- 24 Eylül 2014
- 300
- 147
- 43
Canım çok üzüldüm.gerçekten üzüldüm.sadece bunu yazmak istedim çünkü bu konular beni çok rahatsız ediyor.sen 2 bayramda da buna müsade etmekle gözünün korktuğunu hissettirmişsin ona.erkekler aile ve memleketlerine eşlerinden daha bağlı oluyor.çocuk bile değiştirmiyor bunu.senin de fikirlerin var.o nasıl diretiyor sen de diret.ne yapabilir ? En fazla kavga edersiniz.ki ABD gibi aile ve kişisel haklara Önem veren bir memlekettesin.sonu sana avantaj Sağlar.el kaldırırsa öyle bir ülkede afedersin donuna kadar alırsın.köküne kibrit suyu.korkma.isteklerini Dillendir.sonu ne olursa olsun.ben senin yerinde olsam bunu yapardım.Bayanlar merhaba,
Biz ABD de yasiyoruz. Benim ailem Istanbulda, esiminki Ankarada. Evlendigimizden beri (3 yildir) sadece iki bayram gorduk TR de ve ikisinde de esimin ailesi ile beraberdik. Ve ben ikisinde de sesimi cikarmadim. Bu sene bir de bebegimiz oldu, uc aylik, bayramda tr ye gidiyoruz, ucak Istanbulda iniyor ve indigimiz gece ailemde kalip, arefe sabahi erkenden yine esimin ailesine gidecegiz. Ve butun bayram onlarlayiz. Ben sesimi cikarsam kavga cikacak biliyorum, arkadaslarima acildim, benim halime uzulduler, esinle konus vs diye taktik verdiler. Esimin yanina gayet tatli dilli yanastim, durumumu ve ne kadar cok uzuldugumu anlattim. Sadece bir saat, bayram kahvaltisi kadar bizimkilerle duralim, ondan sonra Ankaraya gidelim dedim. O kadar nazik konusmama ragmen beni cok ters karsiladi, alttan aldim, ben alttan aldikca dozunu artirdi. Zaten yeterince adil bir insanmis, tatilimizde yari yariya her iki tarafta da kalinacakmis, ucaktan iner inmez Ankaraya gitmemiz gerektigi halde(!) sirf benim aileme ayip olmasin diye bir gece kaliyormusuz, bayramda kesinlikle onun ailesiyle olmamiz gerekiyormus. Arkadaslar dayanamadim, agladim, sizladim, bayramin son gunu, son aksami bile olsa raziyim dedim, kesinlikle karsi geldi. Tr de yasiyor olsaymisiz her iki aileye de gidilirmis ama ABD den gelince once onun ailesiymis. Eger israr edersem bileti iptal edip gitmeyecegini soyledi. O gunden sonra sustum, bir daha bu mevzuyu acmadim zira kavga etmekten baska bir ise yaramiyor ama ben cok uzgunum. Tr de olup da ailemi gormeden, esimin sulalesi ile bayram gecirmektense, ABD deki bayrami tercih ederdim.
Nasıl mutlu oluyorlar bir de dimi onların yanında çocuk gibi:) sanki bu Dünya'dan değillermiş gibi.aklıma geldi hani bazı otlar yenmeyince geçir otu denirmiş ya,kayınpederim bizim memleketteki otlara gevur otu derken o manalı bakışını unutamam.onların memleketleri bile bizimkilerden daha Müslüman :)bide lutuf gibi ucaktan ıner ınmaz bak aılene gıdıyoruz ıste dıyormus ona da gıtme madem
bu kadar ezılmeyın bence
ve essinizin ailesinde de hiç iş yokmuş demekki onlar demıyorlar mı bu kız da anasının babasının elını opsun dıye
hiç gitmeyin bence
su erkek aılelerı kadının aılesınden kendılerını daha degerlı görüyorlar ya hepsinin allah cezasını versın
Ben de baktım da eski konulara eşiniz daha nişanlı iken babanıza şerefsiz demiş ağzına..... demiş küfürler etmiş. Hatta bu dediklerini sizin babanızın yüzüne söylemenizi istemiş. Siz üstüne ağlayarak adamın yanına gitmiş siniz. Ailenizi daha evlenmeden böyle ezdirdiyseniz çok da aile falan takmıuorsunız. Bırakın Eşinizin dediği gibi olsun bence. Babaya üzüldüm ben doğrusu. Eski konuları taşımayı sevmem ama bu olay benim bile gücüme gitti. İnsanın babası kapı gibidir çünkü. Ne bileyim çok garip ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?