Abimn yeni girdiği işteki samimi bayan arkadaşı! acil yardım edin lütfen :(


Konu sahibini neden yargıladıgımı gayet açıkca belirttigimi düşünüyorum, zaten yazdıgım şey tamamen neden birinin yargılanabilir olduguyla ilgili.

Eşiniz dostunuz size yalan söylerse yargılarsınız tabi ki, kimse iyi bir şey oldugunu savunmuyor yalanın.

Buraya konu açıp KENDİSİNE yapılan bişeyi anlatması dedikodudur belki (illa demagoji yapmak istiyorsanız), ama benim yazdıgım anlamdaki dedikodu degildir. Tabi ki insanlar birileri onlara kötü davranıyorsa, kendilerine kötülük yapan insanlar hakkında kötü konuşabilirler. Bahsettigi kızın kendine yaptıgı direk bir hareket, bir kötülük yok ki. sırf yaşlı gözüküyor, alkol alıyormuş, ailesine yalan söylüyormuş bilmemne diye dışardan yargılamaya kalkmış. Eleştirilen budur. Size hoş gelmeyen şeyleri başkası yaparsa, onu eleştirmek, ötekileştirmektir. ben insanların seçimlerine saygı duyarım. başkalarını sırf onlara zararı yokken, işgüzarlık olsun diye eleştirmeye kalkarsa buna saygı duyamam kusura bakmayın.
 
Son düzenleme:

o kızın yerinde sen de olabılırdın cnm..
derdini tam olarak anlayamadım?
abinin hayatı bu
kendısı ıdrak edemeyecek yaşta mı?


hem nolcak ki anlayamadım? biz tüyolar vericez sende abıni mi yönlendireceksin
gören de kız zorla abıne sarkıyor sanır..abın de gezmez o kızla olur biter!.
 

benim yazacaklarim da aynen boyle seyler olucakdi, neyse ki eLmayRa arkadasim yazmis herseyi eline diline saglik.


uzerinize vazife olmayan islere karismayin bence.

abiniz cocuk mu arkadaslarini ya da sizden daha mi deneyimsiz?
arkadaslarini size mi sorarak seciyo?


ayrica gelecegin fena kaynanasi ile fena görümcesi olacakmissiniz gibi geldi bana
 
herşeyden önce çirkinliği germiş anneciğinizle sizi sanırım sizde evdeki erkek çocuk evlenince kaynanayla görümcenin koynuna giriyo gelin
 


"Actiginiz konuya bu kadar elstiri almanizin sebebi insanlarin üzerine alinmasi.
Biz millet olarak böyleyizdir.
Doktora laf edersiniz hatasi vardir, tüm doktorlar ataga gecip savunur.
Ankara li bir insanin yaptigi bir terbiyesiz davranisi anlatsaniz tüm ankaralilar savunur.
Ailesine yalan söyleyebilen, ailesinin bilmedigi biri ile sabahlara kadar gezen kizin ahlakini begenmediginizi anlatirken, disarda bira iciyor gibi bir ayrinti verdiginiz an disarda bira icen herkes ataga gecer ve savunur.
Yani konunun özünü görebilmek, ÜZERINE ALINMADAN, KENDINE PAY CIKARMADAN objektif bakabilmek, bizim Türk milleti icin hep cok zor olmustur."

mecbur alıntı yapmak zorunda kaldım çünkü konuya cevap vermeden önce

büyük harflerle gözümüze soka soka genel bi yorum yaptığınız için alıntı yapmış olabilir miyim sizce

yada " bu kadar eliştiri almanızın sebebi burada ki insanların üzerine alınması" demeniz de olabilir mi bi düşünün isterseniz

kendizi savunurken karşıda ki insanı akılsiz ergen çocuk konumuna düşürmeden de savunabilceğinizi düşünüyordum ama yanılmışım demek ki

bende hayretler içerisindeyim ne yazık ki

türk milleti olarak bayılırız zaten biz yargılamaya siz kendinizi hangi kategoriye koyuyorsunuz ki

son mesaj demiştiniz yine duramadınız
 

erkek arkadaşımın senın gibi bır kız kardeşi olmadığı için, tanrıma milyonlarca şükürler olsun ...
çok şanslı hissettım kendımı.
 

Sadece sizmiydiniz sayin svdsvd bu konuya "disarda bira icilmesinde ne var diye" yaklasan?
Benim bahsettigim sekilde konuyu yorumluyan birtek sizdiyseniz cevaplayin ama ben size hitaben yazmadigima göre sizde bana hitaben yazmak zorunda degildiniz, hemde muhattab olmayinca sevinecek durumdaysaniz.
Ayrica ben bir insan kendi davranislari ile ters seyler yaziyorsa tabiki merak ederim ergen yasindami diye.
Eger bunda kendinizi kücümsenmis hissettinizse üzgünüm ama yazdiginiz yazinin bende uyandirdigi düsünce bu.
Eger kalkip " bende buna sevinmistim zaten " gibi cocukca bir yorum yazarsaniz sadece ben degil, bir cok insan sizin cocuk yasta oldugunuzu düsünür.
Gece vakti ne sizi kirmak, nede konu disina cikmak istemiyorum.
Varsa konu sahibi ile bir husumetiniz lütfen benim yorumlarimin disinda hesaplasin.

Not: Evet size son kez yazayim dedim ama siz cocukca laf atmalara devam edince mecbur biraktiniz. Ayrica Türk millleti olarak bayiliriz demek, biz özneli oluyor, sanirim anlamissinizdir.

Not 2: Hala sözlerimin arkasindayim, katil ol, belli bir köyden ol, köy senin katil oldugunu bilsede söylemez, cünkü köyün adi cikacak diye. Doktor yanlis tedaviden adam öldürsün, doktorlarin oldugu ortamda konuyu dile getir tüm doktorlar savunulacak birsey bulacaktir. Hemsirenin hastaya kötü davrandigini söyle, hemsireler savunmaya gececektir, öyleki akliniz duracaktir. Bu konudada cogu yorum disarda icmisse ne olmus diye basliyor, bunun sebebi de üzerine alinma, kisisellestirmedir. Kim ne derse desin.
 
Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum..

kendi sabahlara kadar gezdiği gibi bizi de uykusuz bıraktı:)) ne güldüm ya

bir süre önce arkadaşa son cevabınızı verdiğinizi sanıyordum.sizin deyiminizle onun laf atma meyillisi olduğu kadar siz de laf yetiştirme meyili içerisindesiniz:)

neyse burda aynı görüşü paylaştığım bütün arkadaşlarım gibi diyeceğim odur ki x şahsının hunharca yargısız infaza maruz bırakılmasıdır bize bu yorumları yaptıran ve konu sahibini eleştirmemize sebep olan.
 
Çok komiksin gerçekten.
Bira içti diye ahlaksız mı oluyor.
Yok çirkinmiş falanmış filanmış.
Hiç sevmem senin ve annen gibi insanları hiç..
Şuraya böyle birşey için konu açıyorsun ya, böyle birşeyi kendine dert ediyorsun ya, o kadar geridesin ki.
Abinin hayatı, abinin sevgilisi.
Sana ne oluyor!
Kurtaracakmışmış..
Sen önce kendini bu psikolojiden kurtar.
Ayıp ya.
 
bira içmek de ne kadar ahlaksızca bir olaymış yahu... gören de kız alkolik sanar, içip içip kafayı buluyor ya da her gece bara gidiyor sanar. yanında erkek arkadaşı (konu sahibinin abisi oluyor) ile oturmuş içmişler. herkes içmeyebilir, doğru bulmayabilir, günah da diyebilir; ama bu bira içiyor diye o kişinin ahlaksız olduğunu göstermez.

bu arada bir kupa bira içmekle sarhoş olunmuyor, alkol oranı az çünkü. ay bir de şimdi bana biracı falan denmesin lütfen, alkol almayı ben de sevmem ama arada içerim ailemle veya arkadaşlarımla...

 
Son düzenleme:
bize göre ters seyler... büyük konusmuyorum hiç bir zaman ama istemiyoruz biz böyle birisini... sizde istediğiniz gibi anlamayın

İnşallah tamamen sana ters düşen birine aşık olursun. İnşallah!!!
Yuh ya genç olacaksın bir de, Allahım nasıl birşeydir bu.
Şok oluyorum resmen.
 
Abiniz Bekar Sanırım Ama Sizin Bu Konuyu Açmaya Hakkınız Yok!!!

Abin Rahatsız Değil Size Ne Oluyor
 
En basta ki yazınızı anlamadım.
bu ısımıze yarar derken? Abınız bunu duymus gelmıs sıze mı anlattı ben ıslerıne yararmısım dıye??
hastalanınca pesınden gondermelerı felan, o hanım abınızden hoslandıysa yakınlasmak ıstemıs olabılır.
abınızınde gonlu varmıs ki dısarıda bulusmus. gorusmus.
abınız 17 yasında felan degılse abartmamalısınız.
endıselenebılırsınız, bu dogal ınsan sevdıklerı ıcın endıselenır. zaten ama karsı tarafı asagılayarak kendımızı goklere cıkarak degıl.
abınızle hal edın sorununuzu. sonucta sızın dusunduklerınızı dusunebılır.
eger bır hata yapıyorsada her hata bır tecrubedır. koskoca adamı sureklı kollayamazsınız.

Onun dısında sunu belırtmeden gecemeyecegım.
demıssınız ki, benım cevremde kızlarda erkeklerde erken eve gelır.
dıger mesajınızda ıse benımde gec geldıgım oluyor vs. yazmıssınız.
kadın dısarıya abınızle cıkıyor kadın kendsını dısarı davet eden erkegın maas gununu takıp mı etmek zorunda??
hayatımızı neye gore kıme gore yasamalıyız??
 
İnşallah tamamen sana ters düşen birine aşık olursun. İnşallah!!!
Yuh ya genç olacaksın bir de, Allahım nasıl birşeydir bu.
Şok oluyorum resmen.


hiç büyük konuşmamış gerçekten:))
alma mazlumun ahını diye boşuna demiyorlar..söylediği tü kaka dediği herşey gün gelir kendini bulur haberi yok..
 
Pes vallahi gerçekten ! Ne insanlar var dünyada.

Üstüne vazife olmayan işe karışıp, abisinin hayatına müdahale eden bir insan zaten yapacağını yapar ve onları ayırır. Allah kimsenin başına böyle "görümce" vermesin.
Hanımefendi yetişkin biri olsa gerek. Nişanlıymış. Fakat kendi nişanlısıyla ve hayatıyla ilgileneceğine kendisini hiç ilgilendirmeyen mevzulara dahil oluyor. Çok yazık. At gözlüğüyle hayata bakmamanızı tavsiye ediyor, abiniz ve kız arkadaşına sabırlar diliyorum.
 
Ben cocuk yasta oldugunu dusunmedim, kendi adiniza konusun. En son bir cumle yazilmis paragrafla cevap vermissiniz. Tartismayi orada kesebilirdiniz. Karsi taraf uzatiyor diyorsunuz ama sizinde durmaya niyetiniz yok.Sevinmisse sevinmistir , aslinda sucladiginiz karsi taraftan hic bir farkiniz olmadigini gosteriyor. Bitirmek istiyorsaniz bitirin artik yorum yazmayin bence.Bende son yorumunuz olacak sanmistim cok uzadi.
 
Son düzenleme:
abinizi bu kadar övmüşsünüz ama ben böyle olayları gelip size yetiştirmesinide hiç hoş bulmadım erkek dedikodumu yapar ya. kız benim hakkımda şunu dedi kızın arkasından beni yolladılar kız işyerinde mesaiye kaldığı gün gece başka yere gitti evine gitmedi ​muhabbete bak
 
bize göre ters seyler... büyük konusmuyorum hiç bir zaman ama istemiyoruz biz böyle birisini... sizde istediğiniz gibi anlamayın

yüce insan Hz Mevlana ne güzel söylemiş...

Allah der ki;
Kimi benden çok seversen onu senden alırım..ve ekler, Onsuz yaşayamam deme, seni onsuz da yaşatırım.
ve Mevsim geçer, Gölge veren ağaçların dalları kurur, Sabır taşar, Canından saydığın yar bile bir gün el olur..Aklın şaşar, Dostun düşmana dönüşür, Düşman kalkar dost olur, Öyle garip bir dünya.Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur..
Düşmem dersin düşersin, Şaşmam dersin şaşarsın. En garibi de budur ya, öldüm der durur, yine de yaşarsın."
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…