- 17 Aralık 2015
- 27.059
- 49.424
- 598
- Konu Sahibi Melegimizzz
-
asil konudan sonrasini okumadim yorumlari guncellemeleri hic hir seyi seyi ne yazarsa yazsin kiydiklari gunahsizin aciklamasi olmayacak benceKonu sahibinin hala vicdan sahibi olduğunu düşünüyor musunuz?
Palu ailesi gibi aile ya. biri p... yapar ailesi de buna çanak tutar. Olan çocuklara olurasil konudan sonrasini okumadim yorumlari guncellemeleri hic hir seyi seyi ne yazarsa yazsin kiydiklari gunahsizin aciklamasi olmayacak bence
yorumuma sadece bir evet yazmis
yazmayim kendimi tutayim dedim ama konuda bahsi gecen herkes bunlardan daha vicdanli bence
çocugu ALDIRTTIK (bebeği aldirmaya ikna ettik sonucta bebek alindi )diyorlarO kadın çocuğun aldırmışsa kendi iradesi ile aldırmış.
Konu sahibinin bunda neden vicdanı sızlasın ki ...
O kadının vicdanı yok muymuş evli barklı çocuklu adamla birlikte Olmayı seçmiş ?
O kadının vicdanı hiç mi sızlamamış adamın çocuğuna karsı ?
Biliyorum o dizeni duymuştum.kumalik olayi var- bizim tüm sülalede 1 kumasi olan gelin var.
bildigime göre onlarda durum söyle (benden yasca cooook büyük olduklari icin direk sohbete girmedim)
ilk es adamdan 15 yas büyük ve toplamda 4 kizi var- kadin kumayi zamaninda kendi secmis, istemis- ve kocasini ikna etmis.
ikinci gelinin 2 oglu oldu. bu ailenin topragi cok- tütün tarlalari vs.
yani calisacak insan gerekmis ve ilk es ben daha dogurmam demis ve ikinci esi istemis.
disardan bakinca baya mutlular.
onlardan haric kuma olayina sahit olmadim.
bizde yasli gelin cok oluyor nedense. erkekden 10-15 büyük gelin cok var
Katılmıyorum.Hissetsin o önemli değil.Sonucta aile kocasının onu 7 aydır başka bir kadınla aldattitigi ona ev tuttuğunu hatta kadının hamile kaldığını zorla bebeği aldirdiklarini metresi dovduklerini filan saklamış değil mi?Ve bence bilmeyecek te hicbir zaman.
Bu adil değil.
Bu çözüm de değil.
Çözüm bulmaya çalışmak hiç değil..
Bu yuvayı korumakta değil.
Bu oğullarını korumak.sadece bu..
Çok hoş bir aileniz ve sülaleniz var ama malesef karadeniz aldatma kadına şiddet ve özellikle rus metres ve kadın mağduriyeti olaylarında istatistiklere göre en yüksek bölgelerden biri. Kadın sığınma evleri çok fazla yaygın. Keske herkes sizin aile gibi olsun inşallahsasirdim gercekden. karadenizlilerde normaldir aslinda. bu anne tarafimdi. anne tarafi azcik merhametli. atiyorlar sadece. baba tarafim daha fena :)
Amcam bundan 25 sene önce bi kadinla fingirdemis. hala köye gelmesi YASAK. ailenden dislanmayi birak adam sürgünde. bi fingirdedi diye- geldigi saniye gözünün yasina bakmazlar vallah.
biz laz kökenliyiz- belkide lazlara özgü bir tutumdur ama.
Katılmak zorunda değilsiniz zaten.Ben kendi fikrimi yazdım.Katılmıyorum.
Bende en çok evdeki çocuğa üzüldüm.çocugu ALDIRTTIK (bebeği aldirmaya ikna ettik sonucta bebek alindi )diyorlar
metresligi rezilligi ayri konu acikcasi onlara hic takilmadim su konuyu okurken bir tek bebege cocuga ve herseyden habersiz geline uzuldum ama en cok o bebege uzuldum
O kadın çocuğun aldırmışsa kendi iradesi ile aldırmış.
Konu sahibinin bunda neden vicdanı sızlasın ki ...
O kadının vicdanı yok muymuş evli barklı çocuklu adamla birlikte Olmayı seçmiş ?
O kadının vicdanı hiç mi sızlamamış adamın çocuğuna karsı ?
Bende zaten zorundayım yazmadım :)Katılmak zorunda değilsiniz zaten.Ben kendi fikrimi yazdım.
Onlar dokunulmaz çünküKatiliyorum size.
Boyle carpik bir iliskide tek suclu niye erkek? Evli oldugunu bile bile adamla iliski yasayan bir kadin niye vicdanlari sizlatmiyor?
Biliyorum o dizeni duymuştum.
Genelde erkekten 10-15 yas büyük gelin alırlar o ilk Eş olur bir nevi evin Hanımı o olur. Evin büyüğü gibidir erkeği çekip çevirir. Erkekte zaten küçük evlenir 17-18 falan.
Sonra erkek gercekten evlenebileceği bir yasa gelince yaşına göre bir kız bulurlar o ikinci Eş olur. Evde herseyi o yapar. Ilk gelin bir nevi babanne gibi olur. O Doğuda da çok var. Evde herkeste o ilk kadının sözüne saygı duyar onu dinler. Ve genelde ikinci eşten Doğan çocuklarda ilk eşin üstüne kaydedilir.
Bu bir nevi bekle dönüp dolaşıp sana gelecek demektir. Karadenizli arkadaşlar varsa bu bir "değer vermek" değil bu kocana sahip çık demenin başka versiyonudur. Doğru bir şey değil. O kızın yeri ailesinin yanıdır. Boşanmalıdır. Bir aldatan tekrar aldatır. Gözü yaşlı; kocayı bir gün döner diye beklemek "iyilik" değil (Allah göstermesin zorunda bırakmasın)Eşim artvin şavşatlı.. Onların da akrabalarından biri eşinin üzerine bir kadını getirmek istemiş.. Babası köye adımını atmayacaksın demiş. Sıkıyosa gelseydi diyor eşim... Gelinini almış çocuklarıyla yanına kayınvalide kayınpeder.. Gelinin annesi diyormuş kızım gel seni yeniden davullu zurnalı evlendireceğim, bekleme... Kız gitmemiş...Adam yıllarca köye gelemeyip en sonunda pes edip gelmiş... Düşünün yıllarca memleketini göremedi çok istemesine rağmen... Doğru olan budur...
evdeki cocuk hayatta bir anlik zevkin sonucu katledilmemiş en fazla bosanir anne baba cocuk annesiyle hayatina devam eder baba alir hafta sonlari vs. tabiki onun icinde uzucu bir durum o ayri konu ama ya diger gunahsiz ida sevincle beklenmeyi sicacik battaniyelere sarilmayi saclarinin oksanmasini haketmiyormuyduBende en çok evdeki çocuğa üzüldüm.
Tabi konu ütopik değilse
Bu bir nevi bekle dönüp dolaşıp sana gelecek demektir. Karadenizli arkadaşlar varsa bu bir "değer vermek" değil bu kocana sahip çık demenin başka versiyonudur. Doğru bir şey değil. O kızın yeri ailesinin yanıdır. Boşanmalıdır. Bir aldatan tekrar aldatır. Gözü yaşlı; kocayı bir gün döner diye beklemek "iyilik" değil (Allah göstermesin zorunda bırakmasın)
"Öküz " deyişinden belli zaten konu sahibinin bunu ne kadar normal gördüğü. Tabi alışmış olabilirler erkekler öküzlük yapar ama döner dolaşır geri gelir kadın yıkmasın yuvasını. Aynı şeyi değil en ufak erkek arkadaşı ile bulussa (bak çocuk yapsa demiyodum) ölüm olur sonu. Öküzlük nedir ya. Öküzlük = masum kusurlardırHınzır abi hem metresi hem eşini istiyor. Küçük tatlı böcekcik. Kulağını çekin ama böyle de şımarıklık olmaz ki. Metresin ağzını burnunu dağıtın ama. Vurun abalıya. Suçlu o. Kuyruk sallamış falan. Abiye de içten içe kızın. Çok içten kızın ama dışa çıkmasın fazla. Metresi dövün demiş miydim? Yenge mi? Dilerim çocuğunu da alıp hepinizden kurtulur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?