• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve nişanlısı

her allahın günü gece yarilarina kadar gelen kişi misafir değildir kimse kusura bakmasın azcık totosunu kaldırsın yediğini içtiğini yikasin ama yapmaz tabii çünkü parasiyla eziyor ev halkını düğün masrafı benden zaten onlar da bana hizmet etsin diyor

Hiç öyle düşünemez.
Çünkü babamın maddi olarak hazır olmadigini bole bile ki kendi ailesinin durumu daha kötü iken bütün sorumlulugu alıp bu işe kalkistilar. Eğer bu yüzden bu havalara giriyorsa sanırım sağlam bır gorumce olacağım :(

benim abimde oyleydi simdi ne annemi arar ne diger abimi anlayacagın aileye yabanci girince oda yabanci oluyor. Ama gelin hanimin annesine annecim der her zmn arar sorar. tavirlari anca bize

Cevabını vermemezlik ederek asıl o zmn bu hareketlerini durduramazsınız ,alıştırmayın hergün gelen insan bir çayını almayıp misafir gibi kuruluyorsa kendi çayınızı alın odanıza geçin anneniz de hiç üzülmesin bile bir hatasını söylemekten çekinmesin sustukça devamı gelir yoksa ...

Bütün bunlar fazla rahat büyütülmekten kaynaklanıyorsa suç annenizde babanızda ne diyelim. Aslan oğlum , errrrrrkek oğlum diye büyütülünce :)

Mrb sevgili bayanlar.
Abim nişanlı ve bütün masrafı kendileri karsiliyorlar. Çünkü babamin düğün yapacak durumu yoktu. Onlarda biz yapacağız dediler. Neyse sıkıntı yok yani yine güzel elimizden geldiğince destek oluyoruz.

Nisanlisiyla iyi anlasiyoruz iyi bır kız neşeli,içi dışı bir ve sosyal bır insan.
Abimin anneme olan dengesiz ve terbiyesiz çocukça tavırları davranışları oluyor kızın yanında .
Örneğin; kız acı yiyemiyor ve o gün yemek acı olduysa kızın yanında sanki babammis gibi annemi azarlayip bozuyor "hep bunu yapiyosun sen niye böyle! !" Gibi.
Kadın ağzının payını veriyor tabi çok abartmadan kavga çıkmasın diye "haddini bil" diyor.

Annem babam melek gibi insanlar ve kızın hicbiseyine laf etmezler çok narin yapılı insanlar.

Kızı seviyoruz yani ve ufak tefek şeyleri annem babam laf edip büyütüp te huzursuzluk cikarmiyorlar.
Bana gelirse zaten bır ton dersle uğraşıyorum hergün bunların kahrindan sabır çekip dersimi calismaya çalışıyorum. Çok gürültü yapıyorlar ve her akşam bunlar yüzünden calisamiyorum .

1 değil 2 değil kızın yanında sürekli ufak birşey de anneme saygısızlık yapıyor .
Ben hizmetciyim zaten .
Esra çay getir esra şunu yap.
Ve işin garip tarafı gelin adayı Aslı diyelim ismi.
Oturur çay May doldurmaz öyle ki rahat biri.
Ailem bu rahatlığı samimiyeti verdi ona.
Neyse yani bulasikdi falan birlikte yaparız ama bazen ben odadan cikmiyorum gidip te o bulaşıga dokunmadigi oldu 1 kere. Çok garipsedim çünkü ben utanirdim.

Hiç istemeden Görümcelik yapmaya başlıyorum sanırım fakat bu Görümcelik mi bilmiyorum.
Ağzımi açıp ters birsey diyemeyen laf cakamayan biriyim.
Hatalı bile olsalar birsey yok gibi davranıp 2 yüzlü davranıyorlar abimle.

Bugün ise bi olay oldu minik.
Kız abimin yanindaymis duymuş teli.
Annem Şakayla gelmem size demiş bu kızda yanlış anlamış kavga etmişler.
Abim geri annemi arayip kızın yanında bır ağız gitti küfürler. ..
Annem çok Üzgün çok kırdı annemi hergün yapıyor bunu büyük nedir bilmiyor.
Neyse kız demişki gitmiycem ben .
Gelmiyoruz biz akşam yemeğe.

Neyse canımız sıkıldı kızın bu tavrına sinir olduk çünkü.
1 saat sonra zil çaldı geldiler.
Kapıda girişte kiz diyor ki anneme "gelmeyecektim de kandil diye geldim"....
Lafa bak !
Ben odamdayim bu lafı duyunca sinirden catladim.
Gidip bozacaktim çünkü artık abimin hallerinden etkilenip bununda burnu kalktı.
Ya sabır dedim odadan cikmadim sakin olmaya çalıştım ve sonra baktım annem bişey yok gibi davraniyo kıza bende mecbur hosgeldin dedim .

Ne sacmaliyosun sen diyeceksiniz belki ama artık çok yoruldum.
Yordular. Eski konumdada biliyosunuzdur sınav haftası düğün yapacaklar. Kendi kendime öfke patlaması yaşıyorum Ağlıyorum sonra kıza gülüp 2 yüzlü olmak zorunda kalıyorum. Biktimmmm.....
Bugün tavırli davrandım ama baktım kizda ciddi duruyo tavirli.
Oysa ki abimin telini duyupta olayı yanlış tarafa çekip yanlış anlayan kendisi ve niye anneme öyle diyosun nasıl bır yüzsuzluk bu.
Sadece paylaşmak istedim çok mutsuzum.
Bencilin teki abim kimseyi düşünmüyor.
Kızın yanında anneme diyoki destek olmuyonuz bari köstek olmayın.
Hayır her zamanki annem ne zaman kaynanalik yapıda kızın yanında böyle davranıyorsun .
Odama çekilip dersimi çalışayım diyorum kahkahalarla yüksek sesle sohbetleriyle içine ediyorlar odaklanamiyorum
Ayyy daha fazla okuyamiyacagim. Abiniz nisanlanmadan once cok saygiliydi da nisanlaninca mi boyle oldu. Vallahi kusura bakma da nasil annene kufur eder. Hic mi zamaninda agzina tokati cakmadi annen baban. Abinin terbiyesizliginin nedeni nisanlisi degil. Senin neden nisanlaninca bu kadar zoruna gitmeye basladi. Cok takma bence evlenince ayni saygisizligi esine de yapar.

Misafir olan ailenin bır üyesi .
Yorumunuza tabiki saygı duyuyorum
Ben evime gelen misafire asla is yaptirmadim yaptrmam da .
Ne yani kendini misafir olarak gorecekse niye evleniyor bunlar?
Misafir gibi gidip misafir gibi gelirse de bu defa da aile ortamına alistirmiyosunuz derler.
Sizin görüşünüz.
Fakat Türkiye gibi bır toplumda kayinbabasinin 1 bardak çayını dahi doldurmaya usenen gelini kim ne yapsın?

Sizin aile yapiniz farkli olabilir. Bizde gelin sevilir sayilir ama ailenin bir uyesi midir? Degildir. O yastan sonra kimse baska bir ailenin uyesi olamaz bu ancak zorlama olur gibi geliyor bana.
Ben kendi evime geldikleri zaman disinda kayinpederime hic cay koymadim. Boyle bir beklenti var midir? Bence yok. Olsa bir sekilde dile gelirdi bunca sene. Boyle bir gelini kim ne yapsin demissiniz ama kayinpederim ve kayinvalidemin beni bir sey yapmasi gerekmiyor zaten. Ogullari beni sevdi ben de onu sevdim. Evlendik yuva kurduk.
Kendini misafir gorecekse niye evleniyor demissiniz. Siz evleneceginizde esinizin ailesiyle bir aile olmak icin mi evleneceksiniz? Esinizle degil ailesiyle mi evleneceksiniz?

Mrb sevgili bayanlar.
Abim nişanlı ve bütün masrafı kendileri karsiliyorlar. Çünkü babamin düğün yapacak durumu yoktu. Onlarda biz yapacağız dediler. Neyse sıkıntı yok yani yine güzel elimizden geldiğince destek oluyoruz.

Nisanlisiyla iyi anlasiyoruz iyi bır kız neşeli,içi dışı bir ve sosyal bır insan.
Abimin anneme olan dengesiz ve terbiyesiz çocukça tavırları davranışları oluyor kızın yanında .
Örneğin; kız acı yiyemiyor ve o gün yemek acı olduysa kızın yanında sanki babammis gibi annemi azarlayip bozuyor "hep bunu yapiyosun sen niye böyle! !" Gibi.
Kadın ağzının payını veriyor tabi çok abartmadan kavga çıkmasın diye "haddini bil" diyor.

Annem babam melek gibi insanlar ve kızın hicbiseyine laf etmezler çok narin yapılı insanlar.

Kızı seviyoruz yani ve ufak tefek şeyleri annem babam laf edip büyütüp te huzursuzluk cikarmiyorlar.
Bana gelirse zaten bır ton dersle uğraşıyorum hergün bunların kahrindan sabır çekip dersimi calismaya çalışıyorum. Çok gürültü yapıyorlar ve her akşam bunlar yüzünden calisamiyorum .

1 değil 2 değil kızın yanında sürekli ufak birşey de anneme saygısızlık yapıyor .
Ben hizmetciyim zaten .
Esra çay getir esra şunu yap.
Ve işin garip tarafı gelin adayı Aslı diyelim ismi.
Oturur çay May doldurmaz öyle ki rahat biri.
Ailem bu rahatlığı samimiyeti verdi ona.
Neyse yani bulasikdi falan birlikte yaparız ama bazen ben odadan cikmiyorum gidip te o bulaşıga dokunmadigi oldu 1 kere. Çok garipsedim çünkü ben utanirdim.

Hiç istemeden Görümcelik yapmaya başlıyorum sanırım fakat bu Görümcelik mi bilmiyorum.
Ağzımi açıp ters birsey diyemeyen laf cakamayan biriyim.
Hatalı bile olsalar birsey yok gibi davranıp 2 yüzlü davranıyorlar abimle.

Bugün ise bi olay oldu minik.
Kız abimin yanindaymis duymuş teli.
Annem Şakayla gelmem size demiş bu kızda yanlış anlamış kavga etmişler.
Abim geri annemi arayip kızın yanında bır ağız gitti küfürler. ..
Annem çok Üzgün çok kırdı annemi hergün yapıyor bunu büyük nedir bilmiyor.
Neyse kız demişki gitmiycem ben .
Gelmiyoruz biz akşam yemeğe.

Neyse canımız sıkıldı kızın bu tavrına sinir olduk çünkü.
1 saat sonra zil çaldı geldiler.
Kapıda girişte kiz diyor ki anneme "gelmeyecektim de kandil diye geldim"....
Lafa bak !
Ben odamdayim bu lafı duyunca sinirden catladim.
Gidip bozacaktim çünkü artık abimin hallerinden etkilenip bununda burnu kalktı.
Ya sabır dedim odadan cikmadim sakin olmaya çalıştım ve sonra baktım annem bişey yok gibi davraniyo kıza bende mecbur hosgeldin dedim .

Ne sacmaliyosun sen diyeceksiniz belki ama artık çok yoruldum.
Yordular. Eski konumdada biliyosunuzdur sınav haftası düğün yapacaklar. Kendi kendime öfke patlaması yaşıyorum Ağlıyorum sonra kıza gülüp 2 yüzlü olmak zorunda kalıyorum. Biktimmmm.....
Bugün tavırli davrandım ama baktım kizda ciddi duruyo tavirli.
Oysa ki abimin telini duyupta olayı yanlış tarafa çekip yanlış anlayan kendisi ve niye anneme öyle diyosun nasıl bır yüzsuzluk bu.
Sadece paylaşmak istedim çok mutsuzum.
Bencilin teki abim kimseyi düşünmüyor.
Kızın yanında anneme diyoki destek olmuyonuz bari köstek olmayın.
Hayır her zamanki annem ne zaman kaynanalik yapıda kızın yanında böyle davranıyorsun .
Odama çekilip dersimi çalışayım diyorum kahkahalarla yüksek sesle sohbetleriyle içine ediyorlar odaklanamiyorum
simarik erkek cocuk suc anne ve babanizin evlenince birken 2 olurlar boyle bir adamla evlenen kisi de onun gibidir kiz boyle yapma gibi telkinkerde bulunsa idi biraz duzelme olurdu annene yine de uzuldum baba figuru ise yok ortalikta babaniz terbiyesini verememis ya da tatli canini sikip ogluyla ugrasmamis

Sizin aile yapiniz farkli olabilir. Bizde gelin sevilir sayilir ama ailenin bir uyesi midir? Degildir. O yastan sonra kimse baska bir ailenin uyesi olamaz bu ancak zorlama olur gibi geliyor bana.
Ben kendi evime geldikleri zaman disinda kayinpederime hic cay koymadim. Boyle bir beklenti var midir? Bence yok. Olsa bir sekilde dile gelirdi bunca sene. Boyle bir gelini kim ne yapsin demissiniz ama kayinpederim ve kayinvalidemin beni bir sey yapmasi gerekmiyor zaten. Ogullari beni sevdi ben de onu sevdim. Evlendik yuva kurduk.
Kendini misafir gorecekse niye evleniyor demissiniz. Siz evleneceginizde esinizin ailesiyle bir aile olmak icin mi evleneceksiniz? Esinizle degil ailesiyle mi evleneceksiniz?
Ben de size katılıyorum. Kadınlar kendilerini eş ailesine hizmet etmek zorunda hissediyorlar. Ama artık o "geniş aile" yok bu toplumda. Biz kendimiz seçiyoruz eşlerimizi. Beni kayınvalidem seçip "almadı". Dolayısıyla beni ne kayınvalidemin ne de kayınpederimin bir şey yapmasına ihtiyacım var. Kayınvalide benim evimde misafirdir ben de onun evinde. Misafire de bulaşık yıkatmak ayıptır.

Ay ben de ne dolmuşum. Sizi de alıntılamış bulundum. Neyse artık kalsın böyle:kahve:

Sizin eve gelince hizmet etmek senin annenin ve babanin görevi küçük hanım :) ama her gun her gun sizin evde işi ne bu gelinin misafirligin dozunu kacirmis ve ben en cok senin sinav haftana dugun yapmalarına takildim soyledigin halde, heralde soylemissindir cunku burda bahsettigine gore senin icin onemli belli ki. Yerinde olsam gitmezdim abimin düğününe. Kan bagi bana bisey ifade etmiyor karsimdaki insan olmadikca silerim. Diger turlu omur boyu kudurur durursun.

Canim tencere kapak birbirini bulmus bunlar sen babanin dedigi gibi disini sık karismamaya calis kiza. Bise soyliceksen de abine soyle.
Benim abimin nişani da sinav haftasina denk geldi gelinimizin kardeside benimle ayni okulda okuyo ikimizinde sinav haftasiydi ben onceden calistim sinavlarima cok sukur bi sıkıntı olmadi. Yani onceden calis kendini ayarla al önlemini.
Bulasik konusundada yanlis dusunuyosun gibi cunku evin kizi dururken gelin yapmak istemeyebilir bi yandan hakli. He ne olur sende onun evinde bardak bile kaldirmassin :)

Canim tencere kapak birbirini bulmus bunlar sen babanin dedigi gibi disini sık karismamaya calis kiza. Bise soyliceksen de abine soyle.
Benim abimin nişani da sinav haftasina denk geldi gelinimizin kardeside benimle ayni okulda okuyo ikimizinde sinav haftasiydi ben onceden calistim sinavlarima cok sukur bi sıkıntı olmadi. Yani onceden calis kendini ayarla al önlemini.
Bulasik konusundada yanlis dusunuyosun gibi cunku evin kizi dururken gelin yapmak istemeyebilir bi yandan hakli. He ne olur sende onun evinde bardak bile kaldirmassin :)
Ben önceden çalışıp bitirmeye çalışıyorum zaten.
Çok stresli günler geçirdiğim için her yaptığı gözüme batmaya başladı.
Bazen gerçekten öyle dusuncesiz hareketleri oluyor ki şaşırıyorum.
Hani ben olsam böyle davranmazdim yapmazdim diyorum.
Herkesi olduğu gibi kabul etmek gerek farkındayım ama omuzlarimda yük varmış gibi geliyor.
Annemle dün kavga ettim tartistim ve ben ona saygısızlık yapılıyor diye kızarken kadın bugün benle konuşmuyor. Abime bi ilgi bi ilgi.
Yok gercekten benimkiler oğlan diye ayrım yapıyor yada ben paranoyak oldum

Sizin eve gelince hizmet etmek senin annenin ve babanin görevi küçük hanım :) ama her gun her gun sizin evde işi ne bu gelinin misafirligin dozunu kacirmis ve ben en cok senin sinav haftana dugun yapmalarına takildim soyledigin halde, heralde soylemissindir cunku burda bahsettigine gore senin icin onemli belli ki. Yerinde olsam gitmezdim abimin düğününe. Kan bagi bana bisey ifade etmiyor karsimdaki insan olmadikca silerim. Diger turlu omur boyu kudurur durursun.
Ben su bulasik olayını tam olarak ifade edemedim.
Ben ders calismadigim zaman kız yanımda bulasiga yardım ediyor sofraya topluyor ben varım diye.
Ama ben odama cekiliyorum bazen çıkmiyorum odadan yemek yemiyorum sonra yerim diyorum.
8de içilen çay tepsisi ve mutfakta duran bulasiklar gece 1 e kadar duruyor yerinde.
Çay içilen sehpa varya o herkesin önünde ve üstünde boş bardaklar var.
Ben odadayim diye yapılıyor bu .
Ders cslistigimi biliyorsun ne var sende bu evin kizisin yikamiyosan bile topla.
Sanki bilerek yapıyor.
Kasıtlı gibi.
Ders arası çay aldigimda bazen babamın boş bardagini ben dolduruyorum ve üzülüyorum.
Amma gelin diyorum.
Tabiki is yapmasın. Benim demek istediğim farklı umarım anlsmissinizdir

Ben de size katılıyorum. Kadınlar kendilerini eş ailesine hizmet etmek zorunda hissediyorlar. Ama artık o "geniş aile" yok bu toplumda. Biz kendimiz seçiyoruz eşlerimizi. Beni kayınvalidem seçip "almadı". Dolayısıyla beni ne kayınvalidemin ne de kayınpederimin bir şey yapmasına ihtiyacım var. Kayınvalide benim evimde misafirdir ben de onun evinde. Misafire de bulaşık yıkatmak ayıptır.

Ay ben de ne dolmuşum. Sizi de alıntılamış bulundum. Neyse artık kalsın böyle:kahve:
Ben bu işi gönül isi saygı ve sevgi işi olarak görüyorum.
Hizmetcilik değil.
Demek ki siz ve sizin gibi düşünenler çay doldurmayi bulasik yikamayi Hizmetcilik olarak görüyor ne yazık. ...
Sevdiğim adamın anasına babasına hatta küçük kardeşine bile hizmet ettim ederim.
Çünkü saygı duyuyorum seviyorum.
Kayinbabamin (eski) bardağı bosalirdi kızı doldurunca ben doldurmadigim için vicdan azabı cekerdim ayıp olur diye.
Bu benim görevim değil musafirim ben demek hangi kültürde ben bilmiyorum.
Bizim kültürümüz hala böyle işliyor.

Bütün bunlar fazla rahat büyütülmekten kaynaklanıyorsa suç annenizde babanızda ne diyelim. Aslan oğlum , errrrrrkek oğlum diye büyütülünce :)
Haklısınız ne diyeyim daha dün ben anneme içimi döktüm ama bugun oğluyla konuşuyor benle konuşmuyor.
Neymiş efendim ben fazla abartiyormusum

Oncelikle aile yapim katı kuralları olan şu olsun böyle olsun diyen değil daha çok dediginiz gibi sevgi saygı hoş samimi bır ortam .
Fakat ben odamda ders çalışıyorum cslismasam gelir çayı doldurrum elime yapismiyor.
Bunu bile bile yardimci olmayan bencil bır karakterde insan.
Demek ki sadece abim için evleniyor.
Ozaman boşa emek verip byutup bu yasa getirmisler vallahi.

Aileyle evlenmediginizi düşünüyorsunuz fakat eminim ki bu davranışlarınız arkanızdan konuşuluyor.
Türk toplumunda ister çok modern ister geleneksel aile olsun Kayinbaba ve kaynana kendi evinde bile hürmet bekler :)

Demek ki ne yapacaksın arkadaşım? Sen boşverecekmişsin. O anne senden farklı hisseder düşünür boşver. Hele annen abartıyorsun diyorsa. Ha sana yapılan bir yanlış varsa onu boşverme.

Oncelikle aile yapim katı kuralları olan şu olsun böyle olsun diyen değil daha çok dediginiz gibi sevgi saygı hoş samimi bır ortam .
Fakat ben odamda ders çalışıyorum cslismasam gelir çayı doldurrum elime yapismiyor.
Bunu bile bile yardimci olmayan bencil bır karakterde insan.
Demek ki sadece abim için evleniyor.
Ozaman boşa emek verip byutup bu yasa getirmisler vallahi.

Aileyle evlenmediginizi düşünüyorsunuz fakat eminim ki bu davranışlarınız arkanızdan konuşuluyor.
Türk toplumunda ister çok modern ister geleneksel aile olsun Kayinbaba ve kaynana kendi evinde bile hürmet bekler :)

Sadece abiniz icin evlenmesi bence cok normal. Sizin icin mi evlenecekti? Aile icin evlenecek olsa ona biri "iyi bir ailenin oglu" diye bir tanidigini gosterirdi o kiz da evlenirdi.
Benim kayinvalidem veya kayinpederim kendi evinde hurmet beklemiyor mesela. Sizin cevreniz hep boyle olabilir ama baska orneklerin olabilecegini kabul etmeyisiniz tuhaf. Abilerim de evli. Annem babam da takilmaz boyle seylere. Siz dersinizi calisin. Ama cayi anneniz kendisi koysun.

Tekrar soyluyorum. Isten cikip gittigimde hastalik sakatlik vs yoksa kimsenin evinde kimseye cay koymam hic de koymadim. Aksine is yapmami istemezler esimin ailesi.
Bence farkinda degilsiniz ama kati kurallar var ailenizde. Siz boyle gordugunuz ve alistiginiz icin size normal geliyor.

Kendi oglum da var. Onun esini prenses gibi gormek isterim. Ben veya esi dahil kimseye hizmet etmesini istemem. Oyle bir kadini oglumun yanina yakistirmam.

Back
X