Abimin benden maddi beklentisi..

güvenmedim işte.. ölede bişey yapmayada kalkmadim hala benden maddi bekliyor.
eşimin haberi var zaten biliyo bana tam güveniyor. ondan asla habersiz bir iş yapmaya çalışamam.
Bence de guven problemı oluşturma . Bebeğin mı olacak ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama bebeğin olacaksa zaten sorumluluğun ve masrafın artıyor .araba almayı da dusunuyormussun .hayallerinden vazgeçme ..al arabanı ..abin de bir zahmet para biriktirince evlensin yada ailen destek olsun ..nasıl olsa kardeşim diyip taksitleri aksatma ihtimalini de düşün ..esinin karşısında ne duruma düşeceğini de ..

Çekmezdim kesinlikle para yoksa evlenmesin ertelesin hazır olana kadar

Bence de guven problemı oluşturma . Bebeğin mı olacak ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama bebeğin olacaksa zaten sorumluluğun ve masrafın artıyor .araba almayı da dusunuyormussun .hayallerinden vazgeçme ..al arabanı ..abin de bir zahmet para biriktirince evlensin yada ailen destek olsun ..nasıl olsa kardeşim diyip taksitleri aksatma ihtimalini de düşün ..esinin karşısında ne duruma düşeceğini de ..
Çok şükür aldik arabayi da düğün için çekmemi istedi kabul etmedim. Allahin iziniyle çocuğum olacak onunda masrafi olacak herşey olacak iste

Valla abiden abiye de değişir bu durum.
Aynısı başıma geldi ne yazık ki ama eşim izin vermeyeceği için gizli çekmiştim. Ama bendeki durum farklı. Abim sayesinde okudum, evli olduğu halde çocuğunun rızkına kesip benim düğünümde, tüm hayatımda hakkı geçti ve çok çalışkandır.
İşleri bozulduğunda bir kere isteyecek oldu, eşim anlayış göstermedi ve habersiz çektim abim bir süre sonra ödeyemedi.
Eşim duyacak diye evet stresini çok çektim ama yine de pişman değilim. Gece gündüz çalışan bir insan, elinde olduğunda vereceğine eminim vermese de canı sağ olsun diyebilecek durumdayım.
Ama keyfine düşkün , tembel başkalarının sırtından geçirmeyi seven biri olsaydı günahımı vermezdim.

Valla sakın çekmeyin . Maddi sorunu varsa düğünü ertelesin . Hem simitim bitmesin hem karnım doysun derdinde ohhhh nd rahat erkek bunlar yaaaa .

Ahh ahh ne hayırlı damatmış senin abin. Daha evlenmeden ev hazır. düğün masrafı için krediyi de görümceye kitliyor. Durumumuz yok deyip düğünü erteleyip kız tarafını üzmeye de kıyamıyor.dostlar başına böyle damat.

Kırmadan ,dökmeden, iyilikle hallet bacım sen bu işi.Kesin bir dille reddet, umudunu kessin senden.

merhaba arkadaşlar.
sorun şu Abim..
yaza düğün olacak kısmetse... fakat bende maddi yardim istiyor. araba alacakken eşimden habersiz ev için benden kredi çekmemi ve o krediyi ödeyecegini söledi KABUL ETMEDİM. çünkü arabaya ihtiyacim vardi eşimden de habersiz iş de yapmadim...
halada bana sölüyor çok gücüme gitti.. ev alacaksan sen bana yardim etmedin düğün için de yardim et bari diyor dile kolay.
ev kredisi ödüyor aylik 1000 hemde 4 yıl...
yine düğün kredisi çekecekmiş..düğünü için acele ediyor. bizi de dinlemiyor işde
hele benden yardim istedi malum borçlar var Allahın izinyle bebegimiz olucak.. hele ki muayene parasini biriktirmeye çalışıyorum. bana diyo ki sende benim için kredi çek ödersin para yok iki maaşla gül gibisin diyo.
ne bilim güvenemedim abime.. güvensem abim için eşimden habersiz kredi çeksem geç öderse içim bu sefer vicdanim rahat etmiycek..
siz olsaydin ne yapardiniz ne düşünürdün?? yorumlariniz bekliyorum.
Kesinlikle kredi cekmeyin bence. Ama maddi durumunuz iyiyse yardim amacli biseyler yapabilirsiniz yani.

Kırmadan ,dökmeden, iyilikle hallet bacım sen bu işi.Kesin bir dille reddet, umudunu kessin senden.
Artik maddi durumu birşey istemesin.. Halada ayni lafi söyleyip durmasin. Sikildim ben durumdan... Tamam ufak tefek yardimim olur ama düğün kredisi bu.. 20 bin çekecek değilim arkadaş.. Ev kredisi için de istedi araba alcak parasini vermedim. Araba aldik da borcunu oduyorum. Hala. İki yil sora bitecek inşallah. Bide bebek gelicek allahin iziniyle onun da masraflari cikacak.. Hele masraf hic bitmez.. Sigortalar vergiler vs.. Cok da zengin değiliz. Borc yapiyorum oduyoruz. Abim kendi yapacak herkesin derdi kendine yani valla kiz ceksin o yapsin madem çok istiyorsa yani. Beraber yapsinlar. Sanirim ailemi çok gördü iste ben böle insanlara kiziyorum. Kendi yapacak iste. Ama hala bana laf soleyip durmasin maddi için.

Back
X