Abim evlenmemi istemiyor

Abinizi niye bekliyorsunuz ? "Büyüğün kısmeti kapanmasın; önce onu evlendirelim vb" devri biteli 50+ yıl olmuştur herhalde. Ki o devirde bile, bu uygulama kız çocuklar için yapılırmış. Küçük kız kardeş, ablasından önce evlenirse; ablaya evde kalmış gözüyle bakılır ve görücü gelmez, isteyeni olmaz diye bir kaygı varmış.

Abinizi istemeye gelmeyeceklerine göre; o devirde yaşasa dahi bir problem olmazdı.
Aslında annem ve babamda yardımcı olmak istiyor beni ona ezdirmemek için çok çabalıyorlar, sadece problemsiz rahat rahat olsun istiyorlar ama dediğiniz gibi abim o devirde kalmış bir kalas:(

Bizim komşunun oğlu da böyle sorunlu bir şeydi ve ablaları nişanlandığı zamandan tutun da evlenene kadar büyük sorunlar çıkardı.
Babanız anneniz ya da ailede abinizin çekindiği birileri varsa o devreye girsin,abinizle konuşsun belki bir faydası olur.

Abinizi de ikna etmeye kalkmayın o tipler azıcık yumuşaklık gördü mü bir taraflarını kaldırırlar.

Eve geldiklerinde neden geldiniz, gidin vs tarzında üstüne yürüyecek kavga çıkaracak potansiyele sahip maalesef, iki kardeş o kadar farklıyız ki. Annem ve babam onaylıyor iyi biri olduğunu biliyorlar fakat abi engelinden geçemiyoruz. Keşke o gün başka şehire falan gitse
Ne münasebet yahu, anne babanız varken… Hiç sözü geçmiyor mu onların? Abiniz milleti evden kovarsa babanız da onu kovsun evden. Baştan konuşsunlar. İstemiyorsa bile sesini çıkarmasın. Ona ne oluyor?

Sizin evin durumundan anneniz babanız sorumlu. Bir abinin evde bu kadar huzursuz yaratmasını engellemek evin anasına babasına düşer. Anne korkuyor diyelim. Baba var ortada. Demek onlarında işine geliyor bu huzursuzluk.

sorun cıkarırsa bu da biizm evin delisi kusuruna bakmayın dersiniz.. yani hersey sorunsuz ilerlese bile bigün sorun yaratacak bi kişilik belli ki abiniz. Evlendkten sonrada bi aile toplantısında mahcup edebilir.. bunları düşünürseniz işin içinden hiç cıkamazsnz ki
Benim abimle de aramda hiçbir şekilde abi kardeş bağı yoktu iki düşman gibiydik hatta aynı sofrada bizi yan yana oturtmazlardi 😂 kedi köpek gibiydik çünkü..ben evleneceğim zaman çok karşı çıktı yaşı küçük,yapamaz edemez vs. ama annem babam onayladığı için ona fazla söz hakkı vermedim evlendim..baba evimden çıkarken en çok abim ağlamıştı hiç göstermediği sevgiyi o gün gerçek anlamda hissettirmisti..şimdi eşimle iki samimi arkadaş gibi oldular abim eşimi kahveye falan cagiriyor gel diye😂 biz annemler ile bı yere gidecek olduğumuzda eşimi arayıp gelip gelmeyeceğini soruyor eşim yoksa gelmiyor falan kumam gibi oldu 😂😂😂 abiler sanırım sevgilerini gösteremiyor paylaşmak istemiyorlar..ailenizin onayi varsa bunu fazla takmamanizi öneririm
Benimki sizinkinin biraz daha öküz hali galiba, şiddet durumu olmasa rest çekip evlenip giderdim. İnşallah bir gün bu duruma geliriz bizde mutluluklar 😊

Bence de sizin anne babanız sorunlu. Deliyi almış paşa yapmışlar başlarına. Ayol ne münasebet üçünğz bir abiyi ikna etmeye çalışıyor? "Bu kızın evlilik işleri başlıyor. İşine gelirse. Gelmezse bu eve şu tarihte gelmeyeceksin" diyemiyor mu anne baba? Valla çok ilginç.

Canım yanlış anlama yazdığın şeyleri abin yaparsa zaten şikayetçi olunacak hale gelirsiniz. Evde hiç babanın, annenin sözü geçmiyor? Dağ ayısı mı bu? Masallar diyarındaki canavar mı? Hani baban bunu yapsa anlarım ama abini anlamadım. Abinin yaşı da çok büyük değil.

Abin hiç mi evlenmen konusunda bir şey demedi? Siz gerçekten üçünüz bu adamın ağzından çıkacak söze göre mi hareket ediyorsunuz evde?
Tam bir dağ ayısı ve benim için korkulu bir canavar, maalesef böyle bir otorite yaratmış evde. Babamla annemde çok mutsuz, o kadar çok çektiler ki ondan. Hep birlikte çekmeye de devam ediyoruz

Aslında annem ve babamda yardımcı olmak istiyor beni ona ezdirmemek için çok çabalıyorlar, sadece problemsiz rahat rahat olsun istiyorlar ama dediğiniz gibi abim o devirde kalmış bir kalas:KK43:
Anne babanız da abinizden korkuyor olabilir mi? Aslında sorun anne babanızda. Onlar da sırf erkek diye abinize sesini çıkarmıyorlar belli.

Benimki sizinkinin biraz daha öküz hali galiba, şiddet durumu olmasa rest çekip evlenip giderdim. İnşallah bir gün bu duruma geliriz bizde mutluluklar 😊
Umarim sizde mutlu olursunuz ☺️ şiddet göstermeye çalışacağını da sanmıyorum

Bizim komşunun oğlu da böyle sorunlu bir şeydi ve ablaları nişanlandığı zamandan tutun da evlenene kadar büyük sorunlar çıkardı.
Babanız anneniz ya da ailede abinizin çekindiği birileri varsa o devreye girsin,abinizle konuşsun belki bir faydası olur.

Abinizi de ikna etmeye kalkmayın o tipler azıcık yumuşaklık gördü mü bir taraflarını kaldırırlar.
Bende aynısını diyorum fakat babam üstüne gidersek daha kötü olur diye düşünüyor, oysa ki iyi davrandıkça şımarıyor. Muhtemelen böyle zorlu bir evlilik sürecim olacak

Aslında problem çıkarmayacağını bilsem asla bu zamana kadar beklemezdim, asla söz hakkı olsun istemiyorum sadece beni rezil etmesinden erkek arkadaşımla kavga etmesinden zarar vermesinden korkuyorum
Ya abin malsa, dengesizse bugün olmazsa yarın yine bir dengesizlik yapacak. Yine seni mahcup edecek, yine rezil olacaksın.
Bundan kaçış var mı? Herkesin sülalesinde vardır mal akraba. Ne kadar gizlesen de ölmediği sürece sen de es ailesi de onlarla yaşamaya alışır. Bziim sulalede de bir densiz var. Kardeşinin istenecegi gün derbi vardı, erkek tarafi rakip takımdan. Bu apır sapır konustu o takımın taraftarlarına (eskiden bu bahsettiğim, insanların fanatik oldugu , maçların keyifli olduğu yıllar), rezil etti istemeyi. aynı adam coluk çocuğa karıştı, neredeyse eyt ile emekli olacak hala densiz, hala apır sapır konuşuyor.
Ne kadar gizleyebilir ki kardeşi bunu?
Siz de hiç umursamayin, girin bir yola.
Abinizi de insandan sayip söz hakkı vermeyin, misafir gibi gelsin gitsin. Sizi rezil ederse de abinizdir, zaten ileride de eder, engel olamazsin.
Neden onun yuzunden bekleyesin ki?

Tam bir dağ ayısı ve benim için korkulu bir canavar, maalesef böyle bir otorite yaratmış evde. Babamla annemde çok mutsuz, o kadar çok çektiler ki ondan. Hep birlikte çekmeye de devam ediyoruz

Bu durumun sorumlusu annenle baban. Büyük ihtimal özellikle de baban. Evde normal, sıradan bir ailede genelde her şeye kızan, ilk tepki gösteren babadır. Bu yüzden babalara kızılır. Sizin evde bu rolü abi üstlenmiş. Böylece baba melek, abi şeytan. Babanın kızmasına, otorite oluşturmasına uğraşmasına gerek kalmamış.

Lütfen kendini annemle babam da üzülüyorlar gibi şeylerle kandırma.

Arkadaşlar merhaba, 2 yıllık çok güzel giden bir ilişkim var, annem ve babamın da onayladığı bir ilişki. Fakat çocukluğumdan beri bana hep problem yaratan bir türlü abi-kardeş statüsüne erişemediğimiz sadece kan bağım olan bir abim var. Kendisi evli değil, çalışıyor ve muhtemelen bol bol borcu var(öyle tahmin ediyorum). O 29 yaşında ben 24 yaşındayım Ağustos 2022’de karşıma alıp hayatımda biri olduğunu ve tanıştırmak istediğimi söyledim. Hatta söylemeden önce eğer senin hayatında biri varsa beklerim öncelik senin fakat yoksa ben bir adım atmak istiyorum diye de belirttim. Gel gelelim o günden bu güne yaklaşık 9 aydır tek kelime konuşmuyoruz. Normalde şiddete de inanılmaz meyilli bir insan. 9 aydır evlenmemi kabul etmiyor ve biz paşa gönlü olsun diye bekliyoruz. Ne yapacağımı şaşırdım onu görmezden gelip söz nişan için adım atmak istiyorum fakat dediğim gibi şiddete meyilli sağı solu belli olmaz acaba bir şey yapar mı diye düşünüp duruyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Babanız korkuluk mu?
Babanız konuşsun hayırlı bir kısmet diye. Madem ters adam gönlünden giderek buna onay verdiğini söylesin.
Ya bazı abi ablalar böyle sıra olayına takılıyordur o

Evlenmek istediğiniz için küsmek ne demek hay yarabbim

Abinizin cekindigi biri yok mu? Öyle kafasına göre şiddete meyilli hareketler sergileyebiliyor mu? Abiniz anne babasından cekinecegine, siz ailece abinizden çekiniyorsunuz. Bu işte bir terslik yok mu? Ayrica saldirmasini gerektirecek bir durum yok namusunuzla evleniyorsunuz takıldığı nokta ne? Abinize birinin haddini bildirmesi gerekiyor, ileride evlenecegi kızın başını da yakacak gibi gozukuyor. Sanırsın baş sadrazam

Sizin evin durumundan anneniz babanız sorumlu. Bir abinin evde bu kadar huzursuz yaratmasını engellemek evin anasına babasına düşer. Anne korkuyor diyelim. Baba var ortada. Demek onlarında işine geliyor bu huzursuzluk.
babamın üzerinde bile bir otorite kurmuş durumda anlatsam neler neler

Bende abimle anlaşamam, hiç öyle abi kardeş ilşkimiz yok. Sanırım 2. Olarak doğduğum için küçüklük bana gösterilen ilgiden sonra kıskandı vee beni hiç benimseyemedi. Kiii erkek diye gözünün içine bakarlardı onaaa ben hiç ses etmedim. 3. Kardeşim oldu. Onuda en. Başta karşı çıktı ama bana göre daha çok benimsedi sevdi ..

Oyuzden hiç bi zaman ona karıştırtmadım kendimi annem babam onay veriyorsa onu ilgilendirmez

Siz ilk tanışmayı dışarda yapın aranızds. Eş adayında abini ailesine çıtlatsın ki nişan sözde bişi yaparsa yanlış anlamasınlar ki sanmıyorum anca hava civa bişi yapamaz.. tehdit et seninde ilerde özel günü olursa burnundan getiririm diye😂😂😂

Bende aynısını diyorum fakat babam üstüne gidersek daha kötü olur diye düşünüyor, oysa ki iyi davrandıkça şımarıyor. Muhtemelen böyle zorlu bir evlilik sürecim olacak
E ama bir şekilde bu bozuk düzene birilerinin müdahale etmesi gerekiyor. Anne baba kendi evladına ayar veremiyorsa kim verecek o ayarı.
Erkek tarafı geleceği zamanlarda abiniz evden gider siz de rahat rahat takılırsınız.
Bizim komşu öyle yapıyordu. Dünürleri geleceği zaman oğlunu akrabalarına gönderiyordu ya da kendileri dünürlerine gidecekleri zaman oğlanı evde bırakıyorlardı ha oğlan evde sinirden cam çerçeve indiriyordu ama bir şekilde gitmeler gelmeler hallediliyordu.

Back
X