- Konu Sahibi Quennhazel
-
Aile ile yaşayan birine asgari ücret veriyoruz buda bizim için oldukça fazla üstelin bu şahıs çalışabilecek 20li yaşlardaNafaka ne kadar merak ettim.
Öyl durumları kesinlikle yok.çalışabilecek iş bulmasına rağmen nafaka için işten çıkmış birisi 20 li yaştaBen saglam ozellikle de calisan kadınlarin cocuklari yoksa eski eş üzerinden gecinmelerine karşıyım. Evlendiniz olmadı bitti elin ayağın tutuyorsa çalış bir zahmet. Mesleği yoktur garibandir kimsesi yoktur ya da ailesi destek olmaz gerçekten ihtiyacı vardir o zaman tabiki olur. Ya da evlilik dolayısı ile calismamistir toparlanana iş kurup düzenini oturtana kadar anlarım uzun yillar sürse de. Ama çalışacak durumdaysan gerek yok ki. Bir de cezalandirma olarak gormek saçma. Madem boşandık para ödesin cezasını çeksin mantığını anlamıyorum. adam eşini dovduyse psikolojik siddet varsa vs bu gibi durumlarda da anlarım hadi parayla cezalandırılsın. Kisacasi kadin haklarini korumak amaci ile guzel fakat kotuye kullanilmasi sacma. Konu sahibi bir bilgim yok. Belki avukata danışabilirsiniz.
ödeyen kişi düşünsün size nemerhaba hanımlar
Abim genç yaşta boşandı ve yüklü miktarda nafaka ödüyor. Eski eşi durumu iyi olduğu halde nafaka alıyor ve aldığı nafakayı sevgilisiyle yemeye çok geçmeden başlamış bile. sosyal medyasında aşk sözleri beraber gttikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Kim olduğunu da biliyoruz.ama beraber resim koymuyorlar nafaka gitmesin diye. Bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı? Sapasağlam gencecik üstelik kusursuz bir boşanmada bu kadına sevgilisiyle yesin diye her ay yüklü miktar da nafaka mı vereceğiz? İnanın muhtaç olsa içimize dert olmazdı ama abimin parasıyla bu yaptıklarına göz yummak istemiyoruz. Şimdiden sağolun
Aynen öyle yapıyor ispat için biz uğraşıyoruz. Çünkü rakam borçlarla beraber gerçekten yüksek oluyor zaten iki yıllık evlilikte borç da çokLafa gelince burda herkes vay efendim kadın kendi ayakları üzerinde durmalı erkeğe muhtaç olmamalı , kadın erkek eşit diye ahkam keser ama nafakaya gelince hakkı deniyor? İhtiyacı olanları vb. tenzih ederek söylüyorum bazı kadınlar üç beş ay evli kalıp ömür boyu adamı nafakaya bağlayıp resmî nikah yapmadan gününü gün ediyor ,adamın eline kalan üç kuruş parayla yeni yuva kurması bile imkansız ,kendine bile yetmiyor revamı bu , anlamak için abinizin ,evladınızın ,kardeşinizin başına mı gelmesi gerekiyor at gözlüğüyle bakmayın ,insan olarak değerlendirin!
Konu sahibi ;abiniz gelir durumunu belgeleyip yeniden nafakanın düşürülmesi için dava açabilir , iyi bir boşanma avukatıyla görüşüp çözüm bulabilirsiniz. Allah kurtarsın
Kadın işinden bile çıktı yüksek nafaka bağlansın diyeValla çocuk filan yoksa nafaka bana da çok saçma geliyor. Bu nafakayı da normal bulanlar da hep koca evi geçindirir diyenler. Az ayaklarınızın üstünde durun ya. Kendi kazandığınız ile hayatınızı idame ettirmeyi bilin. Ondan sonra evlenin. Kimsenin parasına ihtiyaç duymadan kendi paranızı çatır çatır yiyin
Abim olduğu için olabilirödeyen kişi düşünsün size ne
Benim duydugum nafakalar hep 500 600 tl.Aile ile yaşayan birine asgari ücret veriyoruz buda bizim için oldukça fazla üstelin bu şahıs çalışabilecek 20li yaşlarda
Şiddet filan olsa tazminat da alırdı zaten öyle durumlar yokÖdeyebilir ama ömür boyu değil. şiddet durumlarindan bahsetmiyorum daha normal sebeplerden bosanmalarda neyin bedelini ömür boyu ödeyecek. Kadın da kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenecek.
Ağır kusur durumunda tazminat oluyor ve tazminat alamadı öyle durumlar yokBenim duydugum nafakalar hep 500 600 tl.
Agir kusurlu bulmus mahkeme demekki abinizi odeyecek.
yargının kararı dimi sizi ilgilendiren durum yok sizn cebinizden çıkmıoAbim olduğu için olabilir
Birseyler var sonucta degil mi suclu oldugu.Ağır kusur durumunda tazminat oluyor ve tazminat alamadı öyle durumlar yok
Cocuk var yok durumuna bakılmıyor karşıdaki çirkef olursa her durumda ödüyorsunuz öyle 300 500 de değilyuklu nafaka nasil oluyor ?
cocuk yoksa zaten hakimin baglayacagi nafaka max 500 lira olur o da harca harca bitmeyecek bir para degil
ne kadar nafaka oduyor abiniz? ve cocuk yoksa neden oduyor?
Yukarı da da yazdım birşeyler yok. İlk celsede geçimsizlik yüzünden bitti birşeyler olsa tazminat a da hükmedilirdi darp şiddet aldatma gibiBirseyler var sonucta degil mi suclu oldugu.
Birsey yoksa o kadar yuklu nafaka olmaz.Hakli buluyorsa kendini dava acsin itiraz etsin.Yukarı da da yazdım birşeyler yok. İlk celsede geçimsizlik yüzünden bitti birşeyler olsa tazminat a da hükmedilirdi darp şiddet aldatma gibi
Karşıdaki boşanmam süründürürm derse dava uzamasın diye oluyorBirsey yoksa o kadar yuklu nafaka olmaz.Hakli buluyorsa kendini dava acsin itiraz etsin.
Ay bak bu mantıklı gerçektenKadın evlenmedikçe nafaka kesilmez ki...ne alaka siz görmeyin diye koymuyor olsun sevgilisini. Cevap da sevgilisi var diye nafaka kesilmez hiçbir şey yapamazsınız. Ama sevgiliyi bulup evlenmeye ikna edebilirsiniz bak.
Simdi dava acsin diyorum.Karşıdaki boşanmam süründürürm derse dava uzamasın diye oluyor
SağolunValla burda sizi bu konu neden ilgilendiriyor yorumlarada şaşırdım. Benim başımda bir sıkıntı olsa ailem bana kusura bakma bu sen derdin dese ben bu ailede şüphe ederdim. Benim yakın dostum böyle bir durum yaşasa be adam haklı kadın haksız olsa bende araştırırım ona yardım etmek adına. Kesin bana da sana ne adamın dostu musun derlerdi. Bazen burada ki yorumlar gerçekten çok garip, düşünülmeden edilen yorumlar
Açacak bu süreden sonra kadının nafaka için işe girdiği halde işten çıktığını sonrasında sevgili bulduğunu öğrendik ne yapabiliriz onu araştırıyoruz sağolunSimdi dava acsin diyorum.
Sevgili bulabilir bu sizi ilgilendirmez.Parayi nereye harcadigida ilgilrndirmez.Açacak bu süreden sonra kadının nafaka için işe girdiği halde işten çıktığını sonrasında sevgili bulduğunu öğrendik ne yapabiliriz onu araştırıyoruz sağolun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?