• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve nişanlısı

Öncelikle abinizin annenize yakışıksız cevap vermesi ailenizin ona verdiği eğitimle alakalı. Demek ki yetiştirememişler. İçten içe bir şeye kinlenmiş acısını çıkartıyor da olabilir. Bunu aileniz çok rahatsız oluyorsa abinizi karşılarına alıp konuşmaları lazım. Maddiyatla alakalı olabilir.
İkinci olarak nişanlı kız kimsenin evinde iş yapmak bulaşığa girmek zorunda değil. Şu gelinleri hizmetçi olarak görme huyunuzdan vazgeçin. Evin kızı olacak ama tavırlarınıza bakılırsa daha sizin gözünüzde evin kızı olamamış kahkahalarından bile rahatsız olduğunuza göre.
Daha önce de konu açmıştınız sınavınızla ilgili. Rahatsız oluyorsanız kulak tıkacı takın onlar geldiğinde. Onların da evi orası, madem Çay doldurma, bulaşık gibi eylemlere karışması gerekiyorsa siz de oturup kalkmalarını laf edemezsiniz. Kimse evlenirken görümcesinin sınavını düşünmek zorunda değil, siz durumunuzu belirtir rica edersiniz. Jest yapıp kabul ederlerse ne ala. Etmezlerse de düğünde geçireceğiniz iki saatten sınav kazanamamazlık olmaz sanıyorum. Kandildi gelmeyecektim vb gibi sözleri annenize sitem etmek için söylemiş. Doğrudur yanlıştır bilemem, ama terbiyesizce bir hakaret vb olmadığı sürece araya girmeyin. Onun da annesi artık, istediği sitemi eder. Anlattığınız hiçbir şeyde Sizlik bir durum yok.
Beni anlamiyorsunuz fakat saygı duyuyorum.
Bende gelin oldum ama bır kere bile cayimi kimseye doldurtmadim.
Bunun gibi yan gelip oturmadim .
Annem babam odaya girer ayağa kalkmaz yayılır koltuğa .
Bilmiyorum ben yapmadım yapmam da
Hizmetcilik değil bu saygidir.

Anne baba içeri girince toparlanırsın da ayağa kalkmak çok ilginçmiş, kışla kuralları adeta.

Saygidir evet. Demek ki kizin ailesi ogretmesi gerekenleri ogretememisler.

Ya tabiki de evin bır diğer odasından oturma odasına girerken kalkilmaz onu demiyorum.
Annem babam dışardan geliyor ne toparlanma ne kalkma .
Gerçi abim ayaklarını uzatıp yatan biri sasirmamak gerek.
Bütün bunlar eğitim den değil fazla rahat buyutulmekten kaynaklanıyor

Saygidir evet. Demek ki kizin ailesi ogretmesi gerekenleri ogretememisler.
Öyle yoruldum ki
Beni en çok yoran sadece kendilerini düşünmeleri.
1 ay önce de aynı konuyu açmıştır
Sabrettim hep telkin ettim kendimi ama beni takan kimse yok.

Öyle yoruldum ki
Beni en çok yoran sadece kendilerini düşünmeleri.
1 ay önce de aynı konuyu açmıştır
Sabrettim hep telkin ettim kendimi ama beni takan kimse yok.
Okumustum onceki konuzu. Anneye cok uzuldum cidden. Baskasinim yaninda rencide edilmek cok onur kirici. Hemde evladin tarafindan.

Abinize yardım edilmediği için bu şekilde tavır alıyor anneye. Yanlış yapıyor.
Abiniz el kızının olmuş artık. Geçmiş olsun.
Eşinin yanında anneye öyle davranıyor abin ve gelininizde abin gibi davranır. Rahat, umursamaz, saygısız.
Evlenince az görüşün yoksa başınız çok ağrıyacak.

Diz hic karismayin ,burada tum yanlis anne ,babanda ,evlat onlarin evladi yarin obur gun hepsi sana tavir alir ,
Annen baban saf degil ,sadece fazla yuz vermisler ,ohullarina tapiyorlar ,
Abin onlari boyle alistirmis ,onlarda kusmedin ,birakip gitmesin diye pispis yapmis,umursamaz olmus ,
Normal bir anneye oglu onca kufur laf etse kapidan iceri almaz ,
Senin annen baban hala yalakalik pesinde ,ip inceldigi yerden kopsun diyip ,
Bu aksam gelin hanima gelmeseydin kizim,hatta abin icin oda gelmeseydi,
Mubarek gun onca kalbim kirildi daha neyin havasini yapiyorsun diyebilirdi ,
Ya da maddi destek konusu acilinca evlenmeyi biliyorsunuz ,eliniz ayaginiz tutuyor cok sukur ,calisin yapin,
Herkes ana baba parasiyla mi ev kuruyor ,okuttum buyuttum,yetmedi mi diyebilirler,

Yardım konusunda haksızsınız diğer konular tartışılır.

O kızın yediği içtiği 1 tabak 1bardak o olmasada o evde çay içilmiyo mu yemek yenmiyo mu ? Misafir gibi davranın yıkamak koymak istemiyosa koymasın o evlenince o da size misafir gibi davranır olur biter .

İnsanın yemediği şeyin yemekte olması kötü bişey zor . Acıyı koymasa annenizo kız da yer sizlerde yemeğinizin üstüne eklersiniz hepinizin gönlü olur.

Abinizde odun hayatında ilkdefa kız görmüş gibi davranıyo diycem ama yok değil annesinin kıymetini bilmeyen eşininde bilmez. Yarın onların evininde bu tartış bağrışlardan daha büyükleri olucak.

Sınava gelince neden size göre ayarlasınlar evlenen onlar belki özel bi tarih ? Belki çoğunluk o tarihte gelebilicek ? Siz ogün girmeyin sınava sabah aile hekimine gidip rapor alın sonra girin oldu bitti .

Önceki günler içinde annenize yardım etmekse niyetiniz etmeyin plastik bardak alın dışardan su böreği alın yensin içilsin atılsın sizde okulun kütüphanesinde çalışın bukadar basit

Ağabeyiniz nişanlısının yanında "Destek olduğunuz yok, köstek de olmayın." dediğine göre düğünlerine maddi olarak yardım etmediğiniz için sanırım ailesine karşı tepkili, bundan dolayı da bu saygısız tavırları sergiliyor diye düşünüyorum.

Bence gelin de aynı şekilde tepkili size karşı. Demişsiniz ya, annem babam gelince yayıldığı koltuktan toparlanıp da ayağa kalkmıyor, bulaşık yıkamıyor, çay koymuyor diye, o da aynı şekilde maddi olarak destek olmadığınız için sanırım saygıyı hak etmediğinizi düşünüp umursamaz davranarak bir nevi protesto ediyor gibi. Ki ağabeyiniz, kızın yanında ailenize "Destek olduğunuz yok, köstek de olmayın." derken kızı da bir nevi desteklediğini göstermiş zaten.

Hoş şeyler değil tabii...

Diz hic karismayin ,burada tum yanlis anne ,babanda ,evlat onlarin evladi yarin obur gun hepsi sana tavir alir ,
Annen baban saf degil ,sadece fazla yuz vermisler ,ohullarina tapiyorlar ,
Abin onlari boyle alistirmis ,onlarda kusmedin ,birakip gitmesin diye pispis yapmis,umursamaz olmus ,
Normal bir anneye oglu onca kufur laf etse kapidan iceri almaz ,
Senin annen baban hala yalakalik pesinde ,ip inceldigi yerden kopsun diyip ,
Bu aksam gelin hanima gelmeseydin kizim,hatta abin icin oda gelmeseydi,
Mubarek gun onca kalbim kirildi daha neyin havasini yapiyorsun diyebilirdi ,
Ya da maddi destek konusu acilinca evlenmeyi biliyorsunuz ,eliniz ayaginiz tutuyor cok sukur ,calisin yapin,
Herkes ana baba parasiyla mi ev kuruyor ,okuttum buyuttum,yetmedi mi diyebilirler,

aynen yahu. katılıyorum. anne kendini ezdirirse daha çook ezerler. bi ''höt'' demeyi bilsin, dilini kedi mi yedi?
pat pat versin cevaplarını sustursun.
bu kaynanaların da ortası yok heralde. samanyolunda oynayan sırlar dünyası misali, ya çok fena oluyorlar, ortalığı yıkıp geçiyorlar ya da aşırı saf aşırı sessiz kalıp kendilerini ezdiriyorlar. bi orta yolu bulsalar :)

Bn, 6 yıllık gelinim. Bi ben böyle rahat olamadım galiba

annene çok üzüldüm ya. ben senin yerinde olsam abiyi bir güzel bozardım, dua etsin annen bir şey demiyormuş, saygısız.

Bir insana kizi-oglu saygi duymuyorsa damadi-gelini hic duymaz. Zaten gelinin kardesinizden yuz buldugu kesin. Anladigim kadariyla bunlar zaten yardim da etmiyorlar diye bu hakki kendilerinde goruyorlar. Biz de aynisini yasadik ailecek. Sunu bilin ki (anne baba olarak) tepki vermediginiz surece saygisizliklari artacak, is rezil etmeye calismaya bile gidecek. Benim annem de aman bozgunluk olmasin diye sesini cikarmazdi ama sonradan gelin annemden "×××× karisi" diye bahsetmeye kadar abartti. Kardesim zaten kendimi bildim bileli saygisiz. Suan 3 senedir gorusmuyoruz kendileriyle ve o kadar huzurluyuz ki. Kus degilken surekli gerginlik laf dalasi kendileri yoksa telefonla bir sekilde huzur bozmalar... Asla da duzelmiyorlar.

Sorun abinizde üzgünüm. Annesine yanındaki kim olursa olsun saygılı olmalı,yemeğin acısından bile ciddi sorun çıkarmakta neyin nesi? Anneniz karışan,herşeye müdahil olan biri olsa amenna ama onda bile çözüm bu değil,bu olmamalı. Abiniz saygı göstermiyor eziyorken elin kızı neden göstersin ki.

Abinizle konustunuz mu hiç? Sen ne hakla annemle böyle konuşuyosun diye

Back
X