Abim evlenmemi istemiyor

saon

Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2023
40
14
8
Arkadaşlar merhaba, 2 yıllık çok güzel giden bir ilişkim var, annem ve babamın da onayladığı bir ilişki. Fakat çocukluğumdan beri bana hep problem yaratan bir türlü abi-kardeş statüsüne erişemediğimiz sadece kan bağım olan bir abim var. Kendisi evli değil, çalışıyor ve muhtemelen bol bol borcu var(öyle tahmin ediyorum). O 29 yaşında ben 24 yaşındayım Ağustos 2022’de karşıma alıp hayatımda biri olduğunu ve tanıştırmak istediğimi söyledim. Hatta söylemeden önce eğer senin hayatında biri varsa beklerim öncelik senin fakat yoksa ben bir adım atmak istiyorum diye de belirttim. Gel gelelim o günden bu güne yaklaşık 9 aydır tek kelime konuşmuyoruz. Normalde şiddete de inanılmaz meyilli bir insan. 9 aydır evlenmemi kabul etmiyor ve biz paşa gönlü olsun diye bekliyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım onu görmezden gelip söz nişan için adım atmak istiyorum fakat dediğim gibi şiddete meyilli sağı solu belli olmaz acaba bir şey yapar mı diye düşünüp duruyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Annen ve baban varken, abinin paşa gönlünü, keyfini neden bekliyorsun?

Çünkü herhangi bir nişan söz durumunda problem çıkarmasından korkuyoruz. Gönlü olsun istiyoruz ama bir türlü gönlü de olmuyor

Çünkü herhangi bir nişan söz durumunda problem çıkarmasından korkuyoruz. Gönlü olsun istiyoruz ama bir türlü gönlü de olmuyor

Tanışmaya gelecekleri akşam ver abine uyku ilacını, kapısını kitle üzerine. Ne hali varsa görsün. Böyle eziyet mi çekilir. evine gelmeseler bile dışarıda tanışıp görüşsün aileler.

Ayy hep abim olsun isterdim iyiki yokmuş.
Kız babanla konuşsana o onayladiktan sonra abine laf mı düşer.

Bu arada abinin neden gönlü olması gerekiyor? Benim kız kardeşiö benden 4 yaş küçük, eğer evliliğe karar verirse, hayatındaki biri düzgün ahlaklı biriyse ben neden karışayım.

Abinizi niye bekliyorsunuz ? "Büyüğün kısmeti kapanmasın; önce onu evlendirelim vb" devri biteli 50+ yıl olmuştur herhalde. Ki o devirde bile, bu uygulama kız çocuklar için yapılırmış. Küçük kız kardeş, ablasından önce evlenirse; ablaya evde kalmış gözüyle bakılır ve görücü gelmez, isteyeni olmaz diye bir kaygı varmış.

Abinizi istemeye gelmeyeceklerine göre; o devirde yaşasa dahi bir problem olmazdı.

Ne alaka şiddet gösterebileceği ne var ki bunda? Adamın keyfini niye bekliyorsunuz? Anne babanız onay versin yeter.
Eve geldiklerinde neden geldiniz, gidin vs tarzında üstüne yürüyecek kavga çıkaracak potansiyele sahip maalesef, iki kardeş o kadar farklıyız ki. Annem ve babam onaylıyor iyi biri olduğunu biliyorlar fakat abi engelinden geçemiyoruz. Keşke o gün başka şehire falan gitse

Abin kim ya? Ne münasebet?
Sen işlemlere , tanışmalara başla. ne gerek var abiden onay almana?
Ben ablam evlenirken söz soylesem 'salak' der geçerdi ailem.
Aslında problem çıkarmayacağını bilsem asla bu zamana kadar beklemezdim, asla söz hakkı olsun istemiyorum sadece beni rezil etmesinden erkek arkadaşımla kavga etmesinden zarar vermesinden korkuyorum

sorun cıkarırsa bu da biizm evin delisi kusuruna bakmayın dersiniz.. yani hersey sorunsuz ilerlese bile bigün sorun yaratacak bi kişilik belli ki abiniz. Evlendkten sonrada bi aile toplantısında mahcup edebilir.. bunları düşünürseniz işin içinden hiç cıkamazsnz ki

Benim abimle de aramda hiçbir şekilde abi kardeş bağı yoktu iki düşman gibiydik hatta aynı sofrada bizi yan yana oturtmazlardi kedi köpek gibiydik çünkü..ben evleneceğim zaman çok karşı çıktı yaşı küçük,yapamaz edemez vs. ama annem babam onayladığı için ona fazla söz hakkı vermedim evlendim..baba evimden çıkarken en çok abim ağlamıştı hiç göstermediği sevgiyi o gün gerçek anlamda hissettirmisti..şimdi eşimle iki samimi arkadaş gibi oldular abim eşimi kahveye falan cagiriyor gel diye biz annemler ile bı yere gidecek olduğumuzda eşimi arayıp gelip gelmeyeceğini soruyor eşim yoksa gelmiyor falan kumam gibi oldu abiler sanırım sevgilerini gösteremiyor paylaşmak istemiyorlar..ailenizin onayi varsa bunu fazla takmamanizi öneririm

Ayy hep abim olsun isterdim iyiki yokmuş.
Kız babanla konuşsana o onayladiktan sonra abine laf mı düşer.
O kadar güzel anlaşan abi kardeşler var ki çok özeniyorum ama böyle olacağına olmaması en en iyisi keşke benden uzak ama bir yerlerde iyi olduğunu bilsem

Canım yanlış anlama yazdığın şeyleri abin yaparsa zaten şikayetçi olunacak hale gelirsiniz. Evde hiç babanın, annenin sözü geçmiyor? Dağ ayısı mı bu? Masallar diyarındaki canavar mı? Hani baban bunu yapsa anlarım ama abini anlamadım. Abinin yaşı da çok büyük değil.

Abin hiç mi evlenmen konusunda bir şey demedi? Siz gerçekten üçünüz bu adamın ağzından çıkacak söze göre mi hareket ediyorsunuz evde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…