Abimin eşi ve çözülmeyen konular

Ben iki yıllık evliyim ve abim bana danıştı dediniz ya.. Ne akıl verdiniz merak ettim.. Gidip geline laf söylemişsiniz.. Ben eşimi üzmem diye.. Eşinizin detayını verir miydiniz peki?
Burada açılan çoğu konuda, karşı taraf şöyle yaptı Vs diye onlar hakkında da detaylı bilgi verildiği için, daha doğru yorumlar yapılıyor.. Burada sadece abinizin anlatması var.. Konu çok yanlı..
Bende kayinvalidemler geldiğinde çok iyi ağırlarım, terbiyesizlik yapmam.. Onlara göre çok güzel bir düğün yaptılar.. Ama düğünde fotoğrafçı yoktu, yüzüğümü bile eşim taksitle almış, çalışıp kendim ödedim.. Evlendiğimiz yıl emekli olup 120 bin para alan adam, 5lira harcamadı düğünde.. Yetmez gibi takılanları aldılar.. Ama onların açıdan onlar kusursuz.. Bir olay varsa, iki tarafta dinlenmeli.. Gelin cidden kötü olsa, iyi bir kayınvalideye bile hizmet etmez, ağzına geleni sayar.. Kendisine kötü davranıldığını düşündüğü halde, iyi ağırlayan, ağzını açmayan insanlara birşey diyemem..
Herhangi bir açıdan psikolojik destek alması gereken kişiye de çeşitli ithamlarda bulunmak doğru değil.. Annenizi çok takdir ettim.. Evladını iyi tanıyor.. Arkadaşlarım arasında sırf korkuyorum diye eşi ile 6 ay birlikte olmayan var.. Adam nasıl dayandı kim bilir? Ama eminim, eşi bunu ailesine anlatsaydı ve bunu kız bilseydi evlilikleri bu kadar güzel olmazdı..
Gerçekten yardımcı olmak istiyorsanız, laf söyleyerek anlamasını sağlamak yerine, doktora gitmelerini sağlayın.. Her alanla ilgili hekimlerimiz var çok şükür..

Keske bizde o zaman sizin erkek tarafini dinlesek birde.

Konu çok farklı yerlere gitmiş , konu sahibinin abisinin yatak odasını konuşmak için bu konuyu açtığını düşünmüyorum. Adam nasıl çaresiz kaldıysa ve köşeye sıkıştıysa artık bu konuyu birilerine anlatıp rahatlatmak istemiş belli ve bunun içinde öz be öz kardeşini seçmiş. Ki en ince ayrıntısına kadar da detay verip anlatamamış , üstü kapalı bir şekilde bahsedip kardeşinden ne yapabileceği konusunda yardım istemiş. Ne var bunda Allah aşkına ? Bu adam zaten bu kadar çaresiz kalmasa tutup böyle bir konuyu birilerine anlatabilir mi ? İnsanlar çaresiz kaldıklarında tabiki birilerinden yardım isterler , bahsedilen kişi de kardeşinden istemiş. Bazı durumları abartmayı ne çok seviyorsunuz.

Asıl konuya gelecek olursak siz bence kızla konuşup olaylara dahil olmayın. Sonuçta onun ne hissettiğini , düşüncelerini ve yaşadıklarını tam anlamıyla bilmiyorsunuz. Size ters bir şekilde davranabilir ve bu daha çok canınızı sıkar. Abiniz fikir almak istemiş , bu durumu abiniz halletmeli. Eşini karşısına alıp neden bu şekilde davrandığını sorsun , onu dinlesin önce daha ılımlı olmaya çalışsın , derdi neymiş onu anlasın. Bu şekilde de olmuyorsa psikolojik destek alabilmesi için ikna etmeye çalışsın.Bu şekilde devam edemeyeceğini bu durumun onu çok üzdüğünü söylesin. Hâlâ daha bu şekilde devam ederse bir kaç gün rahat bıraksın onu kafasını toplayıp düşünebilmesi için.

Umarım her şey düzelir, Allah yardımcınız olsun.

Ağzınıza sağlık gerçekten yaa bir insan kardeşinden başka kime güvenip böyle bir sorunu konuşabilirki zaten gayette usturuplu meseleyi anlatmış. İnsan konu açmayada korkuyor yaa millet eğlenecek dalga geçecek aklınca ahlak dersi verecek yer arıyor. Konu sahibi derdini anlattığına bin pişman oldu..

Yanlız ne mükemmel bı anneniz var vay be kayinvalideye bak vah oglusum yandı demedi ve kendi oglununda hatasini gördü oylemi vallahi helal olsun şöyle bı kayinvalidem olsaydı sırtım yere gelirmiydi

Ben geline değil size ve ailenize gıcık oldum
Ya siz tek oğlan diye herşey niye karisiyosunuz
hiç yakışıyor mu bı erkeğe yeni evli hanımının ne yaptığını bir bir anlatmak
Bu evlilikte herkes yerini bilsin o zaman. Onlarda kendi aralarında ki problemi halleder

annene her seyi anlatmalisin ve abin yol yakinken bosansin. sakin cocuk olur duzelir die cocuk olayina girmeyin. aynisi benim abimde var ve cocuk var mecbur abim katlaniyor.

Eşim zaten ailesine uzakmış benim ne kadar git gör ara dediğimi Allah biliyor bunun size ispatını yapamam ki

Herşeyi geçtim de bu kadar özele inmek nedir yahu? yatak odasına kadar anlatmak ne demek? yengenizi bilemem belli ki bir sorun var ama bu kadarını bilmemelisiniz. Belki abinizin anlatmadığı başka şeylerde vardır tek taraflı düşünmemek gerek. Yengenizle siz konuşun oturup.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…