgililik dönemimiz oldu ve benim karakterimi biliyor. Hoşlanmadığımı vs. Maalesef kültürel alışkanlıklar (saçma olsun mantıkı olsun) ömür boyu devam ediyor.
Hayatta. Kendisiyle çok iyiyiz şükür. Evimize gelip 1 ay kadar kalır her sene diye düşünüyorum. Tamamen kalma konusu hiç konuşulmadı ki artı eşim annesiyle anlaşamıyor. Başka ülkeden geleceği için 1 ay kalması benim için problem değil. Evimiz büyük, misafir yatak odamız var. Benim de ailem gelip kalıyor. Tabi evimiz yakın olduğu için 1 geceyle sınırlı kalıyor.Kayınvalide hayatta mı?
Onlarda bir de annelerin erkek çocukla yaşaması gibi geleneğimsi bir şey var. Şimdiden önünü kesmezseniz ileride böyle taleplerle gelir.
Gerçekten ilk cümleniz nokta atışı. Benim inadım inat hayır dersem hayırdır. Israrcı olduğu konularda aileden destek almak zorunda hissediyor kendini kabul ettiremeyeceği için.Size sözünü geciremedigi icin aile bireylerine haber vererek istedigini yaptirmaya calisiyor. Gelen misafirlere birsey hazirlamayin, ikramda bulunmayin ve misafirler gittikten sonra carsaf, yastik kilifi, odanin temizlenmesi isini esinize yaptirin.
Bir yıllık evlilik içinde birden fazla kez yatılı misafir büyük üdşüncesizlik bence kesinlikle abartmıyorusnuz.Merhaba arkadaşlar.
Abartıyor muyum yoksa sinirimde haklı mıyım sizlerden objektif yorum almak istedim.
1 yıllık evliyim eşim yabancı uyruklu (ama avrupa falan düşünmeyin kendisi azeri). Evliliğimizde hiçbir problem yok ancak kendi ülkesinden gelen akrabaları/arkadaşları bizim evimizi otel olarak bellemiş durumdalar. Daha önce de gelip kalanlar oldu ki bunlar gezmeye gelen insanlar. Yani maddi anlamda otelde kalamayacak insanlar değil. Sürekli olarak oradan gelenler bizim evimizde mutlaka ama mutlaka 2-3 gün kalıyorlar. Daha önce de annesinin kuzeni gelip 3 gün kaldı vs. Onları sorun etmedim çünkü akrabası dedim. Sorun etmedim derken de şöyle eşime karşı biraz tavrım oldu, gezmeye geliyorlar maddi olarak otel vs tutabilirler şeklinde. Ben evde yatılı misafir görmüş bir çocukluk/gençlik geçirmedim. Son olay ise yine misafirleri geldi karı koca olarak. Otelde kalıyorlardı duyunca içim rahatlamıştı ancak son yine değişmedi... Eşimin demesine göre kendileri rica etmişler, buna da pek inanmadım ben kızmayayım diye öyle söyledi bence. Güzel bir yer bulana kadar burada kalabilir miyiz demişler (uzun kalmayı düşünüyorlar). Onlar da eşimin akrabası bile değil. Sadece arkadaşı oluyor. Adamın eşi de yabancı ve Türkçe bilmiyor.Yani oturup sohbet edebileceğimiz bir durum yok. Ben de eşime buranın otel olmadığını, zaten dün sabahtan akşama kadar bizde olduklarını gayet de güzel ağırladığımızı söyledim. Tartıştık. Beni rezil etme diyor. Ben yemek, hizmet konusunda tecrübesizim dediğim gibi, günü belli olmayan yatılı misafir ağırlayamam. Ağır tepki verdim bu sefer. Sen misafirlerini getir ben de giderim annemlere dedim. Abimi aramış, 1 gün kalacaklar ve kabul etmiyor mahçup ediyor beni demiş... Ona da yalan söylemiş, zaten buna ayrı sinirlendim. İkna etmek için beni kandırmaya çalışıyor. Uzun oldu ama dediğim gibi yatılı misafir sevmiyorum hele ki tanımadığımız insanlar olunca. Sizce tavrıma nasıl devam etmeliyim? Olay dışarıdan nasıl gözüküyor bilemiyorum. Sinirimi genelde kontrol edemeyen biriyim. Şimdiden teşekkürler...
Benim eşimin ailesinde de herkes birbirjnde kalmayi cok sever. Surekli birileri gelir ama surekli akraba olsun olmasin. Hatta yaninda baskalarinida getirirler. Bu yuzden evlendigimde esimin bekar evinden gelen tek kisilik bazayi satip, bos olan odayi calisma odasi yaptim. Imkaniniz varsa evinizi yeniden dizayn edin. Bu sacma kulturu yenemezsiniz. Aile bireylerinizde konuşun, istemedigim seyleri sizin araciliginizla yaptirmak istiyor, ustelik bunun icin yalan soyluyor yuz vermeyin deyin.Gerçekten ilk cümleniz nokta atışı. Benim inadım inat hayır dersem hayırdır. Israrcı olduğu konularda aileden destek almak zorunda hissediyor kendini kabul ettiremeyeceği için.
Bu konuyu ben de düşünüyorum. Biz kiracıyız şimdiki evimiz büyük, bir odaya çift kişilik yatak koyduk, dolap vs ile tam bir yatak odası yaptık ama şimdi özellikle bu olayın üstüne bu evden taşınırsak kesinlikle misafir odası yapamayacağımız bir ev bakacağım. Bu iyi niyetim suistimal ediliyor çünkü..Benim eşimin ailesinde de herkes birbirjnde kalmayi cok sever. Surekli birileri gelir ama surekli akraba olsun olmasin. Hatta yaninda baskalarinida getirirler. Bu yuzden evlendigimde esimin bekar evinden gelen tek kisilik bazayi satip, bos olan odayi calisma odasi yaptim. Imkaniniz varsa evinizi yeniden dizayn edin. Bu sacma kulturu yenemezsiniz. Aile bireylerinizde konuşun, istemedigim seyleri sizin araciliginizla yaptirmak istiyor, ustelik bunun icin yalan soyluyor yuz vermeyin deyin.
Öncelikle yazım hatalarıyla dolu yorumunuzu okurken gözlerim kanadı. Ayrıca ben figuran olduğumu düşünmüyorum, bir olaydan eşimin bana değer vermediği sonucunu nasıl çıkardınız? Her çift gibi bizim de anlaşamadığımız konular oluyor şimdi olduğu gibi. Kimse dört dörtlük bir ilişki yaşayamaz bence. Hiçbir insanın dört dörtlük olamadığı gibi...İlla ki inişler çıkışlar olur, sorunlar olur. Önemli olan bunun devamlı ve saygısızca olmaması. Dediğim gibi sorunsuz, huzurlu bir ilişkimiz var genelinde. Evet bu konuda o hatalı ve ben de kendimi %100 haklı görüyorum ama kesinlikle eşimin bana değer vermediği için böyle yaptığını düşünmüyorum. Yorum yapan diğer arkadaşların da benim düşüncemi örneklerle desteklediği gibi bazı kültürlerde içli dışlı olma durumu var. Bu benim yetiştiğim kültürde yok. Ben hoşlanmıyorum, o hoşlanıyor. Orta yolu bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Fakat bu evliliğimize, birbirimize verdiğimiz değere etki edecek bir durum olamaz.yani bundurumda senin gönlünün olması önemli değil, dıdı sının dıdısının gönlü önmeli. burada siz figuran oluyorsunuz. adam size değer vermiyor siz hala misafir ağırlayın milletin gönlünü eyleyin .
bu giderek artatr hatta tedavi olmaya gelenler olur , saç ektirme burun ameliyatı liste uzar gider.
abiyi araması ayrı sorun zaten . geri adım atmayın bunun yüzüznden boşayacaksada zeten evli değilsinizi , kullanılacak figuransınız
bakın siz istemiyorsunuz , adam ısrar ediyor ve abinizizi arıyor. değer veren adam karısısnın üzüzlmesine razı olmaz .mutsuz olduğunuzu hizmet etmek istemediğinizi eşinizle konuştunuzmu ? . zaten bu kültürür savunan erkekler genellikle kadını mutlu etme değilde, kadın erkeği mutlu etsin kafasında . çünkü annesinden babasından öyle görüyor. urfalı arkadaşım vardı oda çok sıkıntılar yaşadı .Öncelikle yazım hatalarıyla dolu yorumunuzu okurken gözlerim kanadı. Ayrıca ben figuran olduğumu düşünmüyorum, bir olaydan eşimin bana değer vermediği sonucunu nasıl çıkardınız? Her çift gibi bizim de anlaşamadığımız konular oluyor şimdi olduğu gibi. Kimse dört dörtlük bir ilişki yaşayamaz bence. Hiçbir insanın dört dörtlük olamadığı gibi...İlla ki inişler çıkışlar olur, sorunlar olur. Önemli olan bunun devamlı ve saygısızca olmaması. Dediğim gibi sorunsuz, huzurlu bir ilişkimiz var genelinde. Evet bu konuda o hatalı ve ben de kendimi %100 haklı görüyorum ama kesinlikle eşimin bana değer vermediği için böyle yaptığını düşünmüyorum. Yorum yapan diğer arkadaşların da benim düşüncemi örneklerle desteklediği gibi bazı kültürlerde içli dışlı olma durumu var. Bu benim yetiştiğim kültürde yok. Ben hoşlanmıyorum, o hoşlanıyor. Orta yolu bulma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Fakat bu evliliğimize, birbirimize verdiğimiz değere etki edecek bir durum olamaz.
Eşim babasının borçları için 15 yaşından itibaren ülke ülke gezip, ticaret yapıp babasına para göndermiş. Babasının işleri bozulunca da kendi sülalesi tarafından aşağı görülmüşler hep (milyonlarca lira borca girmişler iflas edip). Akrabalarına karşı böyle yaklaşmasının sebebinin artık güzel bir hayatı olduğunu gösterme amacı olduğunu düşünüyorum... Çok üzücü bir psikoloji aslında. Yalan durumunu da ben buna bağlıyorum. Ne zaman kendini düşük gösterecek bir olay olsa o zaman yalana başvuruyor. Mesela şimdiki sıfırdan kurduğu hayatını göstermek istediği için (çok lüx yaşantımız yok ama evimiz vs güzel yeni evliyiz zaten her şeyimiz sıfır) bu kadar misafir gelmesini istemesine bağlıyorum. Ben misafir düşkünü değilim. Hatta benim tarafımdan da geliyoruz diye arasalar ben değil eşim havalara uçar. Evde ne varsa önlerine serer yedirir içirir. Yokluk gördüğü için sanıyorum kendince artık öyle olmadığını kanıtlama çabasında. Yakaladığım yalanları hep maddiyata dayalı.Hayir abartmiyorsunuz gayet haklisiniz ama tek sorun bu degil sanki? Abinizi aramasi bana gore buyuk sorun, yalan soylemesi cok daha buyuk bir sorun.
Bu konuyu ben de düşünüyorum. Biz kiracıyız şimdiki evimiz büyük, bir odaya çift kişilik yatak koyduk, dolap vs ile tam bir yatak odası yaptık ama şimdi özellikle bu olayın üstüne bu evden taşınırsak kesinlikle misafir odası yapamayacağımız bir ev bakacağım. Bu iyi niyetim suistimal ediliyor çünkü..
Dediğiniz tip çok insan var ama asla hakkını yiyemem benden çok hizmet eder, kesinlikle o kafada biriyle evlenmezdim. Benden sadece güler yüz bekliyor ama ben de sinir olduğum için gösteremiyorum her zaman gelenlere karşı. Değer vermek çok farklı bir konu. Evet elbette istemediğim halde ısrar etmesi hiç ama hiç doğru değil. Bu sebeple tartıştık zaten. En büyük sorunumuz birimiz aşırı cana yakın, enerjikken birimizin daha sakin ve soğuk olması...bakın siz istemiyorsunuz , adam ısrar ediyor ve abinizizi arıyor. değer veren adam karısısnın üzüzlmesine razı olmaz .mutsuz olduğunuzu hizmet etmek istemediğinizi eşinizle konuştunuzmu ? . zaten bu kültürür savunan erkekler genellikle kadını mutlu etme değilde, kadın erkeği mutlu etsin kafasında . çünkü annesinden babasından öyle görüyor. urfalı arkadaşım vardı oda çok sıkıntılar yaşadı .