Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

abinizin eski eşi çalışmıyor demek ki
neden boşandılar o da önemli.. konuyu açıp gitmişsiniz gerçi
bide yüklü derken ne kadar?

Tazminat ve nafaka bir insanin hakkidir.
Ben yurtdışında avukatim burda nafaka ve tazminat kriterleri değişik işliyor ama "kadin nafaka aliyor ve sevgilisiyle yiyor" demek cok yanlış.

Tazminat konusunun nafakayla zaten alakası yok. Tazminat sadece eğer ortada işlenmiş bir suc varsa ödenir. Bu her insan icin gecerlidir. Sokakda size hakaret eden bir insana bile tazminat davasi acilabilir.

Nafaka evlilikde bir insanin "kayibini" telâfi etmek icin bağlanır.
Kayip mesela, işi birakmak ve başka bir şehire taşınmak olur. Çalışmayan kadinin sigortasi ve emeklisi yatmaz mesela.

Evlilik zaten bir sözleşme (kanunen, bu sebepden bir memur önünde şahitlerle imza atılır)
Her sözleşmenin içeriği vardir. Sözleşmeyi bozdukdan sonra ahhh vahhh demek ve ödenen nafakayi haksizlik olarak görmek cok saçma.

Hee, ben olsam nafakamla emekliliğimi filan dışardan öderim ama sizin gelin ilk aylar gezmeyi tercih etmiş. Kadinin en doğal hakki. Buna yaşamak denir.

Unutmadan nafaka sirf kadina ödenmez. Erkeklerde ayni haklara sahipler...

Neyse uzatdim...
Nafaka olayi bir nebze evliliğin sorumluluğunu gösterir. Evlenmeden önce insanlar bunu bilir ve bildiği halde evliliği yikan insan ödemeye mecburdur

Boşanma sebebi neydi

Evet, bizde hamilelik durumu olmasına ve eşimin tamamen kusurlu olmasına rağmen avukatımın telafuz ettiği tazminat ve nafaka (çocuğuma) rakamları komik rakamlar. Konuda yüksek nafaka ve kusursuzluk denmiş, gerçek olduğunu tahmin etmiyorum. Muhakkak erkeğin bi kusuru vardır yoksa hakim yüksek bağlamazdı bence.

Nafaka ne kadar yuklu olabilir ki. Abinin maasinin dortte birini gecemez. Kanunda boyle bir hukum var eger anlasmali bosanmadilarsa. Anlasmali o miktara ortak karar verdilerse de bu ortak karardir. Nafakayi ne yaptigi da kimseyi ilgilendirmez. 500 tl nin mi hesabini yapiyorsunuz. Pess.. hem siz eski esi niye takip ediyorsunuz? O artik bekar kiminle beraber olursa olur sizi ilgilendirmez.

Abiniz ödüyor nafakayı, bu durum sizi neden bu kadar rahatsız etti ki? hakim kararı bu ise yapacak çok da birşeyiniz yok, eski eş evleninceye kadar bu durum sürecektir..

Sevgilisi olduğunu ispat etse nafaka kesilecek mi? Sonuçta sevgililik resmi bi kurum değil. Resmi bi kararı bağlayacağını düşünmüyorum. Ayrıca yüklü nafaka ne demek yukarda iş adamı bile 1750 nafaka ödemiş 1750 başka bir gelir yoksa çok bi miktar da değil ki burada konu sahibi miktarı bile yazmamış belki 500-600 e çok diyor kendi yorumuyla. Q Quennhazel sorulara cvp verse belki konu daha iyi anlaşılırdı

Yorumları okudum ancak cevap yazabiliyorum.Fazlaca taraflı yorum gördüm.her kadın malesef sizin düşündüğünüz gibi yaşadığınız gibi değil. Yüklü nafaka için ağır kusur lazım diyenlere cevabım eşit kusurla boşanma gerçekleşti.nafaka dörtte birini geçemez diye bir kural da yok. 2 senelik evliliğin tüm borclarını öderken maaşının üçte biri de nafakaya gidiyor. Karşı taraf ailesiyle yaşıyor.asgari ücret kadar nafaka ödeniyor.imam nikahlı yaşasa dahi ispatlanmadıkça alacak bu rakamı. Paradan vazgeçmeyeceği için de gizli saklı yapmaya çalışıyorlar. Aldatma şiddet vs hiç bir neden olmadığı gaşde.taraflı yorum yapmadan vicdanlı olun derim.

Hakim dava uzamasın diye dinlemiyor bile.

Kadın kendı ayakları uzerınde durmalı dıyenler varya burda.. kadın zaten her turlu kendi ayaklarının uzerınde durur.. ama sırf boşandı dıye ailesi istemeyen kadınlarımız napacak? Ben kuçuk bir şehirde yaşamama rağmen 2+1 ev kiraları bile 600 dan başlıyor. Oda şehir merkezine epey uzakta olan evler.. yani o sizin erkeğin parasına muhtaç değiliz lafı ev kirasını bıle odemiyor.
Neden çocuğu olanlar boşanmıyor? Burda bir çok konu okumadık mı? Maddi durumum yok aldatıyor dovuyor ama boşanamıyorum diye.
Bence erkek çocuklu olanlara daha fazla nafaka odeyecek hale gelmeli.
Yok kreşiydi yok masrafıydı tek başına epey zor..
Asgarı ucret 1600 ama bakıcı parası burda 600dan az değil. Onu bakıcıya vereceksin. Ve calışacaksın. Cocugunla geçiremediğin vakitlerin telafisini nasıl yapacaksın.
Konu sahibi sana gelince abin o nafayı seve seve ödiyecek.
Gelin sevgılısı ılede yer ailesıylede yer. Bu onun hakkı

Ayrıca kadının burda çalıştırılmaması söz konusu da değildi.kendisi çalışmak istemiyordu.

Anladim. Durum böyleyse sıkıntılı.
Abiniz veya avukati niye karara karşı gelmedi?
Hem evliliğin TÜM borclarini ödemek hemde 3/1 Nafaka aşırı fazla. Borclar niye bölünmedi?

Anladim. Durum böyleyse sıkıntılı.
Abiniz veya avukati niye karara karşı gelmedi?
Hem evliliğin TÜM borclarini ödemek hemde 3/1 Nafaka aşırı fazla. Borclar niye bölünmedi?
Borclar şahsi kredi kartındandı. O kartlardan birisi de kadının elindeydi zaten istediği gibi harcardı.mahkeme uzamasın sırf diye ilk celsede anlaştırdılar yoksa süründüreceğim diyordu

Kadın aile ile yaşıyor öyle durumları yok

Sevgilisini koymamasının nedeni sizin görmenizi istemiyor,keza koysada apaçık farkeden birşey olmayacaktır.boşanma gerçekleşmiş ve nafaka bağlanmış,istediğiyle yer yani
Aksine bizim duymamız için yapıyor. Yüzünü de göstermiyor ki ispata gitmeyelim bulamayalım diye.

Yüklü nafaka koparana kadar kaçak çalıştı sonrasında zaten çalıştığı parayı nafaka olarak alacağı için bilerek bıraktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…