Abime ev verilecek peki ya bana?

Zahmet olmazsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2020
269
570
33
Babamın kendi oturduğu haricinde kira geliri 6-7 bin arasında değişen 4 dairesi var. Abim evlenecek ve bu dairelerden birinde oturacak. Abim ve eşi çalışıyor. Babamla aynı şehirdeler. Ben farklı şehirdeyim. Evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Kiradayız. Sizce ben de bir dairenin kira ücretini almalı mıyım? Yoksa hiç sesimi çıkartmayayım mı?

Babamın kendi oturduğu haricinde kira geliri 6-7 bin arasında değişen 4 dairesi var. Abim evlenecek ve bu dairelerden birinde oturacak. Abim ve eşi çalışıyor. Babamla aynı şehirdeler. Ben farklı şehirdeyim. Evliyim. Eşim de ben de çalışıyoruz. Kiradayız. Sizce ben de bir dairenin kira ücretini almalı mıyım? Yoksa hiç sesimi çıkartmayayım mı?
Kira gelirini veremem ama sen de burada yaşarsan gel otur diyebilir sonuçta tapusunu vermemiş

Abinizin babanızın evinde bedelsiz oturacağı kesin mi ? Olmamış ve olacağı varsayılan konular üzerinden kendi kendinizi doldurmayın.

Kimsenin kimseye muhtaç olmadan , kendi geçimini sağlayabilmesi daha güzel.

kaç kardeşsiniz?
sizin kültür/gelenek nasıl? kadınlara mirastan bırakılıyor mu?

bana sorarsanız hakkınızı isteyin tabii ki. ama ilk aşamada olay cıkarmanızı tavsiye etmem. nabız yoklayın sonra peşine düşün.

bu arada anne babanızla aranız nasıl? size destek oluyorlar mı? evlenirken oldular mı?
abinizin maddi durumu nasıl?
hiç bilgi vermemişsiniz.

sırf abim evinde oturuyor diye evlerden birinin kirasını istemek benim aklıma gelmezdi... durumum kötüyse ailem zaten bunu bilir kendi teklif eder, görmediyse ben çok zor durumdaysam babamla durumu konuşur yardım isterdim ,ama sırf abim geçti evinde oturdu o zaman bana da para versinler demezdim ...

Abinizin babanızın evinde bedelsiz oturacağı kesin mi ? Olmamış ve olacağı varsayılan konular üzerinden kendi kendinizi doldurmayın.

Kimsenin kimseye muhtaç olmadan , kendi geçimini sağlayabilmesi daha güzel.
Yani aslında belki ondan da kira alacak var tanıdığım öyle insanlar aile apartmanı ama kira veriyor babasına yada hastane vvs gibi işlerini de onlara yaptırıyor sürekli birde el-alem ne der diye kira almadan oturuyorlar diyorlar

Sizce ben de bir dairenin kira ücretini almalı mıyım?

Bir dairenin kira ücretini almalı mıyım demişsiniz de, babanızın kendi malı üzerinde canı nasıl isterse öyle tasarruf etme hakkı olduğunu sanki atlamış gibisiniz. Naçizane tavsiyem, öyle "meli" malı" cümlelerle yaklaşmayın konuşmayı düşünüyorsanız. Kardeşime veriyorsa bana da vermeli diye bir şey yok.

Evlisiniz, başka şehirde kiradasınız, bunları biliyor. Size bir şey verme gereği belli ki duymamış. Şimdi diğer çocuğu evlenirken veriyor. Doğrudur, yanlıştır, buradan kendi doğrumuza göre konuşuruz, eleştiririz ama karışamayız. Esasen siz de karışamazsınız. En fazla, bu vesile ile rica edebilirsiniz size de biraz yardımcı olunmasını.

Yani aslında belki ondan da kira alacak var tanıdığım öyle insanlar aile apartmanı ama kira veriyor babasına yada hastane vvs gibi işlerini de onlara yaptırıyor sürekli birde el-alem ne der diye kira almadan oturuyorlar diyorlar
konu sahibinin abisi babasına kira vermese bile babamın evi diye sürekli eli evin üstünde olur hep bakım yapar, kirada yıpranacak olan ev yerine bakımlı bir ev olur aslında ... boş duran ev bile yıpranıyor, nasıl kiracı oturacağı da tamamen şans işi. yani bedava oturmuş bile sayılmaz. aynı şehirdeler babasının her ihtiyacında yetişiyordur da konu sahibinden daha çok yardımına yetişiyor bile olabilir ...

Sizin yerinizde olsam sessizce beklerdim abim eve gecip oturduktan birkac ay sonra baba neden cocuklarini eşit tutmuyorsun diye sorardim sakin bir ses tonuyla konu para degil adaletsizlik

Ben olsam lafini ederdim abim kadar degerim yokmu bana hic destek olmuyorsunuz gibi sonrasini onlara birakin yapmazlarsada sizde ona gore davranirsiniz

Benim babam cok benzer bişey yaptı. Biz iki kiz kardes hic ses etmedik, sonucta kendi malidir. Icimiz kirildi ama. Babam vefat etti, evler, nakit paralar biseyler kaldi, inanir misiniz ordan payima düsen paralara da elimi sürmedim..Erkek kardesim bir dükkan acmak istiyordu, ona verdim hakkimi. Çünkü, yarim saatligine babam öbür taraftan gelip ayarlasa, hepimizin payimizi erkek kardesimize hibe etmemizi saglar, oyle geri dönerdi 😁😁Kendiniz kazanirsiniz, Allah neler verir. Eger babaniz -hatta abinizin de söylemesi lazim- teklif etmezse hic agzinizi bile acmayin. İnanin degmez.

konu sahibinin abisi babasına kira vermese bile babamın evi diye sürekli eli evin üstünde olur hep bakım yapar, kirada yıpranacak olan ev yerine bakımlı bir ev olur aslında ... boş duran ev bile yıpranıyor, nasıl kiracı oturacağı da tamamen şans işi. yani bedava oturmuş bile sayılmaz. aynı şehirdeler babasının her ihtiyacında yetişiyordur da konu sahibinden daha çok yardımına yetişiyor bile olabilir ...
Bu yoruma o kadar güldüm ki... Abim eve bakım yapacak öyle mi?🤣 Abim kendi suyunu bile kendi alıp içmez. Babamın hiçbir ihtiyacına da koşmaz. Aksine hep abimin ihtiyacına onlar koşar.

Back
X