abim ve ilişkisi

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
kızlar abim bizim ailemize tamamen zıt düşüncelerde olan bi kızla beraber. ve babam aşırı sinirli eğer evlilik düşünüyorsa onu silerim düğüne bile gitmem diyor. işin garibi aslında abim de kız arkadaşnın durumunu kaldırabilecek bi insan değildir ama nasıl hala beraber anlamıyorum internetten tanışmışlar acaba yüzyüze çok görmediği için mi olayın vehametini anlayamıyor.

inann o kadar zor bir durumki. çok büyük olayların çıkması yakın gibi geliyor bana
 
evet haklısınız biraz anlatayım.

biz aile olarak bazı değerlere önem veriyoruz ama kız arkadaşı tamamen farklı. arkadaşlar yanlış anlamanızı istemem biz kimseyi bişey yapmaya zorlayacak bir aile değiliz ama çevremizden görüyoruz en başta bizim için önemli olan sevgimiz gerisi herkes kendine yapar deniyor. ama evlendikten sonra böyle olmuyor. bazı değer yargıları yüzünden çok fazla sorun çıkıyor. çoğunlukla boşanmayla sonuçlanıyor bunlar da.bundan korkuyoruz.

babam onu karşısına alıp konuştu bak oğlum biz böyle böyle bi aileyiz nasıl yapıcaz nasıl uyum sağlayacağız diye. baba haklısın çok farklıyız ben de biliyorum bu benim de sürekli içimi kemiriyor ama ben onu değiştireceğim diyor.

sen öyle istiyorsun da bakalm kız istiyor mu. veya bakalm kolay mı olacak onun için. insanın bi yaştan sonra bişeyleri kabullenmesi yapması çok zor. biz onu da düşünüyoruz. ikisi de yıpranacak biliyoruz abim de belli kız da amerikada doğmuş büyümüş onun da hayat tarzı belli.

babam çok konuştu ama böyle olunca iyice sinirlendi. silerim sonu şimdiden belli olan bi evliliğe asla onayım yok diyor
 
buna neden siz karar veriyorsunuz?



Simdi tam olarak neden karsı cıkıldıgını bilmiyoruz belki bahane sayılamayacak birsey.. Ama farkı birsey de olabilir. Nasıl ki, yeri geliyor bizlerin aileleri sevdigimiz kisileri onaylamıyor, türlü türlü bahaneler sunuyorlar kimi zaman bahane sayılamayacak sebepler kimi zaman da bizim göremedigimiz ama onların gördügü gercekler! Hani hep aile' nin sözüne kulak ver, bildikleri birsey vardır mutlaka vs. deniyor sudan sebepler bile olsa aile ikna edilmeden olmuyor.. Ama konu erkegin ailesi' nin kızı istememesi olunca durum farklılasıyor birden..
 

Arkadaşım hayatlarınız nasıl farklı? Pek açmamışsın konuyu yine :) Ama anladığım kadarıyla kız SİZE GÖRE fazla serbest bir kız. Dünyada doğrular çeşitlidir. Herkesin doğruları da değişir ve kendinedir. Fakat sağlıklı bir evlilikten söz edebilmek için iki kişinin doğrularının uymasında büyük yarar var tabiki. Abine bunu şu an anlatabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü anladığım kadarıyla aşık. Tek yapabileceğiniz, evlenmek isterse , ondan kızı biraz daha tanımasını rica etmeniz. Eder veya etmez. Yetişkin yaşta bir insan sonuçta, kimi seçip seçmeyeceğini kendi bilir bana göre. Pişman olacağı bir karar da alabilir, belki çokta mutlu olabilir. Bunu da yaşayıp kendi görebilir. Babanızın verdiği tepki bana saçma geldi. Orta yolu bulmaya çalışmalısınız ailecek. Çok fazla tepki vermeden, tatlı dille...
 



Bir kere abiniz sevdigi kisiyi böyle görüp sevmemis mi? Niye degistiriyor anlamadım ben. Ortada farklılıklar var elbet ama büyük birsey oldugunu sanmıyorum. Zaten kızı degistirmek istemesi bastan yanlıs babanızın dedigi dogru kız kabul edicek mi???
 
Son düzenleme:

Aynen katılıyorum, bu da ayrı bir olay.
 
evet arkadaşım bizim hayat anlayışımıza göre çok çok fazla serbest bir kız.

inanın bunu yazarken kimseyi kızmak kırmak istemiyorum konuyu çok fazla açmayışım da bu sebeple. herkesin kendi seçimi kendi hayatı sonuna kadar saygı duyuyorum.

ama bir de reel hayat var. şimdi aşık gözü görmüyor belki dediğinz gibi. onu değiştirmekten bahsediyor. buna hakkı da varmış gibi... ama durum çok ortada ki anlaşmazlık çıkacak çünkü abimin bana dediğine göre çok inatçıymış.kolay kolay hiç birşeyi kabul etmiyormuş etse de daha sonra aralarında bir tartışmaçıkınca inat olsun diye o hareketi tekrar yapıyormuş. bu beni çok zorluyor dedi abim.

ama bunları bile bile yine de o olsun diyor. şaşırdık valla.zor durum...
 
Ben onu degistiririm düsüncesiyle hem kendine, hemde kıza yazık edicek. Muhtemelen simdi degil, evlendikten sonra degistirmeye calısıcak ya da hic birsey yapmayacak babanızın onayını almak icin böyle konusuyor..
 
kızı olduğu gibi kabul edemeyecekse,kızın da canını yakmasın diyorum ben..
kendisinin mutsuz olması da cabası olacaktır bu değiştirme düşüncesine sahipken..
 


Böyle oldugunu bile bile de degistirmekten bashediyor hakikaten ilginc..
Kendisini degistirmeyecegi ortada zaten sırf abiniz istedi diye bunu yapması ne kadar dogru olurdu buda tartısılır. Ya oldugu gbi kabul edicek, ya da bu kızdan vazgecicek!
 
arkadaşlar tabiki biz de nuna kızıyoruz ya işte

böyle gördü sevdi ama böyle kabul etmiyır ki onu

değiştirmek istiyor. biz de bu temel üzerine bi evlilik kurulmasına karşıyız. en çok da babam.

madem diyoruz böyle olmasını kabullenmiyorsun o zaman kabullenebileceğin birini seç ama ona da yok. abim de olsa anlayamıyorum erkeklerin bu tavrını.

ama gerçekten çok üzücü bu olaylar. inanın çok farklı offf
 
anladığım kadarıyla ailenizde serbest yetişen kız yok ve siz bazı değerlere önem veren bir ailesiniz.
benim de erkek kardeşim var ve alacağı kızın ailemize uygun olmaması en büyük endişemiz.
bize göre belli bir çevremiz var ve kardeşim de eğer bizden çok farklı mesela özellikle ,açık seçik giyinen bir kızı asla ailecek istemeyiz.çünkü bizim yapımız bunu kaldırmaz biz kaldırsak çevremiz buna müsade eder mi belki bilmem ama laf olur yani yetişme koşulları etkiliyor.eniştelerim de hepside aynı tarzda aileden gelen insanlar.şimdi eniştelerimin yanına gelip de mini etekle oturacak bir gelin asla bizim aileden onay alamaz.şuan mesela gelin adayımız var ve ailemize uygun ,kendileri de bizim ailevi değerlerimize göre yetişmiş birisi ve hepimizde onaylı şekilde istiyoruz.en başta abin yanlış yapmış diyorum.ailesini tanıyan ve bilen kişi kendisini ona göre ayarlamalıydı .bir şekilde değiştirmek bence sakıncalı hem aksiymişte.anlaşılan o ki epey sorun yaşayacaksınız.allah kolaylık versin.
 
Senin yazdığın yazıyı görünce direk bizim olayımız geldi tamamen aynı babamda istemedi. sebebi aynı ailelermiz çok farklı ,kız çok farklı bizim kaldırabiliceğimiz bi aile değil babam abime karşı birşey demedi annem araçılığıyla yüzyüze hiç konuşmadı. İşte abimde anladı sanırım olmayacağını ayrıldı zaten evlilik olsa asla yürümezdi bence abine zaman verin o da farkına varır bence eğer gerçekten birbirlerine denk değillerde.Allah yardımcınız olsun o kaosu çok iyi bilirim çok fenadır iki taraf içinde
 


Aile baskısı yüzünden mi degistirmek istiyor yoksa bizzat kendisine mi ait bu düsünceleri?
 
kızı olduğu gibi kabul edemeyecekse,kızın da canını yakmasın diyorum ben..
kendisinin mutsuz olması da cabası olacaktır bu değiştirme düşüncesine sahipken..



En cok kızı düsünüyorum bende. Onu oldugu gibi seven biriyle evlendigini düsünecek! Daha da kötüsü degismek istemeyecek ve problem olucak mutsuzluk kacınılmaz..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…