- 27 Eylül 2013
- 4.237
- 8.119
- 248
- Konu Sahibi Polyannaaaa
-
Sözde götürdüklerimizi hepsini poşete doldurmuşlar annem sinirlendi o kadar uğraştım ben , kıymetini bilmiyorlar mı diye , bir de biz de çok önemlidir çeyizin güzel olması. Mesafeyi kızlar olarak biz koydurcaz annemlere artık.
Canım 15 yaşında çalış denmedi babam 15 yaşında çalışmaya başlamış, abime çalış dendiğinde üniversiteyi bitirmişti.Babaniza cok uzuldum.
Cok simartmissinz abinizi cok.
15 yasinda calis dendigi icin evi terk etmek ne demek.
Sizin kolyenize goz dikmek ne demek.
Maasi anca yetiyor kendine demissinz.
Su yazdiklarinizj okuyunca calisyor olmasina sukrettim bu adamin.
Ama tabi tum maasi nerelere ucuyor onuda anlamadim. Nereye harciyor bu paralarida geri gelmis ezip gectigi babasindan maddi destek bekliyor.
Isiniz cok zor.
Bence siz yine kotu gorumce olmayin aman.
Disimi gosteriyim felan gibisinden dusunmeyin.
Sonra abiniz geri sizi sucluycak.
Siz uzakta kalin. Sonra sucu size atar.
Siz karsmayinki kendim ettim kendim buldum diye dusunebilsin abiniz.
Insallah ozur diler sizden o vakit gelince.
Cok kirmis kendi ailesini cok.
Utanmak mı ? Nişan alışverişinde iç çamaşırından başka bir şey almayan insanlar, kimse görmesin onlar çeyize çıkacak sonuçta. Ya da al sakla erkek evine gönderilir mi, özel eşyalar bunlar. Kaynanan kayınpederin bunları neden görsün ? Ben bu mantıkla hareket ederim. Tartışmak için geldiklerinde geri göndermeyi biliriz artıkAyıp gerçekten. Hadi beğenmez, kullanmazsın o ayrı ama uyuz oluyorum böyle tiplere.
Koyun, koydurun valla ne halleri varsa görsünler, zor yoldan öğrenmeleri esas onlar için iyi olur. Bundan sonraki her tartışmalarında soluğu orda burda alırlarsa hayatınız iyice zindana döner, ne bu ya, ben oğlun bana ağır konuştu demeye bile utanırım, ağır konuşuyosa resti çek, bas git alla alla.
Yapılsın da muradına ersin, yoksa evlenemez.Tam Tencere kapak olmuşlar.Kız da biraz sizden yana olup erkeği biraz dinginler istese.Babana da üzüldüm ben olsam eve adım attırmam bırak düğününü yapmayı.
İkisi de evlenemeyecek kadar çocuk aslında. Sabrediyoruz başka çaremiz de yokAaa nişan da olmuş, abinin prensesi ayrıldık diye kekliyordu birde.. Kusura bakma da abiniz tam sopalık, al birini vur ötekisine. Adam olsun da baba parasıyla herseyin alınmayacağını anlasın, birde markacılar bak sen hele. Diğer konunuzda annenize çok üzülmüştüm, burda da babanıza. Aman başınızdan çeksin gitsin, ne halleri varsa görsünler. Yengeniz de farksız aslında, ikisi de bulmuş birbirlerini. Aklıma gelmişti konu acaba ne oldu diye, sabır edin bıraz..
Annem derdi hep benim oğlum kilitli sandık , adam öldürsen yanında söylemez diye :) Şimdi de diyor erkeğin dedikoducusu kadınları geçer diye boşuna demiyorlar gözümden gönlümden düştü diyor .. Babam düğüne kadar sabredecek , sonrasında baksınlar başlarının çaresine.O nasıl abi öyle laf taşıyor falan, babanda peygamber sabrı var maşallah benim kayınpeder ya da babam olsa ne b*k yersen ye der çekilirdi.
Gelmesinler problem yaratacaklarsa , biz de gitmeyiz yapabileceğimiz bir şey de yok. Abim nasıl bu hale geldi bilmiyorum , babama hep zıttı zaten bu kadarını hak etmedi. Herşeyin hayırlısı Allah sabır versin annemle babama.Bu abin yarın obur gun evlenincede; sizinle en ufak tartışmada küsecek, evime gelmeyin,evlerine sakın gitme hatta çocuğumu gosterme aileme diyecek Gelin hanıma...Gelin vicdanlı iyi kız ise abinin hatasını fark edecek yanlış yapıyorsun deyip inatla abinin tersi tavır gosterecek ama yok işine gelirsede ona da bahane olacak o da sizlerle iletişimi kesecek " E oğlunuz istemiyor" diyecek..
Çok gordum ben bu tip benzer olayları çok yakın akrabamdan. Akrabamız üzüldüğü kırıldığı ile kaldılar. Allah ne verirse hayırlısını versin yardımcınız olsun.
Sizin aile çok vicdanlı ya bunlar evlenincede sizi rahat bırakmazlar.Umarım rahata ererler anne baba için ne zor bir durum evlatlarının böyle yapması.Düşman başına vermesin.Annem derdi hep benim oğlum kilitli sandık , adam öldürsen yanında söylemez diye :) Şimdi de diyor erkeğin dedikoducusu kadınları geçer diye boşuna demiyorlar gözümden gönlümden düştü diyor .. Babam düğüne kadar sabredecek , sonrasında baksınlar başlarının çaresine.
Merhaba arkadaşlar daha önce bahsetmiştim abim sözlendiğinden bu yana ailemle hiç iyi olmadı. Hep küstü konuşmadı.. Geçen hafta nişanımız oldu aslında o zamana kadar sorun yoktu. Nişan alışverişine sözlüsüyle beraber gittiler İstanbul Avrupa yakasına. Güya orda ucuzmuş. Fakat söylenenlerin büyük bölümünü almamışlar. Tekrar nişan alışverişi yapıldı bu defa annem , yengem , babam ve yengemin teyze kızıyla. Babam sorun çıkmasın diye her dediğini almış. Ki zaten bir kez evleniyorlar alsınlar. Bu arada abimin de yengemin de marka takıntısı var. Haliyle nişan bize pahalıya patladı. Ama babam hiç bir şekilde niye aldınız niye ettiniz demedi, çünkü abim zaten babamla konuşmuyor. Babam parayı anneme verir annem de abime. Her neyse kızın annesi anneme demiş bindallı almanıza gerek yok yengesinin var onu giyer. Annem de tamam demiş. Sonrasında yengem tutturmuş bindallı diye. Abim annemi aramış bindallı diye tutturdu , ayrılıyoruz gidin söz bohçalarını götürün diye. Bunlar nişana iki gün kala oluyor. Daha nişan olmadan bindallı derdin de bizimkiler. Babamda yengemi arayıp kızım ne oldu bir şeyimi eksik ettik bindallı istiyorsan alırız demiş. Yengemde oğlun ağır konuştu yoksa konu bindallı değil demiş. Yengem yine abimi arayıp babamın aradığını söylemiş , abimde babamı arıyor tabi , ağzına geleni sayıyor .. Adam iki gün ne yemek yedi doğru düzgün ne yüzü güldü. Abim eve gelmedi kuzenim konuşmaya gitti bende yengemi aradım. Yengem benim sizle problemim yok abinizin var dedi. Yengem anlatmaya başladı , baban paramız yetmeyecek diyormuş abinin zoruna gidiyormuş v.s . Bunun üzerine adam hesapta yapmasın mı , bunda ne olabilir dedim . Abin kızıyormuş dedi, daha babamı kötüleyen bir sürü söz söylemiş. Hatta evde ne olduysa kız biliyor , bildiğiniz her şeyi taşımış. O akşam kuzenimle konuştuktan sonra geldi abim gece eve nişan sabahı bir şey olmamış gibi gittik biz. Annemler araç tutuldu misafirler için onunla geldiler biz arabayla abimle gittik. Çeyizi serdik ama annesi ne ilgileniyor ne yüzü gülüyor. Yengem kuafördeymiş gittiğimizde. Ne açlık tokluk soran oldu ne gelin oturun dedi. Biz de halama çıktık halam üst katında. Halamda karnımızı doyurduk. Hiç bir problem çıkmadı nişanda fakat abim hala kimseyle konuşmuyor. Babam da evlendikten sonra selamı keserim , ben onlara bir şey demedim böyle yapıyorsa düğün bitince senin baban öldü derim diyor. Abimin amacını henüz anlayan yok. Fikirlerinize ihtiyacım var.. Uzun oldu k.bakmayın.
Denge denge denge... Ağabeyinizde denge problemi var bence. Çocuk mu bu, koca adam olmuş, nişan yapılıyor, her şeyi gidip kıza yetiştiriyor. Ben olsam şükrederim, adam gelmiş beş kuruş hayrı yok, babasına çemkiriyor. Babanız için gerçekten çok üzüldüm. Adam ne kadar iyi niyetliyse, ağabeyiniz de o kadar kötüye kullanıyor bunu. Benim babam olsa gelinin istekleri bitmese, durmadan sorun çıkarsa zorla nişanı attırırdı görgüsüz bu kız diye. Ki zaten görgüsüz olduğu da ortada. Ben de kardeşimin bindallısını giydim. Para olmadığından değil, daha güzelini bulamadım. Sırf alınsın diye çirkin bir şey giyemezdim. Kimse de anlamadı kardeşimin olduğunu. Bir yerim de eksilmedi. Allah babanıza yardım etsin ama samimi söylüyorum bizim gelinimiz bunu yapacak, babam kardeşlerimizi evlatlıktan reddeder nereden buldunuz bu görmemişi diye. Beş kuruş da harcamaz böyle biri için...Merhaba arkadaşlar daha önce bahsetmiştim abim sözlendiğinden bu yana ailemle hiç iyi olmadı. Hep küstü konuşmadı.. Geçen hafta nişanımız oldu aslında o zamana kadar sorun yoktu. Nişan alışverişine sözlüsüyle beraber gittiler İstanbul Avrupa yakasına. Güya orda ucuzmuş. Fakat söylenenlerin büyük bölümünü almamışlar. Tekrar nişan alışverişi yapıldı bu defa annem , yengem , babam ve yengemin teyze kızıyla. Babam sorun çıkmasın diye her dediğini almış. Ki zaten bir kez evleniyorlar alsınlar. Bu arada abimin de yengemin de marka takıntısı var. Haliyle nişan bize pahalıya patladı. Ama babam hiç bir şekilde niye aldınız niye ettiniz demedi, çünkü abim zaten babamla konuşmuyor. Babam parayı anneme verir annem de abime. Her neyse kızın annesi anneme demiş bindallı almanıza gerek yok yengesinin var onu giyer. Annem de tamam demiş. Sonrasında yengem tutturmuş bindallı diye. Abim annemi aramış bindallı diye tutturdu , ayrılıyoruz gidin söz bohçalarını götürün diye. Bunlar nişana iki gün kala oluyor. Daha nişan olmadan bindallı derdin de bizimkiler. Babamda yengemi arayıp kızım ne oldu bir şeyimi eksik ettik bindallı istiyorsan alırız demiş. Yengemde oğlun ağır konuştu yoksa konu bindallı değil demiş. Yengem yine abimi arayıp babamın aradığını söylemiş , abimde babamı arıyor tabi , ağzına geleni sayıyor .. Adam iki gün ne yemek yedi doğru düzgün ne yüzü güldü. Abim eve gelmedi kuzenim konuşmaya gitti bende yengemi aradım. Yengem benim sizle problemim yok abinizin var dedi. Yengem anlatmaya başladı , baban paramız yetmeyecek diyormuş abinin zoruna gidiyormuş v.s . Bunun üzerine adam hesapta yapmasın mı , bunda ne olabilir dedim . Abin kızıyormuş dedi, daha babamı kötüleyen bir sürü söz söylemiş. Hatta evde ne olduysa kız biliyor , bildiğiniz her şeyi taşımış. O akşam kuzenimle konuştuktan sonra geldi abim gece eve nişan sabahı bir şey olmamış gibi gittik biz. Annemler araç tutuldu misafirler için onunla geldiler biz arabayla abimle gittik. Çeyizi serdik ama annesi ne ilgileniyor ne yüzü gülüyor. Yengem kuafördeymiş gittiğimizde. Ne açlık tokluk soran oldu ne gelin oturun dedi. Biz de halama çıktık halam üst katında. Halamda karnımızı doyurduk. Hiç bir problem çıkmadı nişanda fakat abim hala kimseyle konuşmuyor. Babam da evlendikten sonra selamı keserim , ben onlara bir şey demedim böyle yapıyorsa düğün bitince senin baban öldü derim diyor. Abimin amacını henüz anlayan yok. Fikirlerinize ihtiyacım var.. Uzun oldu k.bakmayın.
Amin , amin.. Allah düşmanıma da vermesinSizin aile çok vicdanlı ya bunlar evlenincede sizi rahat bırakmazlar.Umarım rahata ererler anne baba için ne zor bir durum evlatlarının böyle yapması.Düşman başına vermesin.
Yengeyle bir kez konuştum üstüne de gitmedim , sorunum yok sizinle diyor. Abim bildim bileli babamla oturup konuşmaz. Hep suçlar.vallahi bende tam tersi bu görümlerden çektim ve söz attırdılar saolsunlar .. mutlu mesut yaşıyorlar bizimkininde anası surat yapardı bizimkide anneyle konuşmadı mesela ama haklıydı o ayrı tabi bu tarz durumlardaa yenge vs ustune gıtmeyin stres yüklü olunuyor malesef abine gelince sorunu avrsa baba ile oturup konuşsun demekki bişey var bu kadar ters yaptıgıne göre şu olayı yaşadım yani..
Evlenmezse evin huzuru hiç gelmeyecek çünkü, kız arkadaşıyla atışsa eve yansıtırdı. Ya bindallı nedir zaten alınır istiyorsa alsın ama abim neden babamı kötülüyor kızdığım şey asıl bu. Ne istiyorsa alsın zaten bir daha alacaklar diye bakar o markaları. Abimin yalanları da cabası. Bilemiyorum nasıl bir psikoloji içindeler, onlar mı hatalı biz mi anlayamadım henüz.Denge denge denge... Ağabeyinizde denge problemi var bence. Çocuk mu bu, koca adam olmuş, nişan yapılıyor, her şeyi gidip kıza yetiştiriyor. Ben olsam şükrederim, adam gelmiş beş kuruş hayrı yok, babasına çemkiriyor. Babanız için gerçekten çok üzüldüm. Adam ne kadar iyi niyetliyse, ağabeyiniz de o kadar kötüye kullanıyor bunu. Benim babam olsa gelinin istekleri bitmese, durmadan sorun çıkarsa zorla nişanı attırırdı görgüsüz bu kız diye. Ki zaten görgüsüz olduğu da ortada. Ben de kardeşimin bindallısını giydim. Para olmadığından değil, daha güzelini bulamadım. Sırf alınsın diye çirkin bir şey giyemezdim. Kimse de anlamadı kardeşimin olduğunu. Bir yerim de eksilmedi. Allah babanıza yardım etsin ama samimi söylüyorum bizim gelinimiz bunu yapacak, babam kardeşlerimizi evlatlıktan reddeder nereden buldunuz bu görmemişi diye. Beş kuruş da harcamaz böyle biri için...
Yengeyle bir kez konuştum üstüne de gitmedim , sorunum yok sizinle diyor. Abim bildim bileli babamla oturup konuşmaz. Hep suçlar.
Onlar hatalı tabii... Canım senin baban çok iyi niyetli sanırım, dedim ya... Benim babam direkt evden kovar. Gözü dönerse yaşına başına bakmaz, dayak bile atar valla, o derece aksidir. O yüzden bizde böyle şeyler olmaz. Beni istemeye gelecekleri zaman tatlının birine takıntı yapıp ortalığı birbirine kattım evde adamlar gelmeden, sen cinli misin diye bir dünya kızdı. Korktum valla vazgeçecek, olmaz diyecek diye.Evlenmezse evin huzuru hiç gelmeyecek çünkü, kız arkadaşıyla atışsa eve yansıtırdı. Ya bindallı nedir zaten alınır istiyorsa alsın ama abim neden babamı kötülüyor kızdığım şey asıl bu. Ne istiyorsa alsın zaten bir daha alacaklar diye bakar o markaları. Abimin yalanları da cabası. Bilemiyorum nasıl bir psikoloji içindeler, onlar mı hatalı biz mi anlayamadım henüz.
Merhaba arkadaşlar daha önce bahsetmiştim abim sözlendiğinden bu yana ailemle hiç iyi olmadı. Hep küstü konuşmadı.. Geçen hafta nişanımız oldu aslında o zamana kadar sorun yoktu. Nişan alışverişine sözlüsüyle beraber gittiler İstanbul Avrupa yakasına. Güya orda ucuzmuş. Fakat söylenenlerin büyük bölümünü almamışlar. Tekrar nişan alışverişi yapıldı bu defa annem , yengem , babam ve yengemin teyze kızıyla. Babam sorun çıkmasın diye her dediğini almış. Ki zaten bir kez evleniyorlar alsınlar. Bu arada abimin de yengemin de marka takıntısı var. Haliyle nişan bize pahalıya patladı. Ama babam hiç bir şekilde niye aldınız niye ettiniz demedi, çünkü abim zaten babamla konuşmuyor. Babam parayı anneme verir annem de abime. Her neyse kızın annesi anneme demiş bindallı almanıza gerek yok yengesinin var onu giyer. Annem de tamam demiş. Sonrasında yengem tutturmuş bindallı diye. Abim annemi aramış bindallı diye tutturdu , ayrılıyoruz gidin söz bohçalarını götürün diye. Bunlar nişana iki gün kala oluyor. Daha nişan olmadan bindallı derdin de bizimkiler. Babamda yengemi arayıp kızım ne oldu bir şeyimi eksik ettik bindallı istiyorsan alırız demiş. Yengemde oğlun ağır konuştu yoksa konu bindallı değil demiş. Yengem yine abimi arayıp babamın aradığını söylemiş , abimde babamı arıyor tabi , ağzına geleni sayıyor .. Adam iki gün ne yemek yedi doğru düzgün ne yüzü güldü. Abim eve gelmedi kuzenim konuşmaya gitti bende yengemi aradım. Yengem benim sizle problemim yok abinizin var dedi. Yengem anlatmaya başladı , baban paramız yetmeyecek diyormuş abinin zoruna gidiyormuş v.s . Bunun üzerine adam hesapta yapmasın mı , bunda ne olabilir dedim . Abin kızıyormuş dedi, daha babamı kötüleyen bir sürü söz söylemiş. Hatta evde ne olduysa kız biliyor , bildiğiniz her şeyi taşımış. O akşam kuzenimle konuştuktan sonra geldi abim gece eve nişan sabahı bir şey olmamış gibi gittik biz. Annemler araç tutuldu misafirler için onunla geldiler biz arabayla abimle gittik. Çeyizi serdik ama annesi ne ilgileniyor ne yüzü gülüyor. Yengem kuafördeymiş gittiğimizde. Ne açlık tokluk soran oldu ne gelin oturun dedi. Biz de halama çıktık halam üst katında. Halamda karnımızı doyurduk. Hiç bir problem çıkmadı nişanda fakat abim hala kimseyle konuşmuyor. Babam da evlendikten sonra selamı keserim , ben onlara bir şey demedim böyle yapıyorsa düğün bitince senin baban öldü derim diyor. Abimin amacını henüz anlayan yok. Fikirlerinize ihtiyacım var.. Uzun oldu k.bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?