Abim evlenecek fakat gelin adayı ...

bence de yani.
ama konu sahibi çarptırmı

kesinlikle ama bu o kişiyi bağlamaz mı?
laftan anlamıyorsa ya da tavır koyuyorlarsa bunlar mecbur kalmıştır bahaneye.öpmeyi sevmiyordur belki.

dilediği bahaneyi öne sürsün ama
"din" bahanesini kullanmasın diyoruz zaten, ama bu tavır da kişiliği biraz ele veriyor işte
cahillik de olsa, bilgisizlik de olsa doğru değil

ayrıca hepimiz türlü sebeplerle konu açıyoruz, akıl istiyoruz, fikir soruyoruz
o zaman çoğu konuya "bu, o kişiyi bağlar sadece" deyip geçmemiz lazım...

yani sevgili ipek, kızı iki yüzlü yapmamak için tarikata mı soktun?

neyse peki öyle olsun..

ya ipek onun inancı erkek na mahremse evlenmediği insan nasıl namahrem olmaz. bunu 10 yaşındaki biliyor. başka dinse bu ona bir şey diyemem tabi
ilginç oky ben mi kendimi ifade edemiyorum ki?
diyorum ki din o değil ama insanlar kendilerince yaşıyor.
bunu da yargılamak bize düşmez.
belki de iki yüzlülük yapıyor bilemeyiz.
ne gelini tanıyoruz da iki yüzlü diyebiliriz, ne de konu sahibini tanıyoruz da ona yanlışınız var diyebiliriz. ama bazı şeyler iki yönlüdür bence. yani bunların el öpme olayının üstüne gidip de antipati yarattmadığını bilemeyiz.
keza ben de sevmem el öpmeyi mecburiyet olmasa.

El öpmek ve saygı konusunu hiçbir zaman anlayamadım nedense...
Saygı el öpmekten çok daha derin bence.
İki çift güzel sözdedir saygı, bir içten gülümsemededir.

iyi de sana bana göre çelişki. dine göre çelişki.
ama bilemezsin ki onun inancını.
ona bakarsan inanıyorum diyen insanlarda da dedikodunun, gıybetin bini bin para.
günah bir tek namahremle sevişmekle mi oluyor?
Yazdiklarin dogru evet, herkes kendi kafasina göre yasiyor, yasasin babane, ama kiz ailelerine girecek olan yengesi hakki da fikir edinmek icin konu acmis, o öyle düsünüyorsa sanane demek yanlis, sonucta öyle düsünüyorsa yani dogru biliyorsa yanlisi görümce biliyorsa düzeltmesi gayet normal, yada uyarmasi, dile getirmesi... Ne konusu olursa olsun, günah olan seyler insanlarin isine gelince günah gelmeyince günah degil gibi davranmalari benide uyuz ediyor... Bilmiyorsalar ögrensinler, ayip degil ya... Gerekce olarak bunu sunuyorsa ama abiyle nikahi olmadan heleki ortalikta samimi takiliyorsa, kusura bakmayin ama kime ne olamaz, iki yüzlü oldugu yada cingöz oldugunu gösterir...

kisiye gore degismesi konusunda haklisin canim..
ama konu sahibinin gelinin dusuncelerini yargilamasi, surekli suzgecten gecirmesi, cok yanlis geldi bana.. niyet okumaya gerek yok ki, belki kiz tamamen farkli dusunuyo, bilemez ki..
yok babam uzuluyo, yok annem kiriliyo, olaylari dramatize etmeye de gerek yok.. hele bi tanisinlar.. devamli kiz konusulup yorumlaniyor demek evlerinde, hem de hep eksileriyle..

din bahanesini kullanan okyanusta bir damla belki.,
çevrede o kadar çok kullanan varken.
hem kullandığından da emin değilken emin gibi konuşmak ??
belki dini babannesinden ancak bu kadar öğrendi.
o irkeği, eri, evleneği, kendini sakladığı adam belki onun inancına göre.. bilemeyiz.

ohooo simdiden boyle ise bu gelin, abowwww ileride neler neler soyler kim bilir.

tamam o mantıkla düşünelim.. varsayalım ki nikah kıydı o zaman k.peder de namahrem olmaz zaten artık.. her koşulda kızın yaptığı ikiyüzlülük..

tam bu nedenlerden burdaki gelini haklı bulamadım
istediklerinin olması için dinin arkasına saklanması
istenilen el etek öpmesi değil bende sevmiyorum öyle ama dini buna bahane ederse herkeste der madem bu kadar dindarsın uzaktan dokunmaya bile karşısın daha nikahlı olmadığın adamla nasıl bu kadar rahatsın diye

ayrıca kızın diğer davranışları da mimli olayları kendi yönünden anlatması abiyle kardeşi şimdiden küstürmesi vs.

ay keşke insanlar bilmedikleirni öğrenebilecek kadar açık olsalardı bazı şeylere.
okumayı ne kadar seviyoruz ki.
En çok nihat hocadan dinlemişliği vardır çoğunun dini bilgileri.

bana düşer. yanlışa yanlış derim ipek. öyle hem pastam dursun hem karnım doysun değil o olay..

Gelin degilim, gorumce de degilim..
Objektif bakinca ne sacma bir konu dedim sadece..

ya Allah aşkına kız belki kayınpederi sevemedi
olabilir herkesi sevicez diye bişey yok
ama sevmediğini de belli etmemek için
namahrem ondan öpmüyorum demiştir
illa ki sevemedim alışamadım öpmek istemiyorum diye açık açık mı belirtsin

herkes tutturmuş dinin arkasına saklamasını.
tanıyor musunuz kızı yoksa?
ya da dini ne kadar bildiğini nereden biliyorsunuz?
ya da kendi dini böyle yaşamak istiyorsa kime ne?
kaldı ki çevrede dini yaşayıp da her şey yapan bir sürü insan var. o zaman sokaklarda kim yaşıyor kim yaşamıyor erkeğe olan temasına göre karar verelim.

evet seninki benim de hem fikir olduğum teorik bir yanlış.
ama uygulamada serbestlik olduğunu unutmamak lazım.
konumuz o değilki,kişiyi yasaklamıyoruz,onu yapma bunu yapma deme hakkımız yok zaten. burası hukuk devleti. olay gelinin kişiliği
sadece yaptığı ikiyüzlülük diyoruz. ben görümce olsam bende tuhaf bakarım ve böyle düşünürüm

hep cinsel iceriklilere fake diyoruz da, dini bi sey one surup bizi birbirimize katmak icin acilmis fake bi konu mu yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…