Abimle ortaklığın sonu eşim işsiz kaldı! :(

amin kızlar! maalesef şu sıralar hiçbiryerde iş yok. araştırıyoruz ama yok.
şu aralar çok durgun. geçen hafta arkadaşının yerinde neredeyse doğru düzgün iş olmamış.
öyle günler oluyorki bir ekmek paramız dahi olmuyor.
umarım bu kötü günler geçer.

Melodicim alınma ama şimdi şöyle söyliyim. Birincisi saç boyatmak fön gibi basit bir işlem değil sen daha iyi bilirsin o yüzden bence eşin keşke yengenin saçını çocuğa boyatmasaymış ta kendi boyasaymış.Ben şahsen kuaföre gitsem saçımı genç çocuğun değil tecrübeli kuaförün boyamasını isterim. Hele bu kuaförde ortaklığım varsa bunda daha da ısrarcı olurum.ıkinci olarak şunu söyliyim bence abinle eşin tekrar konuşsunlar ve eşin abinin yanına dönsün. Bu dükkan benim demek ben de buraya ortağım benim isteklerime de saygı göster demek bence. Bence sen aralarını bul bunların ve eşin işine dönsün. ıkna et eşini.

ya şöyle bişi yapsa.gazetede okumuştum..bir kuaför eşi ile seyyar kuaförcülük yapıyordu..motosiklete atlıyordu ,evlere gidiyordu..evlerde ,kuaförde yapılan herşeyi yapıyordu..dükkan yok ,kira yok..elektrik parası yok..acaba böyle bişi yapsa olurmu?

Ayrıca abim aramıyor ihtiyacınız var mı diye demişsin. Abin sana ve eşine iyilik edip hiçbir mecburiyeti olmadığı halde size iş açmış sizi yanına ortak etmiş. Ama eşin gurur yapıp adamın eşine ben senin saçını boyamam deyip kavga etmiş ve kendi isteğiyle ortaklıktan çıkmış hatta abini yüzüstü bırakmış. Bu durumda hala abinin sizi arayıp birşeye ihtiyacınız var mı demesini bekliyorsanız bu saflık olur. Önce eşin kendi hatalarıyla yüzleşsin bence.

seloş cum konuyu bir kez daha okursan beni daha iyi anlayacağını düşünüyorum.
ama şöyle anlatayım. tabi ki müşteri saçını tecrübeli bir insana yaptırmak ister. bunda müşteri haklıdır. ama yengemin saçını boyayacak olan kendi oğlu. ve işi öğrenmeye çalışıyor. bunun için elinin alışması lazım. yani kendi yakınlarında bu denemeleri yapacak ki bunu iyice öğrensin ve müşterinin saçlarını boyadığında tecrübe edinmiş olsun. annesinin saçını boyaması çok normal. eşimde yanında durup ona göstercekti. eşimde annesinin akrabalarının saçını boyayarak tecrübe kazanmış.
yengemin yaptığı çok yalnış. benim saçlarım kıymetli boyatamam demekle kendi evladının gururunu kırıyor. eşim güvenmese zaten yap demez.
burası benim dükkanım demek sürekli bunu hatırlatması çok yalnış. bunu sürekli yapıyordu. üstelik ertesi günü eşime saçını yaptırmaya gelen müşteri yengemi görünce eşimi, nerde diye sormuş. ilk cevabı burası benim dükkanım olmuş. eşim içinde o burada elemandı eşimle anlaşamadı işten çıkardık demiş.
saçını ben boyamıyorum demedi kesinlikle. kavga çıkaran yengemdi.
ayrıca abimin dükkan açma nedeni bizi düşündüğü için değil kendini düşündüğü için. üstelik eşim oraya ortak olarak para vermediği halde ortak etti. ve 1 sene boyunca 200- 300 tl ye çalıştı. bütün masrafları eşimde cebimden ödemiş oldu. ve eşimde bende oraya çok emek verdik. en basiti madem ortak dükkanın havlusunu yıkayan bendim. abim birkeç kere aldı sonra sıkıldı ve bıraktı. abimin yaptığı güzel giden şeyi bozmak oldu. bir örnek vereyim. kendi işyeri le ilgili el ilanını tezgahın üzerine koyuyordu reklam için. bir gün müşteriden sonra temizlemek için kaldırmışlar ve tekrar koymayı unutmuşlar. eşim o arada markete gitmiş. abim gelip ilanların yerinde olmadığını görünce manikürcü kıza bağırmış. eşim hakkında konuşmuş. ve bu olay yüzünden kız işi bıraktı.
eşimin hatası olduğunu düşünmüyorum. ben bile saçlarımı yeğenime boyatıyorsam öğrensin diye annesi olarak onun daha çok destek olması gerekir.
burada anlatmadığım daha çok şey var. ama abim için önmeli olan para. bana hiç değer vermedi. ben evleneceğim zaman küslük çıkardı ve nikahıma gelmedi. bu yüzden abin sizi düşünmüş dükkan açmış sözüne katılmıyorum seloş cum.

Son düzenleme:
ya şöyle bişi yapsa.gazetede okumuştum..bir kuaför eşi ile seyyar kuaförcülük yapıyordu..motosiklete atlıyordu ,evlere gidiyordu..evlerde ,kuaförde yapılan herşeyi yapıyordu..dükkan yok ,kira yok..elektrik parası yok..acaba böyle bişi yapsa olurmu?

canım güzel bir fikir ama malesef buranın insanı bunu kaldırmaz. sadece samimi olduğu birkaç müşterisine gitti bayramdan önce. eşim müşterilerine isteyenlere evde servis yaparım demiş. kimse evde istememiş. :çok üzgünüm:

ya istanbul olsa tabi çok kişi çıkardı.izmir büyükmü nasıl bilmiyorum ama bir denesin.3-5 kişiye sormakla olmaz bu iş..kartvizit falan bastırsın..ilan dağıtsın..bunlar çok masraflı şeyler değil..belki bişiler çıkar..denemeden bilinmez.

olur nden olmasın bunu yapan bir bayan izledim ama yabancı bir ülkede kadının dediğine göre epey parada kazanıyormuş

ya istanbul olsa tabi çok kişi çıkardı.izmir büyükmü nasıl bilmiyorum ama bir denesin.3-5 kişiye sormakla olmaz bu iş..kartvizit falan bastırsın..ilan dağıtsın..bunlar çok masraflı şeyler değil..belki bişiler çıkar..denemeden bilinmez.

canım büyük ama eşim daha öncede işsiz kaldığı dönem tüm müşterilerine söylemişti. ama çoğu evim kirlenir diye istemedi. buradaki müşterilerine de söylemiş. sadece samimi oldukları çağırmıştı. yine de eşime sorayım akşam. bir de bunun yasak olduğunu duydum.

olur nden olmasın bunu yapan bir bayan izledim ama yabancı bir ülkede kadının dediğine göre epey parada kazanıyormuş

burada olmuyor ama bakalım.

Melodicim bence eşin açsın Yeni Asır'ı ilanlara baksın..
Anlıyorum güzel mesleği var ama şu anda devir çok kötü en azından garsonluk falan yapsın bir süre evinize 3,5 kuruş para girer..
Hoş bir tavsiye olmadı biliyorum ama inan yokluktan çok daha iyidir bence..
Allahım yardımcınız olsun inşallah..

abim dün beni aradı. dükkanın kapanışı verelim. eşinle pazar günü konuştuk bu hafta halladeriz dedi. ne zaman halledecek diye sordu. bende taşındık ve kaydımızı almadık dedim. bugün eşim muhtarlık kaydını halletmek için gitti. bizim nufus müdürlüğü de değişmiş. bu nedenle kira kontratının noter onayı gerekiyormuş. o da 50 tl. şu yok halimizle 50 tl boşa gitti. :(
dükkan durduğu yerde zarar ediyor.
ama abim yengemi de eşimi de alıp karşılıklı konuşup sorunu çözmeye çalışmıyor. zarar edip dükkanı devredecek.

Melodicim bence eşin açsın Yeni Asır'ı ilanlara baksın..
Anlıyorum güzel mesleği var ama şu anda devir çok kötü en azından garsonluk falan yapsın bir süre evinize 3,5 kuruş para girer..
Hoş bir tavsiye olmadı biliyorum ama inan yokluktan çok daha iyidir bence..
Allahım yardımcınız olsun inşallah..

sağol canım bakıyoruz ilanlara da. mesleğini o kadar seviyor ki bırakmak istemiyor. ama şu an çok kısıldık imkan olarak. burada olduğu yerde sayıyor mesleki açıdan. yeni bir konu açmak istemiyorum. ama eşim istanbul dan geldi buraya. orada şartlar daha iyiydi. niye geldi dersen annem sağolsun beni göndermedi. şimdi bile istemiyor ben bırakamıyorum. babam yok yalnız. arada kaldık.

acaba kredi çekip dükkanı biz mi devralsak. bu riske girmeye değer mi?
5000 tl kredi ayda 170 tl 36 ay vade

Canım bence o zaman daha düzgün maaş alacağı bir kuaföre geçsin. Ama şöyle birşey var iş hayatında sen de biliyorsun ki patronların söylediği bazı şeyleri yutmak zorunda kalıyoruz. Benin eşim işyerinde kendisinden kaç yaş küçük mühendise abi diye hitap ediyor neden işini korumak için. Başka girdiği işyerinde de böyle birileriyle takışacak gibi olursa sen biraz alttan aldırmaya çalış boşver alttan al de. ılerde para biriktirip kendi dükkanınızı da açarsınız inşallah. Ama o zamana kadar biraz sabır ve alttan almak gerekli sanırım.

Bir de abim barıştırmaya çalışmıyor diyorsun.Ama şu da var ayda 200-300 kazandığı bir yerde çalışmaya devam etmesinin mantığı yok çok saçma. Bence başka bir yere ortak değil personel olarak girsin eline daha çok para geçer.Kredi de çekmeyin çok riskli. ılerde birikmiş paranız olursa o zaman düşünün böyle şeyleri.

Eğer dükkanın getirisi varsa çekmek mantıklı olabilir Eşinde anladığım kadarıyla kendi mesleğini yapmak istiyor

sağol canım bakıyoruz ilanlara da. mesleğini o kadar seviyor ki bırakmak istemiyor. ama şu an çok kısıldık imkan olarak. burada olduğu yerde sayıyor mesleki açıdan. yeni bir konu açmak istemiyorum. ama eşim istanbul dan geldi buraya. orada şartlar daha iyiydi. niye geldi dersen annem sağolsun beni göndermedi. şimdi bile istemiyor ben bırakamıyorum. babam yok yalnız. arada kaldık.

Anlıyorum canım,mesleği de çok güzel..
Ama inan zaman çok kötü...
Bu şekilde hem evde daha çok bunalıma girer hem de parasızlık çok kötü..
Önce durumunuzu toparlamanız daha doğru geldi bana...

seloş cum dediğinde haklısın. tabi ki iş yerinde iyi geçinmek için alttan almak gerekir. eşim de böyle yapıyor ama meyve veren ağaçta taşlanıyor. başka yerde iş bakıyor ama şu an yok malesef. evet 200-300 tl para geçiyordu eline ama işyeri yeni olduğu için orası oturana kadar az çok demeyip sabır gösterdi ve emek verdi. işler bu yıl daha iyi olacaktı.
barıştırmaya çalışmıyor derken olayın olduğu zamanı kastettim aslında. kafam çok karışık.

Anlıyorum canım,mesleği de çok güzel..
Ama inan zaman çok kötü...
Bu şekilde hem evde daha çok bunalıma girer hem de parasızlık çok kötü..
Önce durumunuzu toparlamanız daha doğru geldi bana...

evde değil canım arkadaşının yanında şu an ama onunda işi çok durgun. ancak kendi müşterisi gelirse para kazanabiliyor. 10 gündür o da yok.
başka yerlere bakıyorum. bir de şu an düşündüğü dükkanı kredi çekip devir almak ya da istanbula gitmek. doğru karar vermesi gerekli.

dün eşimle evlerde servis yapma fikrini anlattım.
tamam güzel olur ama yanımda manikürcü bir kız olması lazım dedi.
yalnız başıma gidemem kesinlikle dedi. ben çalıştığım için gitme şansım yok.
umarım bir çıkış yolu buluruz
.

Back
X