Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Hukuki detaylarini bilemem, ama nafaka anlamakta zorluk cektigim bir konu -cocuk yoksa -
Kadin evlendigi icin egitimini, isini birakmak zorunda kaldiysa, belli bir sure kendini toparlayana kadar nafaka alsin tamam, ama diger turlu ne alaka ben çözemiyorum???
Lafa gelince kadin erkek esit ama bu nafaka konusu niye böyle? Kadin ömür boyu evlenmeyecek misal, bir adam olene kadar niye para versin ona? Bunun bir suresi olmali uc sene bes sene neyse artik ama sonrası cidden cok sacma geliyor bana.
Su an bosanmis olsam, esimin parasini niye alayim sonsuza kadar? Gururum el vermez bir kere al paranı hayrini gor derim.
Tazminat vs tamam ama bu nafaka işi olmamis bence :))

Benim exin 5000 maaşı var, avukat çocuk için nafaka en fazla 400, 500 bağlanır dedi şok oldum. Ben bebeğimin aylık sırf doktor masrafına vericem zaten o parayı, barınması, ısınması, yemesi, içmesi, giymesi, bezi, gezmesi, bakıcısı vs. Saymıyorum bile.

Kadının kendisine geç, çocuğuna bile bu parayı hak görüyor adalet sistemi. Yazık gerçekten.

Devlet hiç bir kadına üzerinde istişare yapmadan nafaka ödetmez
O yüzden siz çekilin

Anca Anca bu kadar güzel anlatılabilirdi..

Ya ben hukukcu degilim bilmiyorm tabiki ayrıntısını dedigniz gibi olsaydı kadının durumu muhteşem oldugu halde hakim deli dgl sanırım vermezdi onu demek istiyorum.aldıgna göre maddi manevi bi yıkım bişe söz konusu demekkş diyorum.konuyu başka yere cekme gibi derdim yok.kim haklıysa alsın yesin

neye bağlayarak nafaka talebinde bulunulmuş merak konum o ? şiddet üzerine mi boşandılar ya da farklı bir şey ?

+1

Dün akşam bir haber vardı, Yargıtay düğünde takılan altınların gelin'in olduğuna karar vermiş. Bu davanın içeriğine bakılınca doğru bir karar,zira damat eski borçlarını ödemek için düğünde takılan altınları satmak istemiş. Buna eşinin rızası olmadıkça damadın hakkı olmadığına inanıyorum. Ancak emsal dava teşkil etmesi hali bence biraz düşündürücü. Çünkü kötü niyetli adamlar kadar kötü niyetli kadınlar da var. Duyuyoruz düğünden sonra takıları alıp ortadan kaybolan gelinler, düğünde takılan altınlarla kumar borcunu ödemeye kalkan damatlar var.

Hatta haberi izlerken espri bile yaptık; eyvah artık erkek tarafı geline takı falan takmaz, dedik güldük.

Özetle, bazen düşünüyorum. Hukuk (her zaman )acaba ne kadar adil işliyor? Keşke söz hakkı hep vicdanımız olsa ve vicdanımızda objektif ve kul hakkından korkar şekilde konuşsa da,haksızlıklar olmasa. Nafaka konusu da buna benzer bir durum.

Nafaka keyfi verilmiyor. Bu toplumda kadınların sadece yüzde 25 İ gibi bir rakamı çalışıyor. Kadınlar; erkeklerle, ataerkil toplum yapısı ve dini gerekçelerle abluka altına alınmış durumda. Doğduğundan ölümüne kadar sürekli darbe alıyor sakatlanıyor. İyi bir eğitim alması da sorun, iyi bir iş bulması da sorun. İyi bir mesleği olsa dahi, çoğu zaman aynı nitelikteki erkekten daha düşük maaş alıyor. Buna ek olarak kadınların kalan kısmı tarlada calışıyor ama hayvancılık yapıyor ama bu emek hiçe sayılıyor ve çoğu zaman sadece erkeğin sıgortası yatıyor, kazanılan para erkeğin kasasına akıyor. Keza ev kadınlıgı içinde durum aynı, toplum sakatladığı, eve kapattığı kadının ev içinde harcadığı emeği dikkate almıyor, onu küçümsüyor. Kadının ücretlendirmemiş el emeğine karşılık, erkek maaş alıyor, sigortası yatıyor vs vs. Bundandır ki nafaka süreleri uzun. Bu toplumda olması gereken o, ve zaten çoğu zaman erkekler kuş kadar olan parayı da ödemiyorlar, çoçuk nafakasını bile. Yani işin aslı işler öyle toz pembe falan değil!

Son düzenleme:
avukatı değiştirin başka savcıyla hakimle görüşün cok haksızsa haber kanalına başvurun durum okadar vahimse suclu sadece oysa

Cidden bu duruma anlam veremedim, konu sahibi şiddet, aldatma vb.şeyler yok diyor buna rağmen bu kadar yüksek nafaka bağlanmış.

Çocuğu olana bile bu kadar nafaka verilmiyor.

Konu sahibinin yazdıklarından anladığım anlaşmalı boşanma protokolü imzalamışlar, muhtemelen şartlar arasına geline asgari ücret kadar nafaka vereceği yazılmış yani abisi baştan kabul etmiş.

Ama sırf çekişmeli boşanma olmasın, süreç uzamasın diye insan bunu nasıl kabul eder anlayamıyorum.

Boşanma süreci uzarsa uzasın, neden acele ediyor ki abiniz?

Bu konuya açıklık getiriseniz sevinirim. Q Quennhazel

tam nafaka sebebi belli değil. ya mahkemeye verecek abiniz ya da umursamayacak. başka çare yok

İstisnai durumlar dışında dedim ama yine de diyorum, evet ciddi ihtiyaç varsa belli bir süre olabilir ancak hayatı boyunca da adamın çocuğuymuş gibi davranmasına gerek yok.
İnsanları buna mecbur eden düzen de neymiş merak ettim gerçekten, kadınların tüm problemleri çözülmedi ama çalışma hayatına artık rahatça katılabiliyor kadınlar, yeter ki istesin.[/QUOTE]

Ekonimik ozgurlugu olan kadina mahkeme zaten nafaka baglamiyor.talep etse bile reddediliyor

Mecbur eden duzende dusun kim daha cok okuyabilmis
Kim daha cok is bulmus
Kime otur evde cocuk bak denmis
Kim ayni is icin daha yuksek gelir elde etmis
Düsün düsün....

Konu sahibinin abisinin boşanmak için acelesi var gibi bir çıkarımda bulunuyor insan doğal olarak. Buna neden de olsa olsa abinin bir ilişkisi olması olabilir. Yoksa ne olacak ayrılırlar ayrı yaşarlar dava devam eder. Abisi de iddiaya göre kadının haketmediğini düşündüğü parayı eski eşe kaptırmamış olur. Ama en başından abi durumu kabul ediyor bir an önce bitsin diye. Konu sahibine göre aldatma da yok. Bir yerlerde eksik bilgi var gibi

Sizin yerinize olsam takip edip fotoğraflarım bende bir kadınım ama bu devirde evliliklwrinegeçim kapısı görülmesine karşıyım

Evet bende aynı şekilde düşünüyorum, konu sahibinin eksik bildiği yada anlattığı şeyler var.

Taraflar tabiki bir an önce bitmesini ister bu sürecin ama kadında bu dürtü daha fazladır, adamın soyadını taşır çünkü, erkekte neden bu acele asgari ücret verecek kadar, enteresan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…