- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.348
- 158
- 40
- Konu Sahibi Quennhazel
-
. AB yasaları çerçeve yasalardır ve bir çok yerde birebir uygulanmadığını görürüz.ben burda nafakaya hükmetmek yanlıştır demedim zaten.BEni yanlış anladınız herslde.daha geçen gün burda bir konu sahibi yanılmıyorsam Almanyada nafaka alamayacağını söylemişti.ÖNemli olan kadının ya da erkeğin evliliğin sonra ermesi nedeniyle fakirliğe düşmesinin önlenmesidir.Bazı ülkelerde bu nedenle kadının erkeğe nafaka ödediği durumlarda olmuştur.HEr ülkede uygulaması farklıdır malesef ki bizim ülkemizde ki uygulama sömürüye çok açıktır.ÇOcuklar için verilen nafakayı zaten iştirak nafakası olarak belirtmiş ayrı tutmuştum.Burda kastettiğim yoksulluk nafakası.Avrupada nafaka var.hatta avrupa birliginde bununla ilgili yasalar var. Ülkeler arasinda tazminat ve aylik nafaka arasinda farklar var. Ama mesela siz Almanyadasiniz ve esiniz fransada yasiyor yine nafaka veya tazminat talep edebilirsiniz. Cocuklar icin nafaka ayri belirlenir.
Evet bencede. Bundan sonra bana yaptığını başkasına kolay kolay yapamaz mesela. Evleneyim sonra değiştiririm istediğim gibi, nasılsa boşanamaz diyemez. Derse bi 100bini daha gözden çıkarması lazım.
Memlekette aklini kacirmis insan cok be canim philIki taraf icin de gecerli inan. Sen beni nasil bosarsin diye karsi tarafin burnundan getiren de epey var. Ailemde epey erkek var kuzenler, abiler yakin erkek arkadaslar, birinin sevgilisi burnundan getirdi adamin sen nasil benden ayrilirsin diye. Onun anlattiklari vs yuzunden oyle sirine gibi bakamiyorum ulkede evlilik ve ask iliskilerine. Hamile yalani atip evlenmeye zorlayani bile var yahu sirf kapakladigi adam kacmasin diye, evlilik degil gardiyan mahkum iliskisi gibi iliski ariyor bazi insanlar.
İçinizdeki öfkenin sebebibi çok iyi anlıyorum tabii insan karşı taraf haklı da olsa söz konusu kardeşi olunca üzülüyor. Yazılan hakaretleri bir yana bırakacak olursak malesef resmi yoldan bir şey yapamazsınız. Bence de göz önünde olmamaya çalışacaktır çünkü nafaka bağlanmış da olsa bu tarz durumlara karşıt davalar açılma durumları oluyor. Başarılı olamasa da. Bundan çekiniyor olabilir. Ama her ne olursa olsun resmi olarak evlenene kadar nafakayı alır. Nasıl ki kız çocuğu evlenene kadar her koşulda babasının sigortasından faydalanabiliyorsa. Aynı şey yani. Resmi bir yolu yok. Bence kendisini takip etmeyin. Gördükçe en kötüsünü düşünüyorsunuz. Boşverin. Canınızı boşuna sıkıyorsunuz. Kanunlar böyle.merhaba hanımlar
Abim genç yaşta boşandı ve yüklü miktarda nafaka ödüyor. Eski eşi durumu iyi olduğu halde nafaka alıyor ve aldığı nafakayı sevgilisiyle yemeye çok geçmeden başlamış bile. sosyal medyasında aşk sözleri beraber gttikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Kim olduğunu da biliyoruz.ama beraber resim koymuyorlar nafaka gitmesin diye. Bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı? Sapasağlam gencecik üstelik kusursuz bir boşanmada bu kadına sevgilisiyle yesin diye her ay yüklü miktar da nafaka mı vereceğiz? İnanın muhtaç olsa içimize dert olmazdı ama abimin parasıyla bu yaptıklarına göz yummak istemiyoruz. Şimdiden sağolun
Evet oyle oldu. Bosanma sebepleri cok,birbiriyle uyusamamak, kadinin psikolojik sorunlarinin olmasi (bu kendisinin beyani ,arkadasimin degil) anlasamamak ve kultur farki. Omur boyu calismasa gecinir valla gercekten. Hakli veya haksiz.Boşanma sebepleri ne bilmiyorum ama kadın bu evlilikten oldukça karlı çıkmış şanslıymış ömür boyu çalışmasına gerek yok
Başıma gelmeden önce bende nafakayı kadına hakaret görürdüm, gerçekten ihtiyacı olmayanlar için tabi.
Kendimden örnek vermek isterim.
7 aylık evliliğimi bitiriyorum. Neden mi? Evlenmedem önce modern, centilmen, anlayışlı ve hayat müşterek diye diye etrafımda pervane olan adam, evlendikten sonra elinden kumandayı düşürmeyen, ailesine gitmek dışında evden çıkmayan, 150 tllik temizlikçi parasına bile laf eden, mutfağa girmeyen, son olarak maaş kartıma el koymak isteyen bir yaratığa dönüştü.
Şimdi ben bu canlıdan boşanıyorum. Adamdan fazla maaşım ve mal varlığım var, ona zerre muhtaçlığım yok aksine onun mali durumu kötüye gidecek çünkü anasına bakıyor.
Şimdi ben bana böyle bir haksızlık yapmış, beni ciddi manada kandırmış, toplum nazarında boşanmış kadın konumuna kendi yalanları ile düşürmüş, iş çevremde zor durumda bırakmış (aynı işyerinde çalılıyoruz) egoları uğruna benim başka bir adamla mutlu olma şansımı elimden en az 3-5 seneliğine almış bi adamı, olmadı kardeş hadi yolun açık olsun darısı diğerlerine diye elini sıkıp yollayayım mı?
Ben bu adamı zerre yara almadan geri yollarsam daha kaç kadına aynı şeyi yapar siZce? Ders alır mı yaptıklarından? Adamda vicdan olsa zaten bunları yapmazdı, vicdanı olmayan birinin canını parayla acıtabilirsin.
Ha ben nafaka almayacağım orası ayrı ama tazminatımı çatır çatır alacağım.
Üstelik aşağıda görüyorsunuz, 4,5 aylık da hamileyim. Mağdur değilim, muhtaç hiç değilim, ama bu karşımdaki hatalı tarafa bedel ödetmeyeceğim anlamına gelmez.
Mehiri verildi mi verilmediyse malesef denk düşene kadar zaten ödemek zorunda borçlu olmamak için verildiyse eğer dört ay on günden sonra alması doğru değil.Nafakayı sevgilisi olan kişiler alamıyor mu anlamadım tek başına mı kullanmak zorunda?merhaba hanımlar
Abim genç yaşta boşandı ve yüklü miktarda nafaka ödüyor. Eski eşi durumu iyi olduğu halde nafaka alıyor ve aldığı nafakayı sevgilisiyle yemeye çok geçmeden başlamış bile. sosyal medyasında aşk sözleri beraber gttikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Kim olduğunu da biliyoruz.ama beraber resim koymuyorlar nafaka gitmesin diye. Bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı? Sapasağlam gencecik üstelik kusursuz bir boşanmada bu kadına sevgilisiyle yesin diye her ay yüklü miktar da nafaka mı vereceğiz? İnanın muhtaç olsa içimize dert olmazdı ama abimin parasıyla bu yaptıklarına göz yummak istemiyoruz. Şimdiden sağolun
Bir tek ben mi bu yoruma sinir oldum?? Bu nasıl bir iftira atmak hemde insanları tanımadan etmeden. Nasıl bir önyargıdır bu ya. Belkide kadın yüzünden boşandılar ve madur olan abisi?
her şey harika da bu toplum nazarında boşanmış kadın konumuna düşmek ne demek?
boşanmak kötü bir şey mi?
işte bu kafa yüzünden nice kadın aldatmayı şiddeti sineye çekmek zorunda kalıyor da boşanmaktan çekinemiyor. yazık.
Ispat edebilirsiniz dedektif gibi peşlerine düşeceksiniz ve fotolarini çekeceksinizmerhaba hanımlar
Anladığım kadarıyla aldatma şiddet gibi kusurları yok . Bu durumda bu kadar tazminat ödettiriliyor mu
Hakkınızda hayırlısı olsun,dilerim çok mutlu olursunuz bebeğinizle bundan sonra. Allah iyilerle karşılaştırsın.Başıma gelmeden önce bende nafakayı kadına hakaret görürdüm, gerçekten ihtiyacı olmayanlar için tabi.
Kendimden örnek vermek isterim.
7 aylık evliliğimi bitiriyorum. Neden mi? Evlenmedem önce modern, centilmen, anlayışlı ve hayat müşterek diye diye etrafımda pervane olan adam, evlendikten sonra elinden kumandayı düşürmeyen, ailesine gitmek dışında evden çıkmayan, 150 tllik temizlikçi parasına bile laf eden, mutfağa girmeyen, son olarak maaş kartıma el koymak isteyen bir yaratığa dönüştü.
Şimdi ben bu canlıdan boşanıyorum. Adamdan fazla maaşım ve mal varlığım var, ona zerre muhtaçlığım yok aksine onun mali durumu kötüye gidecek çünkü anasına bakıyor.
Şimdi ben bana böyle bir haksızlık yapmış, beni ciddi manada kandırmış, toplum nazarında boşanmış kadın konumuna kendi yalanları ile düşürmüş, iş çevremde zor durumda bırakmış (aynı işyerinde çalılıyoruz) egoları uğruna benim başka bir adamla mutlu olma şansımı elimden en az 3-5 seneliğine almış bi adamı, olmadı kardeş hadi yolun açık olsun darısı diğerlerine diye elini sıkıp yollayayım mı?
Ben bu adamı zerre yara almadan geri yollarsam daha kaç kadına aynı şeyi yapar siZce? Ders alır mı yaptıklarından? Adamda vicdan olsa zaten bunları yapmazdı, vicdanı olmayan birinin canını parayla acıtabilirsin.
Ha ben nafaka almayacağım orası ayrı ama tazminatımı çatır çatır alacağım.
Üstelik aşağıda görüyorsunuz, 4,5 aylık da hamileyim. Mağdur değilim, muhtaç hiç değilim, ama bu karşımdaki hatalı tarafa bedel ödetmeyeceğim anlamına gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?