abim çok mutsuz ve ben üzülmekten başka birşey yapamıyorum..

Yengenizin psikolojisi bozulmus bu kadar mutsuzluk ve ofke onun ne kadar zor durumda oldugunu gosteriyor

Burda 3. kisilerin anlattigi bilgilerle birini suclamak ya da savunmak hic dogru degil. Bir kere once bunu anlamali uyeler bence. Kadini hemen astık kestik. Ama bir de onu dinleyecek olsaydik belki kocasini belki gorumceyi asıp kesecektik.
Cocugun anneannede kalma durumu iciin abiniz ne yapiyor? Bu kadin calisiyormus. Belki cok yorucu bir isi var. Eve gelip bir de yemek bulasik camaasirla ugrasacak. Belki ayni zamanda cocuguna da yetisemiyor. Herkes herseye yetisecek diye birsey yok ki. Bazilari yapamaz. Bu da bize onlari suclama hakkini vermez, anneligini sorgulama hakkini vermez. Abiniz karisina soyle bir teklifte bulunmus mu hic? Is dönusu cocugu alip eve gecince anne islerini halledene kadar cocukla ilgilenebilecek mi? Gece cocuk uyandiginda gerekirse abiniz de kalkip bakabilecek mi? Bunlar yalnizca annenin gorevi degil. Hele cocuk biraz da huysuzsa kadin da herseye yetemeyen yetisemeyen enerjisi dusuk bir kadinsa yapamaz zaten butun bunlari.
Her halularda abinizin yardim etmesi gerekir. Agirligini koymasi degil mevzu. Erkeklik bu degil. O cocuk bu eve gelecek diyip de mal gibi koltuga kurulup tv izlemek degil erkeklik, babalik.
Diger taraftan kadin surekli abinizi elestiriyorsa abinizde de duzelmeyen birseyler vardir. Mesela ben su icip de tezgahin su bardagiyla doldurulmasindan nefret ederim. Abiniz de su ictigi bardagi yikayip yerine koymayi ogrenememis demekki yillarca.
Elestrinin diger bir sebebi de sevgisizlikdir. Abiniz karisini ne kadar sevgisiz birakirsa karisi o kadar elestirecektir. Acisini boyle cikariyordur muhtemelen.
Kadin evinde mutluysa, seviliorsa seviyorsa durduk yere boyle maraz cikarmaz. Ikisi arasinda eksik birseyler var ki surekli kadin sozlu saldiri halinde.
Abiniz icin illa birseyler yapmak istiyorsaniz onu karisini daha iyi anlamak konusinda tesvik edebilirsiniz. Bunu yapamayacaksaniz hicbirsey yapmayin.
Bir de kadini cok sert elestirenler olmus. Sizi de siddetle kiniyorum. Bir kadin hemcinsi icin boyle seyler soylememeli. Yelloz diyen bile olmus ki ne kadar ayip. Ne biliyorsun ki o kadinla ilgili kalkip yelloz dedin? Ayip!

Reelde insanlari doldurdugunuz yetmedi degil mi bir de gelip burda insanlari birilerini doldurusa getirsin diye akıl(dolduruşa getirmek)veriyorsunuz. Bravo size de. Misyonunuz bu demek.
Verdigin akla bak bi. Adam senden bosanirim diye korkutacakmis.... Neyse ki ben konu sahibinin size uyacak kadar cahil olmafigini dusunuyorum. Onu cikardim mesajlarinda.
Agzinizi hayra açacaksaniz açin yoksa boyle şeyler icin açmayin agzinizi. Cunku şer akiyor resmen.

Çok güzel yazmışsın

Acaba çocuğun tüm sorumluluğu annede de eşi yani ağabeyiniz bu yüzden çok pasif kalıyor olabilir mi? Yani çocuğun anneannesinde kalmasına itiraz edememesi bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Ağabeyiniz de yengeniz de çalışıyormuş, bundan dolayı çocuğa da annesi bakıyor sanıyorum.
Şimdi bazı erkekler var; kadın hem çalışsın hem evde dört dörtlük ev hanımı olsun hem de çok iyi anne olsun ama ben erkek olduğum için evde hiçbir işe elime sürmem diyen zihniyetler var. Acaba ağabeyiniz de böyle biri de eşi de sırf bu yüzden çocuğu annesine bırakıp bir nevi eşinize cezalandırıyor olabilir mi? Yani ben tek başıma her şeye yetemiyorum, bana yardım et, evle çocukla sen de ilgilen diye eşine mesaj da veriyor olabilir. Durum böyle olabilir. Aksi takdirde ağabeyiniz eğer çocuğunun anneannesinde kalmasını istemiyorsa gider çocuğu iş çıkışı alır. Niye almıyor, almasını engelleyen şey ne, niye sessiz kalıyor bu duruma?

Burdaki görev abine düşerdi cnm sana değil.Sen dert etme abin en başta tavrını ortaya koyacaktı maalesef artık çok geç.

Sonuna kadar her dediğinize katılıyorum.
Kadın nasıl bir duygusal açlık içinde belki de!adam pasif suskun.aslında en büyük şiddet sessizlikmiş görümce gözüyle dinledik ama gelin hanim bence çok çok mutsuz

Ne abiniz ne yengeniz sizi hiç ilgilendirmez
Ama o yavrucak için konuşmalısınız bence
O çocuğun annesi de babası da evi de varken niye mahrum kalsın onlardan
Abiniz yavrusunu görmeye gittiğinde neden kendisi alıp gelmiyor çocuğunu
Sabah işe giderken bırakır madem ev yakın

Ayrıca kendi çocuğu için bunu yapamayan abiniz terapi alsın
Sürekli mutsuz agresif olan yengeniz de terapi almalı

Yorumunuzu şimdi gördüm, aynı şeyleri düşündüm ben de :))
Kesinlikle katılıyorum. Demek ki evin ve çocuğun tüm sorumluluğu annedeki eş de çocuğun anneannesinde kalmasına bu yüzden ses etmiyor; aksi taktirde gider iş çıkışı çocuğunu anneanneden alır.

Sabah erken çıkıyorlarmış uyanmasın çocuk diye bırakıyorlarmış

Komşum diğer binadan birinin çocuğuna bakıyor çocuğu 7 de getiriyorlar

Babası çocuğu kucaklayıp örtüyor bağlıyor şapkasını vs getiriyor kadın da alıp yatırıyor oldu bitti uyumaya devam ediyorlar

Hatta arada gözünü açıp teyzesine gülüp sonra yayılıp uyuyormuş

Ev uzak olsa yine anlarım da yakın olsun diye taşınmışlar

Ama işte bunlar çocuğu götürünce anneannesi de uyanacak vs vs iki tarafa da kolay gelmiş çocuk uyusun uyansın taşımak gerekmesin

Fakat o Zaman da çocuk uyuyuncaya kadar orada kalınır bari

Konunun başında yenge eve geliyor abi de gidip anneannede sevip eve geliyor bu daha garip yani

Annesi en azından kocası gelene kadar neden anneannenin evinde çocuğu ile oturmaz

Senin abin erkekligini ortaya koyamayip yasamiyla ilgili ortak karar verme yetisinde bile deilse bu yine onlarin problemidir seni ilgilendiren hic bi durum yok ortada bence..abinin tavri asiri yumusak geldi.benim kocam olcak cocugu anneme baktrcam kuzu kuzu sevemiyrm goremiyrm diye icine atcak falan..hic erkeksi deil acikcasi.herseyinde bi karari var bukadar kilibiklik bana fazla geldi.biyandan kadinada acidim oyle bi erkekle

Abim yok. İnsanın başına gelmeden bilemiyor.
Sabahları çocuğu uyandırıp annesine götürmek zor oluyor diye akşamları da orada kalıyor diyorsunuz.
Sabah anneannenin uyanıp torunun yanına gelmesi lazım. Uyanınca çocuk alıp evine geçebilir.
Yengeniz de abinizi sevmiyor olabilir. Sevgisizlikten her şey batıyordur yengenize.
Abiniz size şikayet edeceği zaman susturmanız lazım. Eşini anlamaya çalışsın, kendini sorgulasın.
Evin içinde neler yaşanıyor bilemeyiz. Haksızdır belki abin. Biraz da eden bulur mantığındayım. Eşine karşı güçsüz olur, sesi çıkmazsa böyle çeker.
Karışmayın. Boşanılacak büyük mevzu yok gibi. Ve basit şikayetlerini dinlemeyin.

O evde yaşayan onlar. Siz ilişkilerinin içeriğini bilemezsiniz. Ben de eşimin bardakları tezgaha dizmesinden hoşlanmıyorum mesela, çorabını sepete atmamasından vs. 37 yaşına gelmiş bir erkeğin bunu öğrenememiş olması bence de eleştirilecek bir durum. Kaldı ki kadın çalışıyormuş. Belli ki abiniz yardım etmiyor. Abnizin iyi huylu sakin biri olduğunu söylemişsiniz ama inanın evlilikte bu yeterli değil. Yaşamadan kimse bilemez. Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok. Kimsenin anneliğini yargılamak kimseye düşmez.

Ben abinize sinir oldum. Kusura bakmayın.
Yengenizde bu yüzden sinirdir. Pasif kalıyordur abiniz.
Erkeksi! Derler ya. Öyle değilmiş gibi. Susmayı tercih ediyor.
İçine atması gereken bir şey yok. Fikri yok mu 42 yaşındaki bir insan karşı gelemiyor mu? Bu kadar da eşe teslimiyet nedir?
Eşini savunsun eşini korusun ama erkekler(bazıları) abartıyor bunu.

Herkesin içinde abine bağırıyorsa, kızıyorsa yengeniz bu yine abinizin hatası. Kimsenin yanında tartışılmaz.
Zamanında bir şey demeyen erkekler sonra böyle şikayet edince sinir oluyorum. Müstehak böylesine.
Kusura bakmayın.

Bu adamin 5 yilda hic mi patlama noktasi olmamis? Tas olsa catlar. Bence abinin uzuluncek bi tarafi yok. Adam kendine bu muameleyi reva goruyor. Kadını seviyodur bile belki. Bu denli mutsuzsa neden bosanmiyor? Kadini evliligi hicbir anlamda tatmin etmiyor gibi burdan bakinca. Yatak odalarinda da hic renk yoktur onlarin

ben boyle bir sey gormedim. ne demis hanimefendi. kasitli mi yaptiniz bunu anlamadim.. nasil tuhaf bir tavir nasil bir sinir bu ? pes gercekten pes ya..

Kadin calisiyor olabilir enerjisi dusuk herseye yetemiyor olabilir esinden sevgi vs goremiyo olabilir ee cocugun sucu ne ne demek cocuk evinde kalamiyo ya omu istedi dunyaya gelmeyi kimsede kusura bakmasin bakamayacagi cocugu dunyaya getirmiycek o zaman hic bir gerekce bunu hakli cikarmaz insan cocugunu ozler ya sinemaya gitmek icin 2 saat babaannesine biraktim burnumun diregi sizladi elim kolum bombos kaldi cocuk yanimda olmayinca 2 saat belki ama ne kadar cok ozledim anlatamam hanimefendi cocugu eve almiyor ee niye yetemiyor yapmayacak o zaman o cocugun anne baba sevgisinden ilgisinden evinden mahrum kalmasi hic olacak seymi her ne olursa olsun bu kimseyi hakli cikarmaz gelinin oldugu kadar abiniz de suclu demekki onun icinde cocuk evde evde deyil bi fark yok cocugu icin bosanmiyo olsa cocugunun baska evde yasamasina izin vermez tartismayi sevmiyo sessiz= cocuk evde olmasa da olur deyil h ikiside cok tuhaf olan gene cocuga oluyo ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…