- 9 Ağustos 2021
- 15.785
- 54.473
- 548
- Konu Sahibi handeac123
-
Abisi ne diyormuş bosanacagim ya da böyle oalcak . Emin ol yad bu konu evde konusuluyordur. Bazı aileler var ki onlar emin ol çok iyi biliyorlar insanların hassasiyetini . Söylemeye gerek yok anlıyorlar ama sen onlara ağzını açınca her b*Ka aliniyorlar. Yaşadığım için biliyorum . Konuşarak anlaşılmayacak insanlar var . Onlarla kötü olmadan bir şeyleri yoluna koyamıyorsun . Tüm gemileri yakıp önce kötü olacaksin o zaman seni dinliyorlar. Yoksa gelinlerin istek ve duygularını düşünen bir aile olsalardı patlama noktasına gelmezdi olauBen genel yazdım sadece lohusa diye bir kişi yazmadı ki.
Lohusa depresyonunda olduğunu da bilmiyoruz uzasa da hem o depresyon baya fena bir şey yani sadece çocuğu göstermiyor diye öyledir diyemem.
Kadın rahatsızsa bunu belirtse idi önce gelemeyiz işim var deseydi ya da evde oturmak istiyorum deseydi.
Beraber otururlarken her yere giderken çağırmayın özel günlerde çağırın vs deseydi zaten aynı yerdeyiz içimizden geldikçe görüşürüz deseydi.
Konu sahibi hiç tartışma vs olmadan böyle oldu diyor.
Böyle pasif agresif davranışlar bana mantıklı gelmiyor hele rahatsızlığını hiç belli etmeden karşıya uyan sonra çocuk olunca birden çocuğu da kullanarak böyle hareket eden hiç uymuyor.
İki taraf da isteklerini ve istemediklerini belli etmekte hatalı bence.
İnsanız konuşarak anlaşmak varken ağlayıp sızlayarak anlatmak veya böyle agresif hareketler sergilemek yanlış.
İçine kapanıklık böyle bir şey değil bence.Gelin içine kapanık biri dedi. Demek ki kendini ifade edemedi, dolup patladı. Pasif agresiflik Türkiyenin geninde var. Bu durumda olan birinin sağlıklı düşüneceğini sanmıyorum. Korkuyor, huzursuz oluyor, bunlar oldukça da böyle tepki veriyor demek ki. Onu tetiklemek yerine sakinlestirseler sorun kalmayacak
Sebebi ufak tefek laflara takılmalar yanlis anlasilmalar, ve bunalmiş ailemden cok sik gorustugu icin onceden
Orası da öyle olabilir ama konu sahibinin anlattıklarından yola çıkarak konuşuyorum ben.Abisi ne diyormuş bosanacagim ya da böyle oalcak . Emin ol yad bu konu evde konusuluyordur. Bazı aileler var ki onlar emin ol çok iyi biliyorlar insanların hassasiyetini . Söylemeye gerek yok anlıyorlar ama sen onlara ağzını açınca her b*Ka aliniyorlar. Yaşadığım için biliyorum . Konuşarak anlaşılmayacak insanlar var . Onlarla kötü olmadan bir şeyleri yoluna koyamıyorsun . Tüm gemileri yakıp önce kötü olacaksin o zaman seni dinliyorlar. Yoksa gelinlerin istek ve duygularını düşünen bir aile olsalardı patlama noktasına gelmezdi olau
Ben aile yapısını az çok anladıysam konuşunca yine küsüp hastalanıyorlar . Onlar hep hasta ,hep hassas , hep en mağdur , hep en doğruyu söyleyen malesef ülkemizde böyle bir ebevyn profili var çoğunlukla başımda da var biliyorum. Çocuk olana kadar hiç yüz yüze gelmedik ama çocuk oldu üç aylık bir buçuk ay hiç görüşmedik çünkü bende cildirmistim burdaki gelin gibi. Insanın gözü bosanmayi falan görmüyor çocuğu söz konusu olunca . Belki gelinin de suçları vardır ama ortada birşey yok birden böyle oldu lafını eşimin ailesinden de duyduğum için . Mesela bizim ortada bir dağ var geçmişten günümüze onlar hep bildikleri gibi davrandıkları için onlara göre birşey yokOrası da öyle olabilir ama konu sahibinin anlattıklarından yola çıkarak konuşuyorum ben.
Kendi ailesinin olumsuz yaptıklarını da anlatmış.
Karşı tarafınkini de anlatmış.
Önce konuşsa sonra yine olmazsa tüm gemileri yaksa olmuyor mu vermiyor mu aynı etkiyi.
araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar
İşte o da olabilir demek ki herkes kendi gördüğünden yola çıkarak yorum yapıyor.Ben aile yapısını az çok anladıysam konuşunca yine küsüp hastalanıyorlar . Onlar hep hasta ,hep hassas , hep en mağdur , hep en doğruyu söyleyen malesef ülkemizde böyle bir ebevyn profili var çoğunlukla başımda da var biliyorum. Çocuk olana kadar hiç yüz yüze gelmedik ama çocuk oldu üç aylık bir buçuk ay hiç görüşmedik çünkü bende cildirmistim burdaki gelin gibi. Insanın gözü bosanmayi falan görmüyor çocuğu söz konusu olunca . Belki gelinin de suçları vardır ama ortada birşey yok birden böyle oldu lafını eşimin ailesinden de duyduğum için . Mesela bizim ortada bir dağ var geçmişten günümüze onlar hep bildikleri gibi davrandıkları için onlara göre birşey yok
Ay keşke tek bana da çocuk aç deselerdiİşte o da olabilir demek ki herkes kendi gördüğünden yola çıkarak yorum yapıyor.
Ben hiç böyle şeyler duymadığım için çat diye çocuğu göstermemek çok saçma geliyor.
Mesela ben çocuğumu göstermeyecek olsam eşimin ailesine değil kendi babama göstermezdim o sinir ederdi beni çünkü aç sanki bu çocuk diyerek ilk bir sene görüşmelerimizde:) Tek sinir olduğum kişidir kendisi o zamanlar.
Yine de karşıdaki aile öyle olsa bile sadece bu dilden anlayacağını kaç kişi tahmin edebilir ki.
Önce insan konuşma yoluna gider özellikle hamileyken hormonları coşmuş iken daha rahat gider yani.
Insanin kendi ailesi yapinca bunlari çok sosyaller o yüzden oluyorAilem cok sosyal insanlar hep gezmek istiyorlar ve heryere cagiriyorlardi onlarida bu ondan bunalmis yuzlerine gormeye tahamulu yokmus en buyuk sebebp bu birde haliyle cok gorusulunce ufak tefek ucu acik cumlelerede takilmalar olmus sebep bundan ibaret
E daha ne olacaktı?Ailem cok sosyal insanlar hep gezmek istiyorlar ve heryere cagiriyorlardi onlarida bu ondan bunalmis yuzlerine gormeye tahamulu yokmus en buyuk sebebp bu birde haliyle cok gorusulunce ufak tefek ucu acik cumlelerede takilmalar olmus sebep bundan ibaret
Kadın bakmış böyle giderse ağır laflar da edilecek kavga da edilecek efendi gibi kapatmış kapıyıGercekten oyle bir anda kesti hic birsey yok iken ne kavga oldu ne agir bir cumle veya baska bisey gecmiste icinde biriktirmis icine kapanik biri zaten bebege dua ettiler buyu yapiyor demis buyunun b sni bilmez ailemde okumus insanlar bunlar sebep
Aa evet bu arada bakın bana da demişlerdi bunu. Eskiden köylerde çocuk muskasi olurmuş da , koyarlarmis çocuğu korurmus. Öyle muska falan aranması ugrasmadi ancak normalde atik ve uğraşı olan bı tip olsaydı eminim muska getirirdi. Ben böyle durumlarda aaa sağol diyip atardim yüksek ihtimal. Sonra da oaynoldu derdim.Hikayedeki kötü ve şeytan gelin ben olurdum çok benziyor hikayemiz . Aynı sürekli görüşmek isteyen aile , eşin de sürekli görüşelim diye bunaltmalari .. birde gelin tarafından dinleyin bizdeki fark maddi yardımın olmaması ..
Çocukla ilgili alınan kararlara saygı duymuyorsaniz , hassasiyetini bildiğiniz halde kendi fikirlerinizi uygulamak istiyorsaniz, bu zamana kadar belki derme çatma giden ilişki cocuk hassas nokta olduğu için patlamistie. Bana da nazar için bilmem ne yazacağız yastığına takacağız dediler bende istemedim aynı ailenizin dediği gibi sanki büyü yapacaktik kabul etmedi demislerdir. Ama istemiyorum inanmıyorum.
Eğer böyle uzuluyorsa aileniz çocuğun sadece torunları olduğunu , onların ayrı bir aile olduklarını , gerekli gereksiz herşeye karismamalari gerektiğini söyleyin . Çünkü insan çocuğu söz konusu olduğunda emin olun hiçbir şeyden çekinmiyor . Dediği doğru bosansalar bir süre almanız mümkün değil çocuğu. Biraz salın zaman verin insaflı biriyse zaten çocuğu gösterir . Çocuğun ONUN çocuğu olduğunu ailenize söyleyin . Yoksa çok torunsuz kalırlar
Bebegin ismine kim karar verdi?torununu kucagina aldi ve ismini kulangina ben okuycam dedi diye onlara sinir olmus . Ailemde 2side okumus bilgili insanlar
Aralarında ne yaşandı bilmiyoruz o yüzden genel yorum yapacağım. Gelin Hanım görüşmek istemeyebilir lâkin aynı memlekette 8 ayda 2 kere torunu göstermesi çok az. Tek başına o çocuğu yapmadı sonuçta. Abiniz de pasif demek ki. Çocuğu bir hava aldırayım deyip 10 dakikalığına size getirebilirdi de.Merhabalar abim 2yillik evli ve 8 aylik oglu var onceden hep iyiydi aramiz her hafta gorusurduk gezerdik sehir disina giderdik. Daha sonra hamilelik ve lousalikta herseye takmaya başladı öyle devam etti cocugu dokunmamiz bile sorun haline geldi ona dua okumamiz büyü oldu herseyi bir tarafa cekti kisaca oglunu kimseyle paylasamiyor ve ailemden ve benden nefret ediyor bunun sebebide cok bunalmis gormekten bizi araba ev dugun taki iş hersey yapildi onlar için ve hala destek veriyolar maddi olarak en iyi imkanlari saglandi . torun icin annem babam her hafta agliyor uzuluyorlar . 1 torun var sonucta ve sadece 2 kez gorduler simdiye kadar . Bu durum normalmi sizce bende ailemin durumuna uzuluyorum resimlere bakmakla yetiniyolar sadece abimde esimle bosanacam yoksa kavga cikacak diyor. Bensiz cocugu buyugudundede ailene goturemezsin diyormus. Bende arada kaldim ne yapilir. Ailemede uzuluyorum tansiyon seker hersey var
Nasil sık girusuyor tlf mu yuzyuze mi .tek tarafli bakmamak lazim yengenizi buna iten sebep vardir abiniz de bosanacam diyorsa belki kadin sizi suclu goruyordur iletisim sorunu hepinizde var cozulmesi gerek 1 2 nasil gorduler ayri yerdemisiniz yer olarak ayni sehir miSebebi ufak tefek laflara takılmalar yanlis anlasilmalar, ve bunalmiş ailemden cok sik gorustugu icin onceden
Sanirim abiniz karsinin her söylediğini size söylüyor bu yorumlardan o cikiyor bosanacagini da abiniz mi soyledi kac yillik evlilerOrnek veriyorum lousayken bebege dua etiler elini acip bunu büyü gormus , torununu kucagina aldi ve ismini kulangina ben okuycam dedi diye onlara sinir olmus . Ailemde 2side okumus bilgili insanlar
Bende sunu hissettim abi herseyi annesine soyluyor evindeki herseyden haberdar her sözden gibi kadin .gelinin her düşüncesini fikrini biliyor gibi kaynana. abi laf tasiyor bence konu sahibi daha iyi bilirAralarında ne yaşandı bilmiyoruz o yüzden genel yorum yapacağım. Gelin Hanım görüşmek istemeyebilir lâkin aynı memlekette 8 ayda 2 kere torunu göstermesi çok az. Tek başına o çocuğu yapmadı sonuçta. Abiniz de pasif demek ki. Çocuğu bir hava aldırayım deyip 10 dakikalığına size getirebilirdi de.
Aileniz abinize torun da torun diye yalvarmasın, görmezden gelsinler. Hatta maddi destekte dâhil hiçbirseylerine destek olmasınlar.
Çok çocuk seven insanlarsanız sevilme ihtiyacı duyan ebeveyni olmayan birsürü çocuk var, maddi manevi onlara yönelin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?