Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Burada bu kadar kadın kocasından şikayetçi yani abin kesin kusurludur demiyorum ama nedense bu abisi, kardeşi vs için açılan konularda erkekler melek gibi anlatılıyor. e bu erkekler o kadar melekse burada kadınlara zulmeden tipler kimler?

nafaka olayı bazen adaletsiz olabiliyor ancak abinizin bir kusuru olmasa hakim nafaka bağlamazdı.
boşanma nedeni nedir?

Bugün ki habere göre takılar takı videolarına bakılmaksızın kadına veriliyor... altın kadının hakkı takılan paranın yarısı kadının yarısı erkeginmis.

. AB yasaları çerçeve yasalardır ve bir çok yerde birebir uygulanmadığını görürüz.ben burda nafakaya hükmetmek yanlıştır demedim zaten.BEni yanlış anladınız herslde.daha geçen gün burda bir konu sahibi yanılmıyorsam Almanyada nafaka alamayacağını söylemişti.ÖNemli olan kadının ya da erkeğin evliliğin sonra ermesi nedeniyle fakirliğe düşmesinin önlenmesidir.Bazı ülkelerde bu nedenle kadının erkeğe nafaka ödediği durumlarda olmuştur.HEr ülkede uygulaması farklıdır malesef ki bizim ülkemizde ki uygulama sömürüye çok açıktır.ÇOcuklar için verilen nafakayı zaten iştirak nafakası olarak belirtmiş ayrı tutmuştum.Burda kastettiğim yoksulluk nafakası.

Evet bencede. Bundan sonra bana yaptığını başkasına kolay kolay yapamaz mesela. Evleneyim sonra değiştiririm istediğim gibi, nasılsa boşanamaz diyemez. Derse bi 100bini daha gözden çıkarması lazım.

Anladığım kadarıyla aldatma şiddet gibi kusurları yok . Bu durumda bu kadar tazminat ödettiriliyor mu

Memlekette aklini kacirmis insan cok be canim phil

İçinizdeki öfkenin sebebibi çok iyi anlıyorum tabii insan karşı taraf haklı da olsa söz konusu kardeşi olunca üzülüyor. Yazılan hakaretleri bir yana bırakacak olursak malesef resmi yoldan bir şey yapamazsınız. Bence de göz önünde olmamaya çalışacaktır çünkü nafaka bağlanmış da olsa bu tarz durumlara karşıt davalar açılma durumları oluyor. Başarılı olamasa da. Bundan çekiniyor olabilir. Ama her ne olursa olsun resmi olarak evlenene kadar nafakayı alır. Nasıl ki kız çocuğu evlenene kadar her koşulda babasının sigortasından faydalanabiliyorsa. Aynı şey yani. Resmi bir yolu yok. Bence kendisini takip etmeyin. Gördükçe en kötüsünü düşünüyorsunuz. Boşverin. Canınızı boşuna sıkıyorsunuz. Kanunlar böyle.

Boşanma sebepleri ne bilmiyorum ama kadın bu evlilikten oldukça karlı çıkmış şanslıymış ömür boyu çalışmasına gerek yok
Evet oyle oldu. Bosanma sebepleri cok,birbiriyle uyusamamak, kadinin psikolojik sorunlarinin olmasi (bu kendisinin beyani ,arkadasimin degil) anlasamamak ve kultur farki. Omur boyu calismasa gecinir valla gercekten. Hakli veya haksiz.

her şey harika da bu toplum nazarında boşanmış kadın konumuna düşmek ne demek?
boşanmak kötü bir şey mi?
işte bu kafa yüzünden nice kadın aldatmayı şiddeti sineye çekmek zorunda kalıyor da boşanmaktan çekinemiyor. yazık.

Adaletin kestigi parmak acimaz derler. Mecbur odeyecek yapabileceginiz bir sey yok maalesef

Mehiri verildi mi verilmediyse malesef denk düşene kadar zaten ödemek zorunda borçlu olmamak için verildiyse eğer dört ay on günden sonra alması doğru değil.Nafakayı sevgilisi olan kişiler alamıyor mu anlamadım tek başına mı kullanmak zorunda?

Medeni Kanun 176 ya bakın konu sahibi. Türkiyede kanunun hakime tanıdığı sınır belli. Eminim abiniz biliyordur ya da bilebilcek durumdadır. Kendinizi bu kadar taraf haline getirmeyin. Hakkaniyet gerektiriyorsa zaten başvuru halinde kaldırılır.

Bi nafaka ne kadar yüklü olabilir ki? Kaldı ki hakkıdır kim bilir niye boşandı ki nafaka da alabiliyor! İstediği şekilde yesin. Karışmaya hakkın yok. Evlenmeden o nafakayı kesmez zaten hakim!!

Bence her anlamda kadın erkek eşit olmalı bir kadın boşanıyorsa ve çalışabilecek güçteyde eski eşininden nafaka almaz herşeyi sıfırdan başlamalı kaldı ki haksız yere alsa eminim ondan bir hayır görmez.nafaka alsın diyenler empati yapın sizin kardeşiniz veya abiniz olsa yada ilerde çocuğunuza aynı durum biri yapsa yine dermiydiniz kadının hakkıdır yesin

Bir tek ben mi bu yoruma sinir oldum?? Bu nasıl bir iftira atmak hemde insanları tanımadan etmeden. Nasıl bir önyargıdır bu ya. Belkide kadın yüzünden boşandılar ve madur olan abisi?

Ben iftira atmadim ki ,eger dedim farkindaysaniz cumlenin basinda. Eger sizin yuzunuzden bosanildiysa dedim. Dikkatli okuyun

Boşanmak kötü kafasında olsam ben boşanmam.

Yaşadığımız toplumun buzz gibi gerçeklerini size burada anlatacak değilim, ben bile çok uzak olmama rağmen bu zihniyetten, ister istemez mağruz kalıyorum bu etikete. Çünkü aile ve sosyal çevremde olmasa bile iş çevremin tamamı bu zihniyetteki insanlardan oluşuyor.

Ispat edebilirsiniz dedektif gibi peşlerine düşeceksiniz ve fotolarini çekeceksiniz

Anladığım kadarıyla aldatma şiddet gibi kusurları yok . Bu durumda bu kadar tazminat ödettiriliyor mu

Aldatma yok ama psikolojik ve ekonomik şiddet var. Hamilelik var. O rakamın içinde altınların onun çevresi tarafından takılan kısmı da var. Yaşlaşık bi rakam yazdım, daha davam sonuçlanmadı.

Hakkınızda hayırlısı olsun,dilerim çok mutlu olursunuz bebeğinizle bundan sonra. Allah iyilerle karşılaştırsın.
Bende tam duruma göre değişir diyecektim ki sizin mesajınızı gördüm.
Konu sahibi boşanma sebeplerini yazmamış. Haliyle bilemiyoruz. Belki gelin hanım gelse burda konu açsa,bana hakaret etti,aşağıladı dese,şiddet vardı dese evet haklısınız sonuna kadar alın o nafakayı diyeceğiz.
Ha sırf nafaka almak için evlenen kadınlarda var. Buda bir gerçek.
Haliyle bilemiyoruz aralarında neler geçti ama kendi adıma şunu söyleyebilirim. Kandırılan,fiziksel yada sözlü şiddete maruz kalan,aldatılan,hor görülen her kadın çocuğu olmasa dahi nafaka yada tazminat almalı karşı taraftan. Sonuçta sizinde dediğiniz gibi yaptıklarının bir bedeli olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…