Abim ve Eşinin Davranışları

Nenyop

Batarken güneş ardında tepelerin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2020
689
802
18
31
Merhaba herkese,
Olaylar abimin nişanlanacağını bir akrabamızdan öğrenmem ile başladı. Kendisi ben sanki yabancıymış uzaktan akrabaymışım gibi nişan yapacağını söyleme gereği bile duymadı bana. Nişana katılmamış oldum.
Sonrasında nişanlısı ile gelip düğünden bahsettiler davetiyeyi gösterdiler falan. Kız meyve tabaklarını taşımama yardım bile etmedi.
Nişana çağrılmadığım için kızın kına gecesine de gitmedim. Düğüne de zoraki gittim annem babam üzülmesin diye. Çok ortalarda görünmedim genelde oturdum.
Sonra küçük erkek kardeşimin nişanı oldu ve geçen ay düğünü oldu. Abim ve karısı nişana gelmediler. Düğün günü kız evinde toplanıldı ona da gelmediler. Düğünde de soğuk mesafeli durdular. Düğün sonrası ailemin evinde toplandık ne selam verdiler ne bir sohbet. Uzak durdular. Hepimiz gerildik bi sorun çıkmasın diye halbuki güzel sohbet etmemiz gerekirdi diken üstünde oturduk.
Şimdi karısı hamileymiş onu da küçük erkek kardeşimden öğrendim abim kendisi zahmet edip aramamış bile beni. Ben anlamıyorum bu olaylar neden bu aşamaya geldi ne yapılmalı sizce?
Not:Abimle bir sorunum yoktu öncesinde

Son düzenleyen: Moderatör:
Meyve tabaklarını ev sahibi olarak siz taşıyacaksınız zaten gelin diye ilk kez geldiği evde hizmetçilik yapmak zorunda değil normalde evinize gelen yabancı misafire ikram yaparken misafirden mi yardım bekliyorsunuz
Normalde eve gelen herkes yardim ediyor bi bunda gördüm yardim etmeme ben, ilk kez de olsa aile olunacak sonucta yardim etmelidi bence

Normalde eve gelen herkes yardim ediyor bi bunda gördüm yardim etmeme ben, ilk kez de olsa aile olunacak sonucta yardim etmelidi bence
Şahsen ben tanımadığım samimi olmadığım ve ilk kez gittiğim bir evde yardım da bulunmam zorunda da değilim kimse değil

Insanlar aile icinde niye acik acik sormaz sorun ne diye? Sizin muhatap olacaginiz kisi abiniz.. demediniz mi hop alo öküz beni niye cagirmadin diye?
Ek not: senelerce böyle pasif agresif takilan aileler arasinda büyüyen biri olarak diyorum: bir iki kusak sonra aile diye birsey kalmaz. Haberiniz olsun

Insanlar aile icinde niye acik acik sormaz sorun ne diye? Sizin muhatap olacaginiz kisi abiniz.. demediniz mi hop alo öküz beni niye cagirmadin diye?
Ek not: senelerce böyle pasif agresif takilan aileler arasinda büyüyen biri olarak diyorum: bir iki kusak sonra aile diye birsey kalmaz. Haberiniz olsun
Evdeki diger kisilerden nasilsa ogrenirim nisani diye soylememis. Cocugu olacagini da ayni sekilde. Ben tipki annemi diger kardesimi aradigi gibi beni de aramasini istiyordum

Abin ile ilişkin hep böyle soğuk muydu?

Bunu abinizin kendisi mi size böyle söyledi? Siz ona kirildiginizi söylediniz mi?
Babama da özel olarak arayip haber vermemis onu örnek gösterdi. Aile içinde zaten duyulacağini soyledi. Üzuldugumu soyledim. Bu durumun yasanmasinda ozel bi sebep olmadigini o zaman neden oyle oldugunu bile hatirlamadigini soyledi

İyi de uzaktan akraba aranıp nişana çağrılır zaten. Kardeş aranıp nişana düğüne çağrılmaz duyduğunuz anda işin içine dahil olursunuz. Kaldı ki size davetiye getirince de gitmemişsiniz. Sorunun sadece abinizden ve eşinden kaynaklandığını sanmıyorum siz garip geldiniz bana.

Ayrıca ilk kez gidilen evde gelin olacak diye ikram dağıtmak zorunda değil kimse ne münasebet.

Back
X