Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Eski eşim terkedilmeyi hazmedememişti uzatacağı belliydi bindiğim araba dışında hiçbir şey almadan boşandım (2 yıl evli kaldım o arabayı 6-7 aylık maaşımla alabiliyordum zaten) ne nafaka ne tazminat ne altın ne eşya, üstelik iyi kazancım vardı onun yüzünden daha düşük maaşlı bir işe girmiştim bir araya gelebilmek için. “Boşver o paranın hayrını görmez” türünden iyi niyetli tesellileri de avuntu olarak görüyorum açıkçası, aklın bir karış havada evlendin çek cezanı diyorum kendi kendime. İşyerinde bi arkadaş var 7-8 sene önce çocuksuz boşanmış hala nafaka alıyor. Valla sanırım ben de enayiyim. Önde gideniyim hem de. Ama yani kendimi biliyorum ölsem de çirkefe yatıp yüklü nafaka alamazdım o parayı yiyemezdim yaw istesem de yapamazdım. Bu kafayla beni daha çook çarpan olur herhalde.

Öğrenim kredisi bile 500 liraya yakın

Ama sırf çekişmeli boşanma olmasın, süreç uzamasın diye insan bunu nasıl kabul eder anlayamıyorum. Q Quennhazel
Konu sahibinin abisini bilmem de ben ruhsal olarak o kadar tükenmiş o kadar hırpalanmış o kadar güçsüzdüm ki uğraşacak gücüm yoktu. Gözüm çok korkmuştu, 2-3 sene bir davayı sürdürecek gücü ve güveni kendimde göremedim. İstemiyorum bişey lütfen duruşmaya gelmemezlik etme dedim (gelmeyeceğim gelsem de karımı seviyorum diyeceğim diyordu). Karşı taraf da hayır öyle olmaz bunlar senin hakkın demedi, yarabbi şükür deyip aldılar.

Öyle yorumlara cevap bile vermedim.bizim derdimiz şuan borçlardan dolayı abimin ödemeye zorlanması evi de kira yemeye içmeye birşey kalmayacak nerdeyse. Bari evlilik borcları olmasaydı ucu ucuna geçinir yine öderdi bi umut evlenir de kurtulurum diye sabrederdi derken bi de bu iş çıktı. İnş yine namusuyla evlenir de kurtuluruz ailece bu borçtan

Uzasa bile dava tarihinden itibaren nafaka geçerli oluyor. Yani dava bitene kadar olan aylar da borç olarak birikiyormuş. Boşanırken hem nafaka hem de birikmiş nafaka borcu oldu ilk celse de olmasına rağmen

Bize o miktarın cok alında maaş olmasına rağmen tek kadına ödüyoruz

İş bulduğu halde dava öncesi işten çıkan birinden bahsediyorum fazla nafaka verilmesi için şartlar farklı

Davanın uzayıp reddedilme imkanı vardı. Karşı taraf istediği rakamı almazsa sürdürecekti. Delil filan olmayınca da boşanma bile olmayabilirdi. Fiili ayrılık süresi de 3 yıl beklemek zorunda kalacaktı dava reddedildikten sonra. Anlayacağınız 5 senesi gidecek gibiydi.

Dava uzasa birikmiş nafaka borcu daha fazla çıkacaktı.her iki tarafta geçimsizdi. Aldatma yoktu delil yoktu ikisinde de sadece anlaşmazlık vardı.dava red de olabilirdi kadın sürdürmek istiyordu istediği parayı alamayınca. Ailesinin yanında yaşadığı halde boşanmayacaktı.

O zaman bu durumda abiniz her olasılığı gözden geçirip böyle bir karar vermiş. Ya beş yılı gidecek yüklü bir nafaka çıkma olasılığı olacak ya da her ay asgari ücret tutarını verecek. Abiniz bunu tercih etmiş. Eğer anlattığınız gibiyse köşeye sıkıştırmış kadın evet kabul kötü bir durum. Kadınların pekçoğunun kötü şeyler yaşıypr olması art niyetli kadınlar olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Süresiz nafaka olayına kesinlikle karşıyım. Ama abiniz bu yolu tercih etmiş keşke ailesi olarak siz de daha fazla üstüne düşmeseniz konunun. Çünkü abiniz açısından zor bir durum. Kadının parayı sevgilisiyle yemesi değil mesele ortada haksız bir kazanç olması. Buna odaklanıp sevgilisiyle aynı evde yaşama vb olup olmadığıyla ilgili delil toplayabilirsiniz en fazla. Ama bana kalırsa bunu da abinizin gözüne sokmayın

Ablam.
Bu haksız kazanca girmiyor mu?

6 aylık evli kalınıp, (şiddet ve aldatma var ise durum apayrı) bir servet sahibi olmak bana pek doğru gelmiyor
Senin fikirlerini hep çok beğenmişimdir bu mesajına çok şaşırdım.

Canimsin
Simdi bak bu adam benim cok cok samimi arkadasim. Taaa liseden. Yani beraber gecirdigimiz neredeyse 20 yilimiz var. Ama ben bilemem ki 4 duvar arasinda bu adam napti? Nasil yasadi? Ne soyledi? Ne konustu? Hic birini bilemem. Duzgun bir insandir o kismi bilirim ama evliliginde nasildir beraber yasamadan gormem imkansiz. Belki esindedir suc belki kendisinde. Hatta hicbir suc da tek tarafli degildir bana gore iki tarafim da mutlaka kusurlari vardir.
Gelin hanimi hic tanimiyorum ama memleketlimmis. Ben sadece dugunde kınada gordum.

Hakli kazanc veya haksiz kazanc. Bunu parayi elime alan bilir,belki gelin hanim alip parayi bagislayacaktir,belki anasina verecektir,belki sevgilisiyle yiyecektir,belki yeni kocasina verecektir bilinmez. O kendi vicdani. Lakin mahkeme karar vermisse,arkadasim da mecburdur odeyecek. O miktar zaten ona koymaz. On kere daha evlenip bu miktarlari verebilir. Ama burasi Turkiye. Gelin hanim ayni kolaylikla yeniden evlenemez,yeniden kendi duzenini kurmasi cok zaman alacaktir, meslegi vardi yeniden donmesi gerekecektir,bunlar hep puruz. Ulkemizde ne yazik ki kadinlar erkeklerle ayni derecede sansli olamiyor diye dusunuyorum. Cogu konuda erkeklere aciyorum evet,ama boyle meselelerde hic acimam yok. Hakim olsam cok daha fazlasini odemeye mahkum ederdim.

Bahsettiğim kadınla bu bahsettiğiniz kadın mesela çok farklı. Benim bahsettiğim fırsat verilmesine rağmen okumak ya da çalışmak istememiş bulduğu işlerden bile isteye ayrılmış nafaka fazla cıksın diye işi bile bırakmış birisi. Her insan aynı değil

Elbette her insan ayni degil. Bizdeki kadin da ayrildi isinden, evliliginin son 3 aylik kisminda calismadi. Zaten calismak bir kadinin kendi insiyatifi. Ha bana sorarsaniz ben calisirim,ki calistim da. Ben de ayrildim ilk esimden,ustelik manevi yonden cok da zarar gormeme ragmen,gercek bir evlilik yasamadigim halde,evliligim sadece kagit ustunde kaldigi halde cok magdur oldum. Yeni bir hayat kurmak zorunda kaldim,isimden ayrilmak zorunda kaldim, tum cevrem benimle alay da etti,arkadas bildigim bazi beyinsizler beni tehdit bile etti. Daha neler neler. Bu tarz seyleri bilemez kimse ama. Siz de bilemezsiniz yengenizin ne yasadigini. Sevgilisi varsa var,sevgililik kurumu resmi bir kurum degil, sikayet de etseniz abiniz kendisi nafakayi kabul edip ayrilmis. Kabul etmeseydi de dava senelerce surseydi o zaman. Ya para ya zaman. Birinden birini sececekti. Her sey abinizin istedigi gibi olamaz malesef hanimefendi. Hem istedigi zaman bosansin hem de cebinden az para ciksin,oyle bir dunya yok maalesef. Meseleleri etraflica dusunmek lazim,bir de yengenize sormali acaba evliligi ve bosanma
Sureci nasil gecmis diye. Siz de kadinsiniz, her seyi %100 bilemezsiniz

Evet ablam bu konularda hemfikiriz. Dediğin gibi belki evde durumlar apayrıdır. Hakim öyle uygun gördüyse vardır bir bildiği. Ve ve kadınların şanssız olması konusundada haklısın günümüz Türkiyesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…