Abim evlenecek fakat gelin adayı ...

şimdi gömerler ama şimdinin gelinleri 20 sene sonra açacaklar ve o zaman da "haklı kaynanalar" olacaklar o zaman çok eğlenceli olacak buralar çoook..
Gülümsettiniz beni. Yazdığınızı okuyunca hayallere daldım. Bizler k.valide olmuşuz, ellerimizde yün örgülerimiz, gözlerimizde gözlüklerimiz; pür dikkat kesilmişiz, bu dönem gelinleri tutan bizler, o dönem gelinleri taşlamaya başlamışız. işte bizim gelin bu galiba, dur şuna lafı yapıştırayım da görsün bakalım. Arkamıza da bizim gibi bu zamanın gelinleri, o dönemin k.validelerini aldık mı tamamdır bu iş. Konuyu açıp açacağına pişman ederiz. Eeee ne zannediyor kendini biz o yollardan yıllar önce geçtik.

Nasılda başlamışsınız şimdiden
kızın her hareketini sorgulamaya
abimle sarmaş dolaş vs. vs
ne yapıyor sizin yanınızda abinizin kucağına mı oturuyor?
kusura bakmayın ama babanın elini öpemem namahrem diyecek kişinin szi yanınızda abinizle sarmaş dolaş olması hiç inandırıcı gelmedi bana.
Ayrıca imam nikahını zaten KIZIN ailesinin izni olmadan hiç bir imam kılmaz.
imam nikahı yaptırdık diye de herkese canlı YAYIN yapmak zorunda değiller.

Allah yardımcınız olsun topa tutulucaksınız birazdan ,

Tüm gelinler hep sizi haksız görecek ne alaka ise ,kendileri gelin oldukları için pek de objektif baktıklarını söylememem çünkü kendilerine göre yorum yapıyorlar

Konunuza gelecek olursak , Bence hiçbir şeyine karışmayn kardeşinizde eyiz felan almasın ne münasebet yani ne gerek var ki gitsin kendisine kıyfaet,çanta , çeyiz alsın yan onu ilgilendirmez ki yaranamaz da geline.

Bizim gelinimiz mesela ablama ulaşamadığı zaman beni arardı ablan nerde bende sinirlenirdim ,sonrasında dedim ki beni aradığın zaman benimle konuşmak için ara işin düştüğü zaman arama dedim ve sonuç işi düştüğü zaman aranmayan benim ve hala ablamı arar işi düştükçe ablamda sinir oluyor :)

ya ne düşünüyorsam sen yazıyorsun. olmuyor bak

hahah sürgün arkadaşıyız biz birbirimize benzedik iyice

benim yazacağım cevapların aynısını office ve O okypete yazmış, bir de benim detaylı yazmama gerek yok ama şuna değineyim, kimsenin günahını almadım, "namahrem" düşüncesine karşı değilim, buna inanıp öyle yaşayanlara saygı duyarım
ama 1 erkek namahrem diğeri değil gibi birşey "namahrem"de yoktur. bu işte, "yerine göre dini bahane etmek"tir bana göre.

nikah konusu da yazılmış zaten....

Ya nikah olmasa bile gunahı sevabı kendine
İstemiyordur opmek ve ıstemiyorum dıyemediginden bunu uydurmustur
bence de yani.
ama konu sahibi çarptırmı
kesinlikle ama bu o kişiyi bağlamaz mı?
laftan anlamıyorsa ya da tavır koyuyorlarsa bunlar mecbur kalmıştır bahaneye.öpmeyi sevmiyordur belki.

Babasinin elini öpmmeme sebebi namahremse, abisiyle sevisiyor olmasi celiski olmaz mi? Sonucta anladigim kadariyla dindar gelin adayi, eee o zaman nikahlari olana kadar es adayida namahrem, birak sevismeyi el ele tutusmamasi lazim... Yani kim ne yaparsa yapsin, ama isine gelmeyince ayyy bu günah deyipte isine gelincede günah olan seyi yapiyorsa yanlis bence...

Ya nikah olmasa bile gunahı sevabı kendine
İstemiyordur opmek ve ıstemiyorum dıyemediginden bunu uydurmustur
bence de yani.
ama konu sahibi çarptırmı
zaten dinde "bana göre" kavramı bilgisizlikten ve cahillikten oluyor.
herkesin de dini okuyarak öğrendiğini savunamayız demi?
belki ona göre "bu adamla nasıl olsa evleneceğim ben bir şey olmaz" diyordur.
o da onun yanlışı ama gerçekten de öyle düşünüp düşünmediğini bilemeyiz.

Abin kendisine namahrem olmadıgı icin olabilir mi :)

hic gelin mantigiyla gorumce diye dusunup satasmadim.. onyargi olmasin dedim, sakince okudum.. ama konu sahibinin cumleleri cok itici geldi.. ve kiza taktigini anladim.. kizin dusuncelerini yargilamasi bile bi 'yonetme sevdasi'.. sonrasndaki kivirma cumleleri de dusuncemi pekistirdi..
ne gelinler var, mum tutturuyor kv ve gorumceye, ne gorumceler var oz kardes gibi olmaya calisiyor..
burdaki taşlamam tamamen konu sahibinin tarzi..

tamam o mantıkla düşünelim.. varsayalım ki nikah kıydı o zaman k.peder de namahrem olmaz zaten artık.. her koşulda kızın yaptığı ikiyüzlülük..

iyi de sana bana göre çelişki. dine göre çelişki.
ama bilemezsin ki onun inancını.
ona bakarsan inanıyorum diyen insanlarda da dedikodunun, gıybetin bini bin para.
günah bir tek namahremle sevişmekle mi oluyor?

tamam o mantıkla düşünelim.. varsayalım ki nikah kıydı o zaman k.peder de namahrem olmaz zaten artık.. her koşulda kızın yaptığı ikiyüzlülük..
sevgili ofis cidden var böyle insanalr türkiyede.
bir tarikat var. oraya bağlı olan insanlar böyle yaşıyor.
hatta bu insanlardan bir nişan olayı öğrendim. aynen şöyle.
kızla erkek birbirini hiç görmüyor nişan günü görüyor bir tek.
kızı kpeder görmüyor, erkeği kızın annesi.

iyi de sana bana göre çelişki. dine göre çelişki.
ama bilemezsin ki onun inancını.
ona bakarsan inanıyorum diyen insanlarda da dedikodunun, gıybetin bini bin para.
günah bir tek namahremle sevişmekle mi oluyor?
ya ipek onun inancı erkek na mahremse evlenmediği insan nasıl namahrem olmaz. bunu 10 yaşındaki biliyor. başka dinse bu ona bir şey diyemem tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…