O evin kirası ,babanın aylığı abinin cebine giriyorsa biricik kardeşini bırakmaz tabii. Kira+aylık sana hayli hayli yeter.21 yaşındayım çalışmıyorum üniversite öğrencisiyim normalde ama simdi kapalı her yer tabi
Evimiz var abim yalnız kalmamı istemediği için kapattık kiraya verdik 21 yaşındayım çalışmıyorum
21 yaşındayım işte babamdan kalan emekli aylığı ve ev kirasi var onun dışında bir gelirim yok. Çok ayrılmak istiyorum ben de ama abime nasıl söylerim bilmiyorum...
abiniz farkında değil mi eşinin sürekli size surat yaptığını. bence abinizi çekin konuşun çok baydıysanız yengemin düzeni bozuldu beni de istemiyor deyin babadan gelen evin kirasının yarısını size versin abiniz sözleşme bitene kadar bir ev tutun kendinize orada yaşayın. sonra onun sözleşmesi bitince oraya geri gidersiniz.8 ay önce babamı kaybettim, baska kimsem kalmadığı için abim beni yanına aldı aslında ben istemedim ama abim yapamazsın sen kız başına falan deyince kabul ettim mecbur. Ama iyice baydı artık, yengem beni istemiyor ters davranıyor surat yapıyor sürekli, ayrılmak istesem abim izin vermez ne yapmalıyım?
istememesi çok doğal durumları toparlayınca kendi hayatını kurmaya abinin yanından ayrılmaya bak izin vermezse düzgünce anlatırsın böylesi çok doğru değil uzun vadede8 ay önce babamı kaybettim, baska kimsem kalmadığı için abim beni yanına aldı aslında ben istemedim ama abim yapamazsın sen kız başına falan deyince kabul ettim mecbur. Ama iyice baydı artık, yengem beni istemiyor ters davranıyor surat yapıyor sürekli, ayrılmak istesem abim izin vermez ne yapmalıyım?
Cnm evlenirken ben konuştum bizzat dedim bak eğer yaoamiycaksan gelme, dedi olur mu öyle şey falan ama gelince ilk isi sizi istemiyorm oldu , abim polis diye evlendi, kendisi köyde yaşayan bir insandı küçümsemek için demiyorum, amacı abim sayesinde level atlamakmış ..Evlenirken hiç öyle dememiştir ama. Nasıl olsa evlendikten sonra dar ederim evi demiştir. Tabii ki hiç kimse görümcesi ile yasamayı kabul etmek zorunda değil ama ilk baş kabul edip evlendikten sonra hemen evi kardeşinize dar etmeye başlaması planlı olduğunu gösteriyor. Belki kabul etmezse abiniz vazgeçer diye düşündüğü için ses etmemiş
Ben şimdi mutluyum eşimle, inşallah kardeşim de kurtulur o evden ve çok mutlu olurinşallah canım,yaşadığı bu acilar gelecekte mmutluluğa dönüşür
Çok mutlu olsun rabbim aydınlığa ulastirsin
valla ben kız kardeşimin evinde daha rahat ederdim. Abinin yanında el kızı var sonuçta.Elinde kaldık kadının, cevirmediği dalavere kalmadı, o yüzden kardeşimin o evden kurtulmasını istiyorm, bazen gelir bende kalır ama eşimden dolayı rahat edemiyor
çalışıyorsanız evde bir kavga çıkarın mecbur abiniz sizin gitmenizi kabul edecek eğer çok gitmek istyorsanız8 ay önce babamı kaybettim, baska kimsem kalmadığı için abim beni yanına aldı aslında ben istemedim ama abim yapamazsın sen kız başına falan deyince kabul ettim mecbur. Ama iyice baydı artık, yengem beni istemiyor ters davranıyor surat yapıyor sürekli, ayrılmak istesem abim izin vermez ne yapmalıyım?
siizin olayiniz da garip.bir abim var bir ablam oyle bir durum olsa kesinlikle ablamla kalirim Allah korusunGelmez 3 gün bile kalsa diyor gitcem , eşimden çekiniyor rahat etmiyor, esim anlayışlı biri ama eşimin bişeyden haberi yok
Yengeler öyle ablalar da bahanelerin arkasına sığınıyorBu yengeler niye böyle ya. Kendi kardeşi olsa “tabii yanıma alacağım, başka ne yapacağım?” Der. Kocası kabul etmezse de vicdansızlıkla suçlar.
Tamamen yaşadıklarınız abinizin hatası.Kimse evinde çekirdek ailesi haricinde kimseyi istemez gayet doğal.Keşke sizi alıp gelirken yengenize de danışsaymış onun da fikrini sorsaymış . Hemen evi de kiraya vermiş kapatmış .Abinize rahat etmediğinizi söyleyin size bir çıkış yolu bulsun o bulandırmış ortalığı o temizlesin şimdi de.Kız başına yapamazsın demiş, lafa bak ne saniyorlarsa kendilerini artık. Keşke evi hiç dağıtmasaydınız daha kolay olurdu.
Abiler, ablalar, kardeşler iyidir hoştur ama hadlerini bildikleri sürece.
Aynı ana babadan doğdunuz diye kimse üzerinizde hak iddia edemez. Bu haddi vermeyin kimseye, yarın bir gün kocanız olunca da aynı durumda kalıyorsunuz sonra. 21 yaş gayet kendi başına idare edebilecek hatta edebilmesi gereken bir yaş. Okul bu sene değilse, seneye biter, kpss falan kasilacaksa keşke kendi evinizde, en azından kira derdi olmadan yapilsaymis.
Bunları geçelim. Eğer abinizle yasamak istemiyorsanız açık şekilde "ben sizinle yasamak istemiyorum, rahat değilim, el evi bir yere kadar" deyin. Lafı 10 köy dolandırıp söyleyince anlamıyorlar. Açıklayıcı, direk sorunu anlatan ve içinde çözüm barındıran cümleler kurun ki anlamaları kolay olsun.
Evde ki eşyalar ne oldu bu arada? Şimdi eşya almaya kalksan dünyanın parası yani iyilik mi etmiş oldu? "erkek başına" bu kadar oluyor demek ki!
Bir an evvel önünü alın bu durumun yoksa daha çok başınız ağrır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?