Reelde insanlari doldurdugunuz yetmedi degil mi bir de gelip burda insanlari birilerini doldurusa getirsin diye akıl(dolduruşa getirmek)veriyorsunuz. Bravo size de. Misyonunuz bu demek.İki bina ötede oturup evladın anneanne olsa da orada ne işi var ? Akşam yengeniz almıyorsa abiniz alsın evladını. Ben yerinizde olsam abimi bi guzel doldururdum ama tabii ben kötü olurdum sonra doğruları söyledim diye. Siz ,ben gibi olmayın herkesin kendi hayatı. Kadın,erkek eşit diyoruz , yengeniz kendini hünkar sanıyor , ama buna dur diyecek abiniz. Hele bir bosanicam senden diye korkutsun nasıl korkuyor o yenge.
Çok güzel yazmışsınBurda 3. kisilerin anlattigi bilgilerle birini suclamak ya da savunmak hic dogru degil. Bir kere once bunu anlamali uyeler bence. Kadini hemen astık kestik. Ama bir de onu dinleyecek olsaydik belki kocasini belki gorumceyi asıp kesecektik.
Cocugun anneannede kalma durumu iciin abiniz ne yapiyor? Bu kadin calisiyormus. Belki cok yorucu bir isi var. Eve gelip bir de yemek bulasik camaasirla ugrasacak. Belki ayni zamanda cocuguna da yetisemiyor. Herkes herseye yetisecek diye birsey yok ki. Bazilari yapamaz. Bu da bize onlari suclama hakkini vermez, anneligini sorgulama hakkini vermez. Abiniz karisina soyle bir teklifte bulunmus mu hic? Is dönusu cocugu alip eve gecince anne islerini halledene kadar cocukla ilgilenebilecek mi? Gece cocuk uyandiginda gerekirse abiniz de kalkip bakabilecek mi? Bunlar yalnizca annenin gorevi degil. Hele cocuk biraz da huysuzsa kadin da herseye yetemeyen yetisemeyen enerjisi dusuk bir kadinsa yapamaz zaten butun bunlari.
Her halularda abinizin yardim etmesi gerekir. Agirligini koymasi degil mevzu. Erkeklik bu degil. O cocuk bu eve gelecek diyip de mal gibi koltuga kurulup tv izlemek degil erkeklik, babalik.
Diger taraftan kadin surekli abinizi elestiriyorsa abinizde de duzelmeyen birseyler vardir. Mesela ben su icip de tezgahin su bardagiyla doldurulmasindan nefret ederim. Abiniz de su ictigi bardagi yikayip yerine koymayi ogrenememis demekki yillarca.
Elestrinin diger bir sebebi de sevgisizlikdir. Abiniz karisini ne kadar sevgisiz birakirsa karisi o kadar elestirecektir. Acisini boyle cikariyordur muhtemelen.
Kadin evinde mutluysa, seviliorsa seviyorsa durduk yere boyle maraz cikarmaz. Ikisi arasinda eksik birseyler var ki surekli kadin sozlu saldiri halinde.
Abiniz icin illa birseyler yapmak istiyorsaniz onu karisini daha iyi anlamak konusinda tesvik edebilirsiniz. Bunu yapamayacaksaniz hicbirsey yapmayin.
Bir de kadini cok sert elestirenler olmus. Sizi de siddetle kiniyorum. Bir kadin hemcinsi icin boyle seyler soylememeli. Yelloz diyen bile olmus ki ne kadar ayip. Ne biliyorsun ki o kadinla ilgili kalkip yelloz dedin? Ayip!
Sonuna kadar her dediğinize katılıyorum.Burda 3. kisilerin anlattigi bilgilerle birini suclamak ya da savunmak hic dogru degil. Bir kere once bunu anlamali uyeler bence. Kadini hemen astık kestik. Ama bir de onu dinleyecek olsaydik belki kocasini belki gorumceyi asıp kesecektik.
Cocugun anneannede kalma durumu iciin abiniz ne yapiyor? Bu kadin calisiyormus. Belki cok yorucu bir isi var. Eve gelip bir de yemek bulasik camaasirla ugrasacak. Belki ayni zamanda cocuguna da yetisemiyor. Herkes herseye yetisecek diye birsey yok ki. Bazilari yapamaz. Bu da bize onlari suclama hakkini vermez, anneligini sorgulama hakkini vermez. Abiniz karisina soyle bir teklifte bulunmus mu hic? Is dönusu cocugu alip eve gecince anne islerini halledene kadar cocukla ilgilenebilecek mi? Gece cocuk uyandiginda gerekirse abiniz de kalkip bakabilecek mi? Bunlar yalnizca annenin gorevi degil. Hele cocuk biraz da huysuzsa kadin da herseye yetemeyen yetisemeyen enerjisi dusuk bir kadinsa yapamaz zaten butun bunlari.
Her halularda abinizin yardim etmesi gerekir. Agirligini koymasi degil mevzu. Erkeklik bu degil. O cocuk bu eve gelecek diyip de mal gibi koltuga kurulup tv izlemek degil erkeklik, babalik.
Diger taraftan kadin surekli abinizi elestiriyorsa abinizde de duzelmeyen birseyler vardir. Mesela ben su icip de tezgahin su bardagiyla doldurulmasindan nefret ederim. Abiniz de su ictigi bardagi yikayip yerine koymayi ogrenememis demekki yillarca.
Elestrinin diger bir sebebi de sevgisizlikdir. Abiniz karisini ne kadar sevgisiz birakirsa karisi o kadar elestirecektir. Acisini boyle cikariyordur muhtemelen.
Kadin evinde mutluysa, seviliorsa seviyorsa durduk yere boyle maraz cikarmaz. Ikisi arasinda eksik birseyler var ki surekli kadin sozlu saldiri halinde.
Abiniz icin illa birseyler yapmak istiyorsaniz onu karisini daha iyi anlamak konusinda tesvik edebilirsiniz. Bunu yapamayacaksaniz hicbirsey yapmayin.
Bir de kadini cok sert elestirenler olmus. Sizi de siddetle kiniyorum. Bir kadin hemcinsi icin boyle seyler soylememeli. Yelloz diyen bile olmus ki ne kadar ayip. Ne biliyorsun ki o kadinla ilgili kalkip yelloz dedin? Ayip!
Burda 3. kisilerin anlattigi bilgilerle birini suclamak ya da savunmak hic dogru degil. Bir kere once bunu anlamali uyeler bence. Kadini hemen astık kestik. Ama bir de onu dinleyecek olsaydik belki kocasini belki gorumceyi asıp kesecektik.
Ne abiniz ne yengeniz sizi hiç ilgilendirmez
Ama o yavrucak için konuşmalısınız bence
O çocuğun annesi de babası da evi de varken niye mahrum kalsın onlardan
Abiniz yavrusunu görmeye gittiğinde neden kendisi alıp gelmiyor çocuğunu
Sabah işe giderken bırakır madem ev yakın
ben boyle bir sey gormedim. ne demis hanimefendi. kasitli mi yaptiniz bunu anlamadim.. nasil tuhaf bir tavir nasil bir sinir bu ? pes gercekten pes ya..benim kocam bitmedi ben ezilen kadın olmadıgım icin sana gör gelmis sanırım bu önce bunu bi anca o dilini üstümden cek
2cisi demek istedim degil abin agırlıgını koyamıyorsa cümlesinin ne oldugunu hepimiz biliyoruz her yere cekersin sen önce cümleni tam kur fikirlerini ortaya koyamıyormuyla agırlıgını koyamıyorsa arasındaki farkı burdaki her kadın anlar sen önce lafları çarpıstırmadan gercek niyetini yaz ne yapsın abisi karısına dövsün mü sövsün mü zorunamı gitti karısı istedigi gibi adamı ceviriyo diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?