• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abimle aramız açıldı

anne de istemiyor cocuklari. burada ne sizin abinizle iliskiniz ne anneniz onemli. hepiniz onemsiz birer ayrintisiniz. olan cocuklara olmus yazik...

kendi bakmayacağı çocukları niye istiyor ki? saçmalığa bak. sırf eski karısına inadından yapıyo belli derdi çocuk değil. herkesin bi hayatı var, herkes kendi çoccuğuna baksın. hadi çocukların annesi ölse vs anlarım da mahkeme zaten anneye vermiş.

Çocuklar için çok üzüldüm. Sorumluluğunu almak istemeyen anneden ayıran bir baba isteseler çocuğunu verecek bir anne. Kimse onları hakettikleri gibi sevmiyor belli ki. Böyle sevgisiz büyümeleri ne kadar kötü. Düşünüyorum da allah korusun ben ayrılacak olsam dünya yıkılsa çocuğumu bırakmam başkasıyla. Allah yardımcıları olsun onların :(

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar benimde sıkıldığım bir konu var. Abimle eşi ayrıldılar..2 tanede çocukları var velayetleri anneye verildi. ama abim çocuklarını kendi almak istedi.. kendi almak istedi derken bizim bakmamızı istedi. yani ya ben bakacaktım yada annemler.. annem küçük abimle beraber oturuyor yanında gelin var o zaten bakamaz bende evliyim sürekli nereye kadar bakıcaz bir gün değil 2 gün değil hani kısa süreliğine olsa insan bi şekilde bakar yada mecbur kalınır ortada bırakıcak halimiz yok.. 2 tane çocuğun sorumluluğunu almak istemedim.. ama abim beni silmiş çocuklarına bakmadım diye anneme söylemiş ben varken o buraya gelmesin başıma bir olay geldi yardımcı olmadı böyle kardeşlik olmaz vs. ama istediği ağır bir sorumluluk değil mi sizcede.. benim zaten kendi sorunlarım var çok üzgünüm yuvası bozuldu çocukları annesine verildi ama napabilirim ciğerim yanıyor ama ben kendimi biliyorum bakamazdım eşimlede aramız açılırdı eşim illa bakamazsın demedi ama biliyorum ilerde sorun çıkma ihtimali yüksekti.. şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler..
abiniz kendi sorumluluğunu size atmak istemiş, siz haklı olarak bu sorumlulugu kabul etmeyınce kötü olmuşunuz onun gözünde ama varsın kötü olun hem abiniz bakacak durumda olsa idi hakimde velayeti ona verirdi demekki anneye ihtiyaçları var ki onun yanındalar, ayrıca velayeti almak önemli değil önemli olan o çocuklara nasıl babalık yapacağı, eşi ile ayrılmış olabilir ama maddi manevi her anlamda o çocuklar onun sorumluluğunda bence...
not: biz istesek anne bize velayeti verirdi demişiniz sonradan okudum onu...
demekki anne de de babada da iş yok, ben cocuklara acıdım...
ben eşimden olaki ayrılsam asla kızımı bırakmam hep yanımda olsun isterim doğrusu da budur çocuğun var olan düzende anne ile yoluna devam etmesi (anne ölür, bakamayacak durumdadır vs etkenler varsa iş değişebilir) babanın ayrı eve çıkıp gerekli sorumluluklarını uzaktan karşılaması ve belli günlerde çocukları ile zaman geçirmesidir.

Abimin evi var zaten kurulu düzenli annemle babam onuda teklif ettiler biz senin yanına gelelim o şekilde bakarız çocuklarınada sanada hem bi düzenin olur hemde çocukların yanında olur. onuda kabul etmedi yok dedi siz gelirseniz ben evi terkederim ben alıştım sizle beraber yaşayamam yapamayız ben sigara içiyorum rahat edemeyiz. onun amacı çocukları bize baktırıp kendide evine rahat rahat girip çıkmakmış otel gibi
heh işte. ben de bunu söyleyecektim.
anne baban gayet makul konuşmuşlar ama abin belli ki çok bencil.
gelininizin ona neden şans vermediği belli.
13-14 sene abinin bencilliğine sabretmiş ve ipleri koparmış demek ki.
abin çok çok çok bencil maalesef.
ne koca olabilir ne baba ne evlat ne abi.

Abiniz tamamen haksız size karşı ki gelin de bu hallerini çekemedi artık muhtemelen bu huylarını ama olan çocuklara olmuş. Eğer anne de istekle bakmıyorsa, o zaman evinde anne babanızla yaşamalıydı. Çözüm bu olur, size öfkesi de bencil tavrının devamı. Hafta sonları bağınzıı sıkı tutmaya çalışın bence çocuklarla. İlgiye çok ihtiyaçları var eminim şu anda. Samimiyetle ilgilenin.

Kendi bakmayacaksa neden istiyor ayrica görüldüğu gibi çocukların yeri annesinin yani , belki kadinda maddi anlamda sıkıntı çekecek ama ona buna bak çocuğuma diye gezmiyor ...

Arkadaşlar yaptığınız yorumlara çok teşekkür ediyorum.. bazı benim için olumsuz yorum yapan üyeler olmuş ama olsun sağolsunlar yinede vakit ayırıp okuyup yorum yapmışlar..Ben abimide yengeyide savunmuyorum.. İkiside yetişkin insanlar bir karar verip ayrıldılar ikisinin arasında haklı haksız yorumu yapmak bana düşmez.. Ama evet benim abim bencil sorumsuz ve hatalar yaptı.. Bazılarını isteyerek bazılarını istemeyerek..Yengede tek eleştirdiğim nokta abime çocuklara sen bakarım dersen veririm demesiydi.. Hakimin velayeti anneye vermesine gelincede anlaşmalı boşandıkları için abim bizden onun istediği desteği göremeyince annede kalmasına ikna oldu ama bizede tavır aldı.. Hakim anlaşılmış konu üzerine karar verdi.. İnanın çok üzülüyorum 3 kısımada abime de yengeye de tabii en çok çocuklara yıkılan bir yuva var ortada o çocuklar kimde kalırsa kalsın hep mutsuzluğa mahkum olacaklar her türlü bi yanları eksik kalacak..

Allah Allah ya dünyaya getirirken size mi güvenmişler. Bu nasıl bi kafa ben anlamıyorum. Bırakın küssün ya..

Konunuzu ve yapılan yorumları okudum. Çok pardon ama ben sizi taraflı buldum. Sırf abiniz olduğu için ona böyle arka çıkıp yengeyi suçlamaya hakkınız yok. Abiniz bencil ve sorumsuz biri. Kim bilir o kadına neler yaşattıda kadın boşanmak zorunda kaldı iki çocukla. Abinizi masum yengenizi suçlu göstermeye çalışmayın. Çocukların kime verileceği ve bakım meselesine gelince bunun kararını hakim verir ki vermişte zaten. Siz ve abiniz kendi kafanıza göre plan yapamazsınız o çocuklar sadece abinizin değil. Babasının evinden getirmedi onları. Konuşmalarınızda yengeyi yok saydığınızı görüyorum. Sanki o çocukları abiniz doğurmuş sanki anneleri yok. Tipik erkek ailesi davranışları. Bakalım o anne çocukları size verecekmi? Bu hiç yok düşüncenizde abim siz bakın dedi biz nasıl bakalımın derdine düşmüşsünüz. Hiçbir annenin çocuğunu babaya kolay kolay vereceğini sanmıyorum. Zaten çocuğun annesi dururken babaanne ve halada kim oluyor çocukları alıp bakma hakkını kendinde görebiliyor? Siz mi doğurdunuz onları? Ha annenin vefatı gibi bir durum olsaydı belki diyebilirdim. Ama şu durumda siz dış kapının dış mandalısınız. Size hiçbirşey düşmez.
Kadına neden çatıyorsun , dememiş ki yengemden alayım çocuğu ben bakayım diye . Gereksiz yere hiddetlenmişsiniz .

Abimin evi var dedigin yere kadar olurunu olmazini tartiyordum ama su an hersey net oturdu. Abinin tek derdi cocuklar icin verecegi 600 tlden kurtulmak. Cocuklari filan düşündüğü yok yani. Anne babayi yaninda istememesi de o sorumluluk vesaire gibi bir mevhumunun olmamasindan. Evine kadin da getirir istedigi gibi gezer tozar. Kimse karismaz. Para bekleyem de yok oh mis!

Sana biraksaydi cocuklari eskaza kabul etseydin, yuksek ihtimal cocuklarin birseye ihtiyaci olup maddi birsey talep ettiginde sen ne bicim halasin moduna baglardi.

Mumkunse duzeltme abinle arani. Colugunu cocugunu yok sayan sana herseyi yapar.

Abim bekar, ve karşılıklı oturuyoruz. Kızımla bir birlerine aşıklar.
Doğduğundan beri altını değiştirmek dışında her işini zevkle yapar.
Bende bir işim olduğunda güvenle rahatlıkla abime bırakırım, ama müsait değilse de gönül koymam.
Heee evli olsaydı asla şu an ki, ilişki olmazdı. Abim isteyerek ilgilense de eşi istemeyebilirdi, ki bu son derece normal.
Abiniz zor bir dönem geçiriyor, sadece yaslanacak birini aramış ama biraz bencilce davranmış.
Ayrıca o çocuklara yazık değil mi, Allah uzun ömür versin annesi babası sağ ve sağlıklıyken neden halası yada babaanesi ile yaşasın?

Abimin evi var zaten kurulu düzenli annemle babam onuda teklif ettiler biz senin yanına gelelim o şekilde bakarız çocuklarınada sanada hem bi düzenin olur hemde çocukların yanında olur. onuda kabul etmedi yok dedi siz gelirseniz ben evi terkederim ben alıştım sizle beraber yaşayamam yapamayız ben sigara içiyorum rahat edemeyiz. onun amacı çocukları bize baktırıp kendide evine rahat rahat girip çıkmakmış otel gibi
Şu mesajınızı okuduktan sonra üzülmenize gerek olmadığını düşünüyorum.
Abiniz bencillikte master yapmış, nirvanaya ulaşmış.
Oldu olacak birde haftada bir ben evde yokken gelip temizlik, çamaşır, ütü halledin deseymiş.
Kadıncağız bezmiş demek ki sorumsuzluktan, kimse çoluk çocuğu varken sebepsiz yere yuvasını yıkmaz.

Doktor bir tanıdığımız var. Adam da eski eşi de cerrah. 2 kızları var. 1 bakıcıları var. Evleri birbirine çok uzak değil. Çocuklar kimdeyse bakıcı o eve gelip orada bakıyor. Okul servisleri de kimde iseler oradan alıyor. İkisi de şikayetçi değil. Biri nöbetçi iken sana gelsinler mı diye sorabiliyor. Kadın nişanlandı hatta. İsteyince olabiliyor. Ayrıca çok merkezi bir yer değilse o yaştaki çocuklar dışarda oynar anne de yakin ise pazara gider. İsteyen ortak nokta bulur. Karismamaniz iyi olmus.

abin sacmalamis bence..velayet almak istiyorsa kendi baksin. ya da bi sekilde bakici vs ayarlasin madem. kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda degil...-ki cok guc isteyen bi olay zaten.

hem zaten mahmede anneye vermis.

bencede hic uzulme..adama bak ya bencil pislik. annenler cok mantikli birsey demisler..abinin yapmak istedigini soyleyim..cocuklari umrunda bile degil adamin hirs yapmis. onune geleni yataga atip evinde rahatca gununu gun etmek istiyor ayni zamanda. bu adama acinmaz.

Anlaşmalı boşandıklarından biz istemediğimiz için mecburen anneye verildi.. anneside biz baksak verirdi gönüllü

bunlar nasıl anne baba ya. çocuklarını kendileri bile istemiyorlar resmen. babaanne hala bakacak olsa anne çocuklarını vermeye razı o ne biçim anne. baba kendi çocuklarına bakma işini başkalarına atmaya çalışıyor bu nasıl baba..
ben kendi çocuğuma tahammül gösteremiyorum bazen kaldı ki yeğen dahi olsa aynı sabrı özveriyi göstermek güç iş. hadi ana baba olmasa tabi başımızla beraber ama böyle bir zaruret yok neden yapasınız?
hani size gelse dese ki haftada 1-2 gün anlaşılır da sürekli bakmak zorunda değilsiniz.

terbiyesizliğin bu kadarınada pes doğrusu.annen baban bence gereken analığı babalığı yapmış.o keyfini sürecek siz 2 çocugun sorumluluğunu alacaksınız.onun derdi galiba eşinden intikam almak.çocuklarına sahip çıkmak olsaydı imkansızı oldururdu.

Bu anlattığınız duruma göre kim olsa kabul etmez. Bırakın aranız bozuk kalsın. Yeğenlerinize yine de halalık yapın. Yazık onların hiç günahı yok.

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar benimde sıkıldığım bir konu var. Abimle eşi ayrıldılar..2 tanede çocukları var velayetleri anneye verildi. ama abim çocuklarını kendi almak istedi.. kendi almak istedi derken bizim bakmamızı istedi. yani ya ben bakacaktım yada annemler.. annem küçük abimle beraber oturuyor yanında gelin var o zaten bakamaz bende evliyim sürekli nereye kadar bakıcaz bir gün değil 2 gün değil hani kısa süreliğine olsa insan bi şekilde bakar yada mecbur kalınır ortada bırakıcak halimiz yok.. 2 tane çocuğun sorumluluğunu almak istemedim.. ama abim beni silmiş çocuklarına bakmadım diye anneme söylemiş ben varken o buraya gelmesin başıma bir olay geldi yardımcı olmadı böyle kardeşlik olmaz vs. ama istediği ağır bir sorumluluk değil mi sizcede.. benim zaten kendi sorunlarım var çok üzgünüm yuvası bozuldu çocukları annesine verildi ama napabilirim ciğerim yanıyor ama ben kendimi biliyorum bakamazdım eşimlede aramız açılırdı eşim illa bakamazsın demedi ama biliyorum ilerde sorun çıkma ihtimali yüksekti.. şimdiden cevap yazan arkadaşlara teşekkürler..
Menfaatine cevap veremediğiniz için sizin silen adamcık zaten ağabey değildir.
Ayrıca anne babanızın evine giderken ondan mı izin alacaksınız? Görmek istemiyorsa, kendi evden çıksın gitsin.

Back
X