abim çok mutsuz ve ben üzülmekten başka birşey yapamıyorum..

Yengeniz ve abiniz arasında yaş farkı var sanırım, abiniz yaşım geçiyor diye acele etmiş, karşı taraf da ilk niyeti olanla evlenmiş gibi. Evlenmiş olmak için evlenmek yani. Abinizi pek sevdiğini düşünmüyorum yengenizin. Geçen yıllarda yaş farkının da etkisiyle soğumuş olabilir eşinden, artık beğenmiyor olabilir. Hayattan umduğunu bulamamış görünüyor, öfkesi bundan bence. Yapılabilecek pek bir şey yok çünkü yengenizin kavgası geçmişiyle, olduramadıklarıyla. Siz sakın müdahale etmeyin, ''görümce'' etiketiniz var zaten tamamen ters teper. 40 küsür yaşında adam başının çaresine bakacak mecbur... Boşanmayı, başka yollar denemeyi elbet o da bilir.

Cocuk yapip yapmamasina siz karar veremezsiniz. Annesine birakiyor cocugu size birakmiyor. Laf soylemeye hakkiniz yok. Oyle bir yazmissiniz ki sanki kadin cocugu getirip uzerinize atmis.

Cocuk yapip yapmamasina siz karar veremezsiniz. Annesine birakiyor cocugu size birakmiyor. Laf soylemeye hakkiniz yok. Oyle bir yazmissiniz ki sanki kadin cocugu getirip uzerinize atmis.
Herkeze muhalefet olmaktan vazgec sen once bi dusuncelerimi sana sormayacagim seninle ayni fikirde olmak zorundamiyim?neden baska dusuncelere sayginiz yok sizden direktif alacak deyilim herhalde konudaki fikrimi yazdin bunda seni baglayan ne var pardon? Seninde bana laf yetistirmeye hakkin yok bilmem anlatabildim mi! Annesi veya bi baskasi cocuk evinde kalamiyor ne demek bu farkinda deyilsiniz sanirim yada sende cocuk dogurup keyfi anasina ona buna baktiranlardansin ki ustune alindin!

Herkez degil herkes.
Herkese muhalefet olmuyorum. Sadece bol keseden saydıranlara muhalefetim. Benimle ayni fikirde olmak zorunda degilsiniz. Ama bana, fikirlere saygili olmaktan bahseden siz, konuda bahsi gecen kadinin cocugu üzerindeki tasarrufuna saygi duymuyorsunuz. Ve bunu yapmaya kendinizde hak goruyorsunuz. Bu da bir celiski. Kadinin cocugu uzerindeki tasarrufuna bizim birsey soyleme hakkimiz yok. Kaldi ki kadin birsey soylememizi gerektirecek birsey yapmiyor. Dogurup onun bunun uzerine atmamis, yetimhaneye vermemis, kaldirip denize atmamis, piskopat sevgilisine öldürtmemiş... Calistigi icin, cocugu sabah uyandirmaya kiyamadigindan annesinde birakiyormus. Bu duruma kadinin kocasindan baska hic kimse laf soyleyemez. Kocasi da ona yardim edecekse ancak söz söyleyebilir. Karisina yardim etmeyen bir kocaysa onun da söz söylemeye hakki yok. Simdi bu durumda bizim o kadini suclama hakkimiz olabilir mi? Bakmayacaksa dogurmasin diyebilir miyiz? Bakmadigini nerden bilebilirsiniz? O kadin hicbirsey yapmasa bile cocugu icin calisiyor para kazaniyor. Işten donunce de annesinde de olsa cocuguyla ilgileniyordur eminim. Demem o ki, toplumca cok kolay elestiren yargilayan insanlar olduk. Bu o kadar kolay degil diyorum. Soylemeye calistigim sey, insanlari yargilarken biraz daha dikkatli olmamiz gerektigi.

Bakin tekrar soyluyorum siz bence olayi kavrayamamissiniz yada anlamak istemiyorsunuz cocuuuuk eviiiindeeee kalamiyooooo boyle birsey olamaz cocuk simdi annem benim icin calisiyo ondan ben kendi evimde deyilim diyemi dusunuyodur yoksa annem babam beni istemiyo diyemi dusunuyodur madem cocuguna kiyamiyo az yeyip evine yatili bakici alacak yada kacta cikiyosa o saate bakicisini ayarlayacak ama cocugunun evinde yasama hakkini elinden almayacak! Yetimhaneyemi birakmis diyosunuzda ben evimde kalamiyorsam nerde kaldigim nerede kaak zorunda birakildigim hic onemli deyil...bi anne baba neden calisir hem kendisine hem cocuklarina daha iyi hayat sunmak icin ama bu hanimefendi cocuk atiyor basindan bende buna aay kadin calisiyormusta falanmista filanmista gici yetemeye bilirmiste diyemem siz diyorsaniz oda sizin fikriniz benim dusunceme engel olamazsiniz

Bakmadigini nerden mi bilebiliriz haftanin 2 gunu evinde cocuk basbaya da bakmiyor ve ben fikrimi soyledim cocuguna bakamayacak olan evet dunyaya getirmesin gene soyluyorum fakat bu benim dusuncem kadinin anne olma hakkini elinden almisim gibi lanse etmenize abartmaniza gerek yok ki

Benim eltide kv ye bırakmıştı 1 ay. Ev ısınmıyormuşta, çocuk rahatsızmışta. Madem öyle sende kal çocuğunla beraber. Gece gündüz kvdeydi çocuk.
Kimi anneler rahat galiba. Bende anne olacağım bilmiyorum böyle mi olurum. :\ Sonra bir şaka yaptım bu konuyla ilgili. Düşüncesizce oldu:) sonrası elti vakası oldu.:)
Senin anlatmak istediğini anlamazlar. Kendilerine göre yorum yapıyorlar.

Kendi evlerinde başbaşayken ne yasadiklarini bilemezsin ki. Belki abin ona karsi büyük hatalar yapti ondan dolayı böyle soğuk ya da yapı meselesi samimi olmak zorunda degil herkesle. Bana saçma gelen tek konu çocuğu haftaici annesinde bırakmaları.

Abiniz bence bir kere bosanmak istiyorum desin muma doner o yelloz. Bulamaz oylesini bu zamanda.

Nesini bulamayacak Allah aşkına ya. Adamin hangi mükemmel huylarini öğrendiniz şu an da adam bulunmaz hint kumaşı kadin yelloz oldu? Yedi sayfada çözdunuz valla bravo.

Tabi ki hic bir sekilde cocuğu birakmamalilar zorunlu bir durum olmadilca o ayri ama kadinin uyarılarına bakarsak abisi bardagini bile yerine birakmadigina gore elini hicbir ise sürmüyor demekki. 6bucukta ikisi birden ise gittiklerine gore kimbilir kacta döndüklerinde bütün evi yükü çocuk kadinda olunca bunaldi inatlastilar vs belki.
Belki sabah aksam kavga ettiklerinden cocuk etkilemesin istiyorlar. Belki şiddet var. Belki gercekten kadın sorunlu. Ya da bunların hicbiri. Konu sahibi dahil hicbirimiz aslini bilemeyiz. Yorum yapalim diye acilmis konu tabiki ama sizin yorum ne alaka?

Son düzenleme:

Karışmamak en iyisi ama görümceden ziyade bir insan olarak konuşabilirsiniz. Dertleşebilirsiniz. Boyle insanlar kendileriyle barisik olmadigi icin cevreylede barisik olmazlar. Kendimden biliyorum cunku. Ayrica kimsenin ev hayatini cok iyi bilemezsiniz..

Bosanma asamasinda olsa baba cocugu annesine biraksa ortalik ayaga kalkar ama burda kadin ekmegini tastan cikarmak icin,para kazanmak,cocugunun gelecegi icin ( cok duygulandim agliycam) cocugu devamli annede birakiyor.Aksamlari gorup evine geciyor.Ama sebebi var cocuguna kiyamadigini icin.Aman allahim ne dusunceli bir anne ! Birakin bunlari bayanlar.Bir cocugun yeri,evi kendi anne babasinin yanidir.Gece uyandiginda anne babasini ister.Bende 3 yasindan itibaren kreslerde buyumusum.Sabahin 7bcugunda kresin kapisini temizlikci kadinla annemin kucaginda uyuyan biz aciyormusuz.Ama aksam annem babamin yaninda yatiyormusum.Bunlari yaptilar diye dusuncesiz anne mi oldu bizim ki?Onu gectim normal karsilamaniza inanamadim. Bazen cidden cok uç dusuncelerdesiniz.
Konu sahibi,abin icinse sana konuyu acarsa sayet karar senin de siyril,yonlendirme.

Benim abim de böyle, yazık ona oluyor ne oluyorsa, bir de çocuğa ..

Biz karışmıyoruz, abimiz yok gibi artık. Çok üzgünüz bu durumdan ama karışırsak daha çok mutsuz olacak. Kendi hayatı kendi kararları, saygı duyup üzülüyoruz sadece ...

Bir çocuk nerde bakılıyorsa bakılsın, ama anne babasıyla aynı evde uyumalı. Çocuğun üzerinde babasınında hakkı var. Gidip alabilir akşamları.Diğer konular da yorum yapamam. Çiftlerden biri diğerine göre daha dominant olabilir. Kadın, erkek farketmez.

Ortada yanlış büyütülen bir çocuk var
Aralarındaki baskın olma durumunun haricinde bir şey bu
El kadar çocuk anne babası varken niye başka bir evde büyüsün
Abiniz bu konuda net bir tavır sergilemeli
Çalışan anne olmak zor bir konu ama üstesinden gelemiyorsa çalışmasın
Maddi gelecek için bir çocuğun manevi dünyasıyla oynamak vicdansızlıktır, bunlar bildiğini okumaya bahanedir
Sakin insan olmak başka bir şey, pasif kalmak başka bir şey abiniz bu sınırı bilememiş
Ben istemeden kimse çocuğumu gece başka bir yere bırakamaz annesi bile olsa, işle çocuğu bir arada götüremiyorsa çalışmasın. Abiniz yeteri kadar yardımcı olmuyorsa ev içinde yardım etsin ama o evlat ana babasıyla büyüsün. Diğer sorunları için bir şey diyemem, herkesin ilişki dinamiği farklıdır ama ortada ki çocuk suçsuz bir yavru, neden kimsesiz gibi büyüyecek. Bu benim ailemde yaşandı ablamı anneannem büyüttü, sonrasında ömür boyu aralarındaki sorunu aşamadılar çünkü ablam anne olarak anneannemi kabul etti hep, yanlış bir durum bu, abinizi uyarmalısınız

Ben de isterim cocugum yanimda olsun. Gerekirse calismam hatta. Cocugum baska bir evde uyurken ben uyuyamam evde. Buna ragmen bakamayacaksa dogurmasin diyemem. Boyle bir hak görmem kendimde. Annesinde birakiyorsa o da onun karari. Onun cocugunun iyiligini ondan daha fazla dusunemeyiz. O oyle uygun gormusse vardir kendince hakli sebepleri.
Belki de cocugu annesinin evine alistirmaya calisiyordur. Bosanma fikri vardir. Bilemeyiz kadinin fikrini. Hos zaten bu kadinin o adamdan boşanmasi en dogru karar olur. Su ictigi bardagi bile kaldirmaktan aciz bir adamdan bahsediyoruz. Belli ki ne eviyle ne karisiyla ne cocuguyla ilgilenmiyor. Ben olsam ben de cocugun baska bir cati altinda kalmasina ses etmeyen adami sevgisini, babaligini sorgularim. Karisini karsisina alip da ona istedigi konularda yardimci olacagini ama cocugunun evde kalmasini istedigini soyleyemiyor mu bu adam??? Soyleyemiyor cunku bu adam rahatina cok duskun. Rahati kaçsin istemiyor. Karisina agzini acip da tek laf etmemesi de bu yuzden. Cunku o karisindan birsey isterse, karisi da ondan birseyler isteyecek ve paşamizin rahati bozulacak. Bu adamin çıt cikarmamasi bu yuzden. Naif, iyi bir adam olmasindan degil. Kadin da bu yuzden kizgin ve surekli kocasini elestiriyor. Kadin belki degisir umudyla adamin sinirlarini zorluyordur. Ama adam herseye ragmen bir boşvermislik icinde bence. Boyle bir adamla bosanmasi daha dogru olur. En azindan gider annesinde kalir da cocugyla ayni çati altinda uyur.

Sizede düşmez.
Aile dediğin düşerde kalkarda
Yardım isterlerse ozaman müdahil olursunuz

Yengene bi iki tane çarpsa her sey hallolur. Bunun tek çözümü bu. Belli ki cinsel hayatlari da sıfır. Sahsen ezebildigim adamla ben de sevismek istemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…