- 3 Ekim 2007
- 14.601
- 36.406
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi Quennhazel
-
Konuyla alakasi olmayacak belki ama 21. yuzyilda 200- 300 tl nafaka nedir ya. Kadina hakaret gibi. Gercekten kadinin o nafakaya ihtiyaci varsa, ayda 300 lira ile ne yapacak? Bana hakim 300 lira nafaka baglasa, al o uc kurusu sen bozdur bozdur harca derim hakime. (Konu sahibinin hakli oldugunu varsayarak yaziyorum.) Ihtiyaci olmayana ya da cok fazla ihtiyaci olmayana nafakayi kepceyle, cok ihtiyaci olana da çay kasigiyla mi veriyor hakimler? Hakimler kafalarina gore karar veriyorlar sanirim. Hukuku en iyi bilen hakim olmasin ya. Hakkı bilen olsun.
Anca bu kadar güzel anlatılabilirdi..Hukuki detaylarini bilemem, ama nafaka anlamakta zorluk cektigim bir konu -cocuk yoksa -
Kadin evlendigi icin egitimini, isini birakmak zorunda kaldiysa, belli bir sure kendini toparlayana kadar nafaka alsin tamam, ama diger turlu ne alaka ben çözemiyorum???
Lafa gelince kadin erkek esit ama bu nafaka konusu niye böyle? Kadin ömür boyu evlenmeyecek misal, bir adam olene kadar niye para versin ona? Bunun bir suresi olmali uc sene bes sene neyse artik ama sonrası cidden cok sacma geliyor bana.
Su an bosanmis olsam, esimin parasini niye alayim sonsuza kadar? Gururum el vermez bir kere al paranı hayrini gor derim.
Tazminat vs tamam ama bu nafaka işi olmamis bence :))
Ya ben hukukcu degilim bilmiyorm tabiki ayrıntısını dedigniz gibi olsaydı kadının durumu muhteşem oldugu halde hakim deli dgl sanırım vermezdi onu demek istiyorum.aldıgna göre maddi manevi bi yıkım bişe söz konusu demekkş diyorum.konuyu başka yere cekme gibi derdim yok.kim haklıysa alsın yesinYalnız fazla bilginiz olmadığı konularda yanlış bilgi veriyorsunuz.
Nafakada maddi güçlük esas ve 3 farklı nafaka var. Tedbir, yoksulluk ve iştirak nafakası. Bunların hepsi maddi zorluklar için ödenir. Sizin dediğiniz manevi tazminat o ise nafaka gibi her ay devam eden bir ödeme değildir ve bizde tazminat karşı tarafın zenginleşmesine sebep olacak biçimde karar verilmez.
Hakkı olduğu konusuna gelince bu inkar edilmiyor zaten zira hakim takdir etmiş. Fakat nafaka alamama maddeleri arasında fiilen evli olmasa bile başkasıyla evli gibi hayat yaşayanlar maddesi de vardır. Boşanma sonrasında yokluk çekmeyecek kişilere de verilmez nafaka.
Nafaka alan kişi, boşanma sonrasında bunu “anlatıldığı gibi” kullanıyorsa, bence bariz bazı şeyler.
Ha üstelik her konuda kadının yaşam tarzının asla eleştirilmemesi gerektiği konusunda tutumum dolayısıyla kaç kere girdiğim tartışmalar neticesinde aldığım banlar da ortada. Yani farklı konuya çekeceksiniz şimdiden uyarmak istedim.
:)))))
Valla çocuk filan yoksa nafaka bana da çok saçma geliyor. Bu nafakayı da normal bulanlar da hep koca evi geçindirir diyenler. Az ayaklarınızın üstünde durun ya. Kendi kazandığınız ile hayatınızı idame ettirmeyi bilin. Ondan sonra evlenin. Kimsenin parasına ihtiyaç duymadan kendi paranızı çatır çatır yiyin
avukatı değiştirin başka savcıyla hakimle görüşün cok haksızsa haber kanalına başvurun durum okadar vahimse suclu sadece oysamerhaba hanımlar
Abim genç yaşta boşandı ve yüklü miktarda nafaka ödüyor. Eski eşi durumu iyi olduğu halde nafaka alıyor ve aldığı nafakayı sevgilisiyle yemeye çok geçmeden başlamış bile. sosyal medyasında aşk sözleri beraber gttikleri yerlerin fotoğraflarını paylaşıyor. Kim olduğunu da biliyoruz.ama beraber resim koymuyorlar nafaka gitmesin diye. Bizim bu konuda yapabileceğimiz birşey var mı? Sapasağlam gencecik üstelik kusursuz bir boşanmada bu kadına sevgilisiyle yesin diye her ay yüklü miktar da nafaka mı vereceğiz? İnanın muhtaç olsa içimize dert olmazdı ama abimin parasıyla bu yaptıklarına göz yummak istemiyoruz. Şimdiden sağolun
Konu sahibinin abisinin boşanmak için acelesi var gibi bir çıkarımda bulunuyor insan doğal olarak. Buna neden de olsa olsa abinin bir ilişkisi olması olabilir. Yoksa ne olacak ayrılırlar ayrı yaşarlar dava devam eder. Abisi de iddiaya göre kadının haketmediğini düşündüğü parayı eski eşe kaptırmamış olur. Ama en başından abi durumu kabul ediyor bir an önce bitsin diye. Konu sahibine göre aldatma da yok. Bir yerlerde eksik bilgi var gibiCidden bu duruma anlam veremedim, konu sahibi şiddet, aldatma vb.şeyler yok diyor buna rağmen bu kadar yüksek nafaka bağlanmış.
Çocuğu olana bile bu kadar nafaka verilmiyor.
Konu sahibinin yazdıklarından anladığım anlaşmalı boşanma protokolü imzalamışlar, muhtemelen şartlar arasına geline asgari ücret kadar nafaka vereceği yazılmış yani abisi baştan kabul etmiş.
Ama sırf çekişmeli boşanma olmasın, süreç uzamasın diye insan bunu nasıl kabul eder anlayamıyorum.
Boşanma süreci uzarsa uzasın, neden acele ediyor ki abiniz?
Bu konuya açıklık getiriseniz sevinirim. Q Quennhazel
Cidden bu duruma anlam veremedim, konu sahibi şiddet, aldatma vb.şeyler yok diyor buna rağmen bu kadar yüksek nafaka bağlanmış.
Çocuğu olana bile bu kadar nafaka verilmiyor.
Konu sahibinin yazdıklarından anladığım anlaşmalı boşanma protokolü imzalamışlar, muhtemelen şartlar arasına geline asgari ücret kadar nafaka vereceği yazılmış yani abisi baştan kabul etmiş.
Ama sırf çekişmeli boşanma olmasın, süreç uzamasın diye insan bunu nasıl kabul eder anlayamıyorum.
Boşanma süreci uzarsa uzasın, neden acele ediyor ki abiniz?
Bu konuya açıklık getiriseniz sevinirim. Q Quennhazel
Yesin herkes kendi hayatndan sorumludur. Ben karışmam kardeşimePeki sizin er
peki sizin erkek kardeşiniz olasıydı yine dermiydiniz kadın sevgilisiyle parayı yesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?