- 29 Haziran 2022
- 606
- 1.256
- 63
- 40
- Konu Sahibi handeac123
-
Gelin hanım abisinin malı mı ki had bildiriyor. Bu nasıl bir yaklasim. Sürekli dip dibe olmaktan karı koca kendine zaman ayiramamis belli ki. Bir sorun olmasa kadın da bu şekilde davranmaz. Bence abisine had bildirmek lazım. Belki de kadın bu haftada kendimiz başbaşa birşeyler yapalım dedi ama abi zorlayarak aile evine götürüp getirdi sürekli olamazmi yani. Burda tektarafli konu anlatımı olan bir yerde nasil TERBİYESİZ kelimesini kullanabiliyorsunuz. Oğlunuz varsa ilerideki olacak gelininize acıdım suanAbindecocugunu karısının tarafına gostermesin o zaman anlar . Resmen cocugu kullanıyor bana bişey derlerse cocugu gostermem bilmem ne.cocul artık elinde koz olmus. Yazık yahu ne gerek var kendisi tasıdı buyutuyor diye aklınca sizleri mahrum etmek istiyor ama asıl cocugu ailelerden mahrum ediyor haberi yok. Cocuk buyudugunde herkese mesafeli ve yabani davranacak .Şimdi swvilirse sevilir zaten büyüyünce bi sevimliligi kalmıyor cocukların . Acıkcası ben 5 yasına kadar sevimli buluyorum sonra yaramazlasıyorlar.cocugu dededen neneden haladan amcadan mahrum ediyor. Gerek yok Terbiyesiz . Abiniz buna haddini bildirsin bir pskologa gotursun o cocuk aile ilişkilerini bilmeli dede nene sevgiside gormeli . Az büyüsün yaramaxlasınca annenlere salar ozamanda sizinkiler artık büyümüş ve kendilerinden uzak yetişmiş cocuga ilgi göstermeyince aa kayınbabam ve kaynanam digrier torunlarını severken benim cocugmu hep dısladılar benimsemediler sevmediler diye aglar.ayrıca sık gorusmek onu bogmus anladıkta ozaman ses etseydi cocuk olduktan sonramı ozguven gelmiş gorusmyin gelmeyin görmeyin diyor. Resmen kullanıyor işte cocugu en ufak lafınızda cocugu gostermemekle tehdit ediyor. Cok cok kendisi gelmesin cocugu yollasın farklı insanlarda gorsun cocuk. Ay allahım bizim gurbet cocuklarımız keske ailelerimizin yanında kalabalık ailede büyüselerdi de akrabalı kardeslihi paylaşımı sahip cıkmayı ögrenselrdi diye aglarken ben bunun yaptıgına bak vah bize valla yazık cpcuguma üzüldüm yine ne dede ne annenene ne babanne goremiypr yavrum cokta seviyor ama npalım
Kesinlikle öyle kesinler tüm parayı görsün gelin hanım nasıl oluyor zorbalık. Ben her yıl gönderiyorum gelin görün diyorum da gelmiyorlar millet ne şımarıkAileniz, abinize verdiği bütün maddi desteği kessin öncelikle. Abinizde hiç söz hakkı yok gibi davranmayı kendi tercih ediyor. Size ayrı eşine ayrı konuşmadığına emin misiniz ? Gösterirse görürsünüz, göstermezse zorla görecek haliniz yok.
Anne babanız da içlerinden gelmese de kendilerini toparlamaya çalışsınlar. Karı koca, torun için ağlamak yerine mevcut günlerini sevdikleri uğraşlarla geçirmeyi denesinler.
Aynı şeyi düşündüm. Acaba abi bi haltlar mı yedi de, ona bu şekilde davranılıyor?Önceden hep iyiyken, birden böyle olması normal mi sizce? Anlatmadığınız şeyler var gibi hissettim. Olayı bir de yengenizden dinlemek isterdim açıkçası. Abinizin tavrı da böyle düşünmemde bir etken söylemeden duramam. Malum buralarda erkekler genelde kendi ailesini tutar.
Bencede kafi ya getirince ne yapacagimi bilemediğim için de istemedim öylece çöpe atamazsin nasıl imha edeceğim ? Hoşlanmam birde böyle şeylerden hurafe buluyorum benim inancıma göre Kuran olması okunması yeterli .Aa evet bu arada bakın bana da demişlerdi bunu. Eskiden köylerde çocuk muskasi olurmuş da , koyarlarmis çocuğu korurmus. Öyle muska falan aranması ugrasmadi ancak normalde atik ve uğraşı olan bı tip olsaydı eminim muska getirirdi. Ben böyle durumlarda aaa sağol diyip atardim yüksek ihtimal. Sonra da oaynoldu derdim.
Ben kuran koydum başucuna kafî .
Kafanıza yazık . Size şöyle sizin deyiminizle haddinizi bildirecek gelin lazim.Abindecocugunu karısının tarafına gostermesin o zaman anlar . Resmen cocugu kullanıyor bana bişey derlerse cocugu gostermem bilmem ne.cocul artık elinde koz olmus. Yazık yahu ne gerek var kendisi tasıdı buyutuyor diye aklınca sizleri mahrum etmek istiyor ama asıl cocugu ailelerden mahrum ediyor haberi yok. Cocuk buyudugunde herkese mesafeli ve yabani davranacak .Şimdi swvilirse sevilir zaten büyüyünce bi sevimliligi kalmıyor cocukların . Acıkcası ben 5 yasına kadar sevimli buluyorum sonra yaramazlasıyorlar.cocugu dededen neneden haladan amcadan mahrum ediyor. Gerek yok Terbiyesiz . Abiniz buna haddini bildirsin bir pskologa gotursun o cocuk aile ilişkilerini bilmeli dede nene sevgiside gormeli . Az büyüsün yaramaxlasınca annenlere salar ozamanda sizinkiler artık büyümüş ve kendilerinden uzak yetişmiş cocuga ilgi göstermeyince aa kayınbabam ve kaynanam digrier torunlarını severken benim cocugmu hep dısladılar benimsemediler sevmediler diye aglar.ayrıca sık gorusmek onu bogmus anladıkta ozaman ses etseydi cocuk olduktan sonramı ozguven gelmiş gorusmyin gelmeyin görmeyin diyor. Resmen kullanıyor işte cocugu en ufak lafınızda cocugu gostermemekle tehdit ediyor. Cok cok kendisi gelmesin cocugu yollasın farklı insanlarda gorsun cocuk. Ay allahım bizim gurbet cocuklarımız keske ailelerimizin yanında kalabalık ailede büyüselerdi de akrabalı kardeslihi paylaşımı sahip cıkmayı ögrenselrdi diye aglarken ben bunun yaptıgına bak vah bize valla yazık cpcuguma üzüldüm yine ne dede ne annenene ne babanne goremiypr yavrum cokta seviyor ama npalım
Zamane kızları hiç böyle olmaz ben bu yazara acıdım kendisine öğretirler çocuk kimin ? Nasıl davranacağınıGelin hanım abisinin malı mı ki had bildiriyor. Bu nasıl bir yaklasim. Sürekli dip dibe olmaktan karı koca kendine zaman ayiramamis belli ki. Bir sorun olmasa kadın da bu şekilde davranmaz. Bence abisine had bildirmek lazım. Belki de kadın bu haftada kendimiz başbaşa birşeyler yapalım dedi ama abi zorlayarak aile evine götürüp getirdi sürekli olamazmi yani. Burda tektarafli konu anlatımı olan bir yerde nasil TERBİYESİZ kelimesini kullanabiliyorsunuz. Oğlunuz varsa ilerideki olacak gelininize acıdım suan
Ben konu sahibinin annesi diye yorumladımGelin hanım abisinin malı mı ki had bildiriyor. Bu nasıl bir yaklasim. Sürekli dip dibe olmaktan karı koca kendine zaman ayiramamis belli ki. Bir sorun olmasa kadın da bu şekilde davranmaz. Bence abisine had bildirmek lazım. Belki de kadın bu haftada kendimiz başbaşa birşeyler yapalım dedi ama abi zorlayarak aile evine götürüp getirdi sürekli olamazmi yani. Burda tektarafli konu anlatımı olan bir yerde nasil TERBİYESİZ kelimesini kullanabiliyorsunuz. Oğlunuz varsa ilerideki olacak gelininize acıdım suan
Daha ne olsun ,ailen sosyal ise kendi sosyalliklerine baksınlar, gelinle kuyruk olmaya ne gerek var.Fazla muhabbet ve çok çenenin sonucu bu olur isteAilem cok sosyal insanlar hep gezmek istiyorlar ve heryere cagiriyorlardi onlarida bu ondan bunalmis yuzlerine gormeye tahamulu yokmus en buyuk sebebp bu birde haliyle cok gorusulunce ufak tefek ucu acik cumlelerede takilmalar olmus sebep bundan ibaret
Haklisinz Abimde hata cok kimse kimseyi zorla biyere goturemez oda cok baski yapti
Buyurun işte ne oldu şimdi iyi mi böyle? Evliliğe dinamit koy sonra sızlan. Aileniz sürekli bir yerlere gitmek istedi gelin daha yeni evliyken bile muhakkak isyan etti ama kocası onlar ailem gidicez dedi kadın itiraz ettikçe kavga ettiler. Sonuç hamilelik ve doğumla patlama noktası, uzayan lohusalık. İnsanların sınırlarını ihlal edip edip biz ne yaptık ki demesin kimse.Evet durum boyle tam dediginiz gibi
Davulun sesi uzaktan çok hoş gelir.Abindecocugunu karısının tarafına gostermesin o zaman anlar . Resmen cocugu kullanıyor bana bişey derlerse cocugu gostermem bilmem ne.cocul artık elinde koz olmus. Yazık yahu ne gerek var kendisi tasıdı buyutuyor diye aklınca sizleri mahrum etmek istiyor ama asıl cocugu ailelerden mahrum ediyor haberi yok. Cocuk buyudugunde herkese mesafeli ve yabani davranacak .Şimdi swvilirse sevilir zaten büyüyünce bi sevimliligi kalmıyor cocukların . Acıkcası ben 5 yasına kadar sevimli buluyorum sonra yaramazlasıyorlar.cocugu dededen neneden haladan amcadan mahrum ediyor. Gerek yok Terbiyesiz . Abiniz buna haddini bildirsin bir pskologa gotursun o cocuk aile ilişkilerini bilmeli dede nene sevgiside gormeli . Az büyüsün yaramaxlasınca annenlere salar ozamanda sizinkiler artık büyümüş ve kendilerinden uzak yetişmiş cocuga ilgi göstermeyince aa kayınbabam ve kaynanam digrier torunlarını severken benim cocugmu hep dısladılar benimsemediler sevmediler diye aglar.ayrıca sık gorusmek onu bogmus anladıkta ozaman ses etseydi cocuk olduktan sonramı ozguven gelmiş gorusmyin gelmeyin görmeyin diyor. Resmen kullanıyor işte cocugu en ufak lafınızda cocugu gostermemekle tehdit ediyor. Cok cok kendisi gelmesin cocugu yollasın farklı insanlarda gorsun cocuk. Ay allahım bizim gurbet cocuklarımız keske ailelerimizin yanında kalabalık ailede büyüselerdi de akrabalı kardeslihi paylaşımı sahip cıkmayı ögrenselrdi diye aglarken ben bunun yaptıgına bak vah bize valla yazık cpcuguma üzüldüm yine ne dede ne annenene ne babanne goremiypr yavrum cokta seviyor ama npalım
O kadar kıymetlendiriyorsa sizde üstüne düşmeyin. Bu seferde sey olur ailen çocugunu sevmiyor değer vermiyor. Bu gelinlerden korkulurMerhabalar abim 2yillik evli ve 8 aylik oglu var onceden hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik. Daha sonra hamilelik ve lousalikta herseye takmaya başladı öyle devam etti cocugu dokunmamiz bile sorun haline geldi ona dua okumamiz büyü oldu herseyi bir tarafa cekti kisaca oglunu kimseyle paylasamiyor ve ailemden ve benden nefret ediyor bunun sebebide cok bunalmis gormekten bizi araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar maddi olarak en iyi imkanlari saglandi . torun icin annem babam her hafta agliyor uzuluyorlar . 1 torun var sonucta ve sadece 2 kez gorduler simdiye kadar . Bu durum normalmi sizce bende ailemin durumuna uzuluyorum resimlere bakmakla yetiniyolar sadece abimde esimle bosanacam yoksa kavga cikacak diyor. Bensiz cocugu buyugudundede ailene goturemezsin diyormus. Bende arada kaldim ne yapilir. Ailemede uzuluyorum tansiyon seker hersey var
Eskiden çok şık gorusurken birden tavır değişti ise alınganlık değil bence yapılan edilenler vardır, kardeşimize az çok fark edince tamam demiş göstermiyordu bu arada ben hep derim sizin için basit ve anlamsız olan herkes için anlamsız ve basit olmak zorunda değil , sizin buyutmediginiz şeyler onun için birer hayatı mevzu haline gelmiş demekki , asosyal dediğiniz insan eskiden gelip gitmiş bence hata yapmış şimdi de gönül alamıyorsunuz bırakın insanlar mutlu olsunMerhabalar abim 2yillik evli ve 8 aylik oglu var onceden hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik. Daha sonra hamilelik ve lousalikta herseye takmaya başladı öyle devam etti cocugu dokunmamiz bile sorun haline geldi ona dua okumamiz büyü oldu herseyi bir tarafa cekti kisaca oglunu kimseyle paylasamiyor ve ailemden ve benden nefret ediyor bunun sebebide cok bunalmis gormekten bizi araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar maddi olarak en iyi imkanlari saglandi . torun icin annem babam her hafta agliyor uzuluyorlar . 1 torun var sonucta ve sadece 2 kez gorduler simdiye kadar . Bu durum normalmi sizce bende ailemin durumuna uzuluyorum resimlere bakmakla yetiniyolar sadece abimde esimle bosanacam yoksa kavga cikacak diyor. Bensiz cocugu buyugudundede ailene goturemezsin diyormus. Bende arada kaldim ne yapilir. Ailemede uzuluyorum tansiyon seker hersey var
Cocuktan omce her hafta gorüşurduk diyor belkide kadin istemeyerek gorüşüyordu. Zaten asosyal diyir oyle biri her hafta es ailesiyle neden gorüssün şehirdışına beraber gitsinkiÖnceden hep iyiyken, birden böyle olması normal mi sizce? Anlatmadığınız şeyler var gibi hissettim. Olayı bir de yengenizden dinlemek isterdim açıkçası. Abinizin tavrı da böyle düşünmemde bir etken söylemeden duramam. Malum buralarda erkekler genelde kendi ailesini tutar.
Ailenizin geline söylediği "ucu açık laflar" kayınpederinizinki gibi mi?Oncede sorunlar yasamistik bende hadi dedim torunumi gormesi hakki esimde israr etti o yuzden hep 2 haftadir bir gorusuruz bize geldiler yine guler yuzle karsiladim kizimizi sevdiler kizimda agir bir grip gecirmisti bizde hastalanmistik. Kayinpeder bana sen bize boyle yaptiginiz icin hastaliklar basiniza alah tarafindan geliyor buyuklerine saygili olacaksiniz herzaman diye laf soyledi durup dururken ben onceden onlara sadece gorusmek istemiyorum bidaha sizle demistim telefonda. Ben artik tamamen koparmak istiyorum sizce dogrumu surekli laf sokuyorlar dayanacak gucuk kalmadi
Asosyal biri olarak, ailenizin gelininize yaptığını kayınaileniz size yapsa bunalmaz mısınız? Onlar için de "Ama onlar çok sosyal olduğu için.." diye yumuşatır mısınız? Başka konularda aile desteği ile geçindiğinizi yazmışsınız, eşiniz pek çalışmaya gönüllü değilmiş, ama bakın siz de çok görüşmüyorsunuz aileler ile. Gelininizin hem aile desteği alıp hem de ördek ailesi gibi gezmeme hakkı yok mu? Sürekli vıcırık vıcırık olmak zorunda mı? Sıkılamaz mı yani sırf aileniz destek veriyor diye, tepesi atamaz mı? Onun hakkı yok mu "tamamen kopmaya"?Bir tarafimiz sosyal olsa belki dengeler. Esim cok cekingen biri bende oyleyim ama esim kadar degilim komsularla bile konusmuyor. Kapida komsu varsa acmiyor. O yuzden bir arkadas akraba cevremiz yok. ailelerde tek tuk gorusuyoruz okadar. Çok sıkıcı olmaya başladi hayat evden ciksak disari yapacak bisey bulamiyorus bu durumda olan varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?