• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abim ve nişanlısı

Beni anlamiyorsunuz fakat saygı duyuyorum.
Bende gelin oldum ama bır kere bile cayimi kimseye doldurtmadim.
Bunun gibi yan gelip oturmadim .
Annem babam odaya girer ayağa kalkmaz yayılır koltuğa .
Bilmiyorum ben yapmadım yapmam da
Hizmetcilik değil bu saygidir.

Abinizin annenize davranışları konusunda size katılıyorum lakin saygı adı altında bu saydığınız şeylere katılmıyorum. Siz döne döne hizmet etmiş olabilir ve bunu saygı olarak görüyor olabilirsiniz o sizi bağlar yapmaya devam edin öyleyse.

Başkası yapmak zorunda değil ve sırf bu yüzden saygısız olmuyor. Odaya büyük gelince ayağa kalkanı hiç çevremde, ailemde görmedim topluca saygısızız herhalde biz. Kendi kültürünüzden olmayan insanlara saygısız diyemezsiniz, hoş desenizde takan yok zaten görüldüğü üzere. Nişanlı kız eve gelince bulaşığa, mutfağa girişcek diye birşey yok. Davet etmeyin çay koymak zor geliyorsa.

Mrb sevgili bayanlar.
Abim nişanlı ve bütün masrafı kendileri karsiliyorlar. Çünkü babamin düğün yapacak durumu yoktu. Onlarda biz yapacağız dediler. Neyse sıkıntı yok yani yine güzel elimizden geldiğince destek oluyoruz.

Nisanlisiyla iyi anlasiyoruz iyi bır kız neşeli,içi dışı bir ve sosyal bır insan.
Abimin anneme olan dengesiz ve terbiyesiz çocukça tavırları davranışları oluyor kızın yanında .
Örneğin; kız acı yiyemiyor ve o gün yemek acı olduysa kızın yanında sanki babammis gibi annemi azarlayip bozuyor "hep bunu yapiyosun sen niye böyle! !" Gibi.
Kadın ağzının payını veriyor tabi çok abartmadan kavga çıkmasın diye "haddini bil" diyor.

Annem babam melek gibi insanlar ve kızın hicbiseyine laf etmezler çok narin yapılı insanlar.

Kızı seviyoruz yani ve ufak tefek şeyleri annem babam laf edip büyütüp te huzursuzluk cikarmiyorlar.
Bana gelirse zaten bır ton dersle uğraşıyorum hergün bunların kahrindan sabır çekip dersimi calismaya çalışıyorum. Çok gürültü yapıyorlar ve her akşam bunlar yüzünden calisamiyorum .

1 değil 2 değil kızın yanında sürekli ufak birşey de anneme saygısızlık yapıyor .
Ben hizmetciyim zaten .
Esra çay getir esra şunu yap.
Ve işin garip tarafı gelin adayı Aslı diyelim ismi.
Oturur çay May doldurmaz öyle ki rahat biri.
Ailem bu rahatlığı samimiyeti verdi ona.
Neyse yani bulasikdi falan birlikte yaparız ama bazen ben odadan cikmiyorum gidip te o bulaşıga dokunmadigi oldu 1 kere. Çok garipsedim çünkü ben utanirdim.

Hiç istemeden Görümcelik yapmaya başlıyorum sanırım fakat bu Görümcelik mi bilmiyorum.
Ağzımi açıp ters birsey diyemeyen laf cakamayan biriyim.
Hatalı bile olsalar birsey yok gibi davranıp 2 yüzlü davranıyorlar abimle.

Bugün ise bi olay oldu minik.
Kız abimin yanindaymis duymuş teli.
Annem Şakayla gelmem size demiş bu kızda yanlış anlamış kavga etmişler.
Abim geri annemi arayip kızın yanında bır ağız gitti küfürler. ..
Annem çok Üzgün çok kırdı annemi hergün yapıyor bunu büyük nedir bilmiyor.
Neyse kız demişki gitmiycem ben .
Gelmiyoruz biz akşam yemeğe.

Neyse canımız sıkıldı kızın bu tavrına sinir olduk çünkü.
1 saat sonra zil çaldı geldiler.
Kapıda girişte kiz diyor ki anneme "gelmeyecektim de kandil diye geldim"....
Lafa bak !
Ben odamdayim bu lafı duyunca sinirden catladim.
Gidip bozacaktim çünkü artık abimin hallerinden etkilenip bununda burnu kalktı.
Ya sabır dedim odadan cikmadim sakin olmaya çalıştım ve sonra baktım annem bişey yok gibi davraniyo kıza bende mecbur hosgeldin dedim .

Ne sacmaliyosun sen diyeceksiniz belki ama artık çok yoruldum.
Yordular. Eski konumdada biliyosunuzdur sınav haftası düğün yapacaklar. Kendi kendime öfke patlaması yaşıyorum Ağlıyorum sonra kıza gülüp 2 yüzlü olmak zorunda kalıyorum. Biktimmmm.....
Bugün tavırli davrandım ama baktım kizda ciddi duruyo tavirli.
Oysa ki abimin telini duyupta olayı yanlış tarafa çekip yanlış anlayan kendisi ve niye anneme öyle diyosun nasıl bır yüzsuzluk bu.
Sadece paylaşmak istedim çok mutsuzum.
Bencilin teki abim kimseyi düşünmüyor.
Kızın yanında anneme diyoki destek olmuyonuz bari köstek olmayın.
Hayır her zamanki annem ne zaman kaynanalik yapıda kızın yanında böyle davranıyorsun .
Odama çekilip dersimi çalışayım diyorum kahkahalarla yüksek sesle sohbetleriyle içine ediyorlar odaklanamiyorum
abinin bu huyları evlenince devam edecek. eşine de annene davrandığı gibi saygısız davranacak. karı koca kavgası bitmez onların.
çünkü ikisi de saygısız.

Vallahi kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil hanımefendi. Siz hizmet etmiş olabilirsiniz ama gelininiz buna zorunlu değil. Annem babaanneme hizmet etmedi. Yengem anneanneme hizmet etmedi. İkisi de hizmet etmeyi saygı olarak gören gelinlerden bin kat daha saygılılar.

kusura bakmayın kızda bir enteresanlık yok.
abiniz anne babanıza saygı göstermezse kız hiiiç göstermez.
kız anne babanızı hayatının hiç bir evresinde sevmek zorunda değil.
ama saygı göstermek zorunda. bir kere eşimin ailesi diyerek bunu yapmalı.
ama abiniz anne babanızı insan yerine koyup sayıp sevmedikten sonra elin kızı ne yapsın?
belki kız da aynı sizin gibi uyuz olacak birşey buldu anne babanızda? abiniz size laf söyletirse o kız sizi daha çoook sinir eder.
abinizde iş yok.

Konuya girişte gelin o kadar çok övülmüş ki "alala sorun nerede" diyene kadar gelin "yüzsüze" dönüştü :)

Şaka bir yana herkesin söylediği gibi sorunların kaynağı abiniz. Anne ve babasına bu şekilde davranmayı içine sindirebiliyorsa merhametli biri değildir zaten. Eşi de ileride çekecektir bu durumdan. Ama anlamadığım özellikle babanızın sessiz kalması. Kıza yansıtılmasına gerek yok ki, insan evladını karşısına alıp konuşamaz mı? Bu derece mi uzaklık var arada? Bu kadar uzaklık varsa da kız niçin her gün geliyor, her gün sizdeler? Kızın ailesi aynı şehirde mi, abiniz de onlara gidiyor mu? "Biz ev kuruyoruz, masraf yapmamamız lazım" diyip mi evde görüşüyorlar acaba?

Öncelikle abinizin annenize yakışıksız cevap vermesi ailenizin ona verdiği eğitimle alakalı. Demek ki yetiştirememişler. İçten içe bir şeye kinlenmiş acısını çıkartıyor da olabilir. Bunu aileniz çok rahatsız oluyorsa abinizi karşılarına alıp konuşmaları lazım. Maddiyatla alakalı olabilir.
İkinci olarak nişanlı kız kimsenin evinde iş yapmak bulaşığa girmek zorunda değil. Şu gelinleri hizmetçi olarak görme huyunuzdan vazgeçin. Evin kızı olacak ama tavırlarınıza bakılırsa daha sizin gözünüzde evin kızı olamamış kahkahalarından bile rahatsız olduğunuza göre.
Daha önce de konu açmıştınız sınavınızla ilgili. Rahatsız oluyorsanız kulak tıkacı takın onlar geldiğinde. Onların da evi orası, madem Çay doldurma, bulaşık gibi eylemlere karışması gerekiyorsa siz de oturup kalkmalarını laf edemezsiniz. Kimse evlenirken görümcesinin sınavını düşünmek zorunda değil, siz durumunuzu belirtir rica edersiniz. Jest yapıp kabul ederlerse ne ala. Etmezlerse de düğünde geçireceğiniz iki saatten sınav kazanamamazlık olmaz sanıyorum. Kandildi gelmeyecektim vb gibi sözleri annenize sitem etmek için söylemiş. Doğrudur yanlıştır bilemem, ama terbiyesizce bir hakaret vb olmadığı sürece araya girmeyin. Onun da annesi artık, istediği sitemi eder. Anlattığınız hiçbir şeyde Sizlik bir durum yok.
Anasini babasini arayinda kizlarinida tutup kolundan sokaga atsinlar gelinin tozunu alip vitrine koysunlar gunde 3 defa beslesinler arada eglendirsinler kendi kizlarinada ekmek as vermesinler yasamasi yeterli vallahi kendi gorumcenizden ne gordunuz bilmemde o ev o kizin evi misafir olan henuz gelin statusune cikmamis olan nisanli hanim kiz (gelin ata binmis ya nasip demis )ha evet is bekleme kisminda haklisiniz ona birsey demiyorum dolayisiyla o kizin o evde yasarken yasadigi zorluklara anne babasina yapilan terbiyesizlige sinirlenmeye gelecegi olan bir sinavin bu kadar sekteye ugratilmasina uzulmeye hakki var.Ayni seyi gelin yazsa gorumcem bize geldi sole bole yapamiyorum calisamiyorum kk ayaklanir nasillll olur diye
Neyse zaten yapan kendi oglu bundan yuz bulan gelin egerki hakli olan ana babaya o kadar cemkirip dikleniosa huzur mutluluk bulamaz bu isler boyledir

Aile yapınızı bilemiyorum.
Eşimin kardeşleri de annelerine karşı çok saygısızdırlar (abiniz kadar değil), sayarlar dökerler, biri bi şey dese kayınvalidem karışmayın oğluma der.
Anneniz de bu şekilde yetiştirdiyse abinizin aklını kullananamasıyla birleşip bu çıkmıştır ortaya.

Ama böyle çocuk olacaksa hiç olmasın yani.
Şiddete karşı biri olarak o küfürler karşısında iyi bi tokat yemesini isterdim sanırım.

Kimse kimseye hizmet etmek zorunda deģil cümlesine katılıyorum.
Ama her gün yemeğe gidilen evde bulaşıklara el atılır, o kadar da değil.

Gelini iyi ki seviyormussunuz sevdiğiniz halinizde bu kadar açığını bulmussunuz dedikodusunu yapıyorsunuz sevmeseniz ne olurdu acaba hayal edemedim :süslü:

Abinizde hata var kızda değil, abiniz annesine ailesine saygı göstermezse kız hiç göstermez normal. Ayrıca gelin oldu diye iş yapmak zorunda değil yaparsa içinden gelir yapar. Benim de kardeşimin eşi var daha bir kere annemin ondan iş beklediğini görmedim gelinimiz de bazen yapar bazen yapmaz bunun mevzusu olmaz bile yani ne var siz her zaman ailenizin evinde iş yapıyor musunuz temizliğe ayarli makine miyiz neden gelinlerden böyle bir beklenti oluyor anlamıyorum. Siz kiza değil abinize bakın bence.

abinizin ve nişanlısının tavırları saygısızca evet ama , abınızın nişanlısı sizin evınızde iş yapmak, bulasıga yardım etmek vs zorunda değil.

ben de gelınım 37 yasındayım, kv deme gittiğimde bekar gorumcem var 43 yasında o yapar herseyı ben bırsey yapmam, gorumcem olmasa idi kv de de rahatsız vs olsa yardım ederdım.

Aynı sekılde bizim de gelınımız var annemlere gittiğinde hıcbırseye elını sürmez, annem de yaptırmaz zaten .Ben varsam ben yaparım her işi , ben yoksam annem yapar.

Neden bir baskasının mutfagına girilsin ki,

Anasini babasini arayinda kizlarinida tutup kolundan sokaga atsinlar gelinin tozunu alip vitrine koysunlar gunde 3 defa beslesinler arada eglendirsinler kendi kizlarinada ekmek as vermesinler yasamasi yeterli vallahi kendi gorumcenizden ne gordunuz bilmemde o ev o kizin evi misafir olan henuz gelin statusune cikmamis olan nisanli hanim kiz (gelin ata binmis ya nasip demis )ha evet is bekleme kisminda haklisiniz ona birsey demiyorum dolayisiyla o kizin o evde yasarken yasadigi zorluklara anne babasina yapilan terbiyesizlige sinirlenmeye gelecegi olan bir sinavin bu kadar sekteye ugratilmasina uzulmeye hakki var.Ayni seyi gelin yazsa gorumcem bize geldi sole bole yapamiyorum calisamiyorum kk ayaklanir nasillll olur diye
Neyse zaten yapan kendi oglu bundan yuz bulan gelin egerki hakli olan ana babaya o kadar cemkirip dikleniosa huzur mutluluk bulamaz bu isler boyledir

Görümcem yok. Gelin Misafirse iş beklenenez. İş bekleyorsa misafir statüsünden çıkartılmalı madem. Sorun ana-baba-oğul arasında maalesef ve bence tamamen maddiyat kaynaklı. Ne sorunun ne çözümünün şu aşamada konu sahibiyle ilgisi yok. O nedenle direkt geline müdahele ile karışırsa görümcelik yapmış olacak.

Mrb sevgili bayanlar.
Abim nişanlı ve bütün masrafı kendileri karsiliyorlar. Çünkü babamin düğün yapacak durumu yoktu. Onlarda biz yapacağız dediler. Neyse sıkıntı yok yani yine güzel elimizden geldiğince destek oluyoruz.

Nisanlisiyla iyi anlasiyoruz iyi bır kız neşeli,içi dışı bir ve sosyal bır insan.
Abimin anneme olan dengesiz ve terbiyesiz çocukça tavırları davranışları oluyor kızın yanında .
Örneğin; kız acı yiyemiyor ve o gün yemek acı olduysa kızın yanında sanki babammis gibi annemi azarlayip bozuyor "hep bunu yapiyosun sen niye böyle! !" Gibi.
Kadın ağzının payını veriyor tabi çok abartmadan kavga çıkmasın diye "haddini bil" diyor.

Annem babam melek gibi insanlar ve kızın hicbiseyine laf etmezler çok narin yapılı insanlar.

Kızı seviyoruz yani ve ufak tefek şeyleri annem babam laf edip büyütüp te huzursuzluk cikarmiyorlar.
Bana gelirse zaten bır ton dersle uğraşıyorum hergün bunların kahrindan sabır çekip dersimi calismaya çalışıyorum. Çok gürültü yapıyorlar ve her akşam bunlar yüzünden calisamiyorum .

1 değil 2 değil kızın yanında sürekli ufak birşey de anneme saygısızlık yapıyor .
Ben hizmetciyim zaten .
Esra çay getir esra şunu yap.
Ve işin garip tarafı gelin adayı Aslı diyelim ismi.
Oturur çay May doldurmaz öyle ki rahat biri.
Ailem bu rahatlığı samimiyeti verdi ona.
Neyse yani bulasikdi falan birlikte yaparız ama bazen ben odadan cikmiyorum gidip te o bulaşıga dokunmadigi oldu 1 kere. Çok garipsedim çünkü ben utanirdim.

Hiç istemeden Görümcelik yapmaya başlıyorum sanırım fakat bu Görümcelik mi bilmiyorum.
Ağzımi açıp ters birsey diyemeyen laf cakamayan biriyim.
Hatalı bile olsalar birsey yok gibi davranıp 2 yüzlü davranıyorlar abimle.

Bugün ise bi olay oldu minik.
Kız abimin yanindaymis duymuş teli.
Annem Şakayla gelmem size demiş bu kızda yanlış anlamış kavga etmişler.
Abim geri annemi arayip kızın yanında bır ağız gitti küfürler. ..
Annem çok Üzgün çok kırdı annemi hergün yapıyor bunu büyük nedir bilmiyor.
Neyse kız demişki gitmiycem ben .
Gelmiyoruz biz akşam yemeğe.

Neyse canımız sıkıldı kızın bu tavrına sinir olduk çünkü.
1 saat sonra zil çaldı geldiler.
Kapıda girişte kiz diyor ki anneme "gelmeyecektim de kandil diye geldim"....
Lafa bak !
Ben odamdayim bu lafı duyunca sinirden catladim.
Gidip bozacaktim çünkü artık abimin hallerinden etkilenip bununda burnu kalktı.
Ya sabır dedim odadan cikmadim sakin olmaya çalıştım ve sonra baktım annem bişey yok gibi davraniyo kıza bende mecbur hosgeldin dedim .

Ne sacmaliyosun sen diyeceksiniz belki ama artık çok yoruldum.
Yordular. Eski konumdada biliyosunuzdur sınav haftası düğün yapacaklar. Kendi kendime öfke patlaması yaşıyorum Ağlıyorum sonra kıza gülüp 2 yüzlü olmak zorunda kalıyorum. Biktimmmm.....
Bugün tavırli davrandım ama baktım kizda ciddi duruyo tavirli.
Oysa ki abimin telini duyupta olayı yanlış tarafa çekip yanlış anlayan kendisi ve niye anneme öyle diyosun nasıl bır yüzsuzluk bu.
Sadece paylaşmak istedim çok mutsuzum.
Bencilin teki abim kimseyi düşünmüyor.
Kızın yanında anneme diyoki destek olmuyonuz bari köstek olmayın.
Hayır her zamanki annem ne zaman kaynanalik yapıda kızın yanında böyle davranıyorsun .
Odama çekilip dersimi çalışayım diyorum kahkahalarla yüksek sesle sohbetleriyle içine ediyorlar odaklanamiyorum
1. Annenizle abinizin ilişkisine karuşnayıj bırakın anneniz babanız bildirsin haddini
2. Bulaşık yıkamıyo çay koymuyo konusuna gelince belki yalnız başına başkasının mutfağına girmiyodur. Ben girmiyorum böyle yetiştim
3. Kızı dolduran abiniz gibi. Bi erkeğin düğünü için ailesinden destek görmemesi gerçekten zor ve kötü bi durum.
Abiniz belki bunu kaldıramıyodur.

benim abimde karısının yanında annemle beni aşağılardı hatta beni kıskanç olarak lanse etmiş sağolsun. inanın kız benimle kıyaslnacak seviyede bile değilken öyle bir havalara girmişki her yerde beni kıskanıyor! diyormuş. halbuki aklıma bile gelmez adı sanı. hatta bu kız rahmetli babamdan kalan evi gözümün içine baka baka ailesiyle beraber ÇATIR ÇATIR Yedi. bana bekarlıktan borç yaptıran annem ve abimse benim borcumu benim hakkımla ödemediler bile. sonra da abim beni sildi hayatından ne arar ne sorar. yani böyle kişilikte bir abiniz olacağına hiç olmasın daha iyi. evlenince sizden iyice uzaklaşacak hanım köylü olacak geçmiş olsun.

Öncelikle abinizin annenize yakışıksız cevap vermesi ailenizin ona verdiği eğitimle alakalı. Demek ki yetiştirememişler. İçten içe bir şeye kinlenmiş acısını çıkartıyor da olabilir. Bunu aileniz çok rahatsız oluyorsa abinizi karşılarına alıp konuşmaları lazım. Maddiyatla alakalı olabilir.
İkinci olarak nişanlı kız kimsenin evinde iş yapmak bulaşığa girmek zorunda değil. Şu gelinleri hizmetçi olarak görme huyunuzdan vazgeçin. Evin kızı olacak ama tavırlarınıza bakılırsa daha sizin gözünüzde evin kızı olamamış kahkahalarından bile rahatsız olduğunuza göre.
Daha önce de konu açmıştınız sınavınızla ilgili. Rahatsız oluyorsanız kulak tıkacı takın onlar geldiğinde. Onların da evi orası, madem Çay doldurma, bulaşık gibi eylemlere karışması gerekiyorsa siz de oturup kalkmalarını laf edemezsiniz. Kimse evlenirken görümcesinin sınavını düşünmek zorunda değil, siz durumunuzu belirtir rica edersiniz. Jest yapıp kabul ederlerse ne ala. Etmezlerse de düğünde geçireceğiniz iki saatten sınav kazanamamazlık olmaz sanıyorum. Kandildi gelmeyecektim vb gibi sözleri annenize sitem etmek için söylemiş. Doğrudur yanlıştır bilemem, ama terbiyesizce bir hakaret vb olmadığı sürece araya girmeyin. Onun da annesi artık, istediği sitemi eder. Anlattığınız hiçbir şeyde Sizlik bir durum yok.
mükemmel bir yorum
+2587895214533 ellerine sağlık.

ayrıca benim erkek arkadaşımın ailesi de daha sadece adı olmasına rağmen "bizim durumumuz belli, yapacaksanız kendiniz yaparsınız" kafasında. hayatları boyunca hep yoklukmuş zaten. kendi evleri emekli maaşları ama yok demeye alışmış ağızları. erkek arkadaşımın ablasıda benim annem babam yapamaz ona göre istekleriniz olsun dedi şok oldum. bir talebim yoktu zaten.

erkek arkadaşıma durumu söyledim. öyle ya bilsin.
doğru demiş ablam ama insan utanır varlık içinde yokluk bilmem ne saydı saydı saydı. maddi olarak hep köstekler ve bu çok ağırına gidiyor.
ailesiyle ilgili bütün problemlerini bana anlatıyor. resmen kullanıyorlar ve adam saymıyorlar.
tam ben kinleniyorum, adam anacı oluyor.
bana ne diyeceksen şöyle diyeyim:

erkek arkadaşımın ailesinde saygı yok ve bende zerre kadar saygı duymuyorum. neden duyayım? yüzlerine bi saygısızlığım yok ama çok fazla probleme sebep oldukları için erkek arkadaşıma da aileni sevmek kenara dursun zerre saygım yok bana dertlerini anlatma sen iyi oluyorsun ben kinlendiğimle kalıyorum dedim. şaşırdı.
gerçekten de saygı hissetmiyorum. mecburiyetten nezaketliyim hepsi bu.

erkek arkadaşım bana bunu verdi ama. benim ailemde neler oluyor ama asla ağzımı açıp anlatmam. dertlenmem. laf söyletmem.

abin ailen destek olamadığı için hırslı bence, belki haklı. yinede kızın yanında yapmamalıydı gelin için çok geç artık geçmiş olsun.

Ben kayınvalidemin evine gittiğimde görümcelerim hayatta iş beklemezler benden. Bulaşığa yardım edeyim, isterseniz diye mutfağa girerim hangisi olsa içeride yok yok hallederim ben iki dakikalık iş der gönderir. Misafir varsa zaten hayatta yaptırmazlar boş ver sen otur derler. Kedim kumunu dağıtıyor onu süpürmek istiyorum da kaç kere elimden süpürgeyi alıp kendileri yaptılar. Eğer kızlarından kimse yoksa kayınvalidem bekler biraz. Ama yemek falan yapmamı değil. Çünkü onu ilk evlerine evli olarak gittiğimde yaptı. 6 saat yol gelmiştik. Eşim yolda bir şey yemeyelim annem şimdi neler neler hazırlamıştır yemezsek alınır dedi. Gittik, kv bana ne yiyecekseniz hadi gir de mutfağa yap bakalım dedi. Akşam olmuş zaten. Makarna yaptım, haşladıkça haşladım suyu kendi kendine bitene kadar. Sonra bu niye böyle olmuş diye şaşırdılar, yabancı mutfak süzgeç nerede bulamadım ben de suyu bitene kadar haşladım dedim. Artık beceriksiz gelinim o yüzden de beklemez işte.
Kızdan iş bekleyip durmayın. Ben nişanlıyken eşimin ailesinin evine bir kez ve ailemle gittim. Kız ne kadar cana yakın hep gelip duruyor kıymetini bilmiyorsunuz. Bir de iş yaptırmak istiyorsunuz. Bulaşığınıza bile yardım ediyormuş daha ne yapsın misafir bir insan olarak?

Görümcem yok. Gelin Misafirse iş beklenenez. İş bekleyorsa misafir statüsünden çıkartılmalı madem. Sorun ana-baba-oğul arasında maalesef ve bence tamamen maddiyat kaynaklı. Ne sorunun ne çözümünün şu aşamada konu sahibiyle ilgisi yok. O nedenle direkt geline müdahele ile karışırsa görümcelik yapmış olacak.
Ya bir is bekledigini sanmiyorum aslinda sinirlenip sinirlenip buraya yaziyor sorun maddiyatta degil sorun kisiliksik yetismis simartilmis bir erkek ne maddi destek almadan evlenenler var ana babasina boyle davranmiyor.
Gelin abi cok umrunda degil uyenin cozdugum kadariyla derdi gorumcelikte degil bir ayrilik yasamis simdide kendi ayaklari uzerinde durmanin derdinde gelinle abisi saygisizlik konusunda sorun yaratiyor evde ana baba ha bire soyleniyor buda huzur bulamiyor sorun bu
Anasi babasi bi hot desin hakkiyla bir kaynana kp olsun bakalim o derece saygisizlik oluyor mu
KONU SAHİBİ SEN HİC BİRSEY YAPAMAZSİN ANNEN İSTESE O SAYGİSİZLİGİN ONUNE GECER AMAN HUZURSUZLUK CİKMASİN SANA KARSİ UYGULADİKLARİ TAKTİKK
ANNEN BABAN EZİGİ OYNAMAYİ KENDİ TERCİH EDİYOR HEM MADDİ BİRSEY YAPMİYORLAR HEMDE COCUKLARİYLA KOTU OLMUYORLAR
SAF OLAN ONLAR DEGİL SENSİN KARİSMA NE ABİNE NE GELİNE VARSA İMKANİN SİNAV SURESİNCE YURTTA KAL YADA BİR AKRABANA TASİN YADA KURSA YAZİL BAZİ KURSLARDA KUTUPHANE GİBİ İMKAN OLUYOR SABAH GİDER AKSAM GELİRSİN

Ben kayınvalidemin evine gittiğimde görümcelerim hayatta iş beklemezler benden. Bulaşığa yardım edeyim, isterseniz diye mutfağa girerim hangisi olsa içeride yok yok hallederim ben iki dakikalık iş der gönderir. Misafir varsa zaten hayatta yaptırmazlar boş ver sen otur derler. Kedim kumunu dağıtıyor onu süpürmek istiyorum da kaç kere elimden süpürgeyi alıp kendileri yaptılar. Eğer kızlarından kimse yoksa kayınvalidem bekler biraz. Ama yemek falan yapmamı değil. Çünkü onu ilk evlerine evli olarak gittiğimde yaptı. 6 saat yol gelmiştik. Eşim yolda bir şey yemeyelim annem şimdi neler neler hazırlamıştır yemezsek alınır dedi. Gittik, kv bana ne yiyecekseniz hadi gir de mutfağa yap bakalım dedi. Akşam olmuş zaten. Makarna yaptım, haşladıkça haşladım suyu kendi kendine bitene kadar. Sonra bu niye böyle olmuş diye şaşırdılar, yabancı mutfak süzgeç nerede bulamadım ben de suyu bitene kadar haşladım dedim. Artık beceriksiz gelinim o yüzden de beklemez işte.
Kızdan iş bekleyip durmayın. Ben nişanlıyken eşimin ailesinin evine bir kez ve ailemle gittim. Kız ne kadar cana yakın hep gelip duruyor kıymetini bilmiyorsunuz. Bir de iş yaptırmak istiyorsunuz. Bulaşığınıza bile yardım ediyormuş daha ne yapsın misafir bir insan olarak?

Yalnız eşinize çok güzel ders olmuştur yemek olayı :)

Yalnız eşinize çok güzel ders olmuştur yemek olayı :)
Olmuştur :) Ama ben bir şey demedim yüzüne vurup da. Desem çünkü hemen savunmaya geçer :D SOnraki gittiklerimizde yaptı bir şeyler ama da hiç zaten öyle çeşit çeşit yemek yapan türde bir insan değil. Genelde kızları yaptığı için alışmış. Ben de görümcelerim yokken pek gitmiyorum artık öğrendim :)

Kusura bakmayın ama gerçekten abiniz düşman başına. Anneye küfür nasıl bi terbiyesizliktir ya:sopa:

Back
X