- 9 Kasım 2013
- 4.369
- 4.372
- 198
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
Alınacak bir şey yok. Ağabeyin kızı azarlamasın tabi, olayın dini boyutunu açıklasın. Kızda bilmiyordur belki.Babamda alınıyor haliyle o benim kızım olacak diye. Abime de söylemiyor üzülmesin diye.
Gülümsettiniz beni. Yazdığınızı okuyunca hayallere daldım. Bizler k.valide olmuşuz, ellerimizde yün örgülerimiz, gözlerimizde gözlüklerimiz; pür dikkat kesilmişiz, bu dönem gelinleri tutan bizler, o dönem gelinleri taşlamaya başlamışız. işte bizim gelin bu galiba, dur şuna lafı yapıştırayım da görsün bakalım. Arkamıza da bizim gibi bu zamanın gelinleri, o dönemin k.validelerini aldık mı tamamdır bu iş. Konuyu açıp açacağına pişman ederiz. Eeee ne zannediyor kendini biz o yollardan yıllar önce geçtik.şimdi gömerler ama şimdinin gelinleri 20 sene sonra açacaklar ve o zaman da "haklı kaynanalar" olacaklaro zaman çok eğlenceli olacak buralar çoook..
Avatarın çok tatlı. Adriana Lima' nın küçüklüğü müdür nedirhahah sürgün arkadaşıyız biz birbirimize benzedik iyice
Avatarın çok tatlı. Adriana Lima' nın küçüklüğü müdür nedir?
Evet, çok güzelmiş gerçekten. Rabbim neler yaratıyor. Maşallah...Rusyada ki bir çocuk mankenmiş ama çok güzel kız :)
Bunu tam olarak bilemezsin ki.
Ancak ön yargılı yorumlar yapabilirsin.
Buna inanan ve böyle yaşayan insanlar da var gerçekten.
Herkesin yaptığı kendinedir. Sonuç olarak emin olmadığımız durumlar için insanların günahını almamalıyız.
ya ne düşünüyorsam sen yazıyorsun. olmuyor bak
hahah sürgün arkadaşıyız biz birbirimize benzedik iyice
bence de yani.Ya nikah olmasa bile gunahı sevabı kendine
İstemiyordur opmek ve ıstemiyorum dıyemediginden bunu uydurmustur
kesinlikle ama bu o kişiyi bağlamaz mı?benim yazacağım cevapların aynısınıoffice ve O okypete yazmış, bir de benim detaylı yazmama gerek yok ama şuna değineyim, kimsenin günahını almadım, "namahrem" düşüncesine karşı değilim, buna inanıp öyle yaşayanlara saygı duyarım
ama 1 erkek namahrem diğeri değil gibi birşey "namahrem"de yoktur. bu işte, "yerine göre dini bahane etmek"tir bana göre.
nikah konusu da yazılmış zaten....
Babasinin elini öpmmeme sebebi namahremse, abisiyle sevisiyor olmasi celiski olmaz mi? Sonucta anladigim kadariyla dindar gelin adayi, eee o zaman nikahlari olana kadar es adayida namahrem, birak sevismeyi el ele tutusmamasi lazim... Yani kim ne yaparsa yapsin, ama isine gelmeyince ayyy bu günah deyipte isine gelincede günah olan seyi yapiyorsa yanlis bence...her gelin aynı zamanda bir görümce olabilir.
Ben de hem gelin hem görümce olarak konu sahibini ön yargılı buldum.
Babasının elini öpmeyen kızın abisiyle sarmaş dolaş olmasını eleştiriyor. Belki sevişiyordur da abisiyle ona ne ki!
Bu gerçekten çok mu objektif bir yaklaşım?
bence de yani.Ya nikah olmasa bile gunahı sevabı kendine
İstemiyordur opmek ve ıstemiyorum dıyemediginden bunu uydurmustur
zaten dinde "bana göre" kavramı bilgisizlikten ve cahillikten oluyor.hayır bu kızın dine bakış açısı falan değil.. dinde "bana göre" diye bir kavram yok.. birinin elini "namahrem" diye öpmüyorsa nişanlıysa sarmaş-dolaş olması kim olsa dokunur.. öpmeyi sevmiyordur dürüstçe söyler ama belki nikah kıymıştır, belki yalan söylemiştir bence gereksiz savunma olur..
Abin kendisine namahrem olmadıgı icin olabilir mi :)Merhabalar kızlar, abim nasipse bu yaz evlenecek bir ay içinde evlenme kararı aldılar. Fakat gelin adayı kız kardeşimle ilgili saçma sapan konularda abimi dolduruşa getiriyor. Kız kardeşim kızın çeyizine bile yardım ediyor. Fakat teşekkür etmek yerine her defasında olanları çarpıtarak anlatıyor. Ben şahit olduğum için doğrusunu anlatıyorum ama bir hafta geçmiyor ki yine aynısını yapıyor. Biz bir kez evleniyorlar istedikleri olsun dedikçe daha fena oluyor. Abimle aramız çok iyiyken konuşmuyoruz şuan. Ben şuana kadar hiçbir şeye karışmadım fakat kız çok ukala, kardeşime böyle yapınca bende konuşmuyorum. Demek ki bende kızla sohbet etsem aynısını bana da yapacak. Şimdi böyledir diyerek hep susuyorum ama nereye varır hiç bir fikrim yok. Ayrıca anneme babama da pek saygı gösterecek gibi değil. Babamın elini namahrem diye öpmeyen kız abimle sarmaş dolaş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.. Zamanla düzelir diyoruz ama yapılan küçük bir şakayı bile abartarak abime anlatıyor. Evin huzurunu bozmuş durumda. Ne yapabilirim yine karışmamaya devam mı edeyim. Kardeşimi savunurum konuşursam haliyle. Bu da daha büyük sorunlara yol açabilir.
bence de yani.
ama konu sahibi çarptırmı
zaten dinde "bana göre" kavramı bilgisizlikten ve cahillikten oluyor.
herkesin de dini okuyarak öğrendiğini savunamayız demi?
belki ona göre "bu adamla nasıl olsa evleneceğim ben bir şey olmaz" diyordur.
o da onun yanlışı ama gerçekten de öyle düşünüp düşünmediğini bilemeyiz.
iyi de sana bana göre çelişki. dine göre çelişki.Babasinin elini öpmmeme sebebi namahremse, abisiyle sevisiyor olmasi celiski olmaz mi? Sonucta anladigim kadariyla dindar gelin adayi, eee o zaman nikahlari olana kadar es adayida namahrem, birak sevismeyi el ele tutusmamasi lazim... Yani kim ne yaparsa yapsin, ama isine gelmeyince ayyy bu günah deyipte isine gelincede günah olan seyi yapiyorsa yanlis bence...
sevgili ofis cidden var böyle insanalr türkiyede.tamam o mantıkla düşünelim.. varsayalım ki nikah kıydı o zaman k.peder de namahrem olmaz zaten artık.. her koşulda kızın yaptığı ikiyüzlülük..
Konusu açılan gelin, buraya üye olsa da nasıl görümcesi olduğunu görse...
ya ipek onun inancı erkek na mahremse evlenmediği insan nasıl namahrem olmaz. bunu 10 yaşındaki biliyor. başka dinse bu ona bir şey diyemem tabiiyi de sana bana göre çelişki. dine göre çelişki.
ama bilemezsin ki onun inancını.
ona bakarsan inanıyorum diyen insanlarda da dedikodunun, gıybetin bini bin para.
günah bir tek namahremle sevişmekle mi oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?