Abimin eski eşi hakkında ne yapabiliriz fikirlerinize ihtiyacımız var....

Aynen katılıyorum. Üç kuruş için, başkasının parasını sevgilisi ile eziyor dedirtilmez. Tenezzül bile etmem, açlıktan ölmüyorsam.

Herkes için geçerli olmamakla birlikte, bazen evlenmeden kimin ne olduğu anlaşılmıyor, kadınlar kulübünde de defalarca okuduğumuz üzere.

Siz tenezzul etmiyor olabilirsiniz.o para olmasa hayatini idame ettiremeecek milyon tane kadin var.insanlari buna mecbur eden duzenin onuru nerde hani

Eli ayağı tutan, istisnai durumlar dışında olan her kadın çocuk yoksa nafakaya tenezzül etmemeli, çalışabilir.
Sizin icin tekrr alinti

Siz tenezzul etmiyor olabilirsiniz.o para olmasa hayatini idame ettiremeecek milyon tane kadin var.insanlari buna mecbur eden duzenin onuru nerde hani[/QUOTE]

İstisnai durumlar dışında dedim ama yine de diyorum, evet ciddi ihtiyaç varsa belli bir süre olabilir ancak hayatı boyunca da adamın çocuğuymuş gibi davranmasına gerek yok.
İnsanları buna mecbur eden düzen de neymiş merak ettim gerçekten, kadınların tüm problemleri çözülmedi ama çalışma hayatına artık rahatça katılabiliyor kadınlar, yeter ki istesin.

Hakki yok yemeye baskasiyla ama malesef 40 yil da evlenmese yada calismasa abiniz odemeye mahkum bence bunun icin de bir madde lazim atıyorum 5 yil on yil gibi yazik ama kimse kusura bakmasin da özellikle erkek hakliysa ki gem kadin hakli hakli olacak diye birsey yok hakli olsa bile omur boyu baskasinin parasıyla asalak gibi yasamak cok sacma ondan alacagi oara yerine calismasi daha mantikli

Boşansam nafaka istemem. Kendim kazanıyorum zaten, hatta eşim benden nafaka istese yeridir. Onun yaşam standartı düşer boşanırsak. Ama ihtiyacım olsaydı talep ederdim.
Eski eş size gösteriş yapıyor olabilir, siz böyle zannedip sinirlenin, üzülün diye yani. Yapmayadabilir. Şartlar ne bilmiyoruz, en iyisi avukata danışmanımız.

Karşıdaki boşanmam süründürürm derse dava uzamasın diye oluyor

Boşanma süreci uzasa ne olacak ki?

Abiniz hemen tekrar evlenmeyi mi düşünüyor?Böyle bir durum yoksa varsın uzasın süreç.

Madem asgari ücret kadar nafaka bağlandı ve abiniz kusurlu değil (şiddet, aldatama vb yok yani) sonuna kadar hakkını araması gerekir.

Her olay kendine özgü hassasiyetler barındırır. Bazı durumlarda genelleme yapmak mümkün olsa da, her konu kendi özelliği dahilinde değerlendirilmeli. Yoksa böyle ortaya karışık sübjektif ve hatta absürt pek çok yorum düşüyor ve ben esefle okuyorum, çok da üzülüyorum. Konu içeriği elbette her veriyi sağlam olarak veremediği için alakasız yorumlara neden oluyor. Tabii ki okumak zorunda değilim ama,insanları tanımak ve anlamak adına okuduğumda da üzülüyorum.

1-Tabii ki boşanan ailede neler yaşandığını tam olarak bilmiyoruz. Kabataslak verilmiş bir kesitte debeleniyoruz.Afaki ve sübjektif pek çok yorum çıkması normal. Ne yazık ki acı gerçekler bazılarının işine gelmiyor, oysa gelmeli.

2-Bir insanın kardeşi için üzülmesi neden yadırganıyor onu anlayamadım... (Gerçi belki de konu sahibi, kişinin bizzat kendisidir,onu da bilemeyiz)

3-Ülkemizde evlilik ve boşanma konuları bölgesel farklılıklar gösteriyor. Bugün doğuda ve hatta orta Anadolu'da çocuklara evlenme ve boşanma konusunda baskı yapılabildiği gerçek,ama batı'da durum farklı. Özellikle basbatı'da :)) Çevremdeki kız anneleri diyor ki; kızım oku,kariyer sahibi ol,ayaklarının üzerinde dur, erkeğe muhtaç olma (ki hepsi gerekli öneriler) iyi bir kısmet bulursan evlen,baktın olmuyor ayrılırsın, nafanı da alır mis gibi yaşarsın. Şimdi doğu ve orta da durum öyle,batıda böyle. (İstisnalar kaideyi bozmaz efendim :) ) Ama günümüzde genel bakış açısı maaelesef bu.
Şimdi nafaka konusuna gelirsek; evlilik kadın ve erkeğin normal ve haklı beklentilerinin olduğu bir kurum. Saygı,hoşgörü,anlayış karşılıklı olmalı. Ama batıda kadın egemen,diğer tarafta halen erkek egemen sistem ağırlıklı. O yüzden de nafaka durumunun buna göre belirlenmesi gerekir düşüncesindeyim. Çocuk varsa bölgesel özellikler söz konusu olamaz.Anne kadar baba da sorumlu.

Ben olsam çocuğum yoksa her ne sebeple ayrılmış olursam olayım,hayatıma dahil etmediğim yada beni istemeyen birinin parasına tenezzül etmem. Ama çocuğum varsa hakkını sonuna kadar arar ve alırım.

Bence konuya feminist, kadın veya erkek olarak, değerleri maddiyatla eşitleyerek değil İNSAN olarak ve ONUR'unu da göz ardı etmeden bakmak en güzeli.

Yani mesele bana göre insanların vicdanında bitiyor.

Bir de şu var,mahkeme artık kadına da ayrıldığı erkeğe nafaka ödemesine karar verebiliyor. Bunu ne edecez? :)))

Genç yaştaki boşanmaların ardından süresiz nafaka ile ilgili biz düzenleme yapılacak gibi ama ne zamana olur bu düzenleme bir fikrim yok maalesef

Konuyla alakasi olmayacak belki ama 21. yuzyilda 200- 300 tl nafaka nedir ya. Kadina hakaret gibi. Gercekten kadinin o nafakaya ihtiyaci varsa, ayda 300 lira ile ne yapacak? Bana hakim 300 lira nafaka baglasa, al o uc kurusu sen bozdur bozdur harca derim hakime. (Konu sahibinin hakli oldugunu varsayarak yaziyorum.) Ihtiyaci olmayana ya da cok fazla ihtiyaci olmayana nafakayi kepceyle, cok ihtiyaci olana da çay kasigiyla mi veriyor hakimler? Hakimler kafalarina gore karar veriyorlar sanirim. Hukuku en iyi bilen hakim olmasin ya. Hakkı bilen olsun.

Bazı kadınları anlamaktan gerçekten çok güç.

Kayınvalide-görümce-elti durumuna o kadar bilenmişler ki her yaptıklarını baştan haksız ve faul görüyorlar.

Ben de erkek ailesinin gazabına uğramış biri olarak onursuz bir kadın gibi aldığım nafakayı gidip sevgilimle yemem.

Bu bana çok ters. Nafaka maddi olarak zorluğa düşülmesi ve bu zorluğun giderilmesi için her ay ödenen bir ücrettir. Sevgilisiyle yiyip içip gezebiliyorsa o kadar da maddi bir zorluğu yoktur herhalde ya?

Not:Görümce değilim.

• o kadını madden ya da manen yıpratmıski abicigin hakim nafakada karar kılmış. Her durumda görümcelik yapmayın ya birgün seninde görümcen olacak belkide var.ona göre davrAn

Sadece maddi durumlarda verilmez nafaka manevi olarak da kadını yıprattıysa verilir.kimle yedigi biZi ilgilendirmez hakettigi parayı yedigi sürece.

Sadece maddi durumlarda verilmez nafaka manevi olarak da kadını yıprattıysa verilir.kimle yedigi biZi ilgilendirmez hakettigi parayı yedigi sürece.
Yalnız fazla bilginiz olmadığı konularda yanlış bilgi veriyorsunuz.

Nafakada maddi güçlük esas ve 3 farklı nafaka var. Tedbir, yoksulluk ve iştirak nafakası. Bunların hepsi maddi zorluklar için ödenir. Sizin dediğiniz manevi tazminat o ise nafaka gibi her ay devam eden bir ödeme değildir ve bizde tazminat karşı tarafın zenginleşmesine sebep olacak biçimde karar verilmez.

Hakkı olduğu konusuna gelince bu inkar edilmiyor zaten zira hakim takdir etmiş. Fakat nafaka alamama maddeleri arasında fiilen evli olmasa bile başkasıyla evli gibi hayat yaşayanlar maddesi de vardır. Boşanma sonrasında yokluk çekmeyecek kişilere de verilmez nafaka.

Nafaka alan kişi, boşanma sonrasında bunu “anlatıldığı gibi” kullanıyorsa, bence bariz bazı şeyler.

Ha üstelik her konuda kadının yaşam tarzının asla eleştirilmemesi gerektiği konusunda tutumum dolayısıyla kaç kere girdiğim tartışmalar neticesinde aldığım banlar da ortada. Yani farklı konuya çekeceksiniz şimdiden uyarmak istedim.

:)))))

Peki sizin er
peki sizin erkek kardeşiniz olasıydı yine dermiydiniz kadın sevgilisiyle parayı yesin

Bazilari böyle diyor da,ailemden bir örnek veriyim: Benim bir akrabagim bosandi. Eski Esine nafaka ödüyor. Yüksek bir miktar degil avrupa standartina göre,ama yinede ödemek zorunda. Sanirim eski esinin simdi bir sevgilisi var. Oglu en azindan öyle birsey olabilecekmis gibi bir cümle kurdu. Öyle ise akrabagim yine de nafakasini bana göre ödemek zorunda. Kendisi daha resmi olarak bosanmadan yeni es arayisini girdi. Ailenin büyükleridi "söyle bekar kiz alacagiz. Söyle davullu zurnali dügün yapacak. O eski karisi söyle böyle sürünecek" havalarina girdiler.ben tepkimi dile getirdim,ama ne fayda. Adami evlendirdiler yeniden,ama kadinin biri ile tanisma ihtimaline karsi demedikleri hakaret kalmiyor. Kadinin sevgilisi gercekten var mi yok mu belli degil bile. Yasal olarak hakki neyise onu aliyor bayan. Eski esinin zamaninda calismasina karsi cikiyordu. Simdi istese bile geliri düsük islere girebilmis sadece burda cünkü tecrübe yok.

Son düzenleme:
Size katılıyorum hakimler neye göre nafaka veriyolar anlayamıorum.. işyerinde 3000 aşkın ücret alan bi abi var 2 çocuğunun annesiyle boşandı 500 TL nafaka bağladılar çocuklara eşi de çalışmıyodu bu arada ama kendisi için nafaka talep etmemiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…