Abi Şiddeti!

ekvatorlupenguen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2016
25
3
1
Evet başlıkta da yazdığı gibi öz ağabeyimden gördüğüm şiddet. Hala olayın şokundayım dün gece yaşandı ve kendime gelemedim 1 saat önce tekrar tartıştık. Ben 16 o 18 yaşında. Yaşların önemi olduğunu düşünmüyorum çünkü kendisi boğazıma sarıldı ve beni duvara çarptı. Evde kimse yokken oldu ve bu ergenlik tartışmaları ve ya çocukluk değil. Başka bişeye sinirlenip bana bunu yaptı. Bana bunu yapan eşine çocuğuna ne yapmaz? Bir an önce tedavi görmesi lazım ama bende çok sinirliyim kendime hakim olamıyorum:sinirli::sinirli::sinirli::sinirli:

Siz sakinliğinizi koruyun, şiddete şiddetle hataya hatayla karşılık vermeyin. Sakin ve olgun bir şekilde ebeveynlerinizle konuşun ilk fırsatta. Onu uyarmalarını söyleyin eğer ciddiye almıyorlarsa da abi mabi dinlemem tekrar ederse şikayet ederim deyin ve yapın bunu. Aile bireylerimiz sahiplerimiz değildir.

Ailene söyle, baktın ki eğer alttan Alman'ı istiyorlarsa, seni susturmak istiyorlarsa git darp raporu al.

Abim yurtta kalıyor 4 senedir, babam burda değil ilk konumda bahsetmiştim, annemleyiz anneminde haberi var ama tabi ki alttan al x yurtta kalıyor diyolar ve hep böyle yaparak herşeye sahip oldu sanki usta bir oyuncu gibi beni suçluyor her seferinde annem beni dinlemedi ve neden dinlemediğini sordum cevabı niye dinliyim ki x suçlu değil. Öfke kontrol problemi var kesinlikle:KK34:

Abim yurtta kalıyor 4 senedir, babam burda değil ilk konumda bahsetmiştim, annemleyiz anneminde haberi var ama tabi ki alttan al x yurtta kalıyor diyolar ve hep böyle yaparak herşeye sahip oldu sanki usta bir oyuncu gibi beni suçluyor her seferinde annem beni dinlemedi ve neden dinlemediğini sordum cevabı niye dinliyim ki x suçlu değil. Öfke kontrol problemi var kesinlikle:KK34:

Annenizin yaklaşımını hiç doğru bulmadım. Konu aile bireyi olunca şikayet et demesi kolay ve en doğru yol ama yapması zor olabilir. Okullar açılınca rehber öğretmeninizden de yardım isteyebilirsiniz, annenizle konuşabilir. Eğer o da olmazsa gerçekten şikayet edin.

İlk kez böyle bişey yaşadık onunla annem tepkisini koydu ama bugünkü tartışmada onun safına geçti ve yine o haksızdı yine bağırıp çağırdı. Annem gerçekten iyi bi ebeveyn abim üstün zekalı ve hiperaktifti ilaç tedavisi filan gördü bu yüzden iyice şımartıldı yıllardır ama artık fazla oldu

Canım benim annenle konuşurken şuna bence ayrıca değinmelisin: o an olan güncel olayda kim haklıdır kim suçludur bu değil mevzu.asıl sorun şiddet kullanması.Ne yani anne senle bir konuda anlaşamayıp tartışsa sana el kaldırsa böyle rahat mı olacaktın haklıya haksıza mı bakacaktın diyebilirsin.Veya her haklı olan her siniri gelen diğerini boğazlasın mı yani?Çok şükür bu defa bir şey olmadı ama ya bana bir şey olsaydı,o zaman abimin yurtta kalması veya sinirinde haklı olması neye yarar diyebilirsin.
Öyle üstün zekanın da öyle yurdun da Allah bin belasını versin.Asla bunun normalleştirilmesine izin verme.Babanla görüşüyorsanız veya başka samimi aile büyükleriyle bunu konuş, boğazlamak ne demek durum çok ciddi.
Ve annen bu yazdıklarından da ileri gidip "nolmuş canım alt tarafı bişeye sinirlenmiş hem zaten yurtta kalıyo,ağbindir döver" gibi konuşursa polise gitme seçeneğini değerlendiriyorum diye belirt,reşit değilim diye korkma,evet belki gerçekten şikayet etmeyeceksin evet polisimiz dayak yiyen kadını bile kocasına geri yolluyor ama annen bu olayın onun adalet(sizlik) anlayışıyla kısıtlı kalmayacağını bilsin en azından.

Bana olan o saldırısından sonra annem zaten konuştu onunla ve bende konuştum annemle ama abim yine olayları leyhine çeviriyor. Yaptığı hatayı anlamak yerine sanki ben bunu hak etmişim gibi, ben kışkırtmışım gibi gösterdi bugün ve o zaman da annem onu dinledi beni dinlemeye tenezzül bile etmedi. Annemden beklemediğim şeyler artık o da kendi kafasında takılır oldu. Evde herkes bağımsız yaşıyor sanki ya. 4 gün sonra 18 olacak abim ev araba da üstüne geçer yakında kral ilan eder kendini, bunları hesaplayacağına insan olmayı denese keşke :kızgın:

O yaslarda biz de benden bir yas kucuk erkek kardesimle kedi kopek gibiydik.her gun kavga eder hic iyi bir gunumuz gecmezdi.hani ben alttan almasam susmasam el bile kaldirirdi belki.nefret ederdim kardesimden.ne zaman askere gitti geldi bir birimize deli gibi bagli iki kardes haline geldik.bana cok duskun kendinden cok beni dusunur cok merhametli bi insan.karisina cocuklarina da oyle tabi.o zamanlar oyleydi diye simdi karisini cocuklarini dovmuyor yani.insallah abin de oyle olur.su an en deli zamanlari duzelir diye dusunuyorum.ama annende suc buldum adaletli davranmadigi icin.annen boyle devam ederse abin hep hakli oldugunu dusunecek.

O yaslarda biz de benden bir yas kucuk erkek kardesimle kedi kopek gibiydik.her gun kavga eder hic iyi bir gunumuz gecmezdi.hani ben alttan almasam susmasam el bile kaldirirdi belki.nefret ederdim kardesimden.ne zaman askere gitti geldi bir birimize deli gibi bagli iki kardes haline geldik.bana cok duskun kendinden cok beni dusunur cok merhametli bi insan.karisina cocuklarina da oyle tabi.o zamanlar oyleydi diye simdi karisini cocuklarini dovmuyor yani.insallah abin de oyle olur.su an en deli zamanlari duzelir diye dusunuyorum.ama annende suc buldum adaletli davranmadigi icin.annen boyle devam ederse abin hep hakli oldugunu dusunecek.

bende annemde suç buluyorum ama sevgili babacığımda da öfke problemi var bunların sülalesinde genetik galiba umarım düzelir

Back
X