abimle konusmamakta haklimiyim

Allah allah dünyanın en saçma mesajlaşması.11 aylık bebek için mi yok göğüsleri yok göbeği çıkmış diyorsunuz.?O bebeğe o gözle bakıyorsanız iyi niyetle bakmıyorsunuz. Ben de ergenliğe giren biri için dediniz dikkat çekiyor sandım.Ki çekse ne olur size ne anne babası karışmıyorsa dış kapının mandalı hala illa laf edip huzur bozacak tabii...

Sen yaptığını çok masum doğru mu görüyosun resmi kaydedıp yengene yollayıp dikkat et kilolu diyemezsın kadın haklı bana da böyle yapsa görümcem ben de kızardım ki zaten sana çok medeni cevaplar vermiş sen üstelemissin 11 aylık cocugun huyu guzel olsun falan filan net bi şekilde söylüyorum HAKSIZSIN

Saçmalamışsın , kaldıki zaten aranız çok güllü ballı değil sen iyi niyetle yazsan bile yanlış anlayabilir, ama yengenizin konuşmalarında hiçbir rahatsız edici cümle göremedim gayette uslublü bir şekilde haddinizi bildirmiş bence; güzellikten girip huydan çıkmışsınız , maksadınız rahatsız etmek olmuş bence ama geriye siz rahatsız olmuşsunuz; çocuk kıyaslamak nedir ya en nefret ettiğim şey ,birde küçücük Bebek ne kadar kilolu olsada çirkin demek çok iğrenç ; olayların devamında yaşananları siz fitillemişsiniz

Slm arkadaşlar kafam cok karışık dün gece abimi gördüm rüyamda bni aradi konuştuk ama ben kırgın oldugum icin faxla konusmadan tlf kapattım. .küs olmamizin sebebi yengem Nisanliyken abim yengemle aramiz iyidi ikimizde aynı sene evlendik benim düğünum turkiyede abimlerin almanyada oldu evlendigi daha ilk bir hafta oldu ne soyledik battı ama kötü şeyler soylemiyorduk normal konusuyorduk bunlari olay yapip abime anlatiyordu abimde bni arayip kavga ediyordu laf soyluyordu bna haa bu arada arayanda kendisi oluyordu neyse dedim yine konustum evlendim almanyaya abimlere 1 saat uzaga geldim yilda bir giderim gitmek içimden gelmez ...oda hamileydi bende aramizda sadece 17 gün farkla doğum yaptik o benden önce yapti ..bu süre icinde dururmu yine catiyordu bi gün duydum ki ben onu kiskandigim icim hamile kalmisim Akıl iste bu kadar calisiyor..bir kac ay once yegenimi kardesim profil resmi yapmisti orda cok kilolu ve cok degisik cikmisti normalde yegenim çok güzel bnde kaydedip yengem e attim konusma söyle oldu
B; slm cnm ne yapıyorsun bu nisa mi?
Y:evet ne oldu ki
B; bnim yegenim cok guzeldi burda cok farkli cikmis ve göğüsler göbekde cok çıkmış biraz dikkat et cnm
Y; emin olabilirsin dahada güzellesmis ve sende gördün daha ne diyebilirim
B; ben bisey demiyorrum ki Allah huy güzelligi versin
Y; bebektir huydan ne anlar
B:ben zatrn simdi icim demiyorum büyüdükce Allah huy guzelligi versin demek istedim zatrn çocuk dedigin huysuz olmali
B; cocuklar kendi karakterleriyle anne babaninda terbiyesiyle büyürler zaten.
Y:iyi ama nisa çabuk kilo alır
B; ona bakarsan elvinde cok zayıf ne yapiyorum kilo almiyo
Y; ben senij yerinde olsam kizimi kimseyle kiyaslamam
B:sende biliyorsunki kiyaslamaj en nefret ettiğim şeydir şükür ki öyle bi yapim yok

Sonra bu abime demişki kardesin nisa icin demis terbiye almamis ve cocuk henuz 11 aylik terbiyesizdir falan bilmiyorum daha neler demis Allaha havale kendide aynı şeyi gorur umarim...
Neyse bayram oldu tabi abimin küs oldugunu bilmiyorum esim abimi ariyi cvb vermiyor abim yine aradı yine cvb vermedi esim msj atti bYram icin sonra telefonuna baktım cvb ordanda vermemis bir ay
boyunca sürekli aradim abim yüzüme
kapatti ben kuskulandim yengemin yine bi halt ettigini dusundum bi gece abime msj attim abi bi sorun mu var ben bi seymi yaptım yine cvb yok erkek kRdesime dedim bi sor diye henüz ogrendim ki pislik abimle arami bozmus üstüne yetmio bni engellemid tabi bnde enlledim arayı p rezil edecektim kardesim bos ver dedi sonra yegenim havale geçirdi abime msj attim sordum sadece iyi dedi dahada yazmadim çünkü cok kirildil abim kardesim ben mesajlari okudum dedi hani okumasaydi derdim kim bilir ne iftira atti ama okudugu haldr küsmüş bana o yüzden abimi beni günler ce aglatti çok kirdigi icin affedemiyorum ...bnim icin onlar bitti çünkü 3 aydır ne arar ne sorar ..onceleri cok düşkün dü bna haftada 3 kez mutlaka arar bazeb hergün arardi bide karisinin kavga etmedigi kisi yok Teyzeleri kuzenleri dayisi yengesi kardesi amcasi ve amcasi kizlariyla benim dayimin karisi ve kizlariyla büyük abimin kariyla ki bunları abim biliyosanki karisini tanimiyomus gibi yapyapti sizce ben konuş mamakla iyimi ediyorum ...
Kusura bakma ama sen çok farklı bir insansın ya. Durduk yere kadına bulaşmışsın, çocuk bu fotoda iyi çıksa ne kötü çıksa ne. Anlaşılıyor ki sen bu gelini gıcık etmişsin kendine. Olunmucak gibi değil.

Yani bu kadar olumsuz yorum yapilmis acaba ben mi anlamadim meseleyi diye ilk yaziya tekrar baktim mesajlasmayi okudum. Ben konu sahibinin sozlerinde gercekten bi art niyet goremiyorum. Hatta yengesi abartarak abisine bak nisaya terbiyesiz demis diye aktarmis asil art niyet yengede. Bire bin katip anlatmak da neyin nesidir? Hem yengeyim hem gorumceyim boyle bi durumda tarafsiz olabilecegimi dusunuyorum ve yengenin kusurlu olduguna inaniyorum. Abi de ayri mesele. Bu kadar küçük seyler yuzunden kardese kusmek de ne oluyor? Yenge fesat yenge art niyetli. Kardeslerin arasini bozmamak gerek. Ikinizin arasinda olmus bitmis bir muhabbet ne gerek var yani katlayarak esine yetistirmeye. Bunda art niyet oldugunu bir tek ben mi dusunuyorum?

..bir kac ay once yegenimi kardesim profil resmi yapmisti orda cok kilolu ve cok degisik cikmisti normalde yegenim çok güzel bnde kaydedip yengem e attim konusma söyle oldu
B; slm cnm ne yapıyorsun bu nisa mi?
Y:evet ne oldu ki
B; bnim yegenim cok guzeldi burda cok farkli cikmis ve göğüsler göbekde cok çıkmış biraz dikkat et cnm
Y; emin olabilirsin dahada güzellesmis ve sende gördün daha ne diyebilirim
B; ben bisey demiyorrum ki Allah huy güzelligi versin
Y; bebektir huydan ne anlar
B:ben zatrn simdi icim demiyorum büyüdükce Allah huy guzelligi versin demek istedim zatrn çocuk dedigin huysuz olmali
B; cocuklar kendi karakterleriyle anne babaninda terbiyesiyle büyürler zaten.
Y:iyi ama nisa çabuk kilo alır
B; ona bakarsan elvinde cok zayıf ne yapiyorum kilo almiyo
Y; ben senij yerinde olsam kizimi kimseyle kiyaslamam
B:sende biliyorsunki kiyaslamaj en nefret ettiğim şeydir şükür ki öyle bi yapim yok

...

Aranızda geçen şu mesajlaşmada ben de olsam yengenizin verdiği cevabı verirdim valla :)
Önce yeğeniniz için çok kilolu kilolu deyip yadırgıyorsunuz; sonra da kendi kızınızın çok zayıf olduğunu, ne yaptıysam kilo aldıramadım diyorsunuz. Hakikaten bir kıyaslama yapmış gibi görünüyorsunuz, öyle bir amacınız olmasa bile inanın öyle algılanıyor :)

O değil de birkaç gündür burada da denk geliyorum, minicik bebekler için güzel-çirkin yorumları yapıyorsunuz, ne ayıp ya. kendi kişisel sorunlarınızı neden çoluk çocuğa bulaştırıyorsunuz anlamıyorum. Bir anneye çocuğu için "Çok değişik çıkmış, normalde yeğenim çok güzeldi" diye bir cümle kullanılır mı hiç? Patavatsızsınız kusura bakmayın.

Gercekten tuhafsin. Yani yengen bebegin nesine dikkat etsin? Kilosuna mi? Gözüne güzel görünmesini mi?

Vallah benbgecenlerde konu actim. Esimin yengesi ogluma cirkin dedi diye. Bende ona cok sinirlendim. Yengen de sinirlenmekle hakli kusura bakmada

Yorumları okumadım ancak sanırım yengenize kızdığınız için tek taraflı düşünüyorsunuz.
Kusura bakmayın ama minicik yavruya göbeği çıkmış vs demek hiç akıl karı değil. Eğer aranızdaki tek mevzu buysa ben sizi haklı göremedim.
Ve bebeklerin o dönemlerde tombiş olması gayet doğal. Bu görüntünün rahatsız edici değil şirin olduğunu düşünüyorum. Hele yeğeniniz için böyle düşünmüş olmanız hoş değil.
Gönül almalısını derim :)

Bence mesajlarinizda buyutulecek bir sey yok. Ben de yegenlerimi cirkin diye severim. Saci seyrek mesela ben bunu yengeme diyemeyecek miyim bu kizin saci seyrek dikkat et diye. Bence bu kadar da aman kimse bir sey demesin modunda olmamali insan. Ablamin cocuklarina da abimin cocuklarina da kilo almis gobekli olmus deriz ve hep beraber guler geceriz. Bu ne boyle aman kimse kimseye bir laf soylemesin. Zaten boyle yapa yapa aile baglari zayifliyor. Kimse yegeninin kotulugunu istemez kimse de kotu niyetle yegeni hakkinda yorum yapmaz. Abartilmasin bu kadar lutfen

Sizin savunduğunuz şeyle, konu sahibinin tutumu aynı şey değil.
Samimi olduğumuz kişilerle topluluk içinde gülerek eğlenerek bebekleri çirkin, tombiş diye severiz tabii, bunda bir şey yok. Ama aranızın limoni olduğu kişinin çocuğunun fotosunu alıp da pat diye" Bu Nisa mı? Yeğenim eskiden güzeldi, burada bir değişik çıkmış" diye durduk yere mesaj atarsa kimse burada iyi niyet aramaz. Bu ya patavatsızlıktır ya da fesatlıktır, iyi niyet göremiyorum ben de.

Benimde 17 aylik kizim var biri bana ne olmus buna bu senin kizinmi aaa dikkat et dese, üstünede önemli olan huyum güzeligi dese , bende daha beter cevap verirdim kisiye.
Sen resmen kizin cok cirkin Ama önemli olan karakter demissin ve bunu 11 aylik bebege demissin evet bu konuda haksizsin.

Onunda abine aktarmasi yanlis.

Back
X