- 18 Kasım 2014
- 6.237
- 15.571
- 248
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
bence de yani.
ama konu sahibi çarptırmı
kesinlikle ama bu o kişiyi bağlamaz mı?
laftan anlamıyorsa ya da tavır koyuyorlarsa bunlar mecbur kalmıştır bahaneye.öpmeyi sevmiyordur belki.
sevgili ofis cidden var böyle insanalr türkiyede.
bir tarikat var. oraya bağlı olan insanlar böyle yaşıyor.
hatta bu insanlardan bir nişan olayı öğrendim. aynen şöyle.
kızla erkek birbirini hiç görmüyor nişan günü görüyor bir tek.
kızı kpeder görmüyor, erkeği kızın annesi.
öyle demedim. varsayım dedim.yani sevgili ipek, kızı iki yüzlü yapmamak için tarikata mı soktun?
neyse peki öyle olsun..
kız buraya gelse kendisini bu kadar savunan gelini görünce ağlardı bence
ilginç oky ben mi kendimi ifade edemiyorum ki?ya ipek onun inancı erkek na mahremse evlenmediği insan nasıl namahrem olmaz. bunu 10 yaşındaki biliyor. başka dinse bu ona bir şey diyemem tabi
Yazdiklarin dogru evet, herkes kendi kafasina göre yasiyor, yasasin babane, ama kiz ailelerine girecek olan yengesi hakki da fikir edinmek icin konu acmis, o öyle düsünüyorsa sanane demek yanlis, sonucta öyle düsünüyorsa yani dogru biliyorsa yanlisi görümce biliyorsa düzeltmesi gayet normal, yada uyarmasi, dile getirmesi... Ne konusu olursa olsun, günah olan seyler insanlarin isine gelince günah gelmeyince günah degil gibi davranmalari benide uyuz ediyor... Bilmiyorsalar ögrensinler, ayip degil ya... Gerekce olarak bunu sunuyorsa ama abiyle nikahi olmadan heleki ortalikta samimi takiliyorsa, kusura bakmayin ama kime ne olamaz, iki yüzlü oldugu yada cingöz oldugunu gösterir...iyi de sana bana göre çelişki. dine göre çelişki.
ama bilemezsin ki onun inancını.
ona bakarsan inanıyorum diyen insanlarda da dedikodunun, gıybetin bini bin para.
günah bir tek namahremle sevişmekle mi oluyor?
kisiye gore degismesi konusunda haklisin canim..benim yazacağım cevapların aynısınıoffice ve O okypete yazmış, bir de benim detaylı yazmama gerek yok ama şuna değineyim, kimsenin günahını almadım, "namahrem" düşüncesine karşı değilim, buna inanıp öyle yaşayanlara saygı duyarım
ama 1 erkek namahrem diğeri değil gibi birşey "namahrem"de yoktur. bu işte, "yerine göre dini bahane etmek"tir bana göre.
nikah konusu da yazılmış zaten....
din bahanesini kullanan okyanusta bir damla belki.,dilediği bahaneyi öne sürsün ama
"din" bahanesini kullanmasın diyoruz zaten, ama bu tavır da kişiliği biraz ele veriyor işte
cahillik de olsa, bilgisizlik de olsa doğru değil
ayrıca hepimiz türlü sebeplerle konu açıyoruz, akıl istiyoruz, fikir soruyoruz
o zaman çoğu konuya "bu, o kişiyi bağlar sadece" deyip geçmemiz lazım...
tamam o mantıkla düşünelim.. varsayalım ki nikah kıydı o zaman k.peder de namahrem olmaz zaten artık.. her koşulda kızın yaptığı ikiyüzlülük..
tam bu nedenlerden burdaki gelini haklı bulamadımdilediği bahaneyi öne sürsün ama
"din" bahanesini kullanmasın diyoruz zaten, ama bu tavır da kişiliği biraz ele veriyor işte
cahillik de olsa, bilgisizlik de olsa doğru değil
ayrıca hepimiz türlü sebeplerle konu açıyoruz, akıl istiyoruz, fikir soruyoruz
o zaman çoğu konuya "bu, o kişiyi bağlar sadece" deyip geçmemiz lazım...
ay keşke insanlar bilmedikleirni öğrenebilecek kadar açık olsalardı bazı şeylere.Yazdiklarin dogru evet, herkes kendi kafasina göre yasiyor, yasasin babane, ama kiz ailelerine girecek olan yengesi hakki da fikir edinmek icin konu acmis, o öyle düsünüyorsa sanane demek yanlis, sonucta öyle düsünüyorsa yani dogru biliyorsa yanlisi görümce biliyorsa düzeltmesi gayet normal, yada uyarmasi, dile getirmesi... Ne konusu olursa olsun, günah olan seyler insanlarin isine gelince günah gelmeyince günah degil gibi davranmalari benide uyuz ediyor... Bilmiyorsalar ögrensinler, ayip degil ya... Gerekce olarak bunu sunuyorsa ama abiyle nikahi olmadan heleki ortalikta samimi takiliyorsa, kusura bakmayin ama kime ne olamaz, iki yüzlü oldugu yada cingöz oldugunu gösterir...
bana düşer. yanlışa yanlış derim ipek. öyle hem pastam dursun hem karnım doysun değil o olay..ilginç oky ben mi kendimi ifade edemiyorum ki?
diyorum ki din o değil ama insanlar kendilerince yaşıyor.
bunu da yargılamak bize düşmez.
belki de iki yüzlülük yapıyor bilemeyiz.
ne gelini tanıyoruz da iki yüzlü diyebiliriz, ne de konu sahibini tanıyoruz da ona yanlışınız var diyebiliriz. ama bazı şeyler iki yönlüdür bence. yani bunların el öpme olayının üstüne gidip de antipati yarattmadığını bilemeyiz.
keza ben de sevmem el öpmeyi mecburiyet olmasa.
evet seninki benim de hem fikir olduğum teorik bir yanlış.bana düşer. yanlışa yanlış derim ipek. öyle hem pastam dursun hem karnım doysun değil o olay..
konumuz o değilki,kişiyi yasaklamıyoruz,onu yapma bunu yapma deme hakkımız yok zaten. burası hukuk devleti. olay gelinin kişiliğievet seninki benim de hem fikir olduğum teorik bir yanlış.
ama uygulamada serbestlik olduğunu unutmamak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?